Mitt stora feta grekiska bröllop

Jag har precis kollat på filmen Mitt stora feta grekiska bröllop och jag tycker att hela filmen är så fin på något sätt.
Jag önskar att jag också hade en stor, galen, högljudd släkt. En massa människor som träffades, dansade och bara umgicks till vardags.

Är inte vi svenskar ganska så tråkiga egentligen? Stela och rädda både för att sticka ut från mängden och för att göra bort oss? Jag önskar att det vore tvärtom, att man kunde bjuda mer på sig själv och inte vara så rädd för allting.
Kanske beror det mycket på vårat klimat. Man märker ju ganska tydligt att folk är mer öppna under sommaren när det är varmt och skönt ute.

Det är nästan så att folk är rädda för att le mot en främmande människa nu för tiden.

När jag är och handlar inför helgen och ska betala så säger jag alltid "trevlig helg" när jag går. Personalen brukar alltid hajja till och titta först lite frågande och sen bli glada och önska trevlig helg tillbaka.
Bara en sån sak får en att fundera lite.

Nej fram med mer glädje och omtänksamhet för våra medmänniskor. Det gör både en själv och andra glada.
Fram med lite sol på en gång så mår vi alla lite bättre också.

Kryssning

Igår åkte jag, Robin och Elina på kryssning tillsammans till idag. Tanken var att vi skulle komma iväg alla 3 på någonting skoj innan bebisen kommer.
Jag trodde att det skulle finnas en lekhörna för barn, som det brukar finnas, men det fanns ingenting.
Eller det fanns en liten spelhörna med bla ett sånt där bilspel. Det tyckte Elina var superroligt, mindre roligt för mig och Robin att sitta där hela tiden medans hon snurrade på ratten :P
Vi åkte med birka och det gör vi aldrig om! Det fanns knappt någon underhållning och jag överdriver inte när jag säger att hela båten var full av gamla tanter och gubbar.
Men det var kul att komma iväg iallafall. Vi åt iallafall supergod mat, vi åt julbord igår och sen så åt vi lunchbuffé idag.

Någonting som också var jobbigt var att alla hela tiden var på Elina. Tog på henne, gullade på henne, skulle prata med henne, ja ni förstår säkert vad jag menar. Vart vi än gick, eller satt, så kom det fram folk som skulle säga hur söt hon var.
Inne på Taxfreen var det tillochmed en man som gav Elina 100kr för att hon var "en sån söt jänta och skulle köpa sig nått skoj"

Idag är vi alla supertrötta så snart blir det sängen för mig och Elina. Jag hoppas på mer sömn än vad jag fick inatt, de har inte sköna sängar på båten kan jag säga.


Elina när vi går på båten


Jätteskoj att kika ut genom fönstret i hytten


Sådan far...


Sådan dotter :)


Kramas vid julbordet


Tätt följt av lite flumm


Skitkul tyckte Elina


åkte motorcykel med pappa


På väg till dansgolvet på kvällen


Himla skönt att krypa ner i sängen på kvällen <3













BLÄ!

Jag kräks på vårat apfula köksbord!
Att jag dessutom vet att jag måste vänta med att köpa nytt tills vi har gjort om köket känns ännu mer deprimerande.
Jag vill köpa nytt NU!

Vart iväg hela dagen

Idag har vart en bra dag, till skillnad från igår. Först fick jag sovmorgon till halv 12, då ringde mamma och väckte mig och ville att jag skulle följa med till Eskilstuna.
Så det var bara att gå upp och klä på sig för klockan 12 kom hon och hämtade mig. Så då bar det iväg först till skokloster och sen vidare till Eskilstuna.
Vi gick i butiker och hittade lite smått och gott faktiskt. Bland annat så hittade jag en textilfärg på panduro som jag behöver till Elinas pallar som jag ska fixa iordning.
Sen köpte jag en till julklapp till Elina. Så nu är det inte mycket kvar att inhandla faktiskt. Himla skönt att snart ha det gjort!
Hittills har jag köpt

Play2learn doktorväska


Tågbana



Sen har jag köpt ett stort sett med pärlor mm så man kan göra egna halsband, armband och sånt. Men jag tror att jag ska ge henne det innan julen så vi kan sitta och pyssla med det tillsammans nu under alla mörka eftermiddagar. Vi får se hur jag gör, jag har inte riktigt bestämt mig ännu.



Sen ska jag även köpa

Duplo Lego Big City Zoo
Som jag såg att toysrus hade sänkt priset till 799kr, 150kr mindre än förut! Måste komma ihåg att köpa det innan erbjudandet går över!

