Knapra tabletter

För ett tag sen fick jag reda på att jag har fel på min sköldkörtel, egentligen var det väl inte så förvånande med tanke på mina symptom men det var ändå inte roligt att få beskedet. Jag har för låg ämnesomsättning, hypotyreos heter det. Så nu är det medicinering livet ut som gäller...

Mina symptom har vuxit sig fram de sista åren och på senaste tiden har de vart överväldigande, och jag är så tacksam över att Virre fick mig att gå iväg och kolla upp min sköldkörtel. Tack vare henne så finns det ju en stor chans till att jag får känna mig som mitt gamla jag igen, med hjälp av medicinen.

Jag var och lämnade blodprov igen förra veckan och idag fick jag beskedet att värdet var dåligt. Det här provet var på något annat än det andra jag testade första gången när jag fick diagnosen. Sköterskan visste inte vad det innebar men att det skulle ligga på under 30 någonting, men att mitt låg över 600. Så nu får jag vänta på att läkaren hör av sig, jag kanske måste höja min dos av medicin?

Symptomen jag har är bla

enorm trötthet, 
koncentrationsvårigheter
väldigt deppig
dåligt minne
viktuppgång 
mm

Jag har verkligen inte känns mig som mig själv, och har sagt det till Robin vid flera tillfällen men har ändå inte tagit tag i det. Jag har inte förstått vad som har vart fel, och har flera gånger tänkt att jag bara är lat och trött.

Så på det sättet är det skönt att få svart på vitt att det faktiskt har vart något fel hela tiden.

Det här förklarar också varför jag inte har orkat och klarat av att fullfölja skolan fullt ut. Jag har ju skrivit här i bloggen att jag verkligen har försökt men det har liksom vart omöjligt. Som att huvudet skulle vart full av segt bomull. 

Nu hoppas jag att jag får tillbaka mitt glada, positiva 100% levnadsglada jag igen!
Sorg :(

Idag var det förskolans dag på ungarnas dagis så vi hade en jättemysig picnic där och såg på när ungarna hade en sångförställning för alla föräldrarna. Efter det hade de ställt upp ett vernissage för att de grejer som de hade gjort. 
Elina var såklart superstolt och båda ungarna tyckte att det var supermysigt. Tyvärr missade Robin det då han var tvungen att jobba :(

Sen när vi hade åkt hem så fick jag efter 2 timmar ett samtal från Ossians mamma att dagis brann! Så jag och Elina åkte ner för att kolla vad som hände. När vi kom så möttes vi av ett övertänt dagis. 

Allting är alltså totaltförstört. All dokumentation om barnen, alla framsteg, alla foton, allting som barnen har skapat... Ja precis allting! 

Elina sa inte så mycket i början men efter en stund började hon störtgråta och var helt otröstlig. Hon var så ledsen över att hennes älskade dagis brann och sa saker som "mitt liv är förstört" När vi sen var hemma så grät hon så mycket att hon hyperventilerade. Mitt stackars lilla barn :( Bodil låg tack och lov och sov då hon somnade redan vid halv 6 tiden. 

Jag och Elina åkte till centrum tillsammans och köpte en varsin glass som vi satt och åt på medan vi pratade om vad som hade hänt. Och nu så verkar hon inte vara ledsen längre, fundersam och sorgsen är hon men inte så panikledsen som hon var i början.

Vi har också gått över till grannhuset, där 2 av hennes pedagoger bor, och pratat lite. Elina var väldigt orolig över att de hade skadat sig i branden så det var skönt för henne att se att de inte var det.

Jag själv känner mig jätteledsen. Vårt underbara dagis är borta! Men det värsta av allt är all dokumentation är borta. Allting som handlar om mina barns framsteg och allting de har skapat har brunnit upp :(

Så imorgon stannar jag hemma med mina tjejer. Elina är så pass medtagen att det inte finns på kartan att jag skulle sätta henne i den tillfälliga verksamheten som komunen har fixat fram till imorgon. 

Så här såg det ut alldeles innan


Och så ett par timmar senareSparka lite på mig själv

Ibland vill jag bara sparka på mig själv! Ni som står mig nära vet ju att jag har haft det väldigt jobbigt med skolan den sista tiden. Hur mycket jag än har försökt så hade det liksom inte gått att göra det jag ska. Jag har verkligen inte orkat och klarat av det. 

Nu vet jag ju varför, och har börjat äta medicin för det, så jag hoppas på att jag får tillbaka mitt gamla jag snart.

Hursomhelst så har jag missat en hel del i skolan och har faktiskt valt bort vissa kurser och bara koncentrerat mig på dom som jag måste ha.

