Jag orkar inte

Att vara gravid, sjuk och ha en galen snart 2åring hemma på heltid känns inge roligt idag.

Nu ska jag ta Elina och krypa under täcket och hoppas på att det känns bättre imorgon

Trött och slut

Jag sitter i soffan i vardagsrummet och har bara lite mysbelysning på, och jag är så trött!
Elina är som vanligt pigg och glad, hon förstår nog inte varför jag är så trött hela tiden. Just nu ligger hon bredvid mig på en kudde och läser bajsboken, vi får se hur många sekunder hon ligger stilla där ;)

Idag går jag in i vecka 15 och jag tycker att tiden springer iväg. Det är mindre än en månad kvar till rutin ultraljudet och snart är halva graviditeten gjord.
Jag längtar verkligen tills ultraljudet! Det ska bli så spännande, jag hoppas verkligen att de kan se om det är en pojke eller flicka. Jag är verkligen supernyfiken på vad det är för nån knodd i magen. Förra graviditeten var jag ju helt säker på vad det var, men den här gången har jag ingen aning alls om vad det kan vara.
Om de inte kan se på rutinul så ska vi ta ett könsul så vi får veta ;)

Nu ska jag försöka underhålla mitt galna barn här hemma som inte ligger stilla på kudden längre.
Tänk om man kunde ha hennes energi...


När ska det bli bra?

Jag har verkligen inte orkat skriva någon blogg om hur det har gått med allting. Jag mår så dåligt, men jag tänkte försöka skriva ner det lite kortfattat iallafall.

Jag har tidigare skrivit om att de har tagit prover på borrelia på mig. I fredags fick jag provsvar om att det var positivt.
Jag fick en läkartid på måndag och så var det inte mer med det.
Men på lördagen på jobbet började jag må jättedåligt. Jag började svettas, fick yrsel, förlorade kontrollen över mig själv och så började jag sluddra i nån minut.

Jag åkte hem från jobbet och ringde sjukvårdsupplysningen. De sa åt mig att åka till enköpings akutmottagning, jag ville egentligen åka till uppsala men det fick jag inte. Iallafall så åkte vi dit men de kunde inte göra så mycket så de skickade oss vidare till uppsalas infektionavdelning. Varför kunde vi inte fått åka dit på en gång?

Iallafall så åkte vi dit och när vi väl kom fram så sa de att de hade stängt?! Så det var bara att gå till akutmottagningen istället. Men jag fick iallafall ett rum att ligga på. Under den här tiden fick jag få igenom en massa prover och läkarundersökningar.

Sen var det dags för ryggmärgsprovet. Första läkaren som försökte grävde runt i ryggen i ca 10 minuter utan att hitta något. Det är verkligen inte skönt att ha en 10cm lång nål i ryggraden. När den kom åt skeletten gjorde det djävulsktont. Och det gjorde hon hela tiden då hon inte hittade rätt.
Sen fick en annan läkare försöka och hon hittade rätt efter en stund letande. Men då kom det så lite ryggmärgsvätska att jag fick ligga 20minuter för att de skulle få ut några droppar.

Sen fick vi ligga och vänta och vänta och vänta lite till. Vid halv 4 på natten kom det in en sköterska och berättade att borreliainfektionen har jag gått med länge och det kan alltså inte vara den som orsakar mina symptom.
De ville skicka mig vidare till gynakuten för att kolla bebisen. Men jag mådde så otroligt dåligt, ont i ryggen, asont i huvudet och supertrött så jag ville bara åka hem och sova. Så det bestämdes att jag skulle ringa på söndagen för att få en tid på måndagen.

Så sen jag kom hem från sjukhuset har jag haft skitont i huvudet. jag kan varken sitta eller stå utan att det ska kännas som om huvudet kommer spricka på mig. Ligger jag ner känns det helt okei.
Så i skrivandes stund ligger jag i soffan med datorn på magen.

Igår åkte vi också in för att kolla så att bebben mådde bra, och det gjorde den iallafall. En sak mindre att oroa sig för.

Jag vill verkligen veta vad det är som gör att jag känner så här. Varför mår jag som jag gör?

Nu vet jag inte hur vi ska gå vidare med det här. Nått måste de ju göra!
Förmodligen är det pga ryggmärgsprovet som jag har så ont i huvudet iallafall. Det borde gå över om ca en vecka....
Men det är en plåga. jag kan inte göra någonting. Inte laga mat, inte leka med elina, inte gå ut... ingenting.

Sen så känner jag mig som världens sämsta mamma också. Elina kommer och klättrar på mig och vill leka men jag kan inte och blir grinig för att det gör ont.
Stackars Elina förstår ju ingenting :( Hon är så söt, tar sig på huvudet och säger mamma aj.

Nu väntar jag på att Robin ska vakna så att han kan gå ut med hunden. Då får Elina iallafall gå ut och ha lite roligt.


