Träning

Idag har jag äntligen påbörjat min träning. Christine och jag hoppade runt som galna hönor medans alla andra kunde alla steg (okei jag erkänner det var mest jag som såg ut som en höna medans christine klarade det galant)
det där med att göra armövningar samtidigt dom benövningar i raskt tempo klarade jag inte. Jag blandade mest ihop allt, men jag försökte iallafall! Och det kommer gå bättre och bättre när man kan stegen mer.
Imorgon ska vi träna step, jag christine och förhoppningsvis Katta också. det kommer säkert vara skitsvårt med en massa snabba kombinationer. Men jag ska göra mitt bästa.

Idag har jag och Elina vart på babymassage också. Jättemysigt att lära sig massera och Elina verkade gillade det också. Och imorgon bär det av till öppna förskolan och träffa alla där, ska bli skoj!

Sen kanske jag åker upp till norrland i helgen, och blir det inte i helgen så blir det om ett par veckor. Ska bli underbart skönt att få komma iväg ett tag, även om jag kommer sakna Robin. Men jag tror det kan vara bra att vara ifrån varandra ibland och sakna lite.
Om jag inte åker iväg till norrland i helgen så kanske jag ska följa med Katta, Christine och Maria ut. Skulle kanske vara lite roligt? Jag hade ju inte precis skoj sist jag var ute för några månader sen men kanske den här gången?
Jag var faktiskt på bio med Maria och Katta i söndags och det var skitskoj. Så underbart att komma iväg med sina kompisar och hitta på nått alldeles själv. Elina var hemma med Robin och det hade faktiskt gått bra.

Nu ska jag börja göra iordning mig för natten. Jag kommer förmodligen ha träningsvärk i hela kroppen imorgon, men det är det värt!

God natt

Fortsättningen på inlägget nedan

Dagen efter att Robin blev nersparkad fick vi reda på att ännu mer hade hänt.

Eken och Robin hade stått och pratat ett tag efter att ambulansen och polisen åkt från platsen. Jag pratade samtidigt med Robin i telefonen och tjatade på att han skulle komma hem.
Eken bor uppe på kraftleden så jag frågade flera gånger om jag inte skulle skjutsa hem honom eller om han inte skulle sova hemma hos oss så han skulle slippa gå hem själv, man vet ju aldrig om dom skulle kunna dyka upp igen! men han ville inte det och sa att han skulle klara sig.
Sagt och gjort, Robin kom hem och Eken började gå hem själv. På vägen hem blev han återigen överfallen av killarna. Det var alltså 3 killar som hoppade på en ensam kille. Och den här gången nöjde de sig inte med att bara slå utan de stack in en kniv i hans ben. Eken blev alltså nedslagen och knivskuren för ingenting.

Efter att de lämnat honom så lyckades han ta sig till ett hus där det lyste så de kunde ringa ambulans. För honom slutade kvällen på akuten. Så hemskt det måste ha varit för honom att bli överfallen när man är helt ensam, förstå paniken och rädslan. Och att sen se kniven, usch hemskt. Stackars Eken!

Sen kommer ju tankarna på vad som hade kunnat hänt tidigare när de hoppade på Robin. Tänk om de inte hade kommit bakifrån utan framifrån så att Robin sett dom och gjort mer motstånd. De hade förmodligen stuckit kniven i honom då. usch helt sjukt :(

iallafall så tror dom att killarna såg dom prata med polisen och att de sen följde efter Eken och hoppade på honom när han blev ensam. Putte som var med första gången de blev överfallna på kvällen mötte 2st av dom på vivo dagen efter när han var där med sin tjej. Killarna följde sedan efter honom hem och stod utanför. Puttes mamma gick då ut och såg hur de stod vid järnhandeln (som ligger precis där han bor) för att sen försvinna.
Helt sjukt att de följde efter honom. Nu är jag också rädd att de såg vart Robin gick in och att de vet vart vi bor. Vi bor ju på nedre botten så det är inte precis svårt att ta sig in om man vill.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att polisen får tag i dom som gjort det här så att de får sitt straff.

Robin har för övrigt väldigt ont i huvud och nacke så jag hoppas inte han fått någon skada av sparkarna. Förhoppningsvis går det över om några dagar. Annars får vi gå till läkaren med honom.

