Året 2011

Nu är det väl meningen att man ska skriva en summering av året som har gått? Grejen är att jag inte tycker att det har hänt så mycket, eller egentligen ingenting alls?

  • Året började med att jag och mamma slet som djur för att fixa iordning i nya huset
  • Tätt följande av flytten, vilket innebar att vi blev Skoklosterbor.
  • Vi har slängt ut det gamla köket och köpt ett nytt och renoverat, och det är ännu inte riktigt klart ;)
  • Emilia började på förskolan, och Elina fick byta. Bätte förskola får man leta efter.
  • Robin gick en utbildning som jag fixade, och när den var klar fick han direkt jobb.
  • Vi köpte 2 nya bilar, en vw passat och en volvo s60
  • Vi bestämde oss för att boka en resa till Thailand och vara iväg en månad från och med 14:onde februari.
  • Jag fyllde 26år, vilket innebär att jag är närmare 30 än 20 :/

Ja det var väl det som hände 2011. Nu ser jag fram emot 2012 och allting nytt som väntar mig.

Vill du bli min kompis?

Vet ni vad jag verkligen skulle vilja ha?

Riktigt bra vänner!

Ni vet såna där vänner som man vet alltid finns där, som man träffar regelbundet och gör roliga saker tillsammans med. Vänner som kan komma förbi utan att boka innan bara för att träffas och umgås.
Ungefär så som man ser på serier och på film, ni fattat säkert vad jag menar. Hur roligt skulle det inte vara att vara ett gäng som tex i serien vänner, How I met your mother eller The big bang theory där man alltid träffas och alla trivs skitbra med varandra. 

Jag kan ju inte säga att jag inte har vänner, för det har jag ju. Men jag har inga vänner som jag umgås med regelbundet eller träffar ofta. 

Något som jag också saknar är vänner som har barn som mig. För det är skillnad på att umgås med folk som har barn och folk som inte har barn. Någon som kommer över på dan så kan ungarna leka medan man själv umgås.
För kommer det en kompis som inte har barn så vill ju självklart mina barn vara med och prata med personen som kommer, inte vill de leka själva när det finns en spännande person att prata med :P

Synd bara att det är så svårt att träffa nya människor, det var lättare när man var liten och bara kunde fråga "hej vill du leka?"



Julafton

Årets julafton firades hemma hos oss och det var minst sagt fullt hus. Fördelen med att vara många är att man får träffa alla och nackdelen är att man inte hinner prata med någon :P
Man har ju fullt upp med att fixa med maten och så är man så många att man inte hinner prata med alla pga de.

Men nu är julen helt förbi och allt som återstår är att städa bort allting och plocka bort alla julsaker. Men det får vänta tills nästa år, jag tycker att det är så mysigt med julbelysningen. 

Ungarna är supernöjda med alla sina nya leksaker och Elina vill leka med allting samtidigt. Emilia var inte lika förtjust i att öppna paket så det är först idag hon har öppnat alla. Så det börjar bli dags att samla ihop alla kartonger, julsnören och papper som ligger överallt och åka iväg till återvinningen :)

Tyvärr tog jag inte alls många kort på julafton då jag hade fullt upp med annat, men här kommer ett par stycker iallafall.

Dukat


Ett hav av julklappar


En hel massa julmat


Tjuvstartade med varsin macka


Redo för julmaten


Barnhörnan


Tomten utanför fönstret


Emilia var väldigt tveksam över denna konstiga gubbe


Superglad över att tomten äntligen kom


Elina gav tomten en stor kram


Och satt i tomtens knä


Emilia var inte lika förtjust 


Pakethysteri


Bodil med hennes evil look


Imorgon är det julafton

Vi fick välja bort julgran det här året då det kommer så många hem till oss imorgon så vi får inte riktigt plats.
Så våran lilla minigran fick hoppa in och spela julgran det här året.



Dan före dan

Igår åkte jag runt i halva Sverige för att hitta en present till Robin. Först åkte jag till Uppsala, sen till Barkarby och till sist Enköping, där jag äntligen hittade en! Jag kunde såklart inte låta bli att ge den till Robin redan igår, och han verkade uppskatta den iallafall :) 

Idag blir det julstök för hela slanten. Jag ska storstäda, baka och förbereda mat till imorgon. Fullt upp med andra ord, och frågan är hur bra det kommer gå med tanke på de 2 huliganerna jag har här hemma ;)
Men först av allt måste vi åka till Enköping en snabbis för ett par ärenden. Jag känner redan nu hur trött jag kommer vara ikväll, men det är det helt klart värt. Älskar julen och jag ser verkligen fram emot imorgon.

Sen på måndag är Robin ledig så då förslog han att vi skulle spendera dagen tillsammans i Kista. Shoppa lite, äta ute och gå på ett par filmer. Jag tycker att det låter som en toppenidé, så om det är någon som vill vara barnvakt så är det bara att hojta till ;)

Nej nu är klockan strax efter 9 så nu är det dags att klä på ungarna ytterkläderna och åka iväg.
Hoppas att ni alla får en underbar jul!



Överraskning!