Duplo lego startklossar



Filmen Mora Träsk



Sen tror jag nog att det får räcka med julklappar. Hon kommer ju få från släkten också.
Jag kommer ihåg när hon fyllde år och fick en massa presenter. Hon ville ju inte ens öppna de sista paketen, så hon tyckte nog att det blev lite mycket.
Jag vill absolut inte att hon blir ett bortskämt barn som bara ser till mängden paket istället för innehållet.
Någon som bara sliter upp papperet, slänger iväg innehållet och sträcker sig efter nästa. Nej usch det är verkligen min mardröm.
Fast jag tycker att det är superkul att köpa roliga presenter till henne, mm de är lite delade känslor.


Iallafall så efter att vi vart i Eskilstuna lagade jag lite mat och sen åkte jag och mamma till skokloster och lämnade bilen till Laine så han kan laga den. Jag måste ombesikta bilen senast den 26:e, efter det måste jag göra en helt ny besiktning.
Men han skulle fixa allting imorgon. Synd bara att det går några tusenlappar där, men skönt med en hel bil sen :)

Så vi kom inte hem förens klockan 8 ikväll! Då hade jag bara vart hemma en timme under hela dagen för att ordna maten.
Men nu sitter jag här iallafall och tar det lugnt ett tag innan jag ska gå och lägga mig.

Snart ska jag göra lite varm choklad och skala en mandarin <3




När jag är 30år

Jag sitter och läser om en tjej som är deprimerad över att hon är 30år och har inte kommit till den punkten i livet som hon trodde att hon skulle vid det här laget. Hon har inget jobb, studerar till något hon inte vet om hon vill jobba med, ingen kille och inga barn.

Så började jag fundera på hur jag vill att mitt liv ska se ut när jag är 30år.
Jag kommer ju redan ha det viktigaste man kan ha och det är mina 2 barn. Jag kan inte se att jag har ett 3:dje barn, men man ska aldrig säga aldrig även om jag känner mig ganska nöjd som det är nu.

Vi har precis köpt hus som jag trivs bra i. Även om jag gärna vill uppgradera mig lite och köpa huset med det.
Jag kan absolut inte se oss bo kvar här om så många år.

Jag vill utbilda mig, först komplettera klart så att jag får klart hela gymnasiet och sedan läsa vidare till någonting jag vill arbeta med. Det är det svåraste, jag har ingen aning vad jag vill jobba som. Jag avundas de som verkligen vet vad de vill jobba med. Det där med att det känns så självklart att jobba med en sak, det vill jag också veta.

Det där med utbildning känns viktigt för mig! Även om jag vet att man kan få bra arbeten utan utbildning så är det mycket svårare och dessutom vill jag lära mig saker.
Att studera trots barn ser jag absolut inte som något hinder. Visst det är svårare att studera när man har småbarn, det säger jag ingenting om. Det är inte så att man kan be dom vara tysta och låta mamma vara när man ska plugga. Men med bra planering och med mycket envishet går det.
Jag gjorde det ju i ett år förut, plus att jag då också arbetade en hel del. Tufft men det gick ju.
En sak som jag funderar mycket på är att tänk om man utbildar sig och får massa lån på csn och sen får man inget bra betalt jobb? Hur skoj är det då när jag blivit erbjuden jobb med en lön på 33.000kr helt outbildad.
Nu är ju inte pengar allt utan att man ska trivas med jobbet också, men ändå?

Iallafall så målet är att jag ska ha blivit klar med utbildningen och börjat med ett bra jobb när jag är 30. Samtidigt som jag njuter av mina 2 små tjejer i ett fint hus, lagom lantligt men ändå nära till allt.








 


Bajsblöjor är mindre trevligt

Elina har ju vart rumsren, dvs slutat med blöjan, nu i flera månaders tid. Hon har bara haft den då hon sover för kvällen, då hon fortfarande kissar i sömnen. Så jag har ju inte behövt byta en bajsblöja på hur lång tid som helst.
Så idag var Viktoria här och hon bajsade 2 gånger, och jag som aldrig tyckt att sånt är äcklig var så glad över att mamma var här så hon kunde byta :P
So far so good...
Men så var jag, Robin, Elina och Eken iväg till Barkarby nu ikväll där vi bla åt en sen middag på Max och när vi kom hem så var det bara att sätta på Elina pyjamasen och försöka få henne att somna eftersom klockan var mycket.
Så ligger vi i soffan tillsammans när Elina plötsligt säger att hon har bajsat i blöjan!! Och mycket riktigt så hade hon gjort det. Så jag fick byta min första bajsblöja på hur lång tid som helst, och det var så äckligt!

