Inreda

Nu har håbohus vart hos mig och besiktad min lägenhet. Den är grymt sliten och nedgången så igår bestämde jag mig för att det fick vara nog! Man kan faktiskt inte ha det hur som helst.
Iallafall så bestämde de idag att hallen ska jag få omtapetserat utan någon kostnad. Vardagsrummet får jag betala 1200kr för så står de för resten och Elinas rum tapetserar de för 1850kr.
De ska även slipa och lacka golvet i vardagsrummet och byta tröskeln in till köket.
Sen ska de kanske fixa kaklet i badrummet då det är en stor spricka i den, men det är inte säkert. De ska iallafall skicka hit någon ska kolla på det.

Är faktiskt riktigt glad över det här. Vardagsrummet är ju inte alls dyrt. 1200kr för helt nya tapeter, jobbet gjort, plus ett nytt snyggt golv är ju faktiskt riktigt billigt.
Sen Elinas rum var dyrare så där funderar vi på att kanske köpa egna tapeter och göra jobbet själva. Då skulle vi spara ca 1000kr.
Sen ska vi även tapetsera om i vårt sovrum. Har hittat en jättefin tapet som jag vill ha som fondvägg. Fast den är ganska dyr, bara fondväggen skulle kosta mellan 1000 och 1500kr. Sen tillkommer tapter på de överiga 3 väggarna. Men det kommer det bli värt! Längtar verkligen tills allt är gjort!

Vi ska också köpa nya fina möbler. Jag har hittat en superfin soffa som jag vill ha.

image63

Det är nästan en sån här, men den är lite större och liknar mer en hörnsoffa. Sen är är färgen mörkgrå - supersnygg!

Sen ska vi köpa en ny tv. Vi har inte riktigt bestämmt oss. Men det blir ungefär en sån här
image64
50" full HD med en svart lackad design.

Vi ska även slänga ut våra nuvarande hyllor och köpa nytt av det också. Jag har inte alls bestämmt mig hur jag vill ha det ännu, då det finns så oändligt mycket snyggt nu för tiden. Men jag vet iallafall ungefär hur jag vill att det ska se ut.
image65
Jag vill ha en "underhylla" precis som på bilden. sen ha tv:n över den och sen överhyllor precis som på bilden.
Några hyllor som bilden har ska jag inte ha vid tv:n men där vi har våra nuvarnade skåp ska jag sätta upp liknande hyllor och ha som på bilden.

Sen måste jag köpa några fina tavlor och lampor som matchar det det övriga. Ska bli så jäkla kul att sätta igång.
Det kommer säkert att ha en tid eftersom det är jäkligt dyrt med alls. Men soffan och tv:n kommer inte dröjja så länge.

Sovrummet kanske får en sån här fondvägg?
image66

Åh jag vill sätta igång nu med en gång!


Same same but different

Norrland var underbart, med några få undantag.

Att bara få komma bort och göra någonting annat i en vecka var guld värt. Jag längtade hem den sista dagen men nu längtar jag tillbaka upp igen. Det är så skönt där uppe. Lite som en egen liten värld. Inga bekymmer, inga måsten, inget riktigt ansvar. Mamma tog Elina 2 nätter i rad så jag fick sova för första gången på 5 månader. Det gick jättebra och Elina var jättesnäll. Men jag kunde inte sova hela nätterna iallafall. Jag vaknade massa gånger, men det beror väl på att vanan att vakna ofta sitter i. Men det var ändå guld värt.

Vi gjorde ingenting speciellt alls däruppe. Gick lite i affärer, hälsade på Eva och bara tog det lugnt. Elina fick sitta på en häst för första gången och hon var så liten där hon satt uppe i sadeln - så jäkla söt.
Tyvärr kan jag inte lägga upp några bilder alls från Norrland nu för att min data har fullt minne så jag kan inte föra över några bilder från kameran. Men jag ska ordna det snart.

Nu är det samma som vanligt. Jag vill inte ha det samma som vanligt. Men vad ska man göra åt saken?
Jag känner mig instängd idag, jag tror det beror på vädret. Hade förväntat mig solsken och klarblå himlen men istället blev det mulet, grått och trist.