Idag har jag tapetserat i Robins datarum, och han har inte en aning om att jag har gjort det :P
Jag hoppas verkligen att han blir glad och att han tycker att det är snyggt, för fy sjutton vad jag har slitit med den där jäkla tapeten. Det måste vara nån jäkla konstig tapet jag fick tag på, för jag har aldrig vart med om att det har krånglat så mycket som de gjorde.

Men nu är det iallafall gjort och snart kommer Robin hem. Det ska bli så roligt och se hur han reagerar :D

Före, bara en halv tapet uppe


Halva väggen gjord, bara hälften kvar :P


Äntligen färdig! Garderoben till höger ska inte stå där egentligen.


Sett från databordet



Nu ska jag bara måla den lilla biten vägg som är precis bakom fåtöljen i samma färg som resten av väggen är. 
Sen är är de helt klart där inne.

Stök inför julen

Idag så gick jag ut i skogen med yxan i högsta hugg för att hugga mig lite granris. Det var otroligt mysigt att gå runt bland granarna som var alldels tunga av snön. Jag hade velat ha med mig någon jag tycker om, en fårskinnspäls och en termos med varm choklad. Det var perfekt stämmning för skratt och massa prat :)

Iallafall så högg jag mig lite granris och sen gick jag hem och dekorerade ingången till vårat hus. Det blev riktigt bra om jag får säga det själv, plus att julstämmningen är på topp efter de. Jag gjorde till och med en hemmagjord "krans" och hängde på dörren, och som pricker över i:et hängde jag upp min fina tomte skylt.

Bara 5 dagar kvar <3

Från dörröppningen


Välkommen till oss



Santa Claus is coming to town


Dörrkrans


Julgodis

Jag har funderat i ett par veckor på vad jag ska ge till pedagogerna i förskolan nu när barnen går på jullov.
På förra förskolan gav jag aldrig någonting så jag hade aldrig det här problemet :P Men på den här förskolan tycker jag att de är så jäkla bra och engagerade i barnen så jag vill göra något litet för att visa dom lite uppskattning.

Så idag bestämde jag mig för att göra lite hemmagjort julgodis och ge bort. Jag har köpt glasburkar som jag ska knyta ett rött band runtomkring och fylla med några olika sorters julgodis.

Så nu har jag precis kokat ihop en sats med marabou fudge, det är första gången jag gör fudge så jag hoppas verkligen att det blir bra ;) Sen tänkte jag göra polkabräck, choklad kola, rocky road och knäck.

Jag tycker att det är så mysigt att göra såna här saker, speciellt inför jul. Det känns bra och jag mår bra :)

Varför är människan så hemsk?

Ikväll när jag låg i sängen så väcktes mina tankar på hur elak människan egentligen är. Jag håller på med ett arbete i Etik och livsfrågor och det har väckt en del frågor inom mig. 

Jag kan verkligen inte förstå hur människan kan vara så grym. Hur kan man stå ut med sig själv när man har utfört hemska fruktansvärda dåd, eller för den delen stått bredvid och kollat på utan att ingripa? Hur kan man vara så full av hat?

Men det handlar ju om så mycket mer än att bara inte göra hemska saker. För mig är det obegripligt hur många reagerar och agerar i vanliga vardagliga situationer. Det är som om de inte bryr sig om andra utan är glada så länge de själva inte behöver göra någonting.

Jag tänker på hur jag vill att mina barn ska bli för slags människor. Jag vill inte att de ska stå tysta och se på när andra människor behöver hjälp. Jag vill att de ska vilja hjälpa, att de ska se det som någonting självklart som jag själv gör. 

När jag och Katrin var i London och åkte tunnelbanan så hände det en sak som jag brukar tänka på då och då. Det är ingen stor sak egentligen men det har fastnat hos mig. Den gången var det många på tunnelbanan och jag stod där dörren var och höll i mig i en stång. Så kom det in en familj med 2 äldre föräldrar och deras 2 vuxna barn (antar jag att de var iallafall) Mamman i familjen lyckades inte hitta någonstans att hålla i sig så när tåget startade så vinglade hon till och var nära och falla. 
Det som jag reagerade över var att ingen verkade bry sig det minsta lilla. Där stod den där äldre kvinnan och såg praktiskt taget livrädd ut. Jag erbjöd henne såklart min plats så att hon kunde stå tryggt i hörnet och hålla i sig i stången och hon blev verkligen tacksam, precis som hennes familjemedlemar blev. 

Men jag förstår inte att ingen annan gjorde detsamma? Det var fullt av unga människor där som skulle klarat av att stå utan att hålla i sig 100 gånger bättre än henne.

Sånt skrämmer mig. Samtidigt som det gör mig otroligt ledsen. 

Jag säger inte att jag är en perfekt människa, det ska gudarna veta att jag absolut inte är. Men jag är inte heller någon som kollar på utan att göra någonting om någon behöver hjälp, så mycket vet jag!

Varför vill vi ha ett samhälle där vi inte bryr oss om varandra? Det ska väl inte spela någon roll om man känner människan eller inte. Medmänsklighet ska man ha för alla.

