Dan före dan

Dan före dan är det alltså idag. Imorgon är det sista året på 2008 och det känns sådär faktiskt. Det är så mycket mer som jag hade velat hinna med det här året. Jag har inte gjort de förändringar som jag faktiskt vill göra.
Det är bara att de förändringarna kommer att kräva så mycket av mig så jag skjuter hela tiden upp det. Fast att jag skulle må mycket bättre om jag väl kom till skott.
Men nu börjar ett helt nytt år och jag kanske ska ta och börja det nya året med nått nytt för mig också?

Så idag ska jag städa hela huset tills att det glänser, det låter väl roligt? Haha det kommer ändå sluta med att Elina går fram som en virvelvind bland alla sina leksaker så ser det ut som när jag började igen.
Det är iallafall tur att hon mår mycket bättre nu. Vi åkte in med henne till sjukhuset i lördags kväll pga att hon hade haft feber i 7 dagar då och en hosta som vägrade ge med sig. Natten till lördagen hostade hon så mycket att jag bara sov en timme innan jag gick upp vid 6 och åkte till jobbet.
Iallafall efter en lång väntan inne på akuten (jag var dödstrött) kom äntligen läkaren och konstaterade att hon hade öroninflammation. Så det var tur att vi åkte in med henne iallafall. Konstigt bara att hon inte gjorde nått för att visa att hon hade ont i öronen, min lilla tjej. Iallafall så ska allt bli bra efter pencillinkuren, fast hon är sig själv redan nu också.

Nu ska jag gå ut med hundarna och sen ska jag hoppa in í duschen innan vi ska åka ner till centrum och handla inför morgondagen.

Gott nytt år på er

Så var det över

Nu är julen över, på nått sätt känns det som om den inte ens har börjat? Kanske för att jag inte firade nått med min familj då alla är i Thailland. Iallafall så slängde jag ut granen idag, så himla skönt! Nu kan inte Elina slita i alla kulor hela tiden och driva mig till vansinne ;)
Julafton var mysig iallafall. God mat och bra sällskap, det ända som var tråkigt var att Elina var sjuk. Men det var först i slutet av kvällen som det märktes. I början hade hon alvedon i kroppen så då var hon pigg.

Tomten kom med en massa klappar till Elina. Hon gillade klapparna men absolut inte tomten, han var läskig!
Efter att tomten hade gått så öppnade hon paket efter paket. Men plötsligt så ville hon inte alls öppna ett paket som hon hade fått, och till slut så märkte vi att det var tomtar på presentpapperet det var därför hon inte alls ville ha den :D

Det var en bra dag iallafall.

Man måste bada på julafton


Sitter på mina paket hemma framför granen




På väg till farmor i jackan som jag fick av Tant Carro


Jag och farmor - Blondie är vi allihopa :D


NÄ mamma jag tänker INTE se söt ut på korten :P


Oj tomten kommer


Fick syn på tomten och jag gillade det inte!


Men jag fick en massa paket iallafall


Oj vad skoj


Rycker och sliter


Hemma igen provade jag min nya docksulky


Leker med mitt nya kök,  nån som är hungrig kanske?


Vilken god jul

När jag kom hem från jobbet nu ikväll så tog jag tempen på Elina och hon hade 40graders feber.

Vilken god jul, verkligen

Så typiskt

Elina sov jättedåligt inatt, hon vaknade hela tiden och grät. Sen på morgonen kändes hon varm så jag gav henne en alvedon. Då blev hon genast mycket bättre så jag bestämde mig för att åka ner till centrum och utnyttja en rabattkupong som går ut imorgon, halva priset på en valfri vara på Lindex måste man ju utnyttja.
Det tyckte Katta också, så hon mötte upp oss i centrum. Tyvärr hade inte Lindex Elinas storlek i de regnkläderna jag hade tänkt köpa så vi åkte till Barkarby och Jakan istället. Väl där märkte vi att de inte heller hade hennes storlek, men jag köpte storleken över istället. Hellre lite för stort än lite för litet.

Sen när vi kom hem igen var Elina supergnällig. Hon ville inte alls ha någon mat, inte ens clementiner som hon annars brukar vara helt galen i. Så jag tog tempen på henne och det visade sig att hon hade 39.15 i temp.

