Tack tjejer

Jag hade jätteroligt igår kväll! Skrattade hur mycket som helst och allt är Christines och Carrans förtjänst :D

Vi 3 åkte in till Kista för att äta middag och gå på bio. När vi kom dit vid 6 tiden så gick vi först och kollade vilken film vi skulle se, det fanns inte så mycket utbud men vi bestämde oss för att se Dumpad.
När vi skulle betala av killen i kassan så frågade jag lite sött att vi ville ha rabatt, men han höll inte med mig ;) Nehe men på popcornen kan vi väl få rabatt iallafall - men nej inte det heller.

Med biljetterna i fickan gick vi ner och skulle ordna lite mat i magen. Jag tyckte så synd om carro, alla matdofter fick henne att vilja kräkas så hon fick gå runt med en hundbajspåse i högsta hugg. Som tur är behövde hon aldrig använda den.
Jag vet verkligen hur det känns, men det kommer gå över snart!

Efter maten gick vi ut för lite frisk luft. Vi satt där och pratade och så ser vi hur "biokillen" som sålt oss biljetterna till filmen går ut med sin hund på rasten. En jättefin staffe som hete Zita, så det blev att han stod med oss ett bra tag och pratade om hans hund. Sen när han skulle gå sa jag på skämt "hejdå Zita vi kommer till husse sen och får lite rabatt på popcornen" Ja självklart svarar killen, kommer ni ska jag ordna rabatt :D

Sen ville Christine in på Gina Tricot och kolla lite. Jag såg direkt en assnygg grön klänning som skulle passa henne perfekt, men hon tvekade lite. Men jag lyckades övertala henne att prova den. Och den satt hur bra som helst och hon var skitsnygg i den. Så det slutade med att hon köpte den.

Sen gick vi till bion och köpte popcorn och dricka, väldigt billigt blev det med våran speciella rabatt :D

Under filmen skrattade vi hur mycket som helst. Filmen i sig var nog inte så bra, men att jag såg den med Christine och Carro gjorde att vi hade jätteroligt.

Vi 3 måste träffas oftare! Det händer allt för sällan. Iallafall var det en toppenkväll, tack tjejer för att ni förgyller min vardag!


Ute på promenad

Det blev inte så att jag gjorde iordning spjälsängen. Istället tog jag ut Elina och hundarna på en promenad i solen. Man ska ju passa på att vara ute nu när det är fint väder. Fixa hemma kan man göra en annan gång.

Vi njöt i fulla drag på vår promenad.

Vem skulle inte vilja gå här?
image268


Idag var det lite roligt att sitta i vagnen

image269

Tog en paus och satte oss på bänken
image270

Fast jag tyckte att det var mycket roligare att stå upp
image271

Hundarna dom njöt dom också
image272

En bild på mamma
image273

Nu ska vi få lite mat i magen sen ska vi gå till pappas jobb och möta honom för att sen åka till jakobsberg


Första dagen i mitt nya liv

Denna torsdagen ska bli den första dagen i mitt nya liv. Jag är så otroligt peppad och det ska bli så roligt! Nu vill jag bara att allt ska börja rulla igång så det händer något. Så typiskt mig, vill att det ska hända nu och inte sen.
Jag känner mig glad och full av energi över att jag tagit beslutet. Nu jäklar :D





I måndags ringde Christina och ville att jag skulle komma över till henne och Linus. Så jag packade in Elina i bilen och körde mot Haninge. Jag hittade faktiskt fram utan att köra fel någonstans, lite imponerande.
Väldigt trevligt att träffa dom, det händer alldeles för sällan. Jag tycker verkligen att det är trist att vi bor så långt ifrån varandra. Iallafall så ska Christina och Linus komma över till oss nån dag och kanske sova över. det skulle vara riktigt skoj. Sitta uppe hela natten och snacka.

Annars har det väl inte hänt så mycket mer i veckan. Marie var här i tisdags så då lunchade vi ute och fixade med lite saker, men annars har det vart lungt.