Så jag avslutar det här blogginlägget med att jag hoppas, och tror, att mina barn inte ska stå tysta och kolla på när någon behöver hjälp. Och jag hoppas med hela mitt hjärta att folk kommer att hjälpa dom tillbaka den dagen dom behöver det. 

Lucia

Idag har vi vart och firat Lucia på förskolan. Alla barnen var superduktiga när dom lussade. 
Elina stod längst fram och sjöng så fint, men tyvärr så syntes inte Emilia då hon försvann bakom de större barnen men hon hade iallafall haft kul enligt pedagogen.

Elina och bästisen Ossian


Medan alla andra stod stilla och sjöng så började Elina att dansa


Enda kortet på Emilia, hon gömmer sig där i mitten i en rosa overall


När vi var inne och skulle fika ville hon absolut inte vara med på kort!


Skitsur över att jag tar kort


Elina blev galen när hon fick syn på all fika ;)


Även Emilia blev glad när hon fick en bulle att tugga på 


Elina upptäckte att fikat var slut


Om du tror att jag tänker sammarbeta när du tar kort mamma så tror du feeeeeeeeel!


Isåfall är jag tråkig

Som alla vet har jag aldrig riktigt tyckt om nyårsafton. Jag tycker bara att det är jobbigt.

Så i år tänker jag bara stanna hemma med barnen. Jag tänker strunta i att folk tycker att man är gammal (åhhh nooo) och tråkig. Jag vill inte åka iväg på något så varför ska jag då göra det?

Det känns faktiskt jäkligt bra måste jag säga.

Ett av mina bästa minnen av nyårsafton är när jag och Robin lämnade festen vi var på och gick hem till honom och mös. Det var så otroligt mysigt, så vill jag ha det igen.

In i tvättmaskinen!

Idag när jag kom till dagis och skulle hämta Elina så berättade en pedagog att hon hade hört några konstiga ljud, först trodde hon att de var några barn som grät. Men så hittade hon källan till de konstiga ljuden...
I tvättrummet så satt 7 barn i en cirkel och gungade runt i en cirkel samtidigt som de lät oooaaaahhhhh ooooaaahh
Elina var också där med en kungakrona på huvudet.

De hade tydligen lekt att Elina var kung och hon hade beordrat alla barnen att hoppa in i tvättmaskinen, därav de gungande ungarna på golvet.

Haha jag skrattade så att jag nästan grät när hon berättade det. Tänk er en massa ungar som sitter och tjuter oooaaahhhhhh samtidigt som de gungar runt som om de vore i en tvättmaskin. Elina var supernöjd iallafall ;)





Gnälliga jobbiga människor

Jag tycker att människor som hela tiden gnäller är skitjobbiga. Åhh det är så synd om mig för att jag inte har det jag vill, ser ut som jag vill, är rik, har ett bra jobb mm mm 
Nu menar jag inte normal gnäll utan dom som hela tiden ser det negativa och dom som inte gör någonting åt saken.
Jag har bara lust att sparka dom i arslet och säga åt dom att skärpa sig och göra nått åt saken istället.

Men så nu ikväll så kom jag på att jag är fan likadan när det gäller min vikt. Jag gnäller hela tiden om att jag vill gå ner i vikt och bli smal, men gör jag någonting åt det då? Alltså på riktigt tar tag i problemet och går ner i vikt?
Nej!

Åh jag blir så less på mig själv. Dödligt jäkla gräva ner mig i sanden och försvinna less på mig själv.

En förändring är ett måste, för om jag själv inte orkar med mig själv hur ska andra då göra de?

Elina i skolan

Idag fick Elina följa med mig till skolan när jag skulle prata med mina lärare. Hon hade lovat mig att hon skulle sitta tyst och stilla, men det blev inte riktigt så ;)

Hoppa i trappan var skitkul


"mamma ta kort på mig när jag är cool"


Öööhhuumm vadå vara tyst? vad är det?


Det är mycket roligare att busa!


Hängde med dom stora tjejerna


X-girl!


Superglad över att hon fick följa med


Mammas hjärta

Min familj

Det är lustigt hur livet rullar på och att man ibland bara flyter med utan att se hur jäkla bra man har det.
För det har jag verkligen, jag har 2 galet underbara ungar och en underbar man. Det är egentligen det som räkas, det matriella är bara en bonus.

Igår så var vi och vaccinerade oss med twinrix inför våran resa till Thailand. Elina hade sett fram emot det hela dagen och när hon väl satt där var hon superduktig, jag blir så stolt när det går att förklara för henne varför hon var tvungen att ta sprutan och att hon faktiskt förstår, min stora tjej!
Emilia däremot var mindre glad över sprutan, inte så konstigt eftersom det inte går att förklara för henne på samma sätt. 

Så idag är jag hemma med båda ungarna då Emilia har ont i benet efter sprutan och det känns inte speciellt snällt att släppa iväg en haltande unge till förskolan ;) Men jag ska fråga mamma om inte hon kan se efter dom ett par timmar i eftermiddag så att jag kan vara med på fotokursen, ligger så grymt mycket efter så jag kan verkligen inte missa mer.

Fast först ska jag äta frukost med huliganerna.

Elina tog sprutan

RSS 2.0