Vår familj

Ungarna har ritat de här fina teckningarna på vår familj nu på morgonen 
 
Elina
 
Emilia
 

Pannkaka

Det började som en mysig fredagseftermiddag med pannkaka

 
Det slutade med att jag och Emilia hade gräddkrig
 
Idag blir det en lugn dag med tanke på att jag har jobbat natt, och ska jobba vaken natt från och med kl 18 ikväll. Önskar er alla en trevlig helg!
 

Vardag

Idag har Elina vart och klippt sig hos frisören. Hon var himla duktig, tog i hand och presenterade sig och berättade själv hur hon ville ha det "jag vill bara klippa bort det slitna men fortfarande ha långt hår"
 
Jag uppmuntrar alltid att hon ska prata för sig själv och på så sätt pusha henne till att få ett bra självkänsla och starkt självförtroende.
 
 
 
Efter besöket hos frisören tog vi en fika i centrum tillsammans med mormor
 
Sen har Robins nya leksak kommit, han håller på och installerar den just nu faktiskt.
 
Medan sitter jag här framför datorn och känner hur mätt jag fortfarande är efter dagens middag
 
Kyckling med rosmarin och vitlök, stekt potatis och så gjorde jag en dragonsås till det.
 
Nu ska jag strax mysa ner mig i soffan tillsammans med ungarna och inviga tv:n
 
 
 

Dublin

Jag och Robin var ju i Dublin för en månad sen, den 24 - 27 oktober. Det var underbart att få komma iväg med bara honom och få tid till att göra precis vad vi ville utan några som helst krav. Tyvärr var det ganska dyrt att både äta, dricka och göra saker och med tanke på att vi precis hade köpt ett hus så kände vi att vi inte kunde göra av med allt för mycket pengar.

Dublin var iallafall underbart, trevliga människor och jag är förvånad över hur alla människor träffas ute på puben. Gammal som ung satt ute och drack öl, herregud vad de drack öl!
 
På väg
 

Mycket godare än all jäkla Guinness :P
 
Robin på skräckmuseet
 
På hotellet
 
 
 
 
Det var många som var utklädda till Halloween
 
 
Jag har inte så många kort därifrån, och de flesta korten jag tog blev dåliga, men det är väl inte hela världen egentligen. Jag önskar iallafall fler såna här resor tillsammans med Robin 
 

Pyjamasparty

Idag har vi städat och röjt (igen) inför visningen imorgon. Herregud vad skit man samlar på sig egentligen, jag riktigt fasar inför packningen då vi faktiskt ska rensa bort allt skit och inte bara ställa undan allt :P

Och nu på kvällen hade jag lovat Elina att ha ett litet pyjamasparty. Jag undrar verkligen hur jag tänkte där med tanke på att vi faktiskt har en husvisning imorgon? Jag antar att hon frågade mig i ett svagt ögonblick och nu fick jag stå för det. Som tur var nöjde hon sig med att bjuda in Ossian och Viktoria. 

Så just nu är det 4 galna ungar här hemma som springer runt i pyjamas och skriker. Kl 19 är det filmdags (öronmys för en slutkörd mamma) och efter det börjar det bli dags för hemgång.
 
 
Rent åldersmässigt skulle alla de här barnen kunna vara mina. ISåfall skulle Elina och Ossian vara tvillingar på 6år, Viktoria 5år och Emilia på snart 4år. Herregud vad glad jag är att det inte är så, jag skulle aldrig orka med 4 barn.

Jag skulle definitivt tappa förståndet helt
 

Om att hjälpa andra

Snart är julen här, och för de flesta så innebär det glädje, gemenskap, god mat och kärlek.
Men tyvärr inte för alla, det finns många ensamma människor, familjer där alkohol präglar julen samt väldigt många fattiga människor.

Tanken på att det finns många barn som inte får en enda julklapp gör så att jag får ont i magen. Stackars stackars barn som får gå tillbaka till skola/dagis och höra om alla julklappar de andra barnet fått och att de känner sig tvingade att ljuga om saker de har fått för att inte känna sig utanför.

Jag pratar mycket om det här med barnen och det är väldigt svårt att förklara för dom varför då inte tomten kommer med julklappar till dom barnen vars föräldrar inte har råd. Men jag vill att mina barn ska veta hur lyckligt lottade de är, och att det faktiskt finns dom som behöver våran hjälp.
 
Så nu när vi rensade deras rum inför flytten så bestämde vi att vi ska skänka de leksakerna som de inte leker med till barn som annars inte får några julklappar.
 
Sagt och gjort så rensade barnen sina rum med glada miner och så satte vi ut en bild på en del av leksakerna på olika facebook sidor.
 