Imorgon ska jag träffa Carro och Christine. Vi 3 har inte träffats på evigheter, så det ser jag verkligen fram emot. Det var tal om att äta ute eller bio, hur som helst ska de bli skoj iallafall.

Sen på lördagen ska hela familjen åka till Strängnäs och fira Lars som fyller 40år. Först äta middag och sen lite party. Det ska också bli riktigt roligt! Jag hoppas att alla syskonen kommer, det händer ju inte allt för ofta.
Men jag har problem med vad jag ska köpa till Lars som fyller år, om det är någon som har nått bra tips så tas det tacksamt emot. Det får inte kosta mer än ett par hundralappar heller.

Nu ska jag snart skruva ner spjälsängen och ta in den i Elinas rum, den står nu i klädkammaren där det är mörkt så Elina kan sova. Men nu ska vi skruva upp en heltäckande rullgardin så Elina kan sova i sitt rum igen.
Det kommer bli så skönt att få tillbaka klädkammaren, just nu är det kaos där inne.
Ja det är väl bara att sätta igång.

Rickards och morsdag

Igår var jag på fest hemma hos Katta. Jag kom dit vid halv 10 efter att ha försökt lägga Elina i en timmes tid.
Väl där var det riktigt roligt. Vi satt och pratade och kollade på lite schlager. Det var jag, Robin, Eken, Christine, Katta, Maria, Sara och Henrik. Vid halv 12 tiden så åkte vi alla, förutom Robin och Eken, till Rickards.
Det var faktiskt riktigt kul. Jag dansade nästan hela tiden och det var så roligt! Jag älskar att dansa och hade glömt lite hur otroligt kul det är. Det är verkligen därför man går ut, för att dansa till bra musik.

Så det här måste vi göra om, fast då åka in till stan, det skulle vara riktigt roligt! För egentligen är Rickards verkligen inge bra. Samma människor som går dit hela tiden och enligt mig kanske inte de roligaste människorna precis.

Det hade gått bra för Johanna med Elina också. Hon hade bara vaknat en gång och gråtit i ca en halvtimme innan hon somnade om. Det var verkligen skönt att höra.

Och så idag så var det min allra första morsdag. Jag hade ju beställt frukost på sängen men det blev inte så för att jag vaknade tidigare än vad Robin gjorde så jag gick upp då. Men istället så överraskade Robin mig genom att komma med en räklandgång till frukost/lunch och ett lottopaket plus en orkideé som jag alltid har velat haft. Jag blev verkligen jätteglad och kände mig riktigt uppskattad. Sen myste vi ordentligt medans Elina sov middag :D
Så min morsdag var verkligen lyckad.

Nu ska jag avsluta kvällen i soffan med min snarkande gubbe innan jag kryper till sängs. Hoppas er helg har varit lika lyckad som mig.

Tack älskling, du är bäst!
image267

Idag är en bra dag

Ja precis så är det. Solen skiner och jag har fått sova ända till klockan halv 10 imorse. Johanna var så snäll att ta Elina på morgonen så jag skulle få sova. Så nu är jag verkligen helt utvilad.
Så nu har jag alldeles nyss städat bort allting som stod kvar från gårkvällens mys och nu sitter jag framför datan en stund och njuter. Johanna tog ut Elina på en promenad så jag är ensam hemma. Man uppskattar verkligen lugnet som blir när man är själv, det känns nästan lite magiskt.

Men snart ska jag börja och förbereda för ikväll. Först måste jag baka en efterrätt och sen städa ordentligt, och sortera tvätten sen igår - det är verkligen det tråkigaste som finns.

För ikväll kommer Christine och Ante hit på middag. Sen ska vi gå över till Katta och ha roligt :)
Johanna ska sitta barnvakt åt Elina efter att jag ha nattat henne. Men hon har ju börjat med att vakna flera gånger per natt och gallskrika och vägra somna om, så jag är orolig! Men blir det för mycket för Johanna är det bara att hon ringer så får vi komma hem, värre än så är det inte.
Jag funderar lite på att följa med ut på Rickards om det skulle bli så att det går dit. Jag har inte varit ute på krogen på ett halvår så det skulle vara riktigt kul. Hmm ah vi får se hur det blir.