 

Jobb jobb och åter jobb

Jag hade verkligen velat ha en ledig helg, men jag ska ju faktiskt jobba. Men jag ska inte klaga, för sen så jobbar jag bara nästa vecka och sen har jag semester i hela 2 veckor! Det ska bli så otroligt skönt och välbehövligt!

Idag jobbar jag 12 - 22
Lördag 9 - 18.30
Söndag 10 - 20

Så det är liksom inga roliga pass heller. Man hinner inte göra något varken innan eller efter man har jobbat.

Idag innan jobbet ska jag och Elina iallafall ta en promenad tillsammans i regnet. Hon gillar det iallafall :)


Massa renoveringsplaner

Om allt går enligt planerna så kommer vi att köpa ut huset i augusti någon gång. Det kommer att bli så skönt att få äga sitt eget och kunna göra nästan vad man vill.
Jag har så mycket jag vill göra! Först måste vi byta ut golvet i hallen och i köket eftersom att det är trasigt.
Sen ska vi byta skåp, spis och kakel i köket. Vi ska byta ut kyl och frys också men det kommer nog lite senare.
Sen måste jag verkligen köpa gardiner till köket, jag har fortfarande julgardinerna uppe - det säger väl hur illa det är?!
Vi måste även köpa nytt köksbord och stolar, de vi har nu är så jäkla fula!

Något jag också vill fixa ganska snart är trappan. Den är verkligen inte vacker just nu. Men med lite slipning och färg kommer det att se betydligt bättre ut.
Jag vill också tapetsera en väggen där tv:n står mot. Det har jag velat göra sen vi flyttade in.
Sen lite spotslight på en del ställen skulle inte heller vara fel.

Vi vill också renovera badrummen, men det är ju så jäkla dyrt! Men badrummen vi har nu är ju inget att hänga i julgranen precis. Men vi får se hur vi gör med dom om vi kanske skiter i att renovera dom innan vi säljer det...

Mm mycket planer just nu. Det ska bli roligt att få sätta igång på riktigt sen! Att få göra precis så som man själv vill ha det - underbart!

Men först och främst ska vi se till att köpet blir av, sen så ;)

Jag är så stolt!

Idag så har Elina kissat på toaletten för första gången!
Hon har låtsas bajsat och låtsas kissat flera gånger på toaletten den senaste veckan, men idag kom det faktiskt en skvätt när hon klämde! Sen torkade hon sig lite, satte sig på toaletten igen och kissade en skvätt till!
Som belöning för att hon var så duktig fick hon lite glass :)
När hon ätit upp allting ville hon ha mer glass så jag sa åt henne att då får hon kissa lite till, så hon sprang på toaletten och klämde ut några droppar till :D

Sen så råkade hon kissa ner hela stolen när hon skulle få lite mer glass, men det spelar ju ingen roll.
Min stora tjej har gått på toaletten för första gången!!


Borrelia

Igår på natten vaknade jag flera gånger av att rummet snurrade varje gång jag ändrade ställning.
Sen på morgonen vid halv 6 skulle jag gå upp på toa och då märkte jag att jag inte hade något balanssinne alls. Jag ramlade mot väggen och hann som tur var få tag i dörrkarmen annars hade jag ramlat, något säger mig att det inte hade vart bra för mina höfter.
Iallafall så lyckades jag ta mig till toaletten och tillbaka till sängen igen. Jag drack lite vatten för jag tänkte om jag kanske hade druckit för lite vatten som det snurrade så, men det hjälpte inte.

Så länge jag låg ner helt stilla så kände jag nästan inte av det alls, men så fort jag rörde mig det allra minsta så började rummet att snurra.
Jag ringde till Robin som kom in till sovrummet och berättade hur det var. Vi skulle egentligen ha åkt till kålmården men det var ju bara att ställa in.
När Robin kom så satte jag mig på sängkanten och då snurrade det så mycket att jag avr tvungen att kräkas.

Det var verkligen otäckt och jag fick en känsla av att det här är fan allvarligt. Man förlorar inte sitt balanssinne bara sådär.
Så jag ringde sjukvårdsupplysningen som bad mig återkomma senare ifall att det inte hade gått över så skulle de boka in jourtid inne på enköpings sjukhus.

Så jag låg i sängen hela dagen och pratade i telefon :D Så länge jag låg still så mådde jag ju bra.
Sen så ringde jag sjukvårdsupplysningen igen och fick en tid klockan 15.15
Då hade jag börjat må lite bättre men det snurrade fortfarande.

Väl på sjukhuset tog de en massa prover och jag blev stucken i både armen och i fingret :(
Jag mådde verkligen inte bra när jag satt där i rummet, jag var nära att kräkas hela tiden, men jag lyckades hålla mig.

Iallafall så misstänkte de att jag kanske har borrelia så de har skickat iväg prover och jag får svar om ca en vecka.

Men på vägen hem började jag må mycket bättre och senare på kvällen var symptomen nästan helt borta.
Så jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Men riktigt läskigt var det att ha det sådär.

Så det var min underbara helg. Idag ska jag mest bara ta det lugnt för imorgon börjar det en ny arbetsvecka igen.


RSS 2.0