Jag tänker avsluta det här inlägget med ett par fina bilder från kvällen innan allt det hemska hände.
Så att vi får inte lite positivt i allt det hemska

Elina sitter i Ekens knä och putte sitter bredvid
image41

Nu är Katta med i bilden också :D
image42

Katta ser extremt ung ut på den här bilden tycker jag
image43

Sista bilden på trion
image44

Polisövervåld och misshandel.

Igår var en bra dag, iallafall till en början.
Jag och Robin hade bjudit över Katta, Eken, Jonas och putte för att sitta här och förfesta lite innan killarna gick vidare ut för att ta en öl.
Kvällen började lugnt med att jag och Katta satt och pratade lite om thailland och killarna satt och spelade lite play station 3 - så tråkigt!
Tyvärr var Katta tvungen att åka redan halv 10 för att hämta sin mamma som hon ha lovat att skjutsa.
Kvällen fortsatte med att vi satt i vardagsrummet och spelade Sanning och Konsekvens spelet som jag fick från Maria när jag fyllde 20. Det var faktiskt riktigt kul! Jonas fick bla ringa min mamma och prata låtsasspråk tills hon tröttnade och la på luren. Jag höll verkligen på att dö av skratt.
Vi övriga fick svara på konstiga och konstiga frågor. Jag tror nog att alla hade riktigt skoj, jag hade iallafall det.
Elina somnade i min famn och det gick hur bra som helst.

När klockan var liter efter 12 på natten skulle de gå vidare för att ta en öl ute på krogen och jag skulle gå och lägga mig för att sova. Robin, Eken och Putte gick i förväg och Jonas hamnade lite på efterskälken då han stannade i ungefär 5 minuter extra och pratade med mig lite.
Sen när alla gått gick jag och la mig på en gång, jag låg i sängen och kollade lite på dvd:n när jag ser att Robin precis ringt mig så jag ringer upp. Robin berättar då att Jonas inte blivit insläppt på krogen för att han var enligt vakterna alldeles för full. Robin gick då ut för att prata med vakterna och Jonas.
Så när Robin går ut och pratar med Jonas (som för övrigt står helt vanligt utanför och pratar lugnt med Robin) hoppar det plötsligt fram en massa civilpoliser och vanliga poliser som tar tag i Jonas och slänger upp honom hårt på bilhuven och sätter på handfängelse. Helt brutalt och helt utan anledning.
Robin sa att det var som taget ur en film och att han aldrig sett något liknande.
Ni som vet vem Jonas är vet hur lugn och snäll han alltid är. Jag skämtar inte när jag säger att han är så snäll att han är dum. Förstår verkligen inte varför polisen handlade som dom gjorde?
Dessutom hade jag träffat honom 10minuter innan och jag vet att han inte var full, påverkad absolut men inte full.
Vakterna höll dessutom med Robin och sa förstod absolut inte varför polisen gjorde som de gjorde.
Övervåld från polisen utan att tveka. Och om man inte kan lita på polisen i vårt samhälle, vem ska man då kunna lita på?

Iallafall fortsatte kvällen för killarna på krogen medans jag låg i sängen och försökte sova. Tiden gick och jag kunde verkligen inte somna. Jag som aldrig brukar ha problem med att somna.
Iallafall så hör jag hur Robin kommer hem och öppnar dörren till sovrummet och säger:
-Jag kanske inte kommer hem ikväll älskling.
jag förstår inte alls vad han menar och han fortsätter:
-Jag har precis blivit utsatt för att rånförsök och ambulansen är på väg.
Jag förstår fortfarande inte riktigt och frågar om han blivit slagen.
Han tar sig då på bakhuvudet och säger att de sparkat söner hans huvud och i ljuset från hall-lampan ser jag hur handen som han tog på sitt bakhuvud är helt blodig.
Det kändes som om blodet frös till is i ådrorna mina. Jag hoppas upp ur sängen och drar iväg Robin till badrummet för att skölja bort allt blod från huvudet som rinner ner i nacken och vidare ut på kläderna.
Vattnen färgas helt rött och han berättar vad som hänt.
Han, Eken och Putte hade stått nästan precis utanför oss när 3st turkar hade gått förbi dom och frågat om de hade droger. Robin hade då sagt att nej då har ni kommit till helt fel människor.
Då hade de gått vidare men sen vände de tydligen om och gick tillbaka utan att Robin visste det. En kille puttade ner Putte till marken (vet inte om han fick några slag) Sen hade de andra 2 tagit Robin bakifrån och slängt ner honom från backen. Robin blev helt överrumplad eftersom de kom bakifrån.
Så när han låg där på backen så hade en av dom tagit sats och sparkat Robin rakt i huvudet några gånger.
Robin själv kommer inte ihåg det utan det är Eken som berättat det för honom för att stod upp och blev fasthållen av den största killen, så han såg allting.
Det slutade med att dom tog Robins dooleysflaska och gick därifrån.

