Här har jag vart!

Med tanke på förra inlägget så tänkte jag försöka skriva ner vart jag redan har varit någonstans. Men det var verkligen inte det lättaste! Jag trodde inte att man kunde glömma bort vart man har varit, men tydligen är det så :P

Jag är inte säker på om jag har kommit ihåg alla nu men här kommer iallafall listan 
 

Tunisien, sousse
Cypern, Aiya Napa
Grekland, Chania
Turkiet, Side och Alanya
England, London
Irland, Dublin
USA, Miami, Key West och Orlando
Bahamas, Nassau och Cococay
Mexico, Playa del Carmen, cancun och Isla Mujeres
Thailand, Koh Samui och så bodde vi på nån annan ort men jag kommer inte ihåg vad det hette.

 

Första resan jag gjorde var jag 14år gammal och jag och en granntjej som var 13år åkte till Tunisien själva. Helt galet när jag tänker på det nu i efterhand... men det gick ju bra och det fick mig att vilja besöka fler platser. Mina första resor handlade mest och party och sol. Resorna jag vill göra nu handlar om helt andra saker! Jag vill utforska, uppleva så mycket som möjligt och få minnen för livet. Nu har jag ju små barn som vill åka på semestrar där allting handlar om att bada, äta glass, bada, bada, leka och bada. Men som tur är har jag världens bästa man att åka utomlands med och uppforska världen. Man får helt enkelt det bästa av båda världar :P

 

Älskar det här citatet! 

 
 

 

 


Bucket list

Tänkte försöka skriva ner en Bucket list på länder jag vill resa till, samt platser jag vill uppleva! Jag kommer definitvt inte på allt just nu men tanken är att denna ska fyllas på efterhand jag kommer på fler platser.
Helst av allt skulle jag vilja åka runt överallt och uppleva precis allt! Möta intressanta människor, se storslagen natur och lära mig om allt djurliv. Vinner jag på lotto så kommer Sverige knappt se av mig :P
 
Här kommer listan iallafall!
 
Beöka Filipinerna och få uppleve paradisstränderna! Skulle också vilja besöka ett barnhem där.
 
Simma med vilda delfiner. Jag har simmat med delfiner i fångenskap, men eftersom det har kommit ut hur hemskt det är att göra det så vill jag gärna simma med delfiner i det vilda istället!
 
Dyka med vithajar! Jag är livrädd för hajar, men det är en stor dröm för mig! Självklart i en bur :P
 
Roadtrip i USA! Det står högt upp på min lista!
 
Dubai! Få kolla in alla häftiga byggnader!
 
Grand Canyon, USA. Skulle vara häftigt att flyga en helikoptertur där över!
 
Få uppleva Australien! Där finns det så mycket jag vill se och göra!
 
Nya Zeeland! Naturen där är verkligen storslagen! Och tänk att få se där de spelade in Sagan om ringen!
 
Få gå på kinesiska muren!
 
Bergsvandra och få se bergsgorillor! Wow vilken upplevelse!
 
Paris, äta croissant och se på Eiffeltornet!
 
Safari i afrika! Få se the big five och uppleva naturen!
 
Island! Få bada i heta källor och rida islandshäst!
 
Amazonas regnskog! Läskigt men även lockande!
 
Åka till Jamaica! Reegae och härliga människor!
 
Indien! Jag följer Apan satt i granen på Instagram och hennes resa till Indien har fått mig att vilja åka dit!
 
New York, The Big Apple! Ett måste känner jag!
 
 
Nej nu får det räcka för den här gången! Som sagt så kommer den här listan fyllas på allteftersom jag kommer på nya platser och länder jag vill besöka, men det är iallafall en början :D
 
 
 
 
 
 
 
 

Bugg!

I söndags var det ju dags för mig och Robin att gå på vår första buggkurs tillsammans. Jag var så otroligt nära att ställa in den då jag var helt slut efter helgen, men i sista stund så ångrade jag mig så vi kom iväg tillslut.
 
Och vad jag är glad över det! Kursen var verkligen full med människor så det var ganska trångt på dansgolvet, men det gjorde inte så mycket. Det var en del hjälpdansare med, och det roliga är att jag kände igen ett par stycken från förra gången jag gick kurs. Jag tror jag var typ 14år gammal sist, så de har ju verkligen hållt på länge!
 
Vi fick lära oss grundstegen, som faktiskt har ändrats sen förra gången jag buggade, och så fick vi göra en vänstersväng. Så himla roligt!
 
I kursen så står killarna kvar på samma ställe medan tjejerna roterar till en ny kille vid varje dans, så man får dansa med alla på plats. Varje gång jag kollade på Robin så skrattade han, eller såg glad ut, så han verkade ha kul iallafall. Att han sen efteråt sa att det var skittråkigt struntar jag i :P Han var iallafall skitduktig!
 
Åh jag ser verkligen framför mig hur vi 2 kommer kunna gå ut tillsammans och dansa snart! Så fort jag började dansa lite så brände det av lycka i hela kroppen - det här är verkligen min grej! Efter ett par gånger till så tänkte jag försöka övertala Robin att åka till träningstillfällena, dom har 2 tillfällen i veckan där man får åka dit och dansa för skoj eller för träning. Där lär man ju också känna andra människor - win win :)
 
Några av hjälpdansarna märkte ju av att jag hade dansat tidigare så de dansade lite mer avancerat med mig och det var så kul! Ganska coolt att man kommer ihåg hur man gör trots att det gått så pass många år sen man sist dansade. 
 
