herregud vilken skitdag!

Usch idag har jag verkligen haft en jäkla skitdag!
Morgonen började bra men det gick snabbt utför. När vi var på väg till dagis så vägrade bilens handbroms att släppa. Jag försökte gång på gång och till slut trodde jag att den släppte. Så jag backade ner för hela våran utfart men sen när jag skulle sätta i ettans växel så var det tvärstopp.
Jag kom varken fram eller bak och jag stod mitt över vägen så att ingen annan bil kom fram heller.

Så det var bara att ringa vw verkstad och fråga vad man skulle göra. Och de sa att eftersom vi har en automatisk handbroms så var det bara att ringa bärgare. Så jag fick göra det och de sa att de skulle komma så fort de kunde.

Så där satt jag i bilen med båda ungarna som skulle till dagis. De hade inte heller några vinterkläder eftersom de var på dagis. Så jag skyndade mig in med dom och sen gick jag till förrådet och lyckades rota fram några gamla extra kläder. Sen in och försöka föna dom varma då de var iskalla efter att ha legat i förrådet. 

Sen bylta på ungarna kläderna och sätta dom i en pulka och gå till dagis. Det uppskattades verkligen inte av Emilia, som skrek som en liten gris den sista biten.

Väl på plats så var ingen på varken Elinas eller Emilias avdelning på plats då de var iväg på promenad. Så jag fick lämna dom till några andra pedagoger från en annan avdelning. Emilia blev såklart jätteledsen då det inte var hennes fröknar.

Sen stressade jag hem igen och då hade bärgningsbilen redan kommit. Killen som kom försökte få loss bromsen men det gick inte så han fick ta med den till verkstaden. De ringde senare och sa att de skulle göra en felsökning som skulle kosta 1500kr, dessutom kostade bärgningen 1500kr. Så kostnaden är redan uppe i 3000kr och då är felet inte ens lagat *suck*

Sen var jag tvungen att stressa som en galning till bussen för att ta mig till skolan. Jag såg ut som hej kom och hjälp mig eftersom jag inte hade räknat med att få fel på bilen, så jag han liksom inte göra iordning mig.

Väl i skolan hade jag matte, första lektionen jag går på den här terminen pga magsjuka mm. Men jag trodde inte att det skulle göra nått då jag hade läst början av kursen förra terminen, så det som kommer i början kunde jag ju redan.... men tror ni inte att läraren har vänt på kursen så det som kom sist förra terminen kom först nu?! Så nu har jag missat en massa som jag inte kan, och ligger efter igen.

Nej usch vilken dag det här har varit. Nu ska jag kolla på halv 8 hos mig, sen tänker jag duscha och gå och lägga mig. Jag har fått låna mammas bil till imorgon så jag kan ta mig till skolan utan att behöva stressa ihjäl mig, tack och lov. Våran bil står fortfarande på verkstaden och väntar på att bli lagad...

Har jag sagt att jag hatar bilar?


En tripp till frisören

Idag var jag hos frisören och färgade min hemska utväxt, plus klippt mig. Det var verkligen på tiden, men jag har inte velat göra det tidigare då mitt hår gick av sist jag färgade det. Men nu är det iallafall gjort och jag blev absolut nöjd, jag tror att jag har hittat min frisör faktiskt. Hon verkar skitbra än så länge iallafall.

Men tror ni att Robin har märkt någonting?

Nej!

Och då har jag liksom berättat om att jag skulle dit. Så jag tänkte inte säga någonting om det alls och så får vi se hur lång tid det tar innan han säger nått. Jag kan satsa en 1000 lapp på att han inte kommer på det alls. Ingen är så hopplös på att märka skillnad som Robin. Jag tror nästan att jag skulle kunna raka av allt hår och han skulle ändå inte märka någonting ;)

Före
Efter
Inte precis dom bästa bilderna, men ni ser ju att det faktiskt är en skillnad.

