Mål

Den sista tiden har jag blivit helt besatt av tanken på att bygga hus! Det går i perioder för mig, och just nu är jag verkligen inne i en period då jag vill bygga nytt! För om vi ska fortsätta kunna klätta på "karriärstegen" när det gäller hus så måste vi tyvärr flytta. Sälja det här huset, och investera all vinst i en ny fastighet. 
 
Tyvärr finns det noll tomter här i Bålsta! Det finns för den delen knappt några hus till salu heller. Bostadsmarknaden här är verkligen insane! Ni anar inte hur mycket jag ångrar att vi inte köpte tomten i vibyäng som vi hade reserverat... Där hade vi tjänat ett par miljoner om vi bara hade vågat!
 
Robin hittade ett hus i Thailand som vi blev väldigt sugna på också! En villa med 3 sovrum, stor terass och carport. Det låg dessutom i ett jättefint område med poolområde och närhet till en av thailands finaste stränder. Men om vi skulle köpa det så skulle vi knappast kunna bygga ett nytt hus här hemma :/ Dessutom får man inte som utlänning äga fastighet och mark i Thailand så risken för att man blir blåst är stor - det känns jätteläskigt!
 
Men samtidigt så är det ju ett av mina mål, att äga ett hus utomlands som jag och Robin kan bo i under vinterhalvåret när barnen sen har blivit stora! Det ska jag göra! Jag vill verkligen inte vara här i Sverige under den här årstiden! Vi har kollat på hus i Spanien också, och det är ju onekligen ett mer bekvämt alternativ om man tänker på resavståndet. Man skulle helt enkelt kunna utnyttja det mer, flera resor per år.
 
Aja jag får helt enkelt ta och avvakta, tids nog lär det ju komma tomter här i Bålsta. Men jag vill liksom att saker och ting ska hända nu! Jag menar om jag hade lyssnat på vad folk sa till mig så hade vi förmodligen suttit kvar i samma lägenhet i centrum... Det gäller att ha en plan om hur man vill ta sig framåt och sen också våga! Man kommer garanterat göra misstag men det gör ingenting! Se bara på vårat hus i gillmarken, vi sålde det för 1.6 nu säljs dom för närmare 3 miljoner! Alltså SHIT vad det svider! Men samtidigt, hade vi inte sålt det då så hade vi inte haft det här huset, och värdeökningen som den har gjort. Så man förlorar lite, vinner lite och det gäller att inte ge upp! Fortsätt satsa så kommer det att gå till slut - jag kommer ha allting jag drömmer om i slutändan :D
 
 

Fotovägg

Just nu drömmer jag om att göra en snygg fotovägg i hallen. Hitta snygga ramar och ha fina kort på ungarna och familjen. Den väggen är så kal och tråkig så det skulle verkligen bli perfekt där! Men det känns så himla svårt och jobbigt att leta fram kort som man vill rama in! Jag vill ju liksom ha bilder från att dom var bebisar fram till nu.
 
Det är den här väggen jag vill fylla
 
Väggen till vänster
 
Och såhär ser väggen mittemot ut just nu
 
Men jag har iallafall en bild i huvudet hur jag vill att det ska bli. Kanske dags att ta tag i det nu, iallafall börja kolla på olika snygga ramar :P
 
 

Min lilla tjej!

Igår när barnen kom hem från skolan så sa Emilia att hon hade något att berätta som skulle göra mig glad.
 
Jag blev såklart nyfiken och frågade vad det kunde vara och då sa hon mamma jag har blivit kär! 
 
Så berättade hon att hon hade lekt med en av killarna från parallelklassen och att dom hade börjat stirra på varandra. Sen så hade dom börjat gå runt i cirklar och börjat stirra på varandra igen "jag förstod inte vad det var som hände" 
 
Sen så hade dom kommit närmare och närmare varandra och då hade han sagt att han var kär i henne och pussat henne på kinden. Emilia hade också sagt att hon var kär i honom och så hade dom pussats flera gånger på munnen :O Till slut hade han frågat Emilia om hon ville gifta sig med honom och hon hade svarat ja :P
 
Alltså min lilla lilla tjej! För mig är det helt galet att hon redan är så pass stor att hon pussas med killar. För mig är hon fortfarande liten, det märks verkligen att hon är min minsting :P
 
Det är nog dags för mig att inse att hon inte är så liten längre, hon börjar faktiskt bli stor! Hon tar ansvar, går ut med Pepsi, ger henne mat, överraskar oss med att ha städat huset när vi varit borta. Ja helt enkelt en stor tjej! 
 
Emilia påväg till skolans halloweendisco 
 
Är så glad över vilken fin tjej hon har blivit! Klok, snäll och med världens största empati. Som när hon hörde dom stora barnen bråka, det var några killar i sexan som sa att tjejerna inte fick spela fotboll. Då steg Emilia fram och sa ifrån att tjejer visst kan spela och att det inte spelar någon roll om man är tjej eller kille. Alltså det gjorde mig så stolt! 

Dubai!

Robin har alltid köpt fina presenter till mig på jul och födelsedagar och jag kan inte påstå att jag har varit lika duktig på det - iallafall inte den sista tiden. Så nu när han fyllde år i oktober så visste jag inte alls vad jag skulle köpa! Till slut så beslutade jag mig för att köpa en fin klocka. Jag vet ju att han gillar klockor så det kändes som en bra idé. 
 
Men jag var riktigt nervös över att köpa en klocka som han inte alls gillade, det hade ju blivit lite pinsamt. Det kanske är lite löjligt, men det kändes väldigt viktigt att han skulle tycka om den. Som tur var så gillade han den!
 
Sen så köpte jag även en resa till Dubai! Robin har sagt flera gånger att han vill åka dit så det kändes som en bra present! Så den 23 april lyfter planet dit! Det ska bli så himla roligt! Det är visserligen ett halvår kvar tills vi åker, men då har vi en massa tid på oss att planera hur vi ska lägga upp veckan. Vad vill vi se, göra och uppleva! Vi funderar även på att kolla på vigselring där borta då guld och diamanter är mycket billigare än i Sverige. Oh jag ser verkligen fram emot det här! 
 
Det känns som om det behövs någonting att se fram emot nu när det är så jäkla kallt ute! Visserligen blir det väl lite ljusare nu när snön kommer men alltså jag har ingen lust! Jag vill ha sol, värme och grönt gräs! Vi ska ju åka utomlands i februari med ungarna också, dock vet jag inte riktigt vart ännu. Jag vill absolut inte till typ kanarieöarna där det inte är riktigt varmt och dessutom iskallt vatten. Men om man ska ha riktig värme så behöver man åka så långt! Robin pratar lite om Mexico men jag vet inte riktigt, jaja någonstans ska vi iallafall!

Makedonien

Makedonien var över förväntan faktiskt! Det var riktigt fint där, inte alls som jag hade föreställt mig det. Dit kommer vi snart åka igen, jag var väldigt nära att boka en resa dit nu i november men jag bestämde mig för att det var bäst att stanna hemma innan operationen. Det får bli en weekend dit i vår istället så att man kan sitta ute och njuta av värmen. 
 
Det står statyer precis överallt, men det här var helt klart min favorit! En som visar en moders kärlek till sitt barn <3
 
Hela gänget!
 
Stora torget
 
Maten är riktigt billig! Jag beställde in allt det här för ca 150kr
 
Vi åkte upp i bergen en dag och gick i nån grotta med fladdermöss
 
Grottan påminde lite om den som jag simmade i när jag var i Mexico.
 
En lärorik resa på många sätt och vis. 

RSS 2.0