Imorgon är det mors dag. Min allra första morsdag. Det ska bli hur mysigt som helst! Jag har beställt frukost på sängen (ja det skulle vara mysigare om Robin kom på det själv, men det gör han inte) och sen hoppas jag på att få mysa lite extra med både gubbe och unge :D

Nej nu ska jag surfa en stund till och njuta av lugnet. Sen måste jag börja fixa med allting så jag inte är ute i allra sista minuten som alltid.

Ett par sommar bilder på Elina
image262

image263

Just can´t help being so cute
image265

Är man tråkig då?

Jag är snart 23år och har barn. Jag tycker att jag är den samma personen som jag var innan jag fick barn, lite lugnare kanske. 
Men man kan omöjligt ha kvar samma liv som man hade innan man fick barn. Jag kan inte gå ut precis när jag vill och jag kan inte åka iväg hur som helst. Jag har fler att tänka på än bara mig själv.
Sen är det den ekonomiska biten. Förut kunde jag slösa bort en tusenlapp på en utekväll utan att blinka, det var liksom värt det. Men så tänker jag verkligen inte nu för tiden.
Ska jag slösa bort en massa pengar på att gå ut, och planera barnvakt mm så ska det vara för en riktigt bra kväll.
Nu kostar det mig för barnvakten också, inte bara själva utegången.
Som i helgen är jag och Robin bjudna hem till Katta på fest. Jag ordnade barnvakt så vi skulle kunna gå dit och jag såg verkligen fram emot det, skulle bli superskoj att komma ut och träffa lite folk. 
Men sen fick jag reda på att de ev skulle gå ut på krogen efteråt, och hade jag vetat om det skulle jag inte ha gått.

För barnvakten åker hit från strängnäs, det betyder nästan 150kr i buss pengar. Sen ska hon ha betalt för att sitta barnvakt då är det ytterligare 100-150kr på det. Alltså bara det kostar mig nästan 300kr.
Sen ska man ha lite dricka och annat skoj.

Och betala 300kr för att vara borta i ett par timmar känns inte så kul. För jag kanske kommer iväg till Katta vid halv 10 på kvällen. För att först måste jag natta Elina. Och sen kanske de åker iväg till Rickards vid 12 tiden.
Då är det ju bara ett par timmar.

Missförstå mig rätt, jag ser verkligen fram emot det och jag tycker att det ska bli superkul att komma iväg till Katta, men jag hade kanske inte gått om jag hade vetat att det bara var en förfest till krogen.
Nu är det inte helt säkert att det blir utegång, men förmodligen.

Och då får man höra att man har blivit så tråkig. Nej det är jag verkligen inte, men mina prioriteringar är kanske annorlunda nu.
Det är inte kul att få höra att man är tråkig mm bara för att man inte vill välja att lägga ut mycket pengar och planering bara för ett par timmar.

Ni kanske inte heller skulle vilja betala så pass mkt plus planera barnvakt och andra förberedelser bara för nått som ni kan vara med på en kort stund.

Jag ska iallafall gå till Katta och jag ser verkligen fram emot det, det kommer säkert bli skitkul! Men jag vill inte bli kallad tråkig bara för att jag kanske hade valt bort det om jag vetat om utegången.

Är det en katt, en hund, eller kanske en bebis?

Elina är verkligen världens sötaste unge! Hon gör saker hela tiden som får mig att skratta och bli alldeles varm inombords.

Diva är i sin tunnel - spännande!
image255

Hm kanske jag också får plats?
image256

Yes nu är man inne, men hur kommer man ut?
image257

Nä det hjälpte inte att rulla runt
image258

Hm och här kommer jag inte heller ut
image259

Snart snart snart är jag ute :D
image260

I made It !
image261

Goare unge får man leta efter. Så himla söt o rolig


Ofödda barn = mindre värde?