Det ända jag har att se fram emot idag är träningen klockan 8 ikväll, men tills dess då? Jag skulle gått på babymassage men den blev inställd. Jag känner att jag måste komma ut och göra någonting, men jag har ingen aning om vad.

Elina ligger bredvid mig och sover. Hon är jättehostig och mitt hjärta gör ont när hon hostar så att hon knappt får luft. Inatt kl 3 så var jag tvungen att ha henne sittandes i mitt knä så att hon skulle kunna andas utan att hosta ihjäl sig. Så fort jag la henne ner så började hon hosta jättemycket. Min stackars lilla bebis. Och hostmedicinen hjälper inte mycket.

Jag har iallafall bokat datum för dopet idag, så lite nytta har jag gjort iallafall. Nu ska allting runt omkring bara planeras, och det är ju en hel del.


Uppe i Norrland

Just nu sitter jag på biblioteket uppe i Norrland och uppdaterar mig om allt som har hänt medans jag vart borta.

Jag har det väldigt skönt här uppe med en massa hjälp med Elina och inte en massa måsten som måste göras.
Men snart åker jag hem igen till vardagen och det ska faktiskt bli skönt! Även om det är underbart att vara här uppe så är det ändå skönt att vara hemma där man har allt och alla rutiner flyter på som de ska.
Saknar också Robin en hel del så på söndag när jag kommer hem ska jag bara mysa hela kvällen.

Det är strålande solsken och blå himmel här uppe med det blåser massa. Det är nästan så att man blåser bort när man går utanför dörren. De har tom gått ut med varningar pga blåsten.

Idag eller imorgon ska Elina få sitta på en häst för första gången i sitt 5 månaders långa liv. Ska lägga upp bild på det senare när jag kommer hem.

Nu ska vi till coop och handla lite sen ska vi hem och baka choklad biskvier. Igår bakade jag chokladrutor med kokostopping. Jag håller på att prova olika recept till dopet. Ser verkligen fram emot det. Ska bli så mysigt.

Jag skriver mer om allt när jag kommit hem. Håll ut snart är jag hos er igen ;D


Alla hjärtans dag

Igår var det alla hjärtans dag igen. Vi gjorde ingenting speciellt alls. Jag tycker inte att det är något särskilt med alla hjärtans dag, kanske när man var yngre men inte nu.
Vi åt iallafall god mat tillsammans och så fick jag en blommor av Robin och han fick en ros av mig. Så nått gjorde vi iallafall. Efter maten somnade Robin på soffan och snarkade högt medans jag och Elina satt bredvid och lekte och tittade på tv. Sen var de dags att gå iväg och träna. Så skönt att få komma iväg och göra någonting. Det är faktiskt skitkul att träna! Så idag har jag lite träningsvärk.

Snart kommer mamma och då ska vi iväg och hämta släpet och åka iväg till Häggvik och packa iordning allt som ska med upp till norrland. Kommer vara ganska så jobbigt att åka 50 mil med ett släp då man måste åka så långsamt. Jag hoppas att det kommer gå bra med Elina. Hon kommer förmodligen tycka att det är skittråkigt att sitta fastspänd i en massa timmar. Men vi kommer ta pauser så hon får sträcka lite på sig och äta lite.

Sen vid halv sex ikväll har jag tvätttid. Jag har aldrig haft så mycket tvätt som jag har just nu. 2st proppfyllda stora tvättkorgar plus lite till. Det kommer ta lång tid innan jag tvättat allt det, men jag måste! Mamma ska ta Elina medans jag springer fram och tillbaka i tvättstugan så jag slipper ha med henne iallafall, vilken är nästintill omöjligt iallafall.
Det kommer bli fullt i lägenheten ikväll jag, Robin, Elina, Johanna, mamma och så alla djuren, Scamp, Pepsimuss, Fluffy, Smilla, Diva och Ninja. Men vad är det dom säger? Finns det hjärterum finns det stjärterum :D
Så mamma får sova i Elinas framtida rum, Robin och Johanna på soffan, jag Elina och Scamp inne i sovrummet. Sen får resten av hundarna och katterna lägga sig där det finns plats.

