Årssammanfattning 2016!

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jag tältade tillsammans med ungarna. Vi åkte ju till öland tillsammans med Fredrik och Viktoria och ungarna fick äntligen tälta som vi hade pratat om i flera år :)

 

Genomdrev du någon stor förändring?
Nej faktiskt inte, jag hade planer på det men det rann lite ut i sanden - tyvärr!

 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej men ett par stycken blev gravida <3

 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
Jag kommer inte på något datum alls så jag antar att det besvarar frågan :P

 

Dog någon som stod dig nära?
Min farmor dog, men jag kan inte påstå att hon stod mig nära. Inte alls faktiskt.

 

Vilka länder besökte du?
England och Makedonien. Resan till london fick jag av min familj i 30års present och det var några mysiga dagar tillsammans med Robin.

 
 

Bästa köpet?
Våran underbara pool! Herregud vilken ökad livskvalitét vi fick med! Helt klart bästa köpet. Nu hoppas jag bara på att vi får en riktigt fin och solig sommar så att man kan utnyttja den till max!

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag och Robin började dansa tillsammans! Buggkursen på söndagar är veckans höjdpunk och jag längtar verkligen tills kurserna drar igång igen nu i januari :D
 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Mer umgänge återigen. Alltså jag är så konstig på det planet. Jag säger alltid att jag vill ha fler vänner och mer umgänge. Men när det väl kommer till kritan så orkar jag typ inte med det. Det tar ju så lång tid att bygga upp den där kompisrelationen och det krävs så mycket av en! Jag är verkligen ingen driven människa när det kommer till den punkten. Jag skulle behöva att människor drar i mig för att det ens skulle gå. Det är sån himla tur att jag har nära fina vänner redan som förstår hur jag funkar - och att det är helt okej. 

 

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat och dansat! Båda sakerna ger mig så mycket glädje och energi - speciellt dansen!

 

Vad önskar du att du gjort mindre?
Klankat ner på mig själv! Som Robin sa häromdagen "jag fattar inte att du hela tiden hittar nya saker att klaga på om dig själv" Väldigt dålig egenskap som jag verkligen ska försöka ändra på under 2017!

 

Favoritprogram på TV?
Wahlgrens värld! Jag har blivit lite kär i den familjen och skulle vilja ha Pernilla som bästa kompis :D

 
 

Bästa boken du läste i år?
Jag tror inte att jag har läst en ända bok, förutom barnböcker för Emilia :( Där måste jag också skärpa mig, jag älskar ju att läsa.

 

Största musikaliska upptäckten?
En låt som ligger mig varmt om hjärtat är Say you wont let go med James Arthur

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Inga framgångar alls, det är inte så att jag har ett sånt jobb. Jag vet att jag är grym på mitt jobb men någraframgångar är det inte fråga om.

 

Största misstaget?
Usch :( Ingenting som jag vill skriva om här.

 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag tycker att jag har haft en väldigt bra år, så jag måste säga gladare.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Poolen och allt runtomkring som altanen och poolhuset! Herregud det var verkligen inte billigt!

 
 

Något du önskade dig och fick?
pt-timmar! Inte för att jag har utnyttjat dom ännu, men såfort jag har läkt färdigt så ska jag boka in dom.

 

Något du önskade dig och inte fick?
Ingenting materiellt som jag kan komma på. Sen att jag skulle vilja sluta jobba och resa runt i några år är en annan femma :P

 

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Jag vabbade :P Tror att det var den enda vabbdagen det här året faktiskt?

 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
En storvinst skulle inte ha skadat om man säger så ;) Men om man ska gå till något realistiskt så skulle jag nog säga att jag verkligen önskar att jag inte hade skadad muskeln när jag hjulade i våras, det ställde verkligen till det.

 

Vem saknade du?
Ingen.

 

Mest stolt över?
Som förälder så finns det ju ingenting som jag är stoltare över än mina barn! Det är löjligt att man kan bli så fruktansvärt stolt för det allra minsta!

 
 

Högsta önskan just nu?
Att världen bara kan sluta vara så jäkla skruttig! Att alla människor ska sluta vara så jäkla dömmande och att allt hat ska utbytas till gemenskap och kärlek. Att acceptans ska bli norm.

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Sluta klaga på mig själv och sänka kraven. Jag ska försöka ta tag i saker direkt också istället för att skjuta upp det och på det sättet skapa onödig stress och ångest. Göra mer saker som gör mig lycklig.


Julstök i mitt hjärta

Nu håller jag på med de sista julstöket, för snart är det julafton :D

Idag ska jag handla mer julpapper så att jag och Robin kan slå in dom sista julklapparna. Angående julklappar så är jag och Robin lite oense där. Jag tycker att man tar fram alla julklapparna och lägger dom under julgranen på natten innan julafton så att barnen ser det när dom vaknar. Det magiska med julafton liksom :P Robin däremot vill att vi ska lägga fram dom redan nu så att barnen får klämma och känna på dom fram till julafton. 
 