Det luktade, kladdade och var allmänt otrevligt.

Tänk så fort man vänjer av sig med att byta bajsblöjor. Jag är så otroligt glad över att Elina blev torr så pass tidigt som hon ändå blev, för att byta blöjor är verkligen ingen höjdare.

Sen så kommer jag på att om ett par månader har jag en liten bebis som kommer fylla blöja efter blöja.

Nej nu ska jag försöka få Elina att somna klockan är snart halv 11 och hon är fortfarande vaken. Jag skulle inte ha gett henne glass som efterrätt så pass sent på kvällen.  


Mission impossible was possible

Att vara gravid med en stor mage är inte alltid det lättaste, speciellt inte om man dessutom har foglossning. Man stöter på problem i vardagen, små saker som man alltid tagit förgivet kan vara helt omöjliga nu.

Som igår när Elina skulle sova på soffan så tappade hon sin napp ner på golvet. Jag trodde att den rullade in under soffan så jag försökte känna efter om jag kände den. Men det är ju inte precis så att man är smidig och lätt kommer ner på golvet. Jag kan ju inte heller lägga mig på mage och se om jag kan se den.
Så efter mycket stånkande och suckande från min sida så gav jag upp och ropade ner Robin som fick komma och hjälpa mig. Då visade det sig att nappj*veln inte alls låg under soffan, istället låg den helt tillgänglig på golvet.
All denna anstängning utan någon som helst nytta.

Ett annat problem är att komma åt att raka sig. Hur ska man kunna raka sig när man inte ser någonting och har ont så fort man gör minsta lilla rörelse?
Jag har sett det som en omöjlighet och har helt enkelt skitit i det de senaste 2 månaderna.
Och eftersom jag inte ser någonting alls i dom nedre regionerna hade jag inte en aning om hur illa det var, tills jag råkade se det i spegeln. GAH var verkligen min reaktion!
Så nu har jag, efter mycket kämpande lyckats raka mig trots foglossning och en gigantisk mage som skymmer all sikt och dessutom gör att man önskar att man hade mycket längre armar för att kunna nå :P
Jag kan tänka mig att det måste ha sett väldigt roligt ut när jag kämpade, som en blind elefant :D

Nu ska jag fira min seger med mineralvatten och en clementin.




Bilder i massor

Först vill jag tacka Mikaela för min nya fina design här på bloggen. Den blev verkligen jättefin, tack så mycket för hjälpen.


Jag har egentligen inte så mycket att skriva så jag tänkte lägga upp lite bilder på guldkornet mitt

Viktoria är stora favoriten


Sitter och myser


Världens busunge


Visar alla tänderna när man skrattar åt mamma



Hon har blivit så sjukt stor nu min lilla bebis. Jag undrar fortfarande hur tiden kan gå så fort och när hon säger saker till mig så kan jag bli så förundrad över att hon förstår så pass mycket som hon gör.
Jag är så sjukt stolt över att hon är en sån omtänksam liten tjej som aldrig skulle få för sig att slå nått annat barn eller nått liknande. Att hon tänker på andra och blir ledsen när andra också är ledsna.

Som idag när jag hade hämtat henne från dagis så utspelade sig detta i bilen på väg ner till centrum

Elina - Albin drar Elinas hår mera
Jag - Nämen drog Albin dig i håret idag igen?
Elina - Mm Albin drar Alicias hår
Jag - Oj då drog han Alicia också i håret
Elina - Mm Elina ledsen Alicia ledsen
Elina - Aj aj Albin dra Alicias hår

Sen när vi kom ner till centrum och jag handlade lite på Ica så sa jag Aj aj aj när jag var tvungen att böja mig ner.
Direkt frågade Elina vad det var och när jag sa att jag har ont i benen så sa hon:
Elina blåsa benen hemma

Sen när vi kom hem la jag mig en stund i soffan och vilade mig en stund medans Elina lekte med dockorna och sen helt plötsligt kommer hon fram till mig och blåser på benen och säger:
Nä aj benen mamma
Elina blåsa ben hemma

Så himla sött av henne att komma ihåg att jag hade haft ont i benen och att hon skulle blåsa på dom när vi kom hem. Som sagt hon förvånar mig varje dag, min stora lilla tjej.










2 månader kvar idag

Idag är det precis 2 månader tills lilla bebisen är beräknad. 2 hela månader kvar innan vi får träffa vår lilla tjej som gömmer sig inne i magen.
Egentligen är det inte alls lång tid, men det känns som det ibland iallafall.
Det som är bra är att tiden innan jul brukar gå jättefort och sen är det bara ett par veckor kvar. Vad vi längtar!