Robin gick iallafall iväg och mötte ambulansen och polisen. Som tur var fick han bara ett sår som inte var någon större skada i huvudet. Ett ärr är allt han kommer ha kvar som minne av den här kvällen.
Det hade kunnat vart så mycket värre. Tänk er själv kraften när någon tar sats och sparkar någon i huvudet när personen ligger ner. Sådana sparkar kan döda.
Vad hade jag gjort om något allvarligt hade hänt Robin? Bara tanken gör att jag känner mig spyfärdig.

Hur kan folk sparka ner någon bara för att kunna kommer över lite alkohol? hur kan de vara villiga att eventuellt döda någon för en sån sak?
Han har för fan barn och familj. Hur tänker ni?

Är så otroligt glad att det inte blev värre än det blev. Men tanken på att tänk om det hade varit jag och Elina som hade varit ute på promenad med Scamp och vi hade mött dom. vad hade hänt då? Tänk om de hade gjort Elina illa. Dom var påtända och personer som tagit droger är helt oförutsägbara.
Jag känner mig inte säker här längre.

Jag vill inte bo ett samhälle där sånt här händer.

Jag känner mig förövrigt som en mosad banan. Jag somnade ungefär vid halv 7 imorse och vaknade helt vid 9-tiden. Tiden där imellan väckte Elina mig mellan 4-5gånger.
Hur Robin mår vet jag inte ännu. Han ligger fortfarande och sover men jag antar att han kommer ha ont sen när han vaknar.

Hur ska man väga gå utanför dörren när sånt här händer?6 barn vid 27års ålder?

Igår träffade jag en tjej som var 27år och hade 6st barn.
Hon hade fått sitt första barn vid 16års ålder och sitt andra barn när hon var 17år. Efter dom första 2 hade barnen kommit med jämna mellanrum och den yngsta var nu 1år.
Jag förstår inte hur hon orkar? Dessutom var alla barnen lugna och väluppfostrade och det märktes verkligen att de var en stor kärleksfull familj. Annars är det ju lätt hänt att ljudnivån är jättehög och att det blir rörigt när det är så många barn. Men inte hos dom. Alla frågade innan de gjorde eller tog saker och det fungerade perfekt.
Självklart blir det stimmigt hos dom också, men på det stora hela är det lugnt och fint.
Jag blev så imponerad! Jag tycker att det är fullt upp med en liten bebbe och bara tanken på att ha 6st barn känns svindlande.
Jag skulle själv inte ha velat haft barn vid 16års ålder, det är lite väl ungt. Men jag är väldigt glad och stolt över att vara en ung mamma till min dotter. Jag skulle inte vilja ha barn sent i livet utan är glad över att hon kom in i mitt liv när hon gjorde det. Jag vill ha ett syskon till Elina. Gärna när hon är runt 2.5år, då ska jag fylla 25 det året. Det skulle vara perfekt!
Sen får man se om jag kanske vill ha en tredje knodd efter några år ;)
Det är underbart med bebisar och det finaste som finns. Tänk bara på hur många gånger per dag dom gör så att man ler. Elina smilar hela tiden och man kan ju inte låta bli att lé tillbaka. Hjärtat smälter och lyckokänslorna rusar runt i kroppen. Innan jag fick barn log jag aldrig så här mycket. Jag var heller inte lika lycklig som jag är nu.

Träffade föresten Katta på fiket tidigare idag. Så skönt att komma ut och snacka lite skit och se lite folk.
Nu är hon tillbaka på jobbet igen. Hon jobbar dubbelpass hela helgen - jobbigt!

Robin slutar jobba om en timme och 45 minuter. Han har jobbat 12 timmars pass idag. Så jag tänkte överraska honom genom att tända upp hela lägenheten med en massa ljus och ha tacos klar tills att han kommer hem. Äta god mat och mysa skulle inte vara helt fel. Så får man hoppas på att Elina är snäll och tyst så länge ;)

Elina har föresten lärt sig att sitta helt själv nu. Det är läskigt hur tidig hon är ibland, känns som om jag inte riktigt hinner med. Sitter själv innan 4 månaders dagen, hur ska det bli sen? Enligt barnutvecklingen står det att barn sitter själv tidigast vid 5-6 månader, vanligast vid 7-8 månader, och sent vid 9-10 månader.
Elina sitter själv veckan innan hon blev 4 månader. Inte så långa stunder men iallafall helt själv.
Tror nog att hon kommer gå och stå väldigt tidigt. Inte för tidigt hoppas jag iallafall.
Är stolt över min lillstrumpa.

Nu ska jag börja städa undan och lägga ut en massa ljus och börja förbereda tacosen. Hoppas det blir mysigt.


Kan själv
image39

image40


Slutkörd

Idag är det den 16 januari 2008 och jag är redan helt slutkörd. Det nya året har precis börjat så egentligen borde jag vara pigg och redo för allt nyss som händer.
Men efter att aldrig få sova och alltid behöva finnas till så känner jag mig ganska slutkörd faktiskt.
Ta inatt tex, Elina sov inte en ända hel timme på hela natten vilket resulterar i att jag inte heller får sova någonting.
Hur hon sen kan vara pigg och glad på dagen medans jag är mer som en levande död är för mig ett mysterium.
När man slår upp ögonen för hundrande gången den natten och ser en leende bebbe min framför ögonen så kan man ändå inte låta bli att le, hon är ju för fin iallafall.
Jag hade aldrig någonsin klarat av att sova så pass lite som jag gör nu innan jag fick barn.

Min rygg är också någon som är jobbigt för mig. Den gör så ont. Spelar ingen roll hur jag står, sitter eller ligger, smärtan finns där hela tiden iallafall.
Men jag tänker fortsätta trotsa min rygg och leva på som vanligt. Bära eller brista, det visar sig.

Jag skulle egentligen ha tränat step ikväll med Christine. Men hon är sjuk så det blev inställt. I måndags skulle jag också ha tränat med Katta men hon hade inte råd, så det blev också inställt.
Jag önskar jag kunde träffa någon som var lika som mig, som verkligen vill träna no mather what. Någon som var lika engagerad och ville träna det som jag vill träna. Egentligen borde jag gå dit själv, men det vill jag inte. Inte första gången iallafall. Får vänta på dom och prova ett par gånger och sen om de drar sig ut kan jag fortsätta gå dit själv. Det är alltid första gången som är värst.

Robin ska jobba på skiftet i en månad framöver nu. Så nu är det oregelbundna tider som gäller igen. Ser redan fram emot till att han börjar jobba "vanligt" igen. Men det är klart, det har ju sina fördelar att jobba skift också...

Måste nog börja runda av det här inlägget nu. Elina sitter bredvid mig och gnäller och tycker att jag är skittråkig. Ska göra iordning lite majs och potatispuré till henne istället. Tänk att hon blir 4 månader imorgon, helt otroligt vad tiden går fort. Måste planera dopet snart också, frågan är bara vilka man ska bjuda? Hur gör man egentligen?Lillstrumpan

Är så kär i Elina. Hon är min stora kärlek här i livet.

Mamman lilla pirat
image34

Busfröt nr 1
image35

Kolla in knubbislåren
image36

Är det meningen att man ska äta det här?!
image37

Lycklig efter att ha fått smaka på bananen
image38

Kärleksrus

Pigg och utvilad

Vaknade relativt pigg och utvilad för första gången på evigheter idag. Så underbart att kunna slå upp ögonen på morgonen utan att genast vilja stänga dom igen och somna om.
Elina sov från klockan halv 1 till klockan 4 inatt. Sen ammade jag henne och la ner henne i sin spjälsäng igen och då sov hon fram till klockan  halv 7. Då tog jag över henne till min säng. Sen har hon vaknat ca en gång i timmen fram till halv 10.
Helt fantastiskt, helt underbart! Det har aldrig hänt förut i sin egen säng. Jag tror det beror på att jag la henne på magen så hon kan inte snurra runt och sprattla och på så vis väcka sig själv.
Ja jag vet att risken för plötslig spädbarnsdöd ökar om dom sover på rygg, men Elina är 4 månader nästa vecka och helt stadig i huvudet så det är nog ingen större fara. Dessutom så har jag ett andningslarm ifall att hon skulle sluta andas. Älskar det där larmet, det ger mig en sån stor trygghet och jag kan faktiskt koppla av.