Sen imorgon bär det äntligen av. Längtar!

Fin blomma jag fick av Robin
image59

Rosen Robin fick av mig
image60

Elina var rödklädd dagen till ära
image61

Mor och dotter kärlek
image62


Njutning

Helt sjukt vad man uppskattar tystanden på ett annat sätt än vad man gjorde förut. Det har tom gått så långt att jag oftast stänger av ljudet på tv:n när det är reklam bara för att få lyssna på en massa skit. Tystnaden är underbar!
Sitter med ett stort glas oboy och bara njuter just nu. Elina somnade på vägen hem från babymassagen och hon sover fortfarande - underbart! Tyvärr leker och skriker grannungarna i porten så det är inte tyst, men man kan ju inte få allting.

Nu är det bara 4 dagar kvar tills jag åker iväg till Norrland. Längtar så mycket efter att få komma iväg. Min plan är att mamma ska få ta Elina ett par mornar så att jag får sova ett par timmar extra. Det skulle verkligen behövas!

Ser just nu ut som en risbuske med stora påsar under ögonen. Bristen på sömn gör verkligen sitt. Nu förstår jag verkligen vad som menas med att "man behöver sin skönhetssömn"

Föresten så vann jag över Robin. Känns underbart! Så otroligt stolt över mig själv. Robin vet iallafall vad jag menar, inte för att han läser min blogg men ändå :D

Jag behöver gå i tvättstugan, men när ska jag hinna det? Jag har över 2 st proppfyllda tvättkorgar som behöver tvättas. Men att dra iväg med 2 stora tvättkorgar, tvättmedel och en Elina känns väldigt svårt. Robin jobbar kväll idag och imorgon sen på torsdag ska jag träna på kvällen och på fredag måste jag till mamma och hjälpa henne. Sen så åker jag ju iväg till norrland på lördag. Ja vi får se hur det blir, men tvätta måste jag iallafall göra.

Jag klippte föresten Scamp i helgen. Och hon blev mycket finare, tycker jag iallafall! Robin tyckte att hon blev skitful men det struntar jag i. Nu ser hon ju faktiskt ut som en hund igen.

Före
image57
Efter
image58


Rättvisan ska segra

Robin var på polisförhör idag angående när han blev nedslagen och när Eken blev knivhuggen. Polisen visste inte vilka de var men de hade hittat en flaska som de hade skickat iväg på dna analys och sen så skulle de ordna foton och låta dom kolla om de kände igen någon. Jag hoppas verkligen att de får fast vilka som gjorde det. De ska inte komma undan utan de ska få sitt straff. Jag hoppas på rättvisan!

Annars har det varit en lugn dag. Var ute på förskolan ett par timmar och sen så var mamma här och åt middag. Kycklingsallad blev det idag, inte tonfisk ;)
Funderar också på om man kanske ska ta en promenad men det känns så mörkt och trist ute. Jag får se hur jag gör. Jag har lite problem men att komma iväg på träningen den här veckan. Robin jobbar kväll imorgon och på onsdag, men jag ska försöka ordna barnvakt på onsdag så jag kan träna step. Sen på torsdag ska jag träna också. Sen åker jag iväg till norrland på lördag och är borta tills nästa helg. Så då kommer jag inte heller kunna träna. Det känns lite trist men det är helt klart värt det när man får komma bort ett tag. Ska verkligen bli superskönt!

Igår var jag hos Frida och hennes son Marcus som är 3 veckor gammal. Så små de är när de är nykläckta. Jag fick hålla honom och det var verkligen mysigt att få hålla en sån liten. Längtar redan lite smått efter att få en till.
Jag skulle absolut inte vilja bli gravid nu, men jag längtar ändå tills den dagen jag får en till liten knodd.

Ninja och Diva har parningslekar här hemma och det är så tröttsamt att höra på deras skrik. Ninja går runt och mjaouar hela tiden. Hon måste verkligen bli steriliserad men Robin vägrar ju. Han är så rädd att nån ska hända henne... men jag orkar inte med hennes skrik!