Nu har hon fått alvedon igen och är mycket piggare. Men jag lovar att hon kommer bli riktigt sjuk lagom till julafton precis som förra året. Jag vill inte det, det vore så typiskt! Jag hoppas iallafall på att hon ska hinna få bort febern tills dess.

Men jag fick iallafall tag i regnkläderna :) Nästan en sån här jacka köpte jag

Och såna här byxor


Summan

Igår åkte jag Elina och Carro till Västerås för lite julshopping. Vi åkte först till Siba och när vi skulle ta ut Elina ur bilen så märkte vi att hon hade spytt. Hela hon, bilsätet och bilbarnstolen var helt fulla av hennes kräk.
Jag hade självklart inga ombyteskläder med mig så det var bara att åka till HM för att handla lite nya kläder.
Vi tog av Elina jackan och hennes byxor som var nerspydda och så gick Carro in i köpcentrummet med Elina medans jag torkade bort allting ur bilen. Stackars Elina med bara en tröja på sig.
Sen gick vi in på HM och jag köpte ett par byxor åt henne och Carro köpte en ny jacka och en matchande mössa åt Elina.
Jag försökte få henne att låta bli men hon gjorde det iallafall, en försenad födelsedagspresent sa hon.

Med nya kläder så åkte vi vidare och shoppade en massa julklappar. Egentligen var det mest Carro som köpte klappar men jag köpte iallafall en julklapp och strumpbyxor åt Elina.
När det var dags för lunch så betalade Carro mot mina vilda protester. Men jag ska bjuda igen här nån dag har jag tänkt mig. Och då har hon ingenting att säga om det :)

Sen efter många timmars klapphandling åkte vi hem till Carros mamma som bor i Västerås och hälsade på. Hon hade en tjock röd katt som Elina tyckte var jätterolig, katten såg dock mindre road ut :)
Carro ska vara kattvakt hos henne när de åkter bort i 5 veckor så då har vi sagt att jag ska sova över där en kväll och så ska vi gå ut i Västerås tillsammans. Det ser jag verkligen fram emot!

När jag sen kom hem så hann jag bara vara hemma en snabbis för sen åkte jag ner till brorsan och Cicci för att vara barnvakt åt Viktora. Cicci fyllde år så Fredrik skulle bjuda ut henne på restaurang.
Det var första gången jag passade henne och det gick jättebra. Hon var hur snäll som helst, först låg hon i babygymmet och lekte en kvart kanske medans jag satt bredvid och läste tidningen. Sen så låg hon i soffan på en kudde och sprattlade lite. Jag som trodde att hon skulle skrika så fort de gick utanför dörren.
Mot slutet så blev hon trött och skrek lite innan hon somnade. Hur gulligt som helst med en liten bebis iallafall. Hon blir 4 månader den 5 januari så så himla liten är hon ju egentligen inte.

Efter det så gick jag Robin och Elina ut och åt. Himla trevligt det också måste jag säga.

Sen imorse tog Robin Elina på morgonen så jag fick sova lite längre. Sen fick jag frukost på sängen - Lyx!

Nu ska vi gå ut med hundarna tillsammans och göra så att Elina somnar i vagnen. Sen ska Robin iväg och lana så jag kommer bli ensam hemma hela dagen och kvällen.

Sista dagen

Nu har jag äntligen gått sista dagen på den här terminen. Så skönt att få vara ledig i ett par veckor, även om jag ska jobba lite. Nu ska jag bara ta och rensa huvudet och slippa tänka på allt skolarbete hela tiden.
Fast jag har lite arbete som jag måste göra, men det är inte alls mycket.

Jag får inte betyg i alla kurser jag går, men de jag fick var:
Ecdl: Mvg
Rättskunskap: Mvg
Företagsekonomi: Vg

Trist att jag inte fick Mvg i företagsekonomi, jag låg och vägde mellan Vg och Mvg. Men läraren sa att jag fick ett starkt Vg, inte för att det spelar någon roll egentligen.

Varför är det så att kan tänker på det som man inte fick mvg i istället för att tänka på det som man faktiskt fick mvg i?
Varför är man aldrig nöjd för?


Nu är det jul här i vårt hus

Idag åkte mamma, Tomas, Betty, Tessan, Marko, Marie, Laine och Kevin till Kina och sen vidare till Thailland efter 3 dagar. Så de kommer ha det varmt och skönt medans vi får stanna hemma i regn och slask.

