shopping i massor

Just nu så är jag supertrött! Eliva vaknade kvart i sju imorse men jag hade verkligen behövt sova till klockan 8. Jag försökte på alla sätt och vis att få henne att somna om men som vanligt är det omöjligt. Fast jag låg iallafall kvar i sängen tills klockan var 8, till Elinas stora besvikelse - hon vill ju leka.
Jag förstår verkligen inte hur hon kan slå upp ögonen, direkt sätta sig upp och vara superpigg och springa iväg genast och leka. Jag vill också vara så, mitt liv skulle vara så mycket lättare då eller iallafall mina mornar :)

Robin fyllde 26år i lördags och som jag skrev förut så ville jag ge honom ett hemmabiosystem men jag kände att jag inte riktigt hade råd med det så jag gav honom pengar så om han ville så skulle han kunna lägga till egna pengar och köpa ett. Självklart ville han det så igår åkte vi iväg och kikade runt på några som han var intresserad av.
Det slutade med att han kom hem med Philips Hemmabiosystem HTS9800W
Jag har väl egentligen ingen aning om vad det är men designen är snygg plus att det är trådlösa bakhögtalare
Är det någon som är intresserad så kan man se den här SEK/

Så nu är Robin jätteglad. Men (såklart finns det ett men) har han inte kunnat installera den ännu för att högtalarna ska upp på väggen istället för att stå på stativen. Och för att kunna göra det så måste vi köpa en ny tvmöbel som jag har velat haft jättelänge. Så igår åkte jag och mamma iväg medans Robin var på jobbet och inhandlade möbeln. Så när Robin kom hem från jobbet igår så fick han börja att montera ihop möbeln och det tog så lång tid att när han sen var klar var klockan runt 9 på kvällen och då satte han igång att börja montera upp hemmabion. Men till hans stora besvikelse så hade vi inte fått med strömkablarna så allt hans jobb var i onödan.
Jag kan säga som så att jag hade en riktigt arg och surig Robin här hemma igår kväll. Men jag förstår honom verkligen.

Men iallafall så har både jag och Robin fått något som vi båda velat han länge nu. Bara att min är redan uppmonterad och påplats medans Robins står och väntar. Men vi ska försöka lösa det idag så att allt blir klart.

Sen så var det en till sak som är positiv med att vi köpte en ny tvmöbel. Den gamla är ju i nästan helt nyskick så jag hade säkert kunna sälja den på blocket och fått några hundringar men iställt så tänkte jag på Christina. Hon behöver ju saker till sin lägenhet så jag frågade om hon ville ha den och det ville hon :) Så det känns också bra att få hjälpa någon som faktiskt behöver grejer.

Jag lovar att ta bilder sen och visa er hur det blev. Just nu är det mest kaos här hemma med en massa kartonger och skit överallt. Så jag måste väl ta tag i det snart och städa undan och åka till tippen med det.
Det är skitkul att handla nya saker men det är verkligen inte roligt med allt extra jobb det innebär.

Nej nu ska jag ge min pipunge lite gröt till frukost.


Julklappar i all ära

Jag kommer ihåg när jag var liten och släkten samlades för att fira julafton. Under julgranen låg det ett berg av julklappar, och jag menar verkligen ett berg. Granen syntes knappt för alla klapparna.
Tomten kom och alla klapparna delades ut. Som vanligt fick Tessan hur många julklappar som helst och det tog superlång tid att öppna alla. Samma sak med Kevin, översvämmad av julklappar.

Jag undrar om barnen verkligen uppskattar alla dessa julklappar som de får? Hinner de verkligen leka med alla eller glöms flera pga av att de är så många?

Jag vill inte att Elina ska ha det så. Jag ser hellre att hon får mindre paket men med bättre innehåll än en massa paket med små plastleksaker som ändå går sönder efter ett par dagar.
Några paket som hon faktiskt uppskattar och kommer ihåg vilka som gett henne det.
Nu är hon ju för liten för att komma ihåg iallafall, men iallafall sen när hon blir äldre.

Jag funderar på om jag ska köpa en gunghäst och en leksaksspis åt henne i julklapp, sen nått med kläder i.
Sen får hon ju fler paket från släkten och det tycker jag räcker.

Hur söt är inte den här gungåsnan?

Eller den här gungelefanten

Skulle jag köpa någon av dem plus en leksaksspis så skulle det gå på nästan 2000kr.
2000kr i julklappspengar för en 1åring tycker jag nästan är för mycket. Men då får hon iallafall 2 saker som jag vet att hon skulle uppskatta, eller iallafall tror jag det.

Ni andra med barn, hur gör ni? Köper ni en massa julklappar eller köper ni bara några stycken. Skulle vara intressant och veta hur andra tycker

Underbara Robin

Igår när jag kom hem från Ikea där jag och mamma hade handlat så överraskade Robin mig med att han hade städat här hemma, han hade tom dammsugit :D Lagat mat hade han också, korv och makaroner.
Att makaronerna var sönderkokta och korven var helt vidbränd spelade liksom ingen roll, det är själva grejen att han ansträngde sig för att göra mig glad som räknas.

Och idag så var jag så sugen på Pucko så då åkte han iväg till Shell och köper en till mig <3

Det är verkligen de små sakerna i vardagen som är viktiga.

Kärleksstormar och galna saker i all ära. Men för att få vardagen att fungera så behöver man någon som finns vid ens sida och gör de där små sakerna som faktiskt betyder så mycket.
Jag tar hellre en kille som åker iväg och köper en pucko till mig för att jag är sugen eller som hjälper mig med småsaker i vardagagen än en kille som köper en resa till Paris en gång om året men sen ingenting mer.

Imorgon fyller Robin 26år och det känns verkligen jättetråkigt att jag inte har råd att köpa det som jag vet att han vill ha - ett hemmabiosystem. Det kostar ca 6000kr och visst jag har pengarna men med tanke på att vi måste köpa nya vinterdäck till bilen och lämna in bilen på service (bara servicen kostar 7000kr) så borde jag inte köpa något så dyrt just nu.

Men jag vill göra det för jag vet hur glad han skulle bli. Åh så tråkigt när inte pengarna räcker till.
Men jag ska iallafall laga god mat åt honom och så får jag se vad jag hittar på för present. Svårt är det iallafall.


Att en pucko kan betyda så mycket


Pannkaka

Ibland känns det som om allt jag gör bara skiter sig och så blir det pannkaka av alltihop
Varför kan det aldrig bli som det var meningen från början?

Nej nu ska jag gå och lägga mig och dra täcken över huvudet
 

Divas kastrering gick bra iallafall...

Förr i tiden (lite redigerad)

Jag sitter och tittar på lite gamla kort och hittade en mapp från när vi hade tjejkväll hemma hos mig 2005 i fagerdal.

Kommer ni ihåg tjejer?





Det var tider det :D

Maria Do U remember?




Christina jag vet att du kommer döda mig för det här men jag kommer nog skratta ihjäl mig innan iallafall :D




Katta med långt hår - lääänge sen




Carro du finns med på ett hörn du också



Ni är underbara tjejer, glöm aldrig det.
Är det någon bild ni vill ha bort så säg bara till

Desperate Housewifes

Som ni säkert vet så följer jag serien desperate housewifes och jag älskar den.
Men vad i helvete hände i kvällens avsnitt egentligen? De kan ju inte bara hoppa fram 5år i tiden sådär!
Och vad gjorde Susan med den där killen, vart är Mike?
Gabriella har barn och Lynetts barn har spårat ut.

?

Jag längtar tills nästa tisdag och få reda ut saker och ting lite mer.

Söndagsstress

Idag fick jag sovmorgon till klockan 11 av min underbara Robin. Jag kommer inte ens ihåg sist jag fick sova så länge, det var iallafall underbart. Fast egentligen har jag inte sovit så många timmar för Elina sov jättedåligt inatt.
Hon snurrade runt, grät, hostade och var jätteorolig så jag undrar om hon kanske håller på att bli sjuk?
Nu ligger hon iallafall ute i vagnen på altanen och sover.

Snart måste jag sätta igång och städa upp alla Elinas leksaker som ligger utspridda i hela vardagsrummet, som vanligt, och dammsuga för vid halv 3 kommer det en från Eskilstuna och ska titta på Diva.
Sen efter det ska jag åka till uppsala och lämna andningslarmet till den som jag sålt det till och så ska jag och mamma hälsa på en hund som vi sålt dit.