Jag fick en jättefin klänning av Frida som Elina blev supersöt i.
Se själva :D
image54
image55

Och så en liten bonusbild på tårtan
image56


Det käraste man har, det sätter man på bordet

image48

image49

image50

image51

Och så är det fredag igen

Tiden rusar iväg och nu är det helg igen! Det känns som om helgen inte ens hinner avslutas innan det är helg igen. Det är väl inte så konstigt egentligen då alla mina dagar ser likadana ut, eller nästan iallafall.

Jag kom hem för ett tag sen efter att ha vart i Fagersta och hämtat Ascha. Hela dagen gick åt det och nu är det mörkt och tyst ute igen. Just nu sitter jag och väntar på att Johanna ska komma, hon hade tråkigt hemma så hon bestämde sig för att spendera helgen hos mig. Hon borde vara här snart och då ska jag börja med middagen. Tonfisksallad åt mig själv och nått annat gott till Johanna.

Imorgon får vi se om det kommer över några kompisar på kvällen. Det skulle vara skoj att träffa lite folk och göra nått. Annars får vi se vad vi hittar på, tänker inte sitta hemma hela helgen och inte göra någonting iallafall.


Elina blir verkligen galen av att jag sitter här. Hon tycker jag är skittråkig och hon är inte precis försiktig med att visa vad hon tycker och känner - min lilla monsterbebis
Så det är väl lika bra att göra som hon vill och ägna all uppmärksamhet åt henne.

Busungen
image46

Go o Glad
image47


Ny design

Nu äntligen har jag en fin blogg att skriva i. Förtjänsten är inte min utan Mikaelas, hon har gjort hela designen och jag är supernöjd! Vad tycker ni andra om bloggen, visst blev den fin?
Tack så mycket för hjälpen Mikaela! Vill ni in och kika på henne finns hon på http://mikaaaelaa.blogg.se/

Jag har precis kommit hem från bvc. Nu väger Elina 6255gram och är 62cm lång. Hon växer så det knakar och jag hinner som vanligt inte med. Sköterskan var jätteimponerad över hur mycket Elina kan och sa att hon ligger långt före i utvecklingen än vad hon egentligen ska. Jag tycker det är jätteroligt att hon är så framåt som hon är samtidigt som det är jobbigt. Lägger jag ner henne på golvet ligger hon inte stilla längre utan hon hasar sig runt överallt och drar i sånt som ser skoj ut. Och hon är bara fyra och en halv månad gammal, vart ska detta sluta?
Men jag är självklart jättestolt över henne, min lilla fisgris.

Idag ska jag och Katta gå iväg och träna step vid 7 ikväll. Ska bli jätteskoj, får bara hoppas på att vi får varsin stepbräda så det inte blir som förra gången när vi fick göra det på en matta. Men den här gången ska vi vara där en halvtimme före så då borde vi få en. Vi tränade igår också och jag har faktiskt ingen träningsvärk som jag trodde att jag skulle få. Jag känner av lite i rumpan men annars ingenting.

Nu ska jag hämta lite gott mineralvatten och krypa upp i soffan och njuta över lugnet när Elina ligger och sover


Så missnöjd

Jag klippte mig i fredags och jag blir bara mer och mer missnöjd! Det är inte alls snyggt och jag varken trivs eller passar i det. Så nu får jag gå runt och inte ha utsläppt i ett par månader för att det ska hinna växa ut.
Så tråkigt när man väl tar sig råd och klipper sig och så slutar det med att det är värre än någonsin.

Idag har jag iallafall saker att göra. Nu ska jag snart gå ut på en långpromenad och efter det ska jag gå på babymassage. Ska bli så mysigt att massera plutten.
Sen efter det ska jag träffa Katta och snacka lite skit. Sen är det dags för mat och inte långt efter det ska jag och Katta träna. Sen är klockan 9 och då måste jag skynda mig hem och ta Elina så att Robin kan åka iväg till jobbet.
Han jobbar natt den här veckan, så det är lite tråkigt! Men det känns iallafall skönt att jag har hela dagen fullbokad! Tiden går så mycket snabbare och man slipper ha tråkigt.