Min graviditet - BF Tors 14 jan 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 14 nov 2009.
Din graviditet startade Fre 10 apr 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 24 apr 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 219 av 280. (78,2%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 1 full dag (v31+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 14 jan 2010
Du har 61 dagar kvar till beräknad förlossning.

Shame on me

Jag och mamma var i Enköping en snabbis idag och kikade runt lite. Då hittade jag en jättefin liten julgran, eller iallafall en variant på julgran, som hade en ljusslinga innuti sig.
Jag blev verkligen kär i den så både jag och mamma köpte varsin.

Så nu lyser den så fint här hemma i mitt vardagsrum. Ja jag vet att man inte får ha upp julsaker ännu. Men jag kan inte riktigt låta bli. Den lyser så mysigt och passar in så bra så nu får den stå här tills julen är över.

Jag försökte ta kort på den för att visa hur fin den är och hur mysigt den lyser, men jag fick inte riktigt till det så att man ser hur fin den är.


Nu längtar jag ännu mer efter julen


Funderingar

Idag kom jag på en jättebra idé! Jag ska ju vara mammaledig med bebisen i sommar och vi har fortfarande kvar föräldradagar för Elina. Så då kom jag på den strålande ideén att Robin kan vara pappaledig för Elina i 2 månader i sommar medans jag är mammaledig för bebisen!
På det sättet skulle vi få vara hemma i hela 2 månader tillsammans hela familjen! Det skulle verkligen vara helt underbart.
När jag berättar om min idé för Robin så säger han att man kanske skulle kunna åka till thailand under den tiden.

Det skulle faktiskt inte vara så dumt. 2 hela månader tillsammans hela familjen i Thailand.
Varmt och skönt och bara kunna ta hand om varandra, det lockar faktiskt enormt.

Sen tänker jag på att man kanske skulle lägga dom pengarna på andra saker, som husrenovering mm.
Samtidigt så kanske det här är en chans som bara kommer komma en gång. Bebisen flyger gratis och vi kan båda vara lediga med betalning i 2 månader.
Ett minne för livet istället för att bara lägga pengarna på praktiska saker hela tiden.

Om jag räknar lite snabbt så skulle vi få ut ca 25.000kr tillsammans i månaden om vi var lediga tillsammans.
Det skulle täcka alla våra räkningar här hemma de 2 månaderna plus att vi skulle få 10-15000kr över varje månad som vi kan leva på där nere.
Då skulle vi bara behöva spara ihop till rese och boendekostnaden.

Mm det tåls att tänkas på iallafall. Men just nu känner jag mig mycket sugen! Som sagt det blir nog ett minne för livet om vi skulle göra det.

Jag kan riktigt känna hur jag och Robin sitter där tillsammans



Lite kvällsmys för mig själv

Elina ligger bredvid mig här i soffan och sover så sött. Hon ser så fridfull ut när hon sover, som om det inte finns ett enda problem på hela jorden.
Själv sitter jag och äter lite chokladpudding som Robin har gjort åt mig. Det var inte så gott som jag hade föreställt mig, då är julmusten som jag smuttar på mycket godare :)

Jag fick världens längtar efter julen alldeles nyss. Tänk vad mysigt att få krypa ner i soffan med julbelysning i fönstrena, julgranen som lyser, snön som ligger tjock utanför och lyssna på lite julmusik.
Jag hoppas på att vi kommer få mycket snö under julen så att man får riktig julkänsla. Det är inte alls samma sak om det bara är en massa slask ute, håller ni inte med?

Imorgon ska jag och mamma åka iväg och handla lite julklappar. Jag tycker att det är så svårt med leksaker, man vet inte vad som kommer att uppskattas.
Till Viktoria ska jag iallafall köpa en dockvagn. Hon kanske är lite liten för den nu, men hon kommer säkert tycka om den om några månader. Elina älskar iallafall sin dockvagn supermycket! Hon bäddar och går runt med dockorna hela dagarna. Det och att duka upp all låtsasmat hon har är favoriten.

Sen är det Linnéa som är näst yngst, 11år blir hon minsann i januari. Jag har kommit på en idé som jag tror att hon verkligen skulle tycka om. Himla dyrt är det men hon fyller ju år strax efter julen så man kanske kan lägga ihop det så det blir en kombinerad julklapp/födelsedagspresent? Måste bara komma ihåg att prata med Kicki om hon tycker det är en bra idé.

Kevin ger jag bara pengar som vanligt. Han åker ju bort till thailland så då behövs ju pengar.