Idag är det meningen att Jag Robin Elina Johan Nina Julia och Ante ska gå ut och äta i sumpan på nån grekisk restaurang. Det skulle vara underbart att få komma ut och träffa folk. Det är alltid kul att träffa folk man inte brukar träffa. Men vi får se hur det blir. Jag håller iallafall tummarna för att det blir av.

Klockan 12 idag så kommer mor min och hämtar upp mig och Elina sen bär det av till Västerås. Skönt att få åka bil och slippa tänka på allt. Jag tycker om att umgås med min mor, vi har mycket att prata om och utbyter nog ganska mycket med varandra. Jag ska vara glad över att jag fick en sådan bra mamma som jag fick.
En förebild för mig själv som förälder.

Sen imorgon ska jag kanske träffa Maria och Katta och gå ut och äta. Skulle vara riktigt skoj iallafall. Jag har inte träffat Maria på evigheter känns det som.

Igår kväll träffade jag Christine och Katta utan Elina. Så skönt att komma iväg utan bebben och göra nått helt själv. Vi skulle kolla på film men det blev inte så mycket tittande. Mest en massa prat om allt möjligt.
Tyvärr ringde Robin efter 2 timmar och sa att jag var tvungen att komma hem igen för Elina bara skrek och skrek vad han än gjorde. Men det var kul att få komma iväg ett tag iallafall.
Elina blev jätteglad när jag kom hem och blev tyst direkt. Lilla fisungen ;)  Lite mammig är hon allt.

En närstående till mig fick sitt hjärta krossat igår. Krossat på värsta möjliga sätt. det gör mig så ont att jag inte kan göra något åt det. Ingenting annat än att finnas här ifall hon behöver prata. Jag blir så arg. Skulle det hända mig vet jag inte vad jag skulle göra.

På måndag ska jag och Katta träna arobics. Sen på onsdag ska jag, Katta och Christine träna step. Längtar verkligen tills dess, det ska bli så roligt! Få träna och umgås. Det blir också egentid till mig själv. Något jag verkligen behöver.

Nu måste jag verkligen hoppa in i duschen om jag ska hinna bli klar innan mor min kommer. Först duschar jag sen tappar jag i ett bad så att Elina kan bada med mig. Hon älskar det och vi har alltid kul när vi badar tillsammans.

Ha en bra dag allihopa och hoppas ni får en underbar helg


Gott nytt år

Nyårsafton var härlig. Iallafall om man jämför med förra året, som var en katastrof.

Det började med att Katta kom hem till mig och skulle ordna potatisgratängen. Hon hade lite panik, hon var inte färdig sminkad och folket skulle snart komma.
Iallafall så hade jag förberett allt jag skulle göra så jag kände mig ganska lugn.
Till förrätt hade jag ordnat toast med skinkröra, Pettsson äter inte skaldjur så det blev skinka istället.
Varmrätten bestod av potatisgratäng med helstekt fläskytterfilé med dragonsås och bearnesås.
Sen så åt vi glass med maränger, grädde, banan och kolasås till efterrätt. Allt var supergott och alla verkade nöjda.
De som åt var jag, Robin, Elina, Katta, Christine och Pettsson.

Sen var det meningen att Johan, Nina, Julia och Ante skulle komma över men tyvärr så började Johan må illa så det blev inte så.
Istället så åkte vi och hämtade Ante i bro och åkte ut till skokloster till min syster Marie som hade fest. det brukar alltid vara jätteroligt där. Men jag kan inte påstå att det var så kul där just då.

Iallafall så satt vi i vardagsrummet och pratade, spelade lite och bara umgicks.