Snart åker jag, Elina, Johanna och mamma upp till norrland också! Helgen efter alla hjärtans dag bär det iväg.
Jag längtar verkligen efter att få komma bort och efter lite miljöombyte. Jag ska verkligen njuta den veckan jag är borta. Jag hoppas bara att det ska gå bra med Elina och att hon kan sova på nätterna fast det inte är hennes egna säng. Men det ska nog gå bra.
Förhoppningsvis kommer jag också längta hem lite och tycka att det är skönt när jag väl kommer hem.

Nu ska jag klä på mig och trotsa regnet och slasket. Sånt tråkigt väder att gå ut och gå i, men men vad gör man?


Fredagsmys

Idag har jag varit hos frisören och klippt mig. Tyvärr blev det inte alls som jag hade tänkt mig och jag är inte alls nöjd. Brukar alltid bli riktigt nöjd när jag klipper mig hos henne, men inte idag. Jag ser mest ut som en svamp i håret nu. Men det växer ut igen och tills dess är det bara att le och se glad ut.

Ikväll ska jag och Robin mysa. Äta gott och bara vara med varandra. Elina tänker jag lägga som vanligt vid 11 tiden men efter det är det bara vi 2 i nån timme tills Elina vaknar igen. robin slutar ändå inte förens 22 ikväll så det är helt okej. Jag ska tugga på lite grönsaker med dipp medans Robin äter chips och dip. Ska iallafall bli gott för oss båda.

Sen imorgon kommer Robins pappa, hans småsyrror och kanske hans farmor hit. Det innebär såklart att jag måste städa ordentligt här hemma, mindre roligt men sen är det rent och fint iallafall.

Sen kanske jag ska åka till enköping på söndag och träffa carran. Det skulle iallafall vara riktigt skoj! Känns som om det var en evighet sen sist. Vi får se hur det blir med det. Jag har för mig att jag har något annat inbokat också men jag kan inte komma på vad?

Idag ringde tjejen som köpte Pampas av mig och berättade att han eventuellt har hcm. Det är fruktansvärt! Det känns inte alls kul att jag kanske har fött upp en katt som har hcm. Tycker så otroligt synd om de som köpte honom. Det kan inte alls kännas kul. Jag hoppas verkligen att det inte är hcm utan någonting annat. De ska på återbesök om 2 månader så då får vi se. Veterinären som de var hos ska även ringa mig på måndag så då får jag höra vad han säger.

Imorgon ska Christine, Katta och ev Maria gå ut på Rickards och de vill att jag ska följa med. Jag är liten sugen på det samtidigt som jag inte är det? Väldigt dubbla känslor faktiskt. Men jag har inga pengar till det iallafall, så egentligen kvittar det vad jag känner just nu. Fast just nu när jag lyssnar på riktigt bra partymusik så spritter det lite i kroppen och tanken på att gå ut och dansa lockar väldigt mycket. Hade jag haft några snygga kläder så hade jag nog gått ut. Hade jag längtat för mycket efter Elina så hade jag ju alltid kunnat gått hem. Så långt är det ju inte.

Lyssnar på en låt som påminner mig så otroligt mycket om Carran och om när vi var på Gotland. Kan inte göra annat än att sitta med världens leénde och bara hoppas på att vi kommer ha så kul igen!
Musik påverkar mig verkligen så otroligt mycket. Helt plötsligt vill jag gå ut och dansa och ha kul! Älskar känslan när man sätter på en låt som berör en ända in i själen och man känner sig glad och lycklig. Ni vet så där dumglad som man bara kan bli när man hör en låt som påminner om något bra som hänt.
Jag gillar egentligen inte ens låten men bara för att den påminner mig om så glada minnen så älskar jag den.
Jag älskar den pga vad den står för. den står helt enkelt för glädje, glädje och fest.

Nej nu vaknade Elina så nu måste jag gå till henne. haha snacka om att dra ner en på jorden igen.

ha en trevlig helg


RSS 2.0