Nu blir det så att vi lägger dit dom natten innan, då vi alltid har gjort så och det har blivit en tradition i vår familj. Och traditioner är någonting jag verkligen älskar! Om något så önskar jag att vi hade fler traditioner! Såna där löjliga saker som man bara måste göra då det är tradition och det känns sådär mjukt, välbekant och härligt i hjärtat. Trygga saker som man kan överföra till barnen.
 
Om jag ser tillbaka på min egna barndom så kan jag inte komma ihåg att vi hade några traditioner alls. Nu är det mycket möjligt att vi hade det, bara det att minne som vanligt är sämst. Men jag tror inte att vi gjorde någonting speciellt? Ingenting som jag har överfört till mina barn iallafall. 
 
Nu har vi iallafall delat upp vilka som ska göra vad av all julmat. Vi ska ju fira ute hos Marie, men vi delar alltid upp julmaten så att det inte ligger på en person. I år ska jag fixa:
Egengjord sill
Rulla köttbullar
Renlår
Älgstek
Rådjurstek
Kantarellsås
Laxsås
 
Så hela fredagen kommer jag nog att spendera i köket :D
Dessutom ska jag på torsdagen ta bilen och åka hela vägen till Landskrona då min kirurg ska tömma min mage. Alltså vet ni hur lite jag ser fram emot det? För det första är det inte så himla roligt att behöva köra 124mil alldeles själv. 62mil dit och sen 62mil hem :S Sen så är behandlingen inte en trevlig upplevelse! Men sen får vi hoppas på att det blir bra och att min svullnad går ner :P Elina ska förmodligen följa med mig på resan också, hon säger att hon vill det och det kan faktiskt bli himla mysigt med en hel dag med bara henne - visserligen i en bil men vi har pratat om att vi ska lyssna på poddar och bara ha det mysigt :)
 
På onsdag går ungarna på jullov också, bara det är en liten stress i sig tycker jag. Jag vill gärna hitta på saker med barnen och spendera kvalitetstid med dom. Men jag kommer inte på någonting speciellt, vi har pratat om simhallen och museum. Så himla tråkigt bara att Robin jobbar :( Vi får hoppas på att andra människor är lediga och vill träffa oss helt enkelt :P 
 
Lilla Pepsigris känner ingen julstress iallafall :P

Crap :(

Jag som var så himla glad och lycklig över hur bra min mage läkte, det skulle jag inte ha varit!
Igår så märkte jag att magen kändes spänd och svullen. Så när jag tog av min gördeln så märkte jag att jag återigen har fått seroma. Alltså vätska under huden.
 
Den här gången är det mycket! När jag trycker på magen så går det som vågor på magen av all vätska där inne. Och när jag trycker på magens ena sida så känner jag hur vätskan åker över till den andra sidan. Det känns helt surrealistiskt och ser sjukt ut, som om min kropp är gjort av slime eller dallrig pudding :P
 
SUCK!
 
Nu är jag rädd för att min dumma kropp återigen ska kaplsa in skiten så att det blir samma sak igen :( Jag har mailat Tuve så får vi se vad han säger. Det skulle inte förvåna mig om jag måste åka hela vägen ner för att han vill tömma ut vätskan... Sen kommer den säkert återbildas några gånger så att jag måste åka fram och tillbaka. Inte speciellt roligt att åka fram och tillbaka då det tar så många timmar, och dessutom så är det förjäkla dyrt!
 
Aja nu har jag gnällt tillräckligt känner jag, nu är det dags att gå till skolan och hämta hem min lilla tjej <3 
 
 

Mycket att se fram emot!

Just nu känns det som om jag har väldigt mycket fint att se fram emot :) Först och främst är det snart jul - och jag älskar julen! Jag har lyckats få Robin att spela bingolotto på uppesitterkvällen och det ser jag sjukt mycket fram emot. Äta lite julskinka och mysa tillsammans med min kärlek kvällen innan allting sätter igång låter inte helt fel. 
 
Själva julafton ska vi fira hemma hos Marie ute i skokloster, och det ser jag också sjukt mycket fram emot <3
Jag är dessutom ledig hela julen för första gången på många år. Jag skulle egentligen ha jobbat men jag är ju sjukskriven så jag får vara ledig :D Åh vad jag ska njuta av allting!
 
Sen så i februari åker vi iväg på fjällsemester tillsammans med farmor och barnen. Det blir första gången ungarna åker skidor och jag kan inte sluta kolla på bilder och drömma mig bort! 
 
 
Sen den 9onde mars så lyfter flyget till Förenade Arabemiraten, närmare bestämt till Fujairah. Vi valde att åka med Apollo till ett hotell som heter Radison blu resort Fujairah. Det är ett fyrstjärningt all inclusive hotell som ligger direkt vid stranden - perfekt nu när vi åker tillsammans med barnen! Vi valde ett deluxerum med balkong och havsutsikt. Förhoppningsvis kommer jag och Robin kunna spendera några romantiska kvällar där ute på balkongen när barnen sover :)
 
28 grader i luften och 27 grader i vattnet passar mig perfekt!
 
Här kommer jag inte ha något emot att äta middag :P
 
Sen kommer vi förmodligen ta en dag då vi kommer ta med barnen till Dubai och besöka Aquaventure Waterpark som ligger på den konstgjorda palmön vid hotellet Atlantis. Det kommer ungarna garanterar att älska!
 