Nu hoppas jag bara att jag får börja senare på söndagar så att jag inte missar en massa! Varannan helg börjar jag ju kl 18, och kursen slutar 18:45 så jag skulle behöva börja kl 19. Det borde inte vara några problem tycker man, men man vet aldrig när det gäller mitt jobb.
 
Kan det inte bli söndag snart igen?
 

Min underbara helg

Robin hade ju bjudit ut mig på hemlig date i helgen och det började i fredags då barnen ville sova över hos Tessan. Så när vi hade lämnat av dom där så åkte vi in till Kista och åt middag och gick på bio. Himla mysigt att få komma iväg tillsammans. Sen när vi kom hem så gick vi och la oss nästan på en gång då vi skulle iväg ganska tidigt på lördagen.
 
Så på lördagen så styrde vi kosan mot stockholm, jag var verkligen förväntasfull och försökte verkligen lista ut vad vi skulle göra - fast det gick inte så bra för mig :P
 
Påväg på äventyr!
 
Det visade sig att han hade bokat in oss på ett spa! Där började vi med att bada bubbelbad tillsammans i ett superfint rum inrett precis som om vi skulle vara utomlands. Det var så himla mysigt att bubbla där tillsammans, skåla i champagneglas och äta frukt! Tiden flög förbi och sen var det dags för oss att få behandling, Robin hade tänkt på att jag inte kan få någon kroppsmassage (pga operationerna) så det blev fotbehandling med tillhörande massage. Så himla lyxigt!

Vårt fina rum där vi badade tillsammans
 
Lyxigt värre att få bli fin om fötterna
 
Efter det så var jag superhungrig så vi åt lunch på ett mysigt litet thaiställe med jättegod mat! Hon som jobbade där var ybertrevlig och jag fick ett recept på vitlöksris. Jag åt det när jag var i thailand och jag har velat veta hur man gör det sen dess, så jag hoppas på att det här är rätt recept :P

Sen så åkte vi vidare, och det visade sig att Robin hade bokat in en natt på Hotell Hilton! Det var så himla fint och mysigt - kuddarna ska vi inte ens prata om! Jag måste verkligen köpta såna! Så hade han även bokar in tillgång till Executive Lounge där vi satt en stund och mös framför brasan. Efter det gick vi in till rummet och bäddade ner oss i sängarna och sov i nån timme. Det kändes verkligen lyxigt att gå och lägga sig mitt på dagen och sova en stund. 
 
Utsikten från våran rum, så fint!
 
Sen så gjorde vi oss iordning för Robin hade bokat in oss på en fin restaurang där vi skulle äta en 6 rätters meny baserat efter Kronhjort. Han hade valt just den här restauragen då han vet att jag älskar viltkött. Han hade även bokat ett eget privat rum för oss, så vi satt nere i en källarmiljö helt för oss själva. Det var verkligen fint och superromantiskt! Robin gav mig massage mellan rätterna, och allting var supermysigt!
 
Vårat egna rum på restaurangen.
 
Tyvärr var maten inte i vår smak, men den var vällagad och servitören var kunnig och guidade oss genom hela smakupplevelsen. Vi hade god tid på oss mellan alla rätterna då sittningen var mellan kl 18 - 22. Vi var dock klara vid 21 tiden. 
 
När vi hade ätit klart så började Robin tala om hur mycket han älskade mig, och att han hade älskat mig igenom hela vår resa och att han skulle älska mig för resten av sitt liv.
 
Sen gick han ner på knä, tog fram en ring, och frågade om jag ville gifta mig med honom
 
Jag fick något nervöst sammanbrott här någonstans och började fnittra helt galet mycket men jag lyckades iallafall säga att det är klart att jag vill gifta mig med honom mellan fnissningarna :P
Robin blev överlycklig och frågade ett par gånger om jag verkligen svarat ja.
 
Nyförlovade
 
Ringen han hade är inte den riktiga, då jag har varit tydlig med att jag vill välja min egna ring i framtiden. Så han hade köpt en så länge bara. Vi får se hur och när den riktiga ringen kommer, jag är verkligen inte bekväm med att ha ring på mig men förhoppningsvis så är det en vanesak.
 
Efter det här så gick vi vidare till Gröna jägaren för att lyssna på lite karaoke. Där överraskade Robin mig genom att ha bjudit dit Christina! Det var så himla roligt att få träffa henne, vi hann även med att dansa lite på Golden Hits.
 
Efter det så tog jag och Robin en taxi tillbaka till Hilton, så lyxigt att få krypa ner tillsammans med mannen jag älskar! Och dagen efter fick vi äta underbar hotellfrukost - som jag älskar!
 
Jag blev verkligen så himla överraskad av det hela! Tänk att min Robin kunde göra och planera allt det här! Han kan verkligen vara romantisk när han väl vill :) Det roliga är att Elina sa "du kommer säkert komma hem med en ring på fingret" när jag berättade om att Robin hade bjudit ut mig på date. Tänk så rätt hon hade, och tänk att jag verkