Vi är lyckligt lottade

Det är mycket just nu och jag har inte samma ork som tidigare, så ni får stå ut med att bloggen inte uppdateras så ofta. Jag har inte så mycket att skriva här heller, har lite funderingar på om jag ska sätta lösen på bloggen så att bara mina närmaste har möjlighet att läsa. Men egentligen så skulle jag nog inte skriva mer då heller.

Just nu tänker jag väldigt mycket på de människor som inte har det lika bra som oss i samhället. Jag brukar alltid tänka på det, men det har blivit mer på sistone och samvetet äter upp mig. Jag vill göra något, men jag vet inte riktigt vad?

Jag har samlat ihop en massa kläder, bla varma vinterjackor till både till vuxna och barn och kört iväg till ett nyöppnat ankomstboende för nyanlända asylsökande här i ekolsund. Där vet jag ju garanterat att kläderna kommer till användning. När jag och mamma var där så berättade dom att de går i tunna kläder/skor och kan knappt vara ute, och en liten bebis hade bara kläderna hen kom i :(

Men jag vill göra mer. Jag skulle vilja hjälpa dom barnen som inte kommer få en enda liten julklapp i år. Samtidigt vet jag ju att jag inte kan göra så mycket. Man måste ju känna till dom människorna som behöver hjälp, och det gör inte jag. Jag ringde till kommunen men de kunde inte heller hjälpa med någon information.

Jag ska iallafall göra en ytterligare rensning i förrådet och skänka mer till ankomstboendet, Varför ska jag ha en massa kläder liggandes i förrådet när de kan komma till nytta och värma någon som fryser?

Mina ungar är lyckligt lottade som slipper frysa och alltid får magen full av mat


 

Snabbspolning av livet

Som vanligt har veckan rusat iväg och jag kan inte riktigt förstå att det är fredag igen? Dagarna bara rullar på och helt plötsligt är det minusgrader på mornarna och man måste skrapa rutorna?

Så vad har jag då gjorde sen förra fredagen? Ja egentligen har jag väl inte gjort något särskilt. Jag var på ölprovning hemma hos Marie tillsammans med Christine och Ökkes på lördagen, det serverades himmelskt god mat och lite mindre god öl :P Öl är verkligen inte min grej, men jag smakade en liten sipp iallafall.

I måndags så åt jag och Elina lunch ute tillsammans i uppsala och besökte sjukhuset. Så himla mysigt att få vara ensam med min stora tjej. Hon har såna fantastiska funderingar och är riktigt duktig på att argumentera och diskutera.
 
I onsdags så bjöd jag in Marie, Tessan, Empo och Christoffer på lunch här hemma. Bjöd på bakad potatis, räkröra, nybakat bröd och sallad till de. De bjöd på gott sällskap och härliga diskussioner :D

Igår var jag ute och plockade en massa svamp, sen följde Ossian med oss hem från dagis. Mamma kom över och käkade tacos, och sen så kom Viktoria för att hämta Ossian så då snackade vi lite skit också :)

Sen har jag jobbat alla dagar,men är ledig imorgon iallafall :) 

Ja så mycket mer än så har jag väl inte hunnit med. Nu ska jag städa undan lite här hemma innan jag ska åka och hämta Empo och åka till Marie för ytterligare en lunchdate.

Ha en trevlig helg allihopa!

Höjdpunkten denna vecka var min och Elinas dag i uppsala
Höstens höjdpunkt

Har skördat ytterligare av höstens höjdpunkt, närmare bestämt runt 12kg - undrar hur många liter det är?

Så nu håller jag på att förvälla svampen, ett jobb som aldrig tar slut! Jag får fortsätta imorgon när jag kommer hem från jobbet, för nu ska jag snart åka iväg.


Fredag!

Dagens måsten
  • Städa hela huset inför imorgon
  • Tvätta
  • Duscha
  • Besöka farbror doktorn
  • Jobba 16-08.00
Spännande fredag men andra ord, vilken tur att morgondagen kommer bli så mycket bättre :)
Ölprovning, god matt och bra sällskap, kan det bli bättre än så? Tomorrow tomorrow277 timmar

I september månad jobbade jag 277 timmar, tur att jag jobbar natt så att jag fortfarande har dagarna tillsammans med barnen. Men det var väldigt jobbigt de 2 veckorna som barnen var sjuka. Robin vabbade bara ett par timmar på morgonen tills jag kom hem från jobbet, då åkte han iväg till sitt jobb och sen tog jag över ungarna. Vilket innebar att jag inte kunde sova efter att ha jobbat natt... Det var tufft, men nu är det över.

Och så har jag ju fyllt år också, hela 27år är jag nu. Herregud vad tiden går fort, snart så är jag ju gammal! Jag fick iallafall en 27 minuters massage av Robin, en minut för varje år. Och så fick jag en valfri resa.

Det var det jag önskade mig, att jag skulle få åka utomland tillsammans med min mamma en vecka utan både barnen och Robin. Bara för sola, sova och ta det lugnt. Så nu kikar jag resor och så fort vi hittar någon bra resa så åker vi iväg. Men det är lite av en utmaning att hitta ett datum som passar både mig och mamma, men tanke på mitt jobb och hennes hundar ska ha hundvakt. Men nån gång så.

Nu ska jag alldeles strax åka iväg till Bålsta för att träffa Christine, och jag bryr mig inte om att jag ser mer död än levande ut ;) Det är tur att hon inte bryr sig ett smack.

Laga med Linda del 9

Idag åt vi rester sen igår. Jag hade köpt en varmrökt lax på mickelmäss marknaden, och till den åt vi räkor, romsås och potatis. Så himla gott!
Så idag rörde jag ihop resterna av räkorna och romsåsen och serverade med potatis och den rökta laxen.

Romsåsen gjorde jag såhär: Gräddfil, lite lite majonäs, en klick senap, pressa i vitlök, dill, rom, citronpeppar.


RSS 2.0