Sen ikväll kommer det en lastbil med mammas saker som var uppe i Norrland så då ska jag hjälpa till att lasta ut alla dom sakerna och ställa i vårt förråd så länge *pust*

Så det känns verkligen som om jag har massa saker och göra och egentligen borde jag väl inte sitta här, men det gör jag iallafall :)

Jag funderar på vad jag ska göra för mat idag, jag skulle gärna vilja ha Paella med fläskfilébitar och till det saffransaoile men det gillar inte robin - fast att det är så gott! Ibland är det verkligen svårt och jobbigt att komma på middag...


Fredagsmys

Ikväll blir det mys på hög nivå. Katta och Maria kommer hit så vi ska kolla på Idol, dricka vin och äta kladdkaka.
Japp jag har bakat kladdkaka igen, den här gången blev det med minimarshmallows och till den serveras Mariannefluff.

Robin ska på bio och sen ska han gå ut så vi blir bara tjejer hemma. Jag Elina Katta och Maria - det låter väl bra?

Sen så har jag också äntligen tagit mig i kragen och bjudit alla från min föräldragrupp på fika hemma hos oss den 2 november. Jag har tänkt göra det bra länge och nu blev det äntligen av. Jag hoppas att de flesta kan komma nu. Det ska bli så kul och se alla igen. Nu gäller det bara att komma på vad jag ska baka för nått gott och bjuda dom på, någon som har nått bra förslag kanske?

Jag fick ju en dammsugare av mamma för ett tag sen för att jag hade klagat så mycket på att min var så värdelös och idag provade jag den för första gången. Den var superbra, absolut den bästa dammsugaren som jag någonsin använt, så jag är supernöjd. Dessutom så är den påsfri <3

Jag tror helt seriöst att jag har världens bästa och snällaste mamma. Hon finns alltid här för mig och hjälper mig alltid.
Tex som att hon tar hand om Elina varje dag när jag är i skolan, hur snällt är inte det? Det var tom hon som tipsade mig om utbildningen. Sen så köpter hon hela tiden saker för att hon vill och vet att vi behöver det.
Tack snälla mamma för att du är så underbar, du är min absoluta förebild.


Min fina damsugare som jag fått av mamma. Electrolux Twinclean

Genomtrött

Jag är verkligen supertrött, ni vet sån där trötthet som gör att man mår illa och allt man vill är att sova.
Nu har jag iallafall vart ute med hundarna på sista vändan och nu väntar jag bara på att de ska äta upp sin mat så att jag kan gå och lägga mig.
Jag tänker inte gå till skolan imorgon, jag känner att jag inte orkar och då är det ju menlöst att gå dit när man ändå inte har energin till att prestera något. Jag har iallafall bara data så det gör ingenting.
Så man skulle kunna säga att jag är ledig imorgon. Jag skulle verkligen behöva en sovmorgon och få sova ut men det går ju inte med Elina hon är som en liten väckarklocka och vaknar alltid tidigt.
Men jag hoppas på att jag ska kunna sova middag samtidigt som henne, det skulle vara skönt.

Som mamma är sömn ofta en välbehövlig vara som det alltid är brist på. Jag kommer ihåg tiden innan jag fick barn.
Jag kunde sova middag om jag var trött efter jobbet, långa sovmornar på helgerna och fick sova ostört på nätterna.
Vilken skillnad mot nu egentligen, nu kan jag inte göra som jag själv vill längre. Fast att hon är så liten så har hon så mycket makt, min lilla fisunge :P

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min underbara bebis och sova.

YES

Jag fick mvg på rättskunskapsprovet

Jag är så glad

Underbara helg

Den här helgen har varit bra, inte nått plugg så långt ögat kunnat nå *lycka*

Istället så har jag gjort precid vad jag har haft lust med. I fredags var ju jag och mamma på bio och såg Patrik 1,5
Jag rekommenderar den verkligen. Man skrattar konstant och så är den gullig med :D En toppenfilm!

Sen på lördagen åkte Robin iväg med Elina till farfar hela dagen så då följde jag med mamma till Barkarby och shoppade lite. Först på Ikea där jag köpte en ny matta till vardagsrummet, gardinstång, gardinknoppar och gardinhängare.
Sen fortsatte vi in till hemtex där jag köpte gardiner, som egentligen ska sitta i vårt sovrum men just nu sitter de i vardagsrummet eftersom mina beställda gardiner inte kommer förens i början på November.
Sen köpte jag överdragsbyxor, vantar, och mössa till Elina. Sist men inte minst så köpte jag hårfärg till mig själv, så tanken är att jag ska färga håret idag.

Sen när jag kom hem kom Christina och Linus över. Det var kul att äntligen få träffa dom, det händer alldeles för sällan.
Sen kom också Nina, Johan, Julia och Thea över en snabbis för att hämta borrmaskinen.

Sen idag har jag inte gjort någonting alls. Suttit vid datan, lekt med Elina och vart ute med hundarna. Ja det är nog allt.
Jag får se om jag tar tag i mig själv och färgar håret, det skulle verkligen behövas.
Sen måste jag ner till centrum också och köpa saker till tacosen som vi ska äta ikväll, lite söndagsmys sådär.

Men nu ska jag njuta av lugnet medans Elina fortfarande sover.

Oldies

I mitt hjärta har jag en särskild plats för sk gamla godingar. Jag älskar verkligen äldre musik som min generation annars brukar rynka näsan åt. Jag blir glad, uppfylld och drömmer mig tillbaks i tiden.
Jag är glad över att jag har så blandad musiksmak som jag har. Jag är lika glad över att lyssna på musik med min mamma som jag är över att lyssna tillsammans med vänner.

Tänkte dela med mig av ett par låtar som jag precis hittade:

Den här låten gör mig så glad!
http://www.youtube.com/watch?v=kVZj-vbOoPA

Den här med :D Vill dansa!
http://www.youtube.com/watch?v=d9cN8SLf0k8

Den här låten lyssnade jag på mycket när jag bodde i Hässelby, det var tider det :)
http://www.youtube.com/watch?v=VQ3XUM9gUG4

Dom här påminner mig så mycket om en tid som egentligen inte var bra för mig
http://www.youtube.com/watch?v=sq2i-UloBAc

http://www.youtube.com/watch?v=-Ux3-a9RE1Q

Och inte ska man glömma elvis, som jag växte upp med
http://www.youtube.com/watch?v=We8P_Ww27hY

Jag tror att Elina gillar det också för hon springer omkring och dansar till elvis just nu <3


Äntligen fri!

Nu har jag äntligen skrivit ekonomiprovet och det känns så skönt! Nu är det lite lugnt framöver ett tag så i helgen ska jag bara ta det lugnt och slippa ha dåligt samvete över att man egentligen borde plugga.

Så idag ska jag och mamma gå på bio. Det ska bli riktigt roligt faktiskt. Mamma klagar alltid på att hon har så tråkigt, och jag ville gå på bio, så då föreslog jag att vi skulle se Patrik 1,5 idag. Hon blev jätteglad så det känns ju kul iallafall.
Jag hoppas verkligen på att det är bra, men enligt reklamen så verkar den ju skoj iallafall.

Jag ska försöka lämna tillbaka mattan idag också, får se om jag byter till en annan färg eller om jag lämnar tillbaka den helt.

Jag började fundera lite idag på hur mycket jag har lagt ut på Elinas kläder det här året och det måste vara massor!
Så som jag har rensat ut, slängt och gett bort - det är många, många tusenlappar.
Hon växer ju så fort och så ska man köpa en helt ny garderob på varje ny storlek som hon har, ja då går det år mycket pengar. Men så har hon mycket kläder också.



Där är en bild på hennes garderob som jag tog precis, och då är långt ifrån alla hennes kläder där.
Hon har en påse rentvätt som jag fortfarande inte plockat upp, sen så har hon massor i tvättkorgen.
Tänk sen på alla ytterkläder och skor man har köpt och ska köpa, det är inte billigt med barn.

Jag skulle också vilja ha så mycket kläder som hon har :)

Nu är det dags för mig att leka med Elina för hon vaknade precis. Hoppas ni alla får en underbar helg!


Plugg

Jag har prov på fredag, prov i ekonomi. Jag tycker egentligen om ämnet och jag gillar egentligen läraren men han har en tendens att sväva iväg och prata om helt andra saker än det som vi egentligen ska lära oss.
Det som han pratar om är intressant, absolut, men det är fortfarande inte det som vi är där för att lära oss egentligen.

Iallafall så har vi prov på det på fredag så nu gäller det verkligen att plugga de här två dagarna som är kvar, det är ju en hel del att lära sig. Så ikväll ska jag ner till mamma och plugga så jag får lite lugn och ro, och samma sak gäller för imorgon. Sen får man hoppas på att det går bra på provet.

Jag köpte föresten en röd matta igår. Jag har spanat på den ganska länge och igår köpte jag den äntligen.
Men jag är jättebesviken! Den passar verkligen inte in i vårat vardagsrum. Så jag hoppas på att jag får byta den till en annan färg. Annars får jag ha en matta som jag verkligen inte trivs med, och det är ju inte roligt.

Robin ska på arbetsintervjuv imorgon också, så nu får ni hålla tummarna om att det går bra för honom. Det fanns egentligen inga jobb lediga med de blev ändå intresserade av Robin, så det är ju lite roligt iallafall.
Annars har han kanske ett annat jobb på gång. Men då skulle han jobba i Arboga, och det är ju en bra bit hemifrån. Fast det skulle innebära att han skulle få 9000kr skattefritt varje månad i traktermente, plus lönen. Mm jag vet inte vad jag ska tycka egentligen. Det blir mycket pengar, men mycket tid borta från familjen också.
Allt jag hoppas och vill är att han ska ha ett annat jobb tills han slutar den gamla jobbet, i mitten på November.
Jäkla lågkonjuktur, jag säger bara det! Man märket det mest när man själv blir drabbad.

Nej nu ska jag fortsätta att plugga så det blir något gjort

Uppdatering om kladdkakan

En liten ändring i receptet. Tack Maria för att du var så uppmärksam!

Jag hade helt glömt bort att jag hade lovat att berätta om hur min kladdkaka blev, men det blev jag snabbt påmind om :D

Den blev kanongod faktiskt! Det ända tråkiga var att jag hade den en aning för kort tid i  ugnen så den blev lite för rinnig men smaken var iallafall underbar!

Så har jag också fått en önskan om receptet så det kommer här:

100 g smör
3st dubbeldaim
Önskad mängd vit choklad
2 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

Smält smöret i en kasrull och krossa 2st av daimen och lägg i det smälta smöret och rör om tills daimen är så smält den kan bli
Blanda försiktigt ägg och socker. Om du vispar för mycket och för hårt blir det fluff och inte kladdkaka!
Vänd försiktigt i mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
Vänd sen in smör och daimblandningen. Sen blandar du in vit choklad som du har delat in i önskade bitar, samtidigt som du blandar i den sista daimen som du delat i önskade bitar.
Grädda i 175 grader i ca 20 min i en smord form.

När du tar ut kladdkakan från ugnen så ska den vara ganska lös fortfarande, men inte för mycket.
Den stelnar av allteftersom den kallnar så den ska inte ätas varmt.

Något som är ännu godare är att byta ut daimen och den vita chokladen till after eight. Kladdkakan får då smak av mint och den är supergod, jag lovar!

Lycka till!


Äntligen är det över

Nu har jag äntligen skrivit provet. Så nu känns det som om en av stenarna har lyfts av från mig. Dessutom gick det riktigt bra också. Men jag kan inte andas ut helt riktigt ännu, jag har nämligen prov i ekonomi på fredag och det kommer vara mycket svårare än vad det här var. Så från och med imorgon ska jag börja plugga till det också *suck*

Nu har jag iallafall precis ätit och är supermätt. Mozarellafyllda köttfärsbiffar med stekt lök, tzatziki och ris gjorde jag idag och det var verkligen supergott! 
Så nu ska jag Robin Elina och hundarna gå ut på en promenad i det fina vädret innan det blir mörkt, jag tycker att det blir mörkt så tidigt nu för tiden.

Jag ska försöka gå och se Patrik 1.5 den här veckan också. Jag har velat se den från första gången jag såg reklam om den. Så om det är någon som är sugen på att se den kan ni ju hojta till.