Så nu idag fick jag ett mail från en av mina lärare som meddelade mig att jag bara får G i den kursen pga att jag har vart borta mycket och missat en del uppgifter, hon avslutar med att skriva att jag säkerligen hade fått ett högre betyg om jag hade vart närvarande mer.

Och nu vill jag bara sparka på mig själv. Jag har fått MVG i alla uppgifterna jag har gjort, och det känns som ett sånt jäkla slöseri! Jag får aldrig ett G i betyg!

Så jag ska prata med den läraren om det är möjligt att jag gör de uppgifterna (jag trodde föresten bara att det var en uppgift jag hade missat?) och att hon kan sätta betyg på mig sen under sommaren. 

Så håll nu tummarna att vi kan göra så, för jag vill iallafall ha ett VG i slutbetyg.

Picnic vid slottet

Häromdagen bestämde Elina att vi skulle ha picnic nere vid slottet, och idag så passade vi på att ha det när vi ändå var lediga och solen sken. Det kändes nästan som sommar när man satt där på grästet och fikade, underbart!

Elina har också bestämt att vi ska gå in i slottet nästa gång, vi hade nämligen med oss Marie idag och hundar är liksom inte välkomna i slottet för förklarliga själv ;)

Påväg  


I full fart


Systrar


Kaklet

Nu är äntligen kaklet på plats i köket, nu ska det bara tvättas och silikonas sen e det helt klart.

Och jag är så himla nöjd över resultatet! Det blev så jäkla snyggt och alla mina vändor till alla kakelaffärer var verkligen värt det!

En liten sneakpeak, snickarn håller precis på att dammsuga bort allt skit.


Ni ska få bättre bilder på hur kaklet verkligen ser ut sen när det är helt klart.

Frågor och svar

Jag har blivit utmanad av Katrin att svara på 11 frågor, men eftersom jag egentligen ska städa här hemma så tänker jag svara på dom 11 frågorna + de 11 frågorna som Katrin har svarat på. Så mycket vill jag städa här hemma ;)

1. Vilket är ditt drömresmål?
Jag har så många ställen jag vill besöka så att det är omöjligt för mig att säga en plats.

2. Vem är den första du ringer om du är ledsen?
Oj, det beror på varför jag är ledsen. Men de som jag ringer oftast är nog Christina och Therese. Sen självklart också Robin och mamma.

3. Vem saknar du?
Mini och Scamp kommer alltid att vara saknade av mig. 

4. Om du var en kille för en dag, vad skulle du göra då? =)
Jag skulle vara ute och se hur stor skillnaden är på hur man blir bemött om man är kille. Sen skulle jag självklart onanera och ha sex.

5. Hur ser ditt liv ut om 5 år?
Om 5år så ska jag fylla 32, vilket innebär att enligt min lilla livsplan så ska jag ha minst en miljon i kapital, målet är att ha en miljon när jag fyller 30år. Jag har förhoppningsvis huset jag vill bo i för en lång tid framöver. Jag är också färdigutbildad inom ett arbete jag brinner för. 

6. Om du fick en gratis resa imorgon, vart skulle du åka då?
Jag skulle ta med mig familjen och åka någonstans där det är varmt och med en kort flygresa. Vart spelar inte så stor roll faktiskt så länge de uppfyller mina 2 ovanstående krav.

7. Vad är du mest stolt över i ditt liv?
Tveklöst över mina barn. De fyller mig med stolthet dagligen. Jag är också stolt över mina val i livet som har gjort att jag befinner mig där jag är nu. 

8. Hur ser den perfekta dejten ut med din drömman?
Nu dejtar ju inte jag ;) Men om jag och Robin fick åka iväg på en date så skulle jag vilja åka iväg till en annan stad, göteborg kanske?, gå på nån rolig underhållning, äta på fin restaurang, gå till en pub och dricka en cider och sen avsluta med en hotellnatt ;)^

9. Julafton eller midsommar? Varför?
Julafton! Jag älskar julen och tycker att det är så mysigt att familjen samlas utan att dricka alkohol, som många gör på midsommar. Sen är barnens förväntan underbar!

10. Favoritglass?
Jag har ingen favoritglass, omväxling förnöjer :P

11. Klänning eller kjol?
Just nu inget av de, förut var det iallafall kjol.

Och så de 11 frågorna som jag egentligen bara skulle svara på.

