Florida del 1 - Orlando

Själva flyget ner till Orlando gick relativt smärtfritt, jag menar att hur skönt är det egentligen att flyga? Men vi hade iallafall bokat extra benutrymme och det var faktiskt mycket värt! När vi väl landade i Orlando så mådde jag bra! Vi var båda förväntansfulla och allting kändes spännande!
 
Efter landningen var det en extremt lång kö för säkerhetskontrollen och där började jag må dåligt. Först mådde jag bara lite illa, men till slut blev jag helt kallsvettig, mådde skit och höll på att både spy rakt ut och svimma. Jag lyckades hålla inne allting och satte mig på golvet i kön istället. Robin berättade att jag plötsligt var helt grön i ansiktet. Sådär satt jag och kröp fram i hela kön tills vi äntligen kom ut!
 
Vi tåg en taxi till hotellet och gick sen iväg för att handla dricka. Jag mådde fortfarande skit och påvägen hem spydde jag tillochmed. Då kändes allting allt annat än roligt måste jag säga. Jag antar att jag fick en reaktion av tryckskillnaden - kanske hänger ihop med mitt övertryck i huvudet. Men där och då var jag rädd för att jag skulle behöva åka in till sjukhuset för behandling och att hela semestern skulle vara förstörd. 
Men när jag sen vaknade dagen efter så mådde jag hur bra som helst och semestern kunde börja på riktigt!
 
Första dagen åkte vi iväg till Sea World och gick runt där hela dagen. Det har alltid vart en dröm sen jag var liten att åka dit, men nu i efterhand så är det besöket det ända som jag ångrar med hela semestern. Det kändes inte alls bra att vara där och jag tyckte synd om djuren. 
 
Första frukosten - fruit loops!
 
Delfinshowen

Späckhuggarshowen
 
Det var iallafall väldigt vacker i parken med mycket blommor och växter
 
Orlando i sig var väldigt coolt! Det fanns saker att se överallt, som det här uppochned vända huset.
 
 Dagen efter så åkte vi till Universal Studios och det var hur häftigt som helst! Det fanns så otroligt mycket att se och upptäcka! Stället är uppdelat i 2 olika parker, universal studios och universals islands of aventure. Vi köpte biljetter så att vi kunde röra oss mellan båda parkerna som vi själva ville.
 
Första dagen var vi på Universal Studios och vi båda tyckte att det var grymt! Överallt, och nu menar jag verkligen överallt fanns det saker att se och göra! 3d-åken var grymma! Jag hade aldrig kunnat tro att det var så bra gjort som det faktiskt var! Andra dagen åkte vi till den andra parken, islands of aventure.
den sista dagen vi hade i Orlando hade vi tänkt gå omkring och göra annat. Men eftersom vi fick 3 dagars entre åkte vi till universal Studios igen och gick igenom våra favoriter och avslutade sen kvällen med bio. 

Jag rekommenderar alla att åka till Universal Studios! Vi kommer helt klart att åka tillbaka när barnen är äldre!
 
Universal Studios!
 
 
 
 
Vårt första 3d åk!
 
De hade ett jättestort Harry Potter land också där det såg ut precis som i filmerna. Nu är inte jag något fan av Harry Potter filmerna men det var ändå riktigt häftigt att se. Allting är så välgjort och så långt ifrån svenskt man kan komma!
 
Drake som sprutade eld!
 
Kösystemet var också riktigt imponerande. Nu hade vi tur för att köerna var inte alls farliga. Men alla köerna var inbyggda och även där fanns det massor att se och göra. Här ser vi kön till att åka transformers. Det var liksom som en upplevelse i sig att stå i kön.
 
Så vackert på kvällen!
 
Eftersom vi kunde åka park to park så fick vi ta Hogwarts express tåget mellan parkerna. Det var också en cool upplevelse då det självklart var underhållning på tågresan som bara tog några minuter.
 
I den andra parken så fanns det ytterligare en harry potter värld som var lika imponerande den!
 
Här är kön till ett av åken i Harry Potter. Så sjukt imponerande att det här bara är kön!
 
Jurassic park!


Här var det verkligen vackert med underbar natur! 
 
 
 
Superhjälte avdelningen. Robin gillar inte att åka bergochdalbanor så jag fick åka alla dom ensam, och dom var så häftiga!
 
 
 
Skräckfilmshow, sjukt rolig och överraskande. All personal var extremt bra måste jag säga, körde 100% i sina roller och var hjälpsamma och trevliga!
 
På bion kunde man köpa korv, friterad kyckling, pizza och annat och äta framför filmen - sjukt!
 
Och ja, maten i USA är fruktansvärt onyttig! Här äter vi frukost/lunch
 
Vi hade några oförglömliga dagar i Orlando och vi båda blev sjukt nöjda och vill åka tillbaka i framtiden!
Bilderna blev tyvärr inte så bra, och jag kom inte ihåg att ta kort hela tiden så det var mycket mycket bättre än vad bilderna visar!
 
Nästa inlägg blir om när vi åker vidare till Miami!
 
 
 
 
 

Porträtt

Igår ritade Elina av mig och såhär blev resultatet
 
 
"det är såhär du ser ut i mina ögon mamma" kläckte den söta lilla ungen ur sig och mitt hjärta smälte direkt. 
 

Tråkig måndag

Helgen flög som vanligt förbi med världens fart och helt plötsligt står man här och det är en vanlig tråkig måndag igen. Helgen var iallafall himla bra!
 
I lördags hade vi Jocke, Malin och lilla Freja här på middag. Himla trevligt var det och deras lilla Freja är så himla söt! Sen när de hade gått hem vid 10 tiden så kollade jag och Robin på världens segaste film, nu kommer jag inte ihåg vad den heter... det kanske säger hur stort (litet) intryck den filmen gjorde på mig?
 
Sen i lördags så åkte jag och Marie in till gamla stan och åt på stortorgskällaren. Det händer ju inte så ofta att man åker in till stockholm och äter på restaurang utan varken man eller barn - så jag njöt!
 
Till förrätt tog jag deras röding med rimmad & ungsbakad blomkålspuré, gurka, rostad mandel & portvinsreduktion. Det lät ju hur gott som helst, men tyvärr var den inte alls god! Jag som vanligtvis älskar sån mat tyckte faktiskt att den var riktigt äcklig!
 
Till varmrätt tog jag deras rosastekt hjortfilé med potatis & västerbotten terrin, grädddragen savoy kål, lingonsky & friterad svartrot. Den var däremot hur god som helst! Köttet var helt magiskt och såsen till var fantastisk! En klar 10poängare!
 
Till desert tog jag Svenska ostar från svenska gårdar. Och det säger ju sig själv att en ostbricka inte kan gå fel :)
 
Efteråt så tog vi oss till Big Ben och kollade på Stand up. Helt perfekt sätt att avsluta kvällen på om ni frågar mig.

Syrran njuter av de olika ostarna
 
Nu borde jag verkligen ta mig ut på en promenad men jag har verkligen ingen lust alls! Jag vaknade med världens sämsta humör idag och hade helst av allt velat ligga kvar i sängen hela dagen och hoppas på att vakna på ett bra humör imorgon. Men med jobb, barn, hund och galna katter så går det tyvärr inte så nu sitter jag här vid köksbordet iallafall :P
 


Bilder

Här kommer några bilder från de senaste dagarna
 
Elina har vart hos frisören och klippt sig, till hennes stora förtjusning fick hon en inbakad fläta
 
Ungarna har gått påskkärring
 
Och fått sina påskägg
 
Jag har bakat cookietårta
 
Jag har träffat Christine, alldeles för länge sen sist!
 
Bodil överraskade mig genom att rita en uggla, himla fin för att vara första försöket
 
Älskade mamma har fyllt år, efter att alla hade firat henne så tog jag och Elina ut henne på kvällen och bjöd på Indisk mat
 
Vi har vart och matat ankorna med bröd
 
Emilia sover som vanligt varenda natt tillsammans med Pepsi
 
Jag har fått superfina rosor av Robin
 
Nu ska jag ta och sminka mig lite och fortsätta här hemma så att allting hinner bli klart innan gästerna kommer. Malin, Jocke och deras lilla Freja kommer över på middag idag. Älskar verkligen att ha ledig helg!
 

Varför jobbar jag med det jag gör?

Jag får ofta frågan varför jag jobbar natt och om det inte är jobbigt.
 
Det är jobbigt att jobba natt, man får ställa om sig gång på gång och det sliter på kroppen. Men vet ni varför jag har valt att jobba som jag gör?
 
Jag gör det för mina barn.
 
Jag har aldrig velat att mina barn ska gå långa dagar på dagis, och inte i skolan heller nu när jag har skolbarn.
När Elina var liten så pluggade jag och hon hade kortast möjliga dagar, många dagar lämnade jag kl 10 och hämtade kl 14. Dessutom var hon nästan 1.5år när hon började, samma sak med Emilia. Sen när jag inte kunde plugga längre så var jag ju tvungen att hitta ett annan alternativ.
 
Att ta ett vanligt dagjobb har aldrig varit ett alternativ för mig, jag skulle aldrig någonsin kunna sätta mina barn på dagis kl 07-17 som många barn går. Jag tycker synd om dom barnen och har gjort allt för att mina barn inte ska behöva ha det så.
 