Ärliga barn

Jag och Elina har gått och lagt oss och ligger tillsammans i sängen och tittar på tv. Under reklamen kommer det en reklam om mascara eller liknande och Elina utbrister: titta mamma vad vacker hon är.
Jag skämtar tillbaka genom att säga haha ja det var hon, fast inte lika vacker som mig.

Då reser sig Elina upp i sängen, tar sina små händer på mina kinder, tittar mig i ögonen och säger:
Mamma du är en sol, och hon är bara regn.

Så brutalt ärligt som bara ett barn kan vara <3

Ändrade planer

Helgen blev helt tvärtemot vad vi hade planerat, istället för skidor så har vi sjukstuga här hemma.

Jag får se om jag kan skriva mer imorgon. Emilia är extremt gnällig och har 39 graders feber så jag kan inte sitta vid datorn nått mer. Emilias morgon

God morgon Emilia det är dags att gå upp


Man måste tvätta sig


Klä på sig


Och äta frukost


På med skornaSå åker vi


Planering

Idag har jag vart på fotokursen i solna och såhär ser resten av veckan ut, fullt upp som vanligt. 

Imorgon: Date med Christine och Carro

Fredag: Skolan hela dagen, kvällen obokad

Lördag: Åka skidor tillsammans med älsklingen hela dagen och sen kanske avsluta med bio

Söndag: Bio i kista tillsammans med Elina och kanske ViktoriaBlä

Att vara nere i ett mörkt rum i källaren tillsammans med en gubbe som säger saker som "stoppa in den där bak i det passande lilla hålet" är inte speciellt trevligt måste jag säga :/

Emilia 2år

Igår blev min lilla tjej 2år! Det är helt galet att hon redan är så stor. Det känns som om det var igår som hon var en liten bebis. 

Nu har hon blivit en liten människa, en egen individ med en stor personlighet. En tjej som är full av humor och som älskar att busa och få andra människor att skratta. Samtidigt har hon ett jäkla humör och nåde den som gör någonting som hon inte vill. 

Det är så roligt att få följa henne i hennes utveckling och se hur hon växer och förstår mer och mer för varje dag. Just nu går det i raketfart och hon förvånar mig dagligen med att göra och säga saker som jag inte hade en aning om att hon kunde.

Mammas lilla hjärta håller på att bli stor <3

Fick en ny spargris


Busunge
Provar gunghästen


Överlycklig över tårtan

Anna Wahlgren

Jag har alltid tyckt att Anna Wahlgrens metoder angående barnuppfostran är helt vansinniga! Hon tycker bland annat att man ska låta små bebisar få ligga nerbajsade en hel natt bara för att de ska lära sig att de ska sova på natten och inte bajsa. Dessutom uppmanar hon föräldrar att vägra ta upp barn som skriker i sina sängar, de spelar ingen roll om de skriker tills de spyr enligt henne. Och får de panik så att de börjar slå huvudet i spjälsängen ska de madrassera spjälorna... 

Jag kan verkligen inte förstå hur hon kan ha blivit så pass känd som hon är. Hon borde ha blivit av med vårdnaden av sina barn och aldrig någonsin få ge andra föräldrar tips om hur de ska sköta om sina barn.

Hennes metoder går ut på att trycka ner barnet så mycket som möjligt, skrämma det och ta bort alla naturliga signaler som ett spädbarn sänder ut för att kunna kommunicera. 

Min åsikt om henne ändrades inte precis efter att ha läst hennes tips till en förälder som undrar hur de ska få barnen att sluta svära. Jag blev seriöst illamående av hennes svar och nästintill gråtfärdig. Hur kan man behandla barn såhär. FY FAN ANNA WAHLGREN, du gör mig illamående!
Här kommer hennes svar på hur man ska få barn att sluta svära....

Vad jag varmt vill rekommendera är en liten komplott, när ni vill slippa tjata ett tag och känner för nya, friska grepp, som kan bryta den onda cirkeln. Receptet är klassiskt: man ger igen med samma mynt, fast värre. Barn behöver tränas i perspektiv och inlevelseförmåga! 