1.  Har du någon paradrätt som du gärna bjuder folk?
Nepp jag har ingen speciell rätt som jag gör extra bra.

2.  Favorit Disney film?
Jag tror nog att det är lejonkungen!

3.  Om du tvingades flytta från Sverige, vilket land skulle du då flytta till? Varför?
USA, därför att där finns det så otroligt mycket att välja mellan. 

4.  Chips eller Godis?
Hmm det blir nog chips.

5.  Favorit kroppsdel på dig själv?
Utseendemässigt? Jag gillar mina ögon.

6.  Favorit kroppsdel på det motsatta könet? (Är du gay samma kön) 
Ja det finns ju bara en kroppsdel som inte jag själv har ;) Annars rent utseendemässigt så är det munnen, ett fint leende och humor slår allt.

7.  Har du några fobier?
Nej, det finns ju saker jag finner obehagliga men inte så extremt som fobier.

8.  Har du körkort? När tog du det? 
Självklart, förstår inte hur man kan klara sig utan körkort? Jag tog det 2005-05-28

9.  Några allergier eller andra allvarliga sjukdomar?
Jag har inga allergier, vad jag känner till iallafall. Vet inte vad som innfaller inom allvarliga sjukdomar, men jag har nyligen fått reda på att jag har fel på min sköldkörtel och kommer förmodligen få äta medicin dagligen för resten av mitt liv.

10. Har du brutit någon kroppsdel? Vad och hur gick det till?
Nej tack och lov!

11. Vem skulle du vilja bjuda hem på middag? Levande som död.
Nu har jag suttit en lång stund och funderat över den här frågan men jag kan inte bestämma mig. Jag skulle vilja veta så mycket om hur andra människors liv förr i tiden var, hur levde de, tänkte, agerade och upplevde? Jag skulle vilja träffa min pappa och få svar på frågor jag har. Jag skulle vilja träffa Stephen Hawking då jag tror att han är otroligt intressant. Ja listan kan göras lång...


Nu är det också meningen att jag ska komma på 11 frågor själv och utmana andra, men jag struntar i det för nu är det verkligen dags för mig att börja städa undan här hemma!


Underbara liv

Ibland kommer insikten om hur jäkla bra man har det. 

Vart är Bodil?


Där var hon ju


Snorig, smutsig, sandig men lycklig


Marie är också överlycklig över en heldag ute i gräset


Shoppelishopping

Idag så har jag tröstat mig själv med lite shopping till sovrummet, altanen och eventuellt hallen. Vardagsrummet och köket är det kaos i pga allt byggarbete så dit köpte jag ingenting.

Hon som har gjort de här fina sakerna heter Päivi Fagerström. Hon är verkligen superduktig och jag kommer absolut köpa mer av henne i framtiden!

En superfin kruka som ska stå ute på altanen


En ljusstake för blockljus


De är så söta tillsammans så jag funderar på att eventuellt köpa en till likadan kruka?


En tavla som jag funderar på att hänga i hallen


En tavla som ska få stå inne i sovrummet


Och sist men inte minst den här fina tavlan som också ska få stå i sovrummet


De är verkligen superfina och jag är jättenöjd!


En ny kamera

Idag köpte jag äntligen min nya kamera, efter att ha suktat efter den i ett par veckor. Jag har ju velat köpa en ny kamera ganska länge, men jag visste inte riktigt vad jag ville ha.

Men nu har jag hittat min nya kärlek,  Canon EOS 60D + 18-135

Jag har tyvärr vart borta hela dagen så jag har inte hunnit leka med den ännu, förutom några kort nu ikväll. Men imorgon efter skolan så ska jag testa på den ordentligt :)

Köpte även en ny kameraväska

LÖRDAG!

Yeah nu är det lördag!


Ännu en fredag

Ja nu är det fredag igen och än så länge har den vart toppen. Jag har vart och hämtat kaklet som jag hade beställt, men det var nära att jag inte hittade kakelaffären trots att jag har vart där ett par gånger nu. Uppsala är snurrit värre och utan gps är jag mer eller mindre vilse. Men det gick till slut med hjälp av vägbeskrivning från eniro ;)

Sen nu ska jag snart iväg på ännu en arbetsintervju. Jag fick jobbet som jag var på intervju på för ett tag sen och ska snart börja på det, men eftersom det inte är heltid så tänkte jag kanske kombinera det med det här som ska jag ska på intervju på hos nu. 

Sen ikväll hoppas jag på att få mysa tillsammans med Robin framför en film. Jag säger alltid att jag vill det, men sen när kvällen närmar sig så orkar jag aldrig och går och lägger mig istället. Men ikväll ska jag verkligen försöka orka!

Hoppas ni andra får en fin fredag ni också!
RSS 2.0