Varför är det så att för många verkar ofödda barn ha mindre värde än födda barn? Bebisarna lever ju i magen, ler, dricker, kissar, suger på tummen, leker mm.
Varför får dom större värde bara för att de lämnar magen? Blir de mer levande då?

Jag sitter på fl och läser en tråd om föräldrar som röker och dricker under graviditeten. Och det har väck en massa tanker för mig.
Jag drack väldigt mycket innan jag blev gravid, men så fort jag plussade slutade jag genast med det, varför? Jo för att jag har ingen som helst rätt att proppa i mitt ofödda barn massa gifter bara för att jag själv vill dricka.
Så otroligt själviskt att agera på det sättet. Förstår man inte att man skadar sitt eget barn?
Är det inte meningen att man som mamma ska skydda barnet mot allt ont? Hur kan man då tillföra det värsta till barnet när den ligger i magen?
Och vad ska man säga till barnet när den kommer 10år senare med astma, inlärningssvårigheter, adhd mm och frågar, ska man säga: Ja men lilla barn mamma ville så gärna festa med cigarretter och alkohol och nu blev det som det blev *ryser*

Jag förstår att det kan vara svårt att sluta. Men det är ett måste om man är gravid, man kan inte tänka bara på sig själv längre. Skulle ni låta er nyfödda dricka alkohol och röka? Nej troligen inte men ni låter den göra det när den ligger i magen

iallafalll i tråden på familjeliv så är det en mamma som rökte under hela graviditeten och födde, efter en fullgången graviditet ett barn på 2.5kg som sen dog i plötslig spädbarnsdöd. Ja man kan ju fråga sig varför?

En del av riskerna man utsätter sitt barn för i magen om man röker och dricker är:

  • Att fostret växer för dåligt
  • Missfall
  • Fosterdöd under graviditeten
  • För tidig förlossning
  • Moderkaksavlossning 
  • Plötslig spädbarnsdöd.
  • Att fostret växer för dåligt
  • Hjärnskador pga syrebrist


  • Och ändå fortsätter man?

    Nej fram med förbud mot rökning och alkohol när man är gravid! Det skulle jag iallafall rösta för!



    image253
    Skydda mig från allt ont


    Bakat

    Nu har jag precis bakat två kladdkakor, en med mintsmak och en med dumlesmak. Så snart ska jag åka iväg med Elina till Carran och hälsa på. Jag måste ju se hennes nya lägenhet så jag vet vart hon bor någonstans :)
    Sen efter det ska jag möta upp mamma i Enköping och åka till Strängnäs och hälsa på Kicki med familj. Därav mitt bakande, de ska bjuda på mat så då tänkte jag att jag åtminstonde bjuda på någon god efterrätt.

    Elina var föresten helt omöjlig att natta igår kväll. I vanliga fall så somnar hon sött vid halv 9 tiden utan några större protester men igår var hon som besatt. Gallskrek och vägrade somna. Jättejobbigt att höra henne skrika som besatt med tårarna sprutandes. Men sen vid strax efter 11 tiden på kvällen somnade hon äntligen.
    Då hoppades jag ju på att hon skulle sova lite extra på morgonen istället, men nej då kl 7 vaknade hon som vanligt. Hon är som en liten klocka som håller tiderna så exakt.
    Nu är hon däremot supertrött men hon ska få sova i bilen till enköping. Jag ska dra ner på sovandet på dagtid så kanske hon sover bättre sen på kvällen.

    Nej nu ska jag föna håret och klä på oss så vi kommer iväg nån gång.

    Elina 8 månader

    Idag blir min lilla bebis hela 8 månader. Får man fortfarande kalla henne för bebis föresten? Hon börjar ju bli riktigt stor nu. Klättrar omkring och säger mamma hela tiden.

    Idag kommer min mamma ner och hälsar på också. Jag ringde henne precis och då berättade hon att där hon var nu så snöade det. Helt otroligt det är den 17 maj och det snöar, det ska inte vara såhär. Aja Sverige i ett nötskal.
    Det ska iallafall bli kul att hon kommer ner, men tyvärr åker hon upp igen redan på tisdag så hon är inte nere så länge. Men det är bättre än ingenting iallafall. Elina måste ju få träffa mormor lite grann så hon inte hinner glömma bort henne mellan varven.