Gör en tyst överenskommelse inför en middag, då alla är samlade, och sätt er mittemot varandra så ni kan se på varandra utan att titta på något barn. Och så börjar ni ge varandra tillmälen, medan ni t. ex. skickar mat till varandra eller häller upp vatten eller vad det är - i vanligt tonläge men tydligt och med sakligt eftertryck. Barnen ska undra om de faktiskt hörde rätt. 

"Jävla subba", kan t. ex. din man säga rätt vänligt. "Förbannade skitbög", kan du svara i lugn ton. Han kan le snipigt tillbaka. "Pissråtta!" Och du kan returnera, tillsammans med potatisen: "Ditt feta fula arsle, stoppa upp de här i häcken så ska jag sprätta upp magen på dig!" Använd förstås gärna just de orden barnen brukar strö omkring sig, och spä på dem, om det går ... 

Om någon unge försöker ingripa "hör" ni det inte, och ni tittar inte på barnen under hela det här skådespelet. Ni ska vara helt upptagna av att ihärdigt blänga på varandra. Låt tonen bli gradvis allvarligare och lite otäck. "Jag hatar dig." - "Ditt jävla CP-äckel". - "Sådana som du skulle ju fan inte få finnas. Du borde dö, ditt as!" 

När ni känner att det är rätt läge, dvs allting börjar bli riktigt obehagligt, reser ni er och ser ut som om ni tänkte börja slåss, går runt till varandra och sätter verkligen igång med handgripligheter - under kontroll förstås, och med glimten i ögat er emellan; bäst att tillägga! 

På en given signal avbryter ni sedan, får alla att sätta sig ner och står själva kvar, höjda över menigheten. En av er tar fram en tvål och packar nogsamt upp den och håller fram. Den andre deklarerar, med mycket lugna men stora, eftertryckliga bokstäver: "Om någon i det här huset någonsin mer använder sig av sådana här ord, som ni just har hört, och kallar folk för sådana saker, som ni just hörde, så kommer den personen få tvätta munnen med den här tvålen. Är det klart? Har alla förstått? Någon som undrar vad den här tvålen skall användas till?" 

Glo på varenda unge och låt orden sjunka in. Tala sedan om att den här tvålen kommer att ligga HÄR - visa en fast, förutbestämd, väl synlig plats. Och låt den andra av er bekräfta och avsluta: "Om vi alltså någonsin mer hör någon av er - eller någon av oss - säga sådana fula saker till någon i den här familjen, kommer den personen få tvätta sin mycket smutsiga lilla mun med tvålen här." 

Sedan pratar ni raskt om annat, först med varandra och strax också med barnen - urtrevligt och kärleksfullt och intresserat och glatt, som en kosntruktiv illustration till hur umgängestonen i den här familjen SKA vara. Kommentera sedan inte saken vidare. Fråga inte, förklara inte, och för Guds skull, be inte om ursäkt. Stå självklart säkra i att ni vet vad ni gör. 

Mycket effektivt, kan jag försäkra. och givetvis får man - om och när så nöden kräver - använda den där tvålen! "Du vet vad som gäller, eller hur? Tråkigt, men nu är det bara att sätta igång. Varsågod, hämta tvålen!" Sedan följer man med i badrummet och ser på, medan den lilla älsklingen löddrar sig till en minnesvärd livets visdom.

En psykopats ord.

Efter en lång dag med bus och skoj

Lillfisen har däckat i soffanSjälv står jag och gör laxsoppa, och det luktar så sjukt gott.

Ett bra nyårslöfte

Jag hade bara ett nyårslöfte den här gången: Att bli bättre på att tänka på mig själv och göra det som jag vill göra.

Ett riktigt bra nyårslöfte om jag får säga det själv! Och jag har faktiskt tagit fasta på det, det första var att jag bestämde mig för att börja med permanent hårborttagning. Jag var där för första gången idag och jag säger bara AJ! Och då var det över på nån minut eftersom vi bara skulle provköra för att se om det funkar på mig.... Nu får vi se om det fungerar på mig eller inte, det dröjer några veckor innan vi vet.