Så för att få det lite mysigt här hemma så satte vi upp julgranen nu på kvällen. Det var ett himla jobb att sätta en tråd på varje pynt som skulle upp i granen men nu är det äntligen klart.
Det är något alldeles särskilt med en julgran. Den skänker julstämmning och glädje på ett särskilt sätt.

Vår första julgran som vi har


Spännande med ett trä inomhus


Elina släpade direkt dit sin saccosäck och la sig tillrätta <3


Sen en liten bonusbild. Pappa har satt på blöjan :D Vi höll på att dö av skratt när vi såg att hon sprang runt såhär


Första gången

Alldeles nyss så gick jag och Elina upp för trappan för att väcka Robin. Elina kröp före mig och när det bara var ett par steg kvar halkade hon med handen så hon slog i ansiktet i kanten på trappsteget. Vi har en slags matta på varje trappsteg som halkskydd och den är ju vass.
Så hon rev upp lite på hakan och på insidan av läppen. Vilket resulterade att läppen började blöda :(
Det är första gången som Elina slår sig så att hon börjar blöda. Annars har hon bara fått bulor och blåmärken.

Stackars min lilla bebis

En helt vanlig dag

Idag har jag:
Ätit lunch ute med Robin och Elina
Vart i Jakobsberg
och i Barkarby
Köpt en julklänning till Elina
och en nyårsklänning
Kollat på hus åt mamma
Handlat på ÖB
och på Willys
och på ICA
Städat här hemma
Gått på promenad
Duschat

Sakar jag ska göra:
Natta Elina
Kolla på Tv
Knappa på datorn
Vila fötterna
Gå ut med Scamp
Äta en pirog till middag
Sova

Saker jag borde göra
Plugga
Dammsuga
Bada Elina


Det får bli imorgon istället

Aj aj aj mina fötter

Första dagen som jag jobbar på ungefär 1.5år och jag har så ont i benen och fötterna! Jag har stått och gått oavbrutet i 10.5 timmaroch det märks verkligen att jag inte är van. Usch vad mina fötter värker :(
Jag fick stänga kallskänken och köket, så jag hoppas att jag inte har glömt något viktigt.
Men det var kul, jäkligt kul måste jag säga. Och allt kom tillbaka på en gång, även om de har ändrat en del.
Sen är det kul att de tycker att jag är så duktig. Jag hann bara jobba i 1 timme så kom biträdande restaurangchefen fram till mig och frågade om jag pluggade heltid, när jag svarade ja så svor hon. Jag frågade givetvis varför och då sa hon: Så synd, för vi skulle verkligen behöva någon som dig här. Du är riktigt duktig.
Det kändes bra och höra, riktigt bra. Så hon gav mig mer tider och sa att jag fick jobba så mycket jag ville och kunde.

Innan jobbet så var vi och besökte Elinas dagis som hon ska börja på i Januari. Det kändes jättebra och fröknarna var jättetrevliga. Elina tyckte att det var spännande med alla barnen och alla leksakerna.
Jag tror att det där kommer bli jättebra! 15 barn kommer gå på hennes avdelning och de är 3.5 fröknen på de barnen.
Det känns bra att hon inte ska gå på en avdelning med en massa barn, det vill jag inte!

Nu ska jag krypa ner i sängen bredvid min älskade bebis och mysa lite. Är helt slut! Måste passa på och mysa lite extra med Elina för jag kommer knappt få se henne i helgen.
Först imorgon går jag i skolan. Sen får jag vara med henne i ett par timmar. Sen ska hon sova hos mormor eftersom vi ska gå på bio på kvällen. Sen lördag och söndag jobbar jag mellan 12 och 22.30 Så jag kommer inte få vara med henne mycket alls.

Varför kunde man inte vara ekonomisk oberoende?

Sov så gott Fluffy

Igår kväll fick Fluffy somna in, 12år gammal. Mamma hade länge funderat på att få låta henne få somna in och igår var det dags. Fluffy har inte vart sig själv på sista tiden, hon har bara legat i sin korg och inte velat göra någonting.
Bara sovt bort hela dagarn och när mamma skulle gå ut med henne fick hon släpa henne till dörren.
För någon dag sedan så högg hon efter mamma när hon skulle sätta på henne kopplet, Fluffy har aldrig gjort det förut.
Sen så hade hon börjat lukta väldigt illa. Det spelade ingen roll om hon tvättade henne, hon luktade iallafall. Som om det kom innefrån henne.