Inga barn ska behöva gå utan julklappar. Ungarna håller på att rensa ut sina rum och vill nu gärna skänka gamla leksaker, i varierande skick, till andra barn vars föräldrar kanske inte har råd att köpa julklappar. Skriv här eller skicka pm vid intresse. Vi har en önskan om att alla barn ska få julklappar i år <3
 
Intresset av enormt, inte för att jag har någon aning om de som hörde av sig verkligen var behövande men det får stå för deras samvete isåfall. Några av leksakerna samt kläder följer också med Marie och Tessan till Makedonien imorgon för att skänkas till en familj med små barn som lever väldigt fattigt. 

Det som nu har blivit över ska jag och ungarna åka iväg med till flyktningsanläggingen vid ekolsund där det tydligen ska saknas leksaker till barnen som kommer dit. Det känns bra i hjärtat och jag hoppas att det gör ett intryck på barnen när de lämnar över leksakerna. 

Jag vet att jag skämmer bort mina barn med materiella saker. Det finns inte en sak som de har önskat sig som vi sen inte har köpt till dom (inom rimliga gränser såklart, jag köper tex ingen häst) Och ibland blir jag rädd för att de inte ska inse värdet av pengar och att de ska växa upp och bli otacksama odågor, samtidigt vill jag inte neka dom någonting - vi har pengarna så varför inte liksom? Men vi kanske kan undvika det genom att försöka ge dom ett annat perspektiv av saken? Jag vet inte hur jag ska göra annars, jag gör så gott jag kan.

 
 
 

Sann lycka

Lycka är att få hämta en glad Emilia på dagis <3
 
 
Har föresten glömt att lägga upp Emilias dagiskort för iår
 
 
 
 

Till salu

Nu finns vårt hus ute på hemnet, hoppas nu bara på att det går snabbt och smidigt att sälja det. Med tanke på att det ligger i Skokloster så kan det ta sin lilla tid.
 
http://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMVilla/images/452J6ENIU7SJ0J49

Vi har köpt hus

För en månad sen så köpte vi ett nytt hus i Bålsta. Det kom väldigt hastigt på och det är först nu som det börjar sjunka in. 

Jag var hos frisören när Robin såg att huset precis kommit upp på hemnet. Så när jag kom ut därifrån så hade jag både missade samtal samt sms från honom om att han hade hittat ett hus! Det låg i samma område som vi vill bo i, enplansvilla med källare på sammanlagt 206kvm och utgångspriset var 1 995 000kr 

Robin hade redan ringt mäklaren och bokat en förhandsvisning några dagar senare. Men jag visste att det skulle komma många fler spekulanter om vi väntade, så jag ringde upp mäklaren och sa att vi vill köpa huset nu idag och att vi är villiga att höja utgångspriset samt betala besiktningen om vi får skriva papper idag.

Mäklaren ringde då till säljarna och ordnade en visning samma dag. Tyvärr var det också 2 andra som hade hört av sig om intresse så de skulle också få en visning, helt galet med tanke på att huset bara hade legat ute ett par timmar. 

Huset visade sig vara riktigt bra, bra planlösning, underbar plan tomt mot allmänning och de stora sakerna är redan gjorda som nytt tak, nya fönster och så är det omdränerat. Det är en del att fixa med huset, men ingenting som känns övermäktigt eller svårt. 

Tyvärr var det inte bara vi som ville ha det, utan det blev en liten budgivning, som tur var hade de andra inte lånelöfte på mer än 2.3 så vi vann budgivningen som slutade på 2 315 000kr 

Så 9 timmar efter att vi såg att det hade kommit ut på hemnet så skrev vi papper :D 

Jag är så glad över att vi hade en sån tur! Nu i efterhand så frågade jag mäklaren om det var någon mer som hade hört av sig och visat intresse för huset och han berättade att det hade ringt minst 10 personer efteråt och en del hade blivit arga över att det redan var sålt.
 
Så ja vi gjorde en riktigt bra affär. Hade vi väntat så hade det garanterat blivit mycket dyrare.
 
Den 7 Januari får vi nycklarna
 
 
 
 
Tomt mot allmänning
 
Hallen, här ska tapetseras
 
Badrum, som jag gärna vill göra om i framtiden
 
Elinas rum, som ska få nya tapteter som hon själv får välja ut
 
Vårt sovrum, med utgång till altanen
 
Emilias rum, där vi ska slå ut väggen och göra hennes rum större. Och självklart tapetsera.
 
Framtida klädkammare
 
Del av vardagsrum, som ska tapetseras och så ska vi sätta vitt tak
 
Andra delen av vardagsrummet, älskar de stora fönstrena samt altandörren som är helt i glas
 
Köket som definitivt ska göras om
 
Matplats, det röda ska bort och nya tapeter ska dit
 
Gillestugan på nedervåningen
 
Oh vad jag vill flytta nu!

Elina

Elina fick lite nya kläder idag och jag skulle såklart ta kort på henne när hon visade upp dom :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0