Sen hinner vi bara vara hemma i några veckor för sen i April så ska jag och Robin iväg till Förenade Arabemiraten igen - den här gången till Dubai! Den här gången ska vi bo  på ett fint hotell som heter Hawthorn Hotel & Suites by Wyndham JBR. Den ligger mellan Jumeirah Beach Residence, The Walk och Dubai Marina. Ett helt perfekt läge med andra ord och vi kommer ha utsikt över den persiska viken!
 
Det känns bra att ha saker att se fram emot nu under vintern. Det gör det så mycket lättare att stå ut med att det gråa, kalla och mörka... 

3 dagar sen

Nu är det 3 dagar sen jag opererade mig och jag måste säga att jag faktiskt mår oförskämt bra :) Tack alla ni fina människor som har hört av er till mig på ett eller annat vis för att fråga hur jag mår. Det känns tryggt att jag har människor i min närhet som verkligen bryr sig om mig <3
 
Operationen gick jättebra och Tuve berättade att han hade tagit bort rester stor som en knytnäve. Det var inkapslade blåmärken, ärrvävnad och annat som hade bildats och att det helt klart var rätt beslut att operera bort det. 
 
Nu är det här ingenting som någon annan utomstående skulle märka, utan det var för min egna skull för att jag skulle slippa ha en stor hård knöl. Som tur är valde jag världens bästa kirurg som korrigerade det här helt gratis.
 
Skillnaden mot jag mår nu jämfört med förra operationen är som natt och dag. Det jag gjorde nu är att likna vid ett kejsarsnitt och det är ingenting jämfört med förra gången då jag lagade mina magmuskler! Jag som var så orolig över att jag skulle ha ont, men så har jag inte ens behövt ta alvedon utan jag tycker att jag klarar mig bra utan :) Jag är givetvis begränsas i hur jag får röra mig och jag får absolut inte lyfta tex. Men jag kan vara uppe, fixa middag och liknande. Men som nu när Robin gick ut med Emilia för att göra snölyktor i snön, då fick jag stanna inne :P Men jag är så sjukt jäkla glad och nöjd! Äntligen är allting klart och jag kan börja fokusera på annat :D
 
Dom här bilderna är tagna dagen efter operationen. 
 
Ser ni hur långt ner han flyttade ner snittet? Det är jag överlyckligm över då vi hade pratat om att jag skulle få snittet högre upp än vad jag hade det, men så fick jag det ännu längre ner :D
 
 
Just nu bygger Emilia och Robin snölyktor, Elina är hemma hos Viktoria och jag sitter nere vid datorn. 
 
 
 
 

Imorgon!

Imorgon is the day! Klockan kommer ringa 04:00 och då är det bara att göra sig iordning och åka hela den långa vägen ner till landskrona för kl 11.00 ska jag vara på kliniken och fixas inför min operation!
 
Jag börjar faktiskt känna mig lite nervös. Nu tror jag säkert att operationen kommer gå bra - men man vet ju aldrig! Dessutom ser jag inte fram emot perioden efteråt... Nu hoppas jag på att det kommer gå lättare än förra gången då det här är en mycket mindre operation, men ont det kommer jag att ha! Iallafall av den där jäkla gördeln man måste ha i X antal veckor efteråt... herregud vad ont i ryggen jag fick av den förra gången :(
 
Men det ska bli så himla skönt att det äntligen blir av! Varför jag gör det här är för att det inte går att få bort det på något annat sätt än en operation, om jag hade kunnat träna bort det så hade jag gjort det för länge sen. Det är är stram ärrvävnad samt inkaplsad serom som man måste skära bort för att bli av med. Tack och lov för min underbara kirurg Tuve som åtgärdar det här <3
 
Allting här hemma är iallafall förberett och klart. Jag städade klart igår och tog fram det sista julpyntet så det är klart. Jag har även handlat klart alla julklapparna, så dom ska bara slås in. Så jag känner mig redo. 
 
Ni kan väl hålla tummarna för mig imorgon?
 
Bild från förra gången med den underbara gördeln... fy tänk att imorgon ligger jag sådär igen!
 
 
 

Sälen i februari!

Idag så bokade vi äntligen våran efterlängtade fjällenresa tillsammans med ungarna!
Den 5 februari bär det iväg till sälen, närmare bestämt hundfjället! Det ska bli så himla roligt! Vi har ju velat åka iväg tillsammans med ungarna men det har aldrig blivit av, men nu så gav Robins mamma det här till ungarna i julklapp - helt perfekt!
 
Skidskola varenda dag är också bokad till ungarna, så nu får vi verkligen hoppas på att dom tycker att det är roligt! Jag längtar iallafall sjukt mycket! Eftersom att jag själv älskar att åka skidor så hoppas jag på att kunna föra över det till ungarna också :P Sen får vi också hoppas på att det är fint väder med en massa sol :D
 
Vårt boende dessa dagar, vi bor precis mitt i smeten med 150m till liften - helt perfekt!
 
 
 
 
Oh vad jag längtar!

RSS 2.0