Det andra är att jag har bokat och betalat för en fotokurs. Det är en sak som jag har tänkt på länge och velat göra men aldrig kommit mig för. Men nu har jag tagit mig i kragen och bokat. Det känns jätteroligt faktiskt! Känner mig rätt duktig som faktiskt gör något istället för att bara tänka på det ;)

Jag känner på mig att 2012 kommer bli ett riktigt bra år! Egentligen är det ju upp till mig att göra så att det blir bra och man kommer faktiskt ganska långt med några små förändringar.

Plankan

Är det illa om man har träningsvärk efter ha tränat magen i ca en minut?

För det är precis det jag har. Jag gjorde plankan igår för första gången någonsin och fyfan vad jobbigt det var.
Jag är extremt otränad så det var inte precis långa stunder jag klarade av de, men jag gjorde det iallafall. Och jag hoppas på att det snart kommer visa resultat så jag orkar göra det längre stunder :P

Jag som bara skulle prova på hur man gjorde plankan igår räknade verkligen inte med att ha träningsvärk, hallå vem fasiken får träningsvärk efter typ 1 minut? Illa illa illa ;)

Ja jag är otränad :P

Sovande unge

Åh vad jag verkligen älskar hur enkelt det är att natta Emilia. Hon springer själv till sängen när det är dags att sova sen är det bara att ge henne en flaska välling, säga godnatt, stänga dörren och så somnar hon av sig själv.

Det är en sån jäkla skillnad mot Elina, och jag njuter i fulla drag :PEn extra dag

Dagen har spenderats i Barkarby och på lekpalatset tillsammans med Robin och ungarna. Ungarna älskade det och det var 2 väldigt trötta barn vi hade med oss hem sen ;)

Lite senare ikväll när ungarna är nattade ska jag och Robin kolla på film, warrior, och mysa ner oss i soffan.
Tänkte försöka muta Robin med att jag kan massera honom om han masserar mig sen :P

Sen imorgon blir det bowling i Enköping och senare middag i Strängnäs. 

På söndag kanske det blir bio om jag hittar barnvakt. 

En fullspäckad helg och jag lovar att det snart kommer vara måndag och jag kommer undra vad som hände med helgen.

Dom finaste barnen har vi

Jag har sagt det förut och jag kommer säga det igen!

Dom finaste barnen har vi.


Busungar


Galet att min bebis redan är såhär stor, vart tog tiden vägen?


Elina var superstolt över att ha vart på Disney on ice igår med farmor


Emilia fick också låna ballongMimmi


Puss syrran

Att behöva välja

Jag kan inte bestämma mig för vad jag vill göra mest utav 2 saker.

Ena saken är att bygga ett helt nytt hus.

Andra saken är att åka iväg och bo utomlands i 1år.


Jag kan verkligen inte bestämma mig för vilken av dom 2 sakerna jag helst skulle vilja göra! De har helt klart fördelar båda 2 och de är ju motsatsen till varandra.

Att bygga ett helt nytt hus har ju helt klart sina fördelar:
Att få ett hus precis som man vill ha det
chansen att tjäna mer pengar
man har sitt "på det torra" huset finns alltid kvar.

Att bo i tex Thailand i 1år har andra fördelar:
Att få spendera 1år utomlands tillsammans med familjen skulle verkligen vara kvalitetstid
en stor upplevelse för både oss vuxna och för barnen
barnen skulle gå lära sig ett nytt språk
otroligt skönt att inte behöva jobba eller plugga på 1år utan bara göra vad man vill när man vill 

Något som jag också tänker på är att om man skulle vilja bo utomlands 1år så måste det ske ganska snart då Elina snart ska börja i skolan (helt sjuk tanke) Snart är det försent om man inte vill sätta henne i en skola utomlands. Saken med det är att jag är rädd för att hon ska hamna utanför klassen sen när vi kommer tillbaka till Sverige, det skulle vara min värsta mardröm.