    Igår var jag hemma hos Christine och kollade på film. Fast som vanligt pratade vi medans filmen gick i bakgrunden. Det är alltid mer givande att sitta och prata än att kolla på film. Vi kom på 2 saker som vi måste göra. Så nu har vi en del att stå i =) Jag hade föresten bakat en mintkladdkaka dagen till ära som vi satt och tuggade på. Måste säga att jag tyckte att den var supergod! Så blev det lite kvar som jag skickade med Robin när han gick iväg till Putte och kollade på hockey,  jag tror att de gillade den förutom Eken som inte tyckte om mint, eller nått sånt.

    Nu ska jag gå upp till Ica och handla mat tills ikväll. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska bjuda mamma på.  Funderar på att göra ört och vitlöksspäckad fläskfilé med dragonsås och potatisgratäng och en fräsch sallad till det.

    Fast först ska jag och Elina gå ut med hundarna i regnet.

    Ha en trevlig kväll


    Rösta på Totte!

    Jag har precis fått ett mail från en valpköpare. Agaton som numera heter Totte är med i en Agrias tävling om jakten på nästa djurstjärna.

    Jag blir så otroligt stolt och han är så fin. Peppi kan vara en stolt mor.

    Så kom igen rösta på Totte! Gå in på länken tryck på nummer 3, Totte så kommer du till hans bidrag. Fyll i din mailadress så du röstar.

    Hejja Totte!

    http://www.djurstjarnorna.se/competition/video_final.php?show=1214973

    Skenet bedrar

    Det är bannemig en ulv i fårakläder


    Onsdagen den 14 maj

    Igår började jag må lite konstigt, och det hänger i sig än idag. Jag vet inte om det är för att jag är så brutalt trött eller om det är något annat som är på gång. Jag hoppas på det första iallafall.

    Jag har drömt så konstiga drömmar inatt bla om en gammal kompis och att vi var i hennes egna lilla hus och jag skulle sova över där, men det visade sig att det spökade. Mm vaknade med ett ryck och hade lite svårt för att somna om. Sen vaknade Elina som vanligt vid 6 tiden. Då är det bara att stiga upp och söva om henne, sen hinner jag inte somna om förens hon vaknar vid 7 igen och vill gå upp.
    Åh vad jag längtar tillbaka till det när hon sov till halv 10 på morgonen, det var tider de!

    Idag är sista ansökningsdagen till lägenheten också. Jag hoppas verkligen att vi får den. Jag vill verkligen dit, det skulle vara det perfekta! Jag vet att chansen inte är så stor och jag vet att jag kommer bli grymt besviken om vi inte får den. Jag måste börja lyssna på Robin och inte få för stora förhoppningar.
    Men i mina tankar tänker jag redan på hur man skulle kunna renovera det. Mm ah inte bra, men vi lär ju märka dom närmaste dagarna.

    Elina kryper om kring och säger Mmammaa hela tiden. Jag är osäker på om hon verkligen säger mamma eller om hon bara jollrar. Fast igår när Robin skulle ta henne och jag gick in i sovrummet kröp hon efter mig och sa Mmmaaammmaa mmaammmaa. Så undrar om hon inte säger mamma trots allt?
    Nu vet hon också vad lampa, pappa och mamma är, och så lyssnar hon ju såklart på sitt eget namn.
    Så gulligt att när man frågar: Vart är lampan? och så kollar hon upp i taket <3

    Nu ska jag snart ge Elina frukost ,sen ska jag dammsuga och efter det ska vi bada tillsammans.
    intressant värre...

    Helgen i bilder

    Helgen har varit underbar! Varmt skönt och med gött sällskap, kan det bli bättre?
    Det började på torsdagen då vi hade mammaträff hemma hos Jenny och Molly. Himla trevligt att träffa alla igen synd bara att jag var tvungen att åka iväg lite tidigare då vi skulle åka till Ikea när Robin slutade.