Sen är det bara lilla Elina kvar. Jag ska köpa duplo lego till henne iallafall, vilket också är sjukt dyrt. Ska man köpa ett sånt set så kostar det runt 1000kr - sjukt enligt mig.
Sen ska jag kanske köpa nått litet till. Men eftersom hon fick dockvagn, dockstol och tillbehör till dockan för nån vecka sen så får hon inte så mycket mer från oss. Resten får hon önska av andra :P
Jag har kommit på några saker hon säkert skulle vilja ha iallafall.

prinsessskor - hon tycker det är jätteroligt att klä ut sig lite med nya skor
En fin liten väska - tydligen är det skoj att plocka i och ut
Play2learn Doktorväska - Har hör att många barn tycker att det är jätteroligt
Filmen Mora träsk - Hon älskar musik och att dansa och det ska tydligen vara en sån film?
Play dough - Leklera skulle säkert uppskattas.

Sen kommer jag inte på något mer. Jag tycker att det är supersvårt med leksaker. Man vill ju köpa något hon faktiskt kommer att leka med och inte bara blir liggandes.


Min lilla snutt har somnat sittandes i soffan <3


















En vana som måste brytas

Nu har jag bestämt mig för att börja med matsedel här hemma. Jag småhandlar sjukt mycket och det blir så himla dyrt att gå ner på Ica varje dag. Dessutom slänger vi en massa mat hela tiden då jag alltid gör för mycket och vi vill inte äta samma mat flera dagar i rad.
Jag lägger mellan 6000-10.000kr varje månad på mat. Inte riktigt allt på mat då det läggs lite på kläder till Elina, hygienprodukter och sånt. Men ändå det är sjukt mycket pengar för 2 vuxna och 1 barn.
Dessutom har jag hela frysen full av mat men istället för att ta därifrån har jag köpt nytt för att allting är fryst.
Men det ska det bli ändring på!
Nu har jag skrivit ner en matsedel för nästa vecka med saker bara från frysen, det ända jag behövde handla var sås, cremé fraich och potatis.

Det är meningen att vi ska äta upp från frysen nu så att vi kan frosta av den och handla nya saker igen :P

Men såhär ser iallafall matplaneringen ut för veckan som kommer

Måndag: Ugnsbakad fisk med dill, citron och gräslöksås till det potatis

Tisdag: Makaroner och stekt hamburgare

Onsdag: Kyckling och wokgrönsaker i currysås till det serveras ris

Torsdag: Hemmagjord schnitzel med pommes

Fredag: Stekt kött i dragonsås och ris

Lördag: Stekt ryggbiff med vitlökspotatis och rödvinsås

Söndag: Köttbullar i brunsås och pasta/potatis

Självklart serveras det grönsaker i olika former till maten.


Nu gäller det bara att jag håller den, vanor kan vara svåra att bryta ibland. Men den här vanan måste jag faktiskt bryta. Det fungerar inte att handla så mycket, och sen bara slänga bort det.








Vad ska man skriva?

Jag har fått sån skrivkramp när det gäller bloggen. Jag vet inte hur många gånger jag har loggat in på bloggen och påbörjat ett inlägg för att sen bara skita i det och logga ut.
Jag vet inte vad jag ska skriva om, eller hur jag ska skriva det. Jag har lite funderingar på att sluta blogga helt, men ändå vill jag kunna skriva ibland när jag har lust. Mmm vi får se hur det blir.

Jag har påbörjat ett roligt projekt här hemma iallafall och det är att göra iordning barnrummet. Det är meningen att barnen ska dela rum, hur det nu blir med den saken men tanke på att rummet aldrig används nu :P
Jag har iallafall målat och gjort fint. Det har tagit lång tid att få klart målningen pga att jag får så ont. Men det har liksom inte gjort nått. Jag har gjort lite när jag orkar och då får det ta den tiden det tar.
Nu väntar jag på att väggdekorationerna som jag har beställt ska komma.
Under tiden ska jag fundera på hur jag ska möblera rummet. Det är så otroligt roligt att fixa och dona och göra fint till Elina och lillbebisen.

Nu när vi äger huset så är det meningen att vi ska sätta igång med lite renovering här hemma. Men det är uppskjutet lite på framtiden då Robin inte kommer få jobba nått mer, om det inte kommer in mer jobb såklart.
Dessutom tog vi en hel del av våra sparpengar när vi skulle betala lagfart, besiktning och pantbrev. Så restrerande sparpengar vill jag ogärna lägga på renovering nu när Robin inte har arbeta för tillfället.
Men nytt golv i hall och kök vill jag iallafall ordna innan bebisen kommer.

Nu sitter jag och nästan halvsover framför datorn så det är dags att krypa ner i sängen.


RSS 2.0