Det finns fler cancersorter

Idag i bilen på vägen hem kom jag att tänk på kattas blogginlägg om cancer, och om rosa bandet.
Det är hemskt att folk ska behöva drabbas av cancer, och då menar jag alla cancerformer, inte bara bröstcancer!

Jag tycker att rosa bandet galan om bröstcancer är alldeles för uppblåst. Vad hände med alla andra cancerformer? Varför har inte dom en gala?

Bröstcancer är en form som drabbar mest kvinnor (jag har för mig att män kan få bröstcancer men att det är jätteovanligt men jag är inte säker?) Och är inte det lite könsdiskrimerande att allt ståhej bara handlar om en cancerform som bara drabbar kvinnor? Jag är helt säker på att om det istället hade vart om tex prostatacancer som bara drabbar män så hade det blivit ett jäkla hallå om att det är diskriminerande mot kvinnor.
På nått sätt är vi tjejer jäkligt snabba att skrika om männen får fördelar men är tysta och fina när det är vi som får fördelarna, är det verkligen jämnställdhet?

Många säger att det är en självklarhet att man ska stödja rosa bandet och skänka pengar. Men skänker de lika mycket pengar till andra sorters cancerforskning? Vad hände med barncancer tex, varför har inte det en gala?
Det om något är fruktansvärt.
Jag träffade en mamma, en tjej i min egen ålder, som är med i min föräldragrupp häromdagen. Hon har en son som är i Elinas ålder. Hennes son har drabbats av cancer! Tänk er själva ett litet barn på 1år som precis har börjat sitt liv har drabbats av cancer, det är fruktansvärt! Där behövs verkligen pengar för att forskningen ska kunna gå framåt och att fler barn ska kunna bli friska.

Jag tycker att det är fruktansvärt att kvinnor drabbas av bröstcancer, absolut! Men mitt i all den här hysterin känns det som om allting annat glöms bort, sånt som kanske tom är viktigare?

Dessutom känns det lite som ett reklamjippo där affärerna passar på att tjäna en massa pengar. Varför då istället inte skänka en 30kr direkt till cancerforskningen istället för att köpa något som sägs stödja forskningen där bara några kronor faktiskt går dit?

Nej jag tänker inte köpa en rosa rosett för att visa att jag stödjer cancerforskningen. Och jag tänker heller inte köpa några konsumentsaker.

Jag tänker istället gå mot strömmen och lägga pengarna på forskning som inte får en gala, där pengarna också behövs

Bakar

Robin är inne i stan ikväll angående hans eventuella nya jobb så jag och Elina är ensamma hemma.
Så då tänkte jag att vi skulle lyxa till det och ha lite mysigt. Så jag håller på att baka kladdkaka med daim och bitar av vit  choklad. Jag hoppas verkligen att det blir gott! Men jag smakade lite av smeten och den var himmelskt god!

Så ikväll framför idol ska Elina få en god vällingflaska medans jag ska äta kladdkaka, det är mys!

Lovar att återkomma om kladdkakan var god eller ej

Min lilla febertopp

Igår var Elina på 1årskontroll och fick en spruta. Hon väger nu 8920gram och är 72cm lång, hon har alltså gått upp 5790gram sen hos föddes, min lilla, stora tjej :D

Men tyvärr fick hon en reaktion på sprutan så i natt fick hon feber.
Hon somnade först vid 12 tiden på natten och sov till klockan 4 i sin egna säng. Sen vaknade hon och kröp över till min säng. Och sen dess har hon hållt mig vaken genom att inte komma till ro. Jag förstod att hon hade feber för när hon låg på min mage var hon alldeles het. Så imorse, efter att ha tagit tempen, fick hon alvedon.

Men hon är fortfarande hängig och varm så det blir ingen skola för mig idag. Vilket egentligen inte är bra! Jag skulle verkligen behöva gå till skolan, men Elina måste ju självklart komma först. Jag får ta igen det sen.

Idag ska jag också ansöka om dagis till Elina så att hon kan börja i början på nästa år. Hon behöver verkligen få träffa andra barn och leka. Det märks så tydligt när hon träffar andra barn att hon är nyfiken.
Men då om något kommer hon säkert att vara sjuk ofta :/


Jag måste iallafall visa Elina i sin stora nya säng för första gången


Liten bebis i en stor säng, men nära till mammas o pappas trygga säng


RSS 2.0