    Bebisdate
    image239

    På fredagen gjorde vi ingenting speciellt. Vi mös bara och jag gick och la mig relativt tidigt då Elina har börjat med (o)vanan att vakna vid kvart i 7 varje morgon.

    Sen på lördagen åkte jag Robin och Elina iväg till Nylada och hade picknic. Det var verkligen supermysigt. Hur varmt och skönt som helst trots att vi satt i skuggan för Elinas skull, det blåste inte ens.
    Jag hade gjort kycklingpastasallad och vi tyckte att det smakade toppen alla 3 :D

    På väg till Nylada
    image240

    Älskling väntar på mat
    image241

    Elina tyckte det var supermysigt i bara byxor, kolla in tjockismagen <3
    image242

    Ännu mysigare i bara blöjjan
    image243

    Sen slutade hon nakenfisig
    image244

    Vi hann med lite mys också.
    image245

    Sen på kvällen kom Eken, Sara, Ante, Katta, och Christine hem till oss. Vi satt och pratade, spelade kubb och sen kollade vi på ishokey. Väldigt skoj men jag var verkligen hur trött som helst i slutet.

    Alltid glada Katta
    image246

    Ante samlar in kubb :D
    image247

    Christine och Katta
    image248

    Från vänster: Sara Eken Robin (som inte vill att jag ska ta kort) Ante Katta Christine
    image249

    Dagen efter så grillade jag Robin Ante och Elina. Egentligen får vi inte grilla där vi bor men det skiter jag i. Det var sommar ute och det hör till att grilla och sitta ute till sommarn :)

    Elina i sitt spännislinne
    image250

    Överlycklig när hon går runt med stolen
    image251

    Ante sköter grillen
    image252

    Såna här helger ska man alltid ha.

    Vi syns snart igen!

    Dopdikt

    Här kommer dikten som Maria skrev till Elina för hennes dopdag


    Allra käraste lilla vän
    Du vackra fantastiska lilla barn
    Du skrattande ängel från himmelens höjd
    Äntligen har du kommit till oss, du har kommit hem.

    Tio små fingrar och tio små tår
    Stora kloka nyfikna ögon
    Ett leende som får våra hjärtan att ta glädje skutt
    Låt oss vandra vid din sida igenom alla dina år

    Elina Therese Hamrin Hellberg
    Född in i kärlekens famn
    Linda, Robin och lilla Elina
    En kärlek så ren och så sann

    Tillsammans bildar ni nu ett med varandra
    En familj, en kärlek och en lycka
    Vårda den med ömhet tillsammans med erat lilla barn
    Och glöm aldrig bort att ni är älskade av oss andra

    Ett barn är det vackraste vi någonsin förmår
    Ett barn är kärlekens största skapelse
    Ingen kärlek kan vara mer självklar och sann
    Vi ska älska dig Elina så länge vi består

    Av Maria Ä

    Jag älskar verkligen dikten. En dikt som är bara för Elina - det betyder så mycket.
    Tack ännu en gång Maria för att du skrev den till Elina.

    Trädgårdsarbete

    Jag blev inspirerad av Katta att lägga in alla korten från kameran i datan och då hittade jag ett par roliga kort från när Tessan var här och klippte våran gräsmatta. Jag hade inte klippt den alls så gräset var superlångt och så har jag ingen egen gräsklippare utan får låna en handdriven gräsklippare av håbohus. Tessan skulle ha 100kr för att klippa gräset och det var verkligen värt det. Även om jag hjälpte till ;)

    Iallafall här är bilderna som iallafall jag skrattade gott åt  :D

    haha man riktigt ser hur tungt det är
    image237

    Tessan i kampen mot maskrosorna :D
    image238

    Det blev inte som det var tänkt

    Det blev inte så som vi hade planerat idag. För en timme innan vi skulle åka iväg ringde Robin och sa att han var tvungen att jobba över till klockan 10 ikväll. Hur trist som helst nu när man för en gångs skull hade planer.
    Men det är ju bra för ekonomin att jobba över så egentligen ska jag väl inte klaga. Vi får helt enkelt ta Ikea imorgon istället.