Så igårkväll kom hon upp till mig, åt en massa salami och hundgodis. Sen åkte mamma iväg med henne.
Jag tror det var rätt beslut. Hon hade inget bra liv när hon bara ville ligga i korgen.

Nu får hon träffa Mini igen <3

Fluffy igår kväll


När det blir tyst

Jag sitter framför datan och trixar lite när jag plötsligt märker att Elina är tyst, alldeles för tyst. Så jag tittar runt och hittar henne med min lotionflaska som hon har öppnat och så sitter hon och doppar nappen i krämen och stoppar det sen i munnen. Hm ja så kan man ju också göra?

Tyst betyder alltid trubbel när man har småbarn.

En ny frisyr

Nu har jag äntligen klippt och färgat mitt hår och för första gången på länge blev jag faktiskt riktigt nöjd efter att jag har vart hos frisören. Jag klippte lite mer än 20cm av håret och det känns så skönt! Och färgen älskar jag.
Anvi på Englahår är riktigt duktig, dessutom är hon jättetrevligt så henne rekommenderar jag verkligen.

Jag har försökt ta kort på hur det blev men inget kort blev bra, eftersom jag har varit ute i regnet så håret har liksom lockat sig lite, men skitsamma man ser ju hur färgen ser ut och hur långt det är iallafall :P

Sett uppifrån


Den här bilden är tagen utan blixt


Dags och jobba lite

Robin blev ju, som många av er redan vet, varslad på jobbet så han har vart utan jobb nu i ett par veckor. Så nu får han ta hand om Elina tills han får ett nytt jobb. Men ekonomin blir ju inte den bästa när en jobbar och den andra är föräldraledig så för att inte behöva leva alldeles fattigt så tänker jag börja jobba lite extra på Dinners igen.

Jag svor ju på att aldrig mer jobba där, men vad gör man när man behöver ett jobb? De kan ju inte precis neka mig eftersom jag är fast anställd där fortfarande. Så nu ska jag jobba där torsdag, lördag och söndag den här veckan, mellan klockan 12 på dagen till 22.30 på kvällen. Jag kommer vara helt slut.

Om jag har tyckt att det varit jobbigt tidigare att plugga heltid, göra alla läxor plus ta hand om hus och barn så kommer det bli ännu tuffare när jag ska börja jobba lite också.

Men det är inte så ofta som jag kommer kunna jobba heller, man får ju inte tjäna så mycket innan man förlorar bidraget från CSN. Sen om jag inte vill jobba så kan jag alltid ta låndelen från CSN också, men det vill jag helst inte.
Så jag provar på att jobba lite också, och hoppas på att Robin får ett jobb snart. Men det är inte det lättaste att få ett jobb i dess tiden, jäkla lågkonjuktur :(

Värst av allt är att jag kommer träffa Elina mycket mindre nu. Det gör ondast
Mammas lillskit

The day the earth stood still

Nästa fredag ska Elina sova hos mormor. Det är andra gången hon kommer sova borta och jag tror att det kommer gå jättebra. Anledningen till att hon ska sova hos mormor är för att jag, Robin och några kompisar ska gå på bio och se The day the earth stood still‏ som har premiär den dagen.
Och eftersom vi ska gå på en nio-bio så är det bäst om Elina får sova borta istället för att vi ska hämta henne mitt i natten.

Det ska bli riktigt roligt faktiskt och jag ser verkligen fram emot det. Jag tror filmen kommer var jättebra faktiskt om man kollar på trailern så verkar den riktigt spännande.

Det ända som är lite tråkigt är att jag kommer missa Idolfinalen. Men det är det helt klart värt

Filmtrailer
http://www.sf.se/filmer/film?filmid=31001008


Rolig tråd

Jag har hittat en superrolig tråd på fl. Den handlar om det sämsta sexet man någonsin har haft och historierna som folk berättar är helt otroliga. Jag har skrattat så jag har gråtit, så nu bjuder jag på den.
Har ni tråkigt så kan den här garanterat få er att skratta

http://www.familjeliv.se/Forum-9-191/m38688087-1.html

Så var det det där med höga krav

Jag har prov i företagsekonomi imorgon. Sista provet innan betygets sätts för A-kursen och jag känner att jag absolut inte kan så mycket som jag skulle vilja. Det här provet går ut på att kunna räkna ut en massa, TB1, TTB1, TB2, nollpunkten, marginalprocent, marginal i st och massa sånt. Man ska också kunna ställa in allting i fina diagram och det är inte min starka sida. Jag och Excell kommer inte riktigt överens.
Fan jag hatar att känna mig oförberedd inför ett prov. Men jag pluggar men det är så mycket och så svårt att få in allting till 100%.