Bygga hus kan man ju göra när som helst...

Mmm många tankar som snurrar runt just nu, det är inte aktuellt det närmaste året iallafall, men ska det ske så måste man ju börja tänka redan nu.

Jag önskar...

Ibland blir jag bara så trött.

Jag har vart iväg hela dagen med ungarna och jag kan säga som så att det inte är det lättaste. Emilia hatar att åka längre sträckor i bilen så det slutar oftast med att hon gallskriker otröstligt. Bara det gör att hjärnan blir mos.

Lägg då till att du har vart iväg en hel dag och behövt fajtas med en 4åring och en snart galen 2åring som lyssnar lika bra som en vandrande pinne. Och har man då en massa saker som måste göras, människor att träffa och jobb som ska utföras så är det jobbigt! Man blir helt slut och hjärnan känns som chokladpudding.

Så när jag kom hem vid halv 8 så kände jag mig mer död än levande. Robin satt som vanligt vid datorn och spelade och när han kom ut till mig i vardagsrummet vid kvart i 8 så sa han att han tänkte gå och lägga sig vid 8 för han var trött. Men jag totalvägrade! Jag ska duscha Elina och tvätta hennes hår för hon ska iväg med farmor och gå på disney on ice imorgon, plus att jag måste tvätta så att hon har kläder att sätta på sig och jag tänker inte ha Emilia samtidigt!

Så jag sa att han fick vänta till klockan 9 då han kan natta Emilia så kan han gå och lägga sig sen. Blev ju inga glada miner från hans sida precis, snarare tvärtom, men jag är också trött!
Och att behöva ha henne 1 timme på en hel dag är inte så mycket begärt tycker jag,han har ändå fått vila och vara själv från att han kom hem från jobbet. Några timmar ensamtid och få göra vad man vill är fasiken lyx!

Nä nu har jag fått gnälla lite så nu är det bara för mig att börja duscha Elina och sen plocka undan lite här hemma innan jag sjunker ner i soffan en stund.

Over and Out

Riktigt trevligt tillslut

Nyårsafton blev faktiskt riktigt trevlig tillslut! Det var så jäkla skönt att släppa alla krav på hur det ska vara och vad man ska göra. Jag hade ingen ångest överhuvudtaget och så vaknade jag pigg och glad idag, en perfekt början på året. Jag lagade inte ens någonting speciellt till middag, allt för att slippa stressa och kunna ta det lugnt.

Nyåret började med att mamma och Johanna kom över till oss för att äta middag. Sen började vi kolla på en film, men den var så jäkla dålig att vi inte orkade kolla klart på den. Så vi satt i soffan en stund och pratade innan dom åkte hem vid halv 11.

Strax därefter kom Marie och Laine över och så satt vi tillsammans med dom och pratade tills klockan var 2 på natten. Det var riktigt trevligt att sitta och prata bort ett par timmar innan man kröp ner i sängen.

Eftersom både jag och Robin hade mjukiskläder på oss igår så finns det inte så många kort att visa ;) Men ett par på ungarna och på middagen finns det iallafall, så ni får nöja er med det :)

Bodil och hennes älskade snuttis


Lyckades få ett kort där hon är glad, händer inte ofta!


För när kameran åker fram ser hon nämligen oftast ut såhär


Elina hade myror i brallan och ville inte alls sitta stilla för att ta kort


Och att ta kort på dom tillsammans är rent ut sagt omöjligt!


Till förrätt gjorde jag vitlöksgrillat toast med räktopping


Varmrätten blev strimlad vitlökspotatis, hemmagjort potatismos, fläskfilé, rödvinssås, beasås och vitlökssmör


Efterrätten bestod av dumlekladdkaka, milkshake och färska jordgubbar


Nu ser jag fram emot ett nytt underbart år.

RSS 2.0