    Så nu är jag och Elina ensamma hemma hela kvällen. Vi har precis ätit mat. Jag åt pasta med pasta sås och Elina fick kokt tomatfisk med pasta och gröna ärtor. Jag tror att min mat var lite godare faktiskt :P

    Nu ska vi busa lite och kolla på tv sen så är det snart dags för kvällsgröt och sen ska Elina sova.
    Själv kommer jag vänta på att Robin ska komma hem så man kan ses lite innan vi måste gå och lägga oss.


    Ikväll är det vi 2 som gäller
    image236

    Ikea och tvättstugan

    Att tvätta är verkligen inte roligt. Jag har tid klockan 2 och fast att det inte alls är mkt så vill jag verkligen inte ändå. Egentligen är det inte själva tvättandet som är tråkigast, det är att hänga upp det sen där det ska vara som är så himla trist. Ännu värre blir det ju också av att det är kaos i vår klädkammare. Både jag och Robin har massa kläder som vi inte använder som ligger precis överallt. Så nån dag här ska jag ta och rensa ut allt som inte används och slänga! Vi kommer få så mkt mer plats och det kommer inte bli lika rörigt. Nu gäller det bara att ta tag i det också.

    Sen direkt efter att Robin kommer hem från jobbet ska vi åka till Ikea och titta på något att ha våran nya tv på.
    Jag vill ju ha en sån som man hänger upp på väggen utan ben men vi har kommit på att det är omöjligt eftersom väggen bara är en gipsskiva. Det är verkligen supertrist och jag blev verkligen besviken, men nu är det som det är.
    Jag hoppas på att hitta något rikigt snyggt.
    Sen måste vi in på babyland och köpa ett parasoll till Elinas vagn. Kanske går in på Mio också, det är så sjukt snygga grejer där men alldeles för dyrt. Men man kan alltid kolla och få inspiration.

    I helgen ska jag Robin och Elina åka iväg tillsammans och grilla. Som ni säkert vet ska det bli jättefint väder så det kommer säkert bli jättemysigt. Få åka iväg bara vår familj och mysa. Sen är det tivoli här i helgen så det ska vi också gå på. Första gången Elina får se något sånt :D

    Nej nu kallar tvättstugan på mig. Usch finns det någon som egentligen tycker att det är kul att tvätta?


    Så himla trött

    Idag är jag verkligen trött, ni vet så där trött så man mår illa och allt man kan tänka på är att man vill sova.
    Egentligen är det inte alls konstigt att jag är trött. Jag har knappt sovit på hela helgen. I fredags så hade jag och Robin ordnat barnvakt för första gången så vi kunde gå ut tillsammans. Jag hade superkul, men sen slutade det inte lika bra. Men är det inte alltid så? Iallafall hade det gått superbra med Elina. Jag nattade ju henne innan jag gick iväg och under dom 4 timmarna vi var borta så hade hon inte vaknat nån gång.
    Men sen vaknade hon vid 7 tiden på morgonen :/

    Sen på lördagen följde jag med Johanna till Strängnäs och sov där. Det var bara jag Johanna Kicki och Elina som var där så vi grillade och sen satt jag och Kicki uppe och snackade en massa. Himla trevligt var det iallafall.
    Men natten var superjobbig. Elina fick sova på madrass på golvet som vi hade ordnat. Det ända dåliga var att det inte fanns något persienner eller liknande för fönstret och Elina är van vid att det är mörkt när hon sover. Så vid 5 på morgonen vaknade hon och vägrade somna om. Hon skrek och hade sig till kl 6 och då somnade hon äntligen men sen vaknade hon vid 7 igen och då gav jag upp. Shit vad trött jag var!