När de båda gick på dagis så lämnade jag kl 9 på morgonen och hämtade kl 15, när de var mindre så hade de kortare dagar än så. Nu när Elina har börjat i skolan så får de börja en timme tidigare och bli hämtade kl 15.
 
Jag förstår ju att de flesta inte har möjlighet till det och att alla gör så gott dom kan. Dessutom så vänjer sig barnen vid att ha långa dagar och det brukar ju gå bra. Men jag vill fortfarande inte ha det så för mina barn. 
Det är många gånger jag har haft ont i magen efter att ha lämnat på dagis och sett hur de små 1åringarna gråter hysteriskt och dagispersonalen inte har tid att trösta utan de går runt för sig själva med rinnande tårar och snor över hela ansiktet. 
 
Dessutom så tycker jag att det är viktigt att barnen får vara lediga på alla lov. Jag tror att det är viktigt att de får ha lov och ha chansen att vila från den stökiga miljö som faktiskt råder på dagis och skola. Genom att jag jobbar som jag gör så har jag möjlighet att alltid låta dom vara lediga. Dessutom har jag alltid möjlighet att vara med i skolan, hjälpa till, kolla på om det händer något särskilt och liknande. 
 
Som tex idag så gick jag och lämnade Elina i skolan och fortsatte sen på en långpromenad, när jag sen gick förbi skolan igen så såg jag att de var ute och spelade brännboll så jag satte mig där i gräset och tittade på medan de spelade. Någonting som Elina såklart tyckte var superroligt - och jag med. Hade jag jobbat så hade jag ju missat allt sånt där. Mitt jobb gör det möjligt för mig att vara en mer närvarande förälder. 
 
Sen har mitt jobb en stor nackdel och det är att jag måste jobba varannan helg. Det är verkligen supertråkigt, men barnen är hemma med pappa så jag behöver egentligen inte ha dåligt samvete över det - men det har jag. Jag funderar starkt på att ta bort en jobblördag vilket då skulle innebära att jag bara jobbar en hel helg i månaden. Nu ska vi snart få ett nytt schema så jag får bestämma mig efter det när jag har sett hur min nya rad blir.

Elina slog ett frivarv - och jag var med och kunde se det :D
 
 
Tids nog kommer mina barn vara stora nog att kunna ta sig till och från skolan och inte behöva mig på samma sätt. När den tiden kommer så kommer jag kunna välja ett annat sätt att jobba. Men fram tills dess är det min skyldighet att göra det som jag tycker är bäst för mina barn, därför jobbar jag med det jag gör.

Inte det lättaste

Att ta kort på mig och ungarna tillsammans är helt omöjligt! Robin kan absolut inte ta kort och ungarna vägrar att sammarbeta :P Tillslut fick jag ta ett kort med mobilen i spegeln, inte det roligaste precis men ungarna stod still då iallafall :P
 
Att det ska vara så svårt att få ett fint kort på oss tillsammans?
 
 

Påsk

Nu är det äntligen påsk! Elina blev alldeles till sig när vi plockade fram påskpyntet förra veckan och utbrast att påsk nog var hennes favorit högtid för det var så fina färger och så fick man rita fina påskkort. Emilia har kämpat på bra med sina påskkort, hon börjar även hon bli riktigt bra på att rita för att vara 5år!

Jag har köpt hem en massa påskgodis som jag hoppas kunna dela ut till söta påskgummor och påskgubbar som ringer på här. Jag älskar verkligen när det plingar på dörren och så står det så fint utklädda barn där utanför och önskar en glad påsk. Man kan riktigt se hur det lyser ur ögonen på barnen.
 
På lördag ska vi även ha lite gäster och då ska jag laga god påskmat, det blir inte så mycket med tanke på att jag jobbar fredag natt och behöver sova på dagen innan jag kan börja med maten. Sen börjar jag jobba igen kl 18. 
 
Men jag ser verkligen fram emot det, få äta precis vad jag vill och jag ska tillochmed fuska med efterrätt :D Funderar på om jag ska baka en cookie med choklad och kola, på bilden ser den ju verkligen gudomlig ut och jag har vart sugen på den bra länge. 
 
 
Nu är det dags att börja sminka barnen till påskkärringar, Viktoria är också här så det blir 3 små gummor som ska ut på äventyr.
 
Igår när jag gick ut på min promenad så följde Elina med på sin cykel, hon var riktigt duktig och cyklade 6km utan att gnälla! Pepsi höll dock på att dö då hon gärna ville springa efter Elina men hon har inte riktigt kondis för det :P
 

RSS 2.0