Torsdag

Ledig torsdag idag, eller ja jag var på en munvårdsutbildning på dagen men det räknar jag inte med.
 
Den lediga dagen firade vi med att jag gjorde potatisgratäng med kantarellsås och helstekt renfile. Inte nyttigt någonstans, men så himla supergott! 
 
Viltkött är en stor favorit hos mig, och renkött är verkligen hur gott som helst! Synd bara att det ska vara så dyrt!
 
 

Tröttmösse Onsdag

Herregud vad jag är trött just nu! Jag har jobbat natten, och jag hann bara sova i 1.5 timme innan jag skulle möta upp David och Tessan för att åka till stallet. Väl där var det ju inga problem då man var uppe i varv, men påvägen hem kom tröttheten smygande.

Och nu när vi precis har ätit så känner jag mig mer död än levande. Idag ska hela familjen bädda ner oss och sova tidigt, senast halv 8 ska alla vara nerbäddade.

Ute och rider
 
Dagens middag blev lax i citron och dillsås med potatis och färska grönsaker.
Robin knorrade lite över att det blev lax två dagar i rad, men hade ju kvar färsk lax sen igår, och dessutom så älskar jag lax :P
 
Liten tjej tyckte maten var supergod iallafall <3
 
 

Tisdag

Dagens middag blev en laxsoppa med fänkål och vitt vin.

 
 
 
 

Måndag

Efter en mysig helg så känns det faktiskt helt okej att det är måndag idag. 
Lördagen spenderades ju i stallet och i söndags var det familjemys.
 
Och vet ni vad jag och Elina gjorde i söndags? 
Vi var ute och joggade! Helt galet roligt och fruktansvärt jobbigt. Elina har blivit supertaggad av det och det är meningen att vi ska ut och jogga imorgon också om det inte är allt för dåligt väder. Målet är att vi ska kunna ställa upp i något familjelopp i vår/sommar. 
 
Sen på kvällen såg jag 3dje delen av Hungerspelen på bio. Har längtat efter den sen jag såg förra delen, tyvärr så hände det inte så mycket i filmen så den blev lite långtråkig. Men nu har jag sett den iallafall.
 
Dagens middag blev stekt kryddig kycklingfile som jag serverade med ungsrostade godsaker bestående av: morötter, potatis, paprika, marinerade champinjoner och coctailtomater. Till det hade jag gjort en tzatziki. Så himla himla gott!
 
Tzatzikin hade jag spätt ut med lite vatten för att hålla ner kalorierna. Smaken påverkas inte men den blir mycket rinnigare. Helt klart värt det.

Lördag

Idag innan jag åkte iväg till stallet så gjorde jag en portergryta som fick puttra på spisen medan jag var iväg. Måste säga att det känns väldigt lyxigt att komma hem till långkok och sen få äta något som har kokat från kl 10 på morgonen till 6 på kvällen.
 
 
Idag följde Carro med Tessan och mig till stallet. Himla roligt måste jag säga, även om det var lite jobbigt att vara där på en helg då det var en massa andra människor där. Tessan och Carro galopperade fort som den och jag vågade mig faktiskt på en riktigt snabb galopp för första gången :D Måste säga att jag har känt mig riktigt dödlig den sista tiden och inte velat ta några risker, men herregud vad skönt det var att släppa tyglarna och flyga fram så fort att ögonen tårades av vinden.
 
Nu ikväll har Robin haft en spelkväll så jag och ungarna har myst tillsammans i soffan framför en film. Bara tjejmys - är så glad över mina 2 underbara tjejer ♡ Nu ska vi krypa ner i Emilias säng allihopa och så ska jag läsa saga. Efter det ska jag nog krypa ihop i soffan en stund innan jag stuper i säng jag med. 
 
Häromdagen var vi ju på teater i Uppsala och innan den åt vi på den afrikanska restaurangen Messob. Himla god mat var det, och kul att prova på något nytt! Där beställde vi in 3 olika kötträtter och 2 vegetariska, alla serverades med bröd på ett stort fat så fick man äta tillsammans med händerna. 
 
 Nej nu måste jag läsa saga då ungarna står och ser ut såhär framför mig just nu :P
 

Vad äter vi

Jag har blivit utmanad att blogga om våra måltider i en veckas tid och jag har lovat att iallafall försöka göra det. 
 
Eftersom jag är mitt i en pågående viktnedgång så tänker jag på vad jag lagar för någonting. Ännu mer den sista tiden då det går så otroligt långsamt. 
 
Dagens måltid blev kyckling i citron/dillsås, ris, broccoli, haricots verts och kalla grönsaker. Både kalorisnålt och väldigt gott.
 
Imorgon ska jag på teater i Uppsala och då ska vi äta på den afrikanska restaurangen Messob innan, så då får jag semester från köket :P

Hemma

Just nu skulle jag ha vart i Egypten och njutit av sol och värme. Istället är jag kvar i Sverige och detta regnväder.
Jag måste säga att det inte känns så himla roligt att jag inte kunde åka iväg, visst att hälsan kommer i första hand och det är himla dumt att chansa, men jag gillar inte hur begränsad jag faktiskt blir. Tänk om jag kunde få vara frisk?
 
Det är den andra resan i rad, och dessutom i år, som har blivit inställd. Jag har inte vart utomlands sen jag var i Mexico och det är snart 2år sen. Eller jag var ju i Dublin men det var ju inte precis varmt där och det är också 1år sen.
 
Aja det är inte så farligt egentligen, jag fick iallafall tillbaka mina jobbpass så jag behövde inte ta ut semestern bara för att gå hemma. 
 
Så istället för att sitta på ett flygplan igår så åkte jag iväg till stallet och red i 1.5 timme. Herregud vad den hästen får mig att arbeta, jag har träningsvärk i muskler som inte har fått arbeta på typ 9år :D Det är en sån underbar känsla och jag blir verkligen lycklig på riktigt av att vara där. 
 
Nu ska jag ta och göra mig iordning, ska iväg och käka lunch på Kontrast. Jag måste säga att jag hatar hur mitt hår blir i det här regnet - jag ser ut som ett ruffsigt troll hela tiden! Jag funderar allvarligt på att göra en opti smooth

Nu tog jag precis en bild för att visa vad jag menade, det är så jobbigt att håret ruffsar ihop sig direkt när det blir fuktigt och det spelar ingen roll om jag precis har plattat det innan. 
 
 Här är nordisen Tejen som jag rider <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0