    Och imorse var det samma visa igen trots att hon sov i sin egen säng där det är helt mörkt. Hon vaknade vid 6 och vägrade somna om. Så det verkar som om hon kommer göra det framöver. Usch jag tyckte att det var helt perfekt när hon sov till halv 10, det var tider det.

    Så nu sitter jag här och känner mig lite sliten. Elina är som vanligt pigg så hon leker för fulla muggar och river i precis allt som hon kommer åt.
    Men jag har för mig att det ska bli jättefint väder idag och då brukar man alltid känna sig lite piggare.
    Tessan kommer iallafall och klipper mitt gräs idag så hade tänkt passa på att klippa ner lite buskar och annat skit samtidigt.
    Sen kanske jag, Robin och Elina ska ha picknick och grilla om det fortfarande är fint väder när han kommer hem. Jag hoppas verkligen på det för det skulle vara supermysigt!

    Nu ska jag göra iordning gröt till Elina så hon får lite frukost i magen

    Valborg 2008

    Igår var det då valborg, det kanske ni märkte på vädret? Det känns som om det alltid är dåligt väder på valborg, men bor man i Sverige så gör man :)
    Vi åkte iallafall ut till Ante och grillade. Det kunde ha blivit hur mysigt som helst, men tyvärr var det så jäkla kallt och alla fick inte plats inne i hans lilla etta så vi fick sitta ute och frysa. Men det gick bra det också.
    Jag hade lagt fläskfilé i vitlöksmarinad kvällen och till det grillade vi grönsaksspett med baconlindade champinjoner, rödlök, vitlök, paprika, tomat, zucchini, majskolv. Det blev verkligen hur gott som helst. Köttet var så mört och smakade massor, även potatissalladen var supergod.
    Jag var superhungrig redan när vi kom till Ante vid 6 tiden och vi åt inte förens runt 8 men det var värt väntan ;)
    De som var där var jag, Robin, Elina, Eken, Putte, Jennifer, Johan, Nina, Julia, Thea, Ante, Pettsson, och så en tjej till som jag inte kan namnet på och hennes barn.
    Det var iallafall mysigt och sitta där och bara umgås. Tyvärr frös jag så jäkla mycket så vi var tvungna att åka hem vid nio, plus att Elina var supertrött vid det laget.
    Det var verkligen som förra valborg då vi alla satt ute på Rhodos och käkade, kommer ni ihåg hur jäkla kallt det var? Hur mycket vi frös innan vi äntligen fick komma in.
    Iallafall när vi kom hem nattade jag Elina sen träffade jag Johanna och gick ut med hundarna en snabbis och efter det gjorde jag och Robin popcorn och kollade en lite på en film. Men vid 11-12 tiden blev jag så jäkla trött så jag gick och la mig. Det var hur skönt som helst, och för första gången sen Elina kom sov jag en hel natt utan att vakna en enda gång. Så när jag gick upp vid kl 8 på morgonen var jag pigg och utvilad :D
    Det ända som var lite tråkigt var att vi inte gick till någon majbrasa. Det är ju Elinas första valborg så jag hade velat visa henne majbrasan och tagit lite kort, men det får bli nästa år.

    Nästa storhelg är det väl midsommar? Då kanske man ska vara hos oss där man kan vara både ute och inne ifall att det skulle bli kallt. Grilla, spela kubb o annat skoj. Jag tycker det låter som en bra idé iallafall :)

    Som vanligt hade jag med mig kameran så jag slänger upp lite bilder från igår. Hoppas er valborg var toppen!

    Här hämtas borden
    image223

    Robin, Johan och Julia spelar fotboll
    image224

    Lite av folket
    image225

    Elina lycklig i gräset
    image226

    Eken med flörtblick ;)
    image233

    Här grillas det för fullt
    image227

    Haha Eken överlycklig med sin stora korv med alldeles för litet korvbröd
    image228


    Pappa o dotter
    image229

    Mamma o dotter
    image230

    Pettsson o Elina
    image231

    Och som avslutning en snygg bild på Robin, som enligt honom var bäst av dom alla :D
    image232

    RSS 2.0