Jag kan vinka farväl till mitt Mvg för den här kursen, fan det känns för jäkligt. Men får jag Vg kanske jag ska vara glad för det också?

Jag har ingen lust att skriva provet imorgon och det är inte ofta jag känner så.

Dåligt Lyssna o Njut

Vi är kunder hos Lyssna o Njut här i Bålsta för att få kanaler på vår tv.
Idag har de stängt av alla kanaler och allt internet pga av att de håller på och flytta sin verksamhet till andra lokaler, det är väl egentligen inget konstigt med det men jag tycker att de har brustitt väldigt mycket i sin information om att detta skulle ske.

Vi har varken fått brev eller mail från dom att detta skulle ske. Tydligen hade alla som har internet hos dom fått mail, men vi har bara våra kanaler därifrån så därför fick vi inget.
Allting de har gjort är att sätta ut en annons i Bålsta bladet (som är en ortstidning)

Jag tycker att det är väldigt dåligt gjort av dom. Alla får inte ens bålsta bladet, och alla (inklusive mig) läser inte den heller.

Är det för mycket begärt att jag, som betalande kund, ska få hem ett brev där det står att de ska stänga av mina kanaler, som jag betalar för, i 2 dagar?
Det är väl inte mitt ansvar att ta reda på om de ska stänga ner tjänsten som jag betalar för? Det ligger väl ändå på dom att informera deras kunder om sånt?

Jag säger ingeting om att de stänger ner allting, såklart att de måste göra det när de ska flytta. Men ett jäkla informationsblad om att detta skulle ske är väl inte för mycket begärt?

Tack och lov har vi inte internet därifrån


Sex som småbarnsförälder?

Det finns nackdelar med att ha barn. Jag tycker att det nästan bara skrivs om hur pluttenuttigt och sockersött allting med barn är medans verkligheten är långt ifrån sån.
En stor nackdel med att ha barn är att ens sexliv drabbas. Man kan inte ha sex när man själv vill, vart man vill, eller hur länge man vill heller för den delen. Ibland känns det som om man måste planera in en tid för att sexa i det redan fullspäckade schemat för att komma till skott, och hur romantiskt är det egentligen?

Elina är vaken hela dagarna och då är det ganska svårt för oss att ha sex. Det är inte precis så att man kan lämna henne på nedervåningen för att smyga upp och gosa med mannen, eller ja en snabbis kanske men hur kul är det?
(snabbisar i all ära men ibland vill man ha mer)
Sen somnar hon vid 9 på kvällen, sover en halvtimme sen vaknar hon och skriker tills jag kommer och lägger mig bredvid henne. Så håller det på tills jag också går och lägger mig för natten. Då är det ganska svårt att hinna ha sex.
En snabbis funkar ju absolut, men jag menar att ha sex på riktigt, med långt förspel och med efterspel.

Sen vaknar hon på morgonen och då är det omöjligt att försöka ha morgonsex. Det är föresten någonting som jag verkligen saknar. Att vakna på morgonen brevid den man älskar och starta dagen på ett riktigt trevligt sätt.

Att få ligga och dra sig hela morgonen, ligga och kramas och bara vara nära. Det existerar inte nu för tiden.
Nu är det full rulle direkt på morgonen med en massa lek och skratt istället.


Men efter att vi fått barn så är vi mycket duktigare på att utnyttja de tillfällen som ges och kanske uppskattar man de mer nu? När man väl får en stund för oss själva så är det underbart, jag önskar bara att det var lite oftare.

Jag förstår inte de småbarnföräldrarna som säger att de har sex 5-6 dagar i veckan? Hur hinner de egentligen? Och hur orkar de? Kanske har de små snälla barn som somnar klockan 7 på kvällen utan krusiduller, sover i sina egna sängar och vaknar inte förens kl 7 på morgonen därpå?
 
Jag funderade på om jag verkligen skulle skriva det här inlägget men jag kom fram till att många småbarnsföräldrar känner nog igen sig och att det är ju naturligt att det blir så när man får barn, men man kan ju få klaga lite ;)


 


RSS 2.0