Vid 12 slaget gick vi alla ut och skulle se på fyrverkerierna. tyvärr så var all skog ivägen så vi såg inte så mycket.
Sen gick vi alla in och åt smörgåstårta som Tomas hade gjort. Den var verkligen jättegod!

Sen började klockan bli mycket och vi åkte hemåt. Alla gick åt sitt håll förutom Ante som följde med oss hem.

Det var så otroligt skönt att ta av mig klänningen, tvätta bort allt smink och ta på sig mjukiskläder! Så underbart!

Killarna gjorde iordning chips och dipp och jag smaskade på vinddruvor och så satte vi på en film. Men jag förstod ingenting för att jag pratade så mycket.
Vid 4 gav jag upp och gick och la mig. Tyvärr så vaknade Elina när jag satte på henne pyjamasen och bytte blöja så hon hade ju ingen lust alls att sova medans jag var så trött. Så det blev inte alls mycket sömn den natten. Vilket resulterade i att jag var helt förstörd dagen efter. Så trött har jag inte varit på länge.
Vid 7 tiden på kvällen var jag så trött att jag bara ville gråta. Så Robin tog Elina och jag kröp ner i sängen och sov. Efter en timme väckte Robin mig och sa att maten var klar. Då hade han fixat iordning tacos och allt var framdukat.
Han är så himla underbar min gubbe. Var så skönt att slippa göra allt och bara bli lite bortskämd.

Nyårafton var iallafall underbar för mig. Ingen av oss blev fulla och odrägliga och sällskapet var mycket trevligt.
Synd bara att Scamp har blivit skotträdd, varför har jag ingen aning om.

Nu är det 2008 och ett helt nytt år.
2007 var himla omtumlande och förändrade mitt liv totalt. Jag är absolut inte samma person som jag var 2006. Inte ens i närheten. Jag är så lycklig just nu och jag vet att 2008 kommer bli ännu bättre!
Att det kan hända så mycket på bara ett år. Och inte bara små saker utan många stora saker som betyder så himla mycket.
Bäst av allt är absolut att jag fick min dotter. Det absolut största och bästa som någonsin har hänt mig. Jag sitter och försöker skriva hur det känns men det går inte. Det är för stort, för mycket känslor. Det är nästan så jag får tårar i ögonen när jag ska försöka beskriva.

Det tråkiga är att jag har mist vänner. Eller jag vet faktiskt inte om jag har gjort det, på sätt och vis kanske. De hör inte av sig längre på samma sätt. Men det kanske är förstårligt? Jag tycker iallafall att det är tråkigt. För även om man kanske inte kan umgås på samma sätt som man gjorde förut så kan man faktiskt fortfarande träffas och umgås, snacka lite skit.
Men de vänner jag har kvar på exakt samma sätt som förut vet jag iallafall är äkta! De finns verkligen där för mig och jag uppskattar dom så otroligt mycket. De betyder så mycket för mig. Och även om jag inte hör av mig lika mycket som förut (det är ganska svårt att finna tiden ibland) så finns ni iallafall i mina tankar.

Apropå någonting helt annat så höll jag och mamma på att köra på ett lodjur igår när vi körde hem från Maggans land. Jag hann tyvärr inte se det för jag satt bak och blundade (eller jo jag hann se något som sprang in i skogen) Men ganska coolt att se ett lodjur. Det finns tydligen ganska gott om dom häromkring men man ser dom aldrig.

2008 - ett år fullt med möjligheter

Jag tänker inte avsluta det här inlägget med någon punkt. För detta är inte slutet, detta är början på något helt nytt

Välkomstdrinkarna. Min alkoholfria står längst till höger med en helt annan färg ;)
image15

Förrätterna är äntligen på plats
image16

Christine och Pettsson
image18

Det är inte alla som får nappen serverad på silverfat :D
image19

Nyårsfin
image20

Skönheten Katta
image21

Hela gänget posar
image22

Christine och Ante
image23

Jag posar lite fint
image24

Robin, Elina och monster Scamp nere i hörnet. De finaste jag har
image25

Lilla Divan
image26

Christine, jag, syster Kicki och Elina
image27

Katta och Christine
image28

Stresskort
image29

Jag och min dotter
image30

Katta fick ordning på sminket och blev superfin!
image31

Hela flummiga familjen
image32

Chrisine och Pettsson fin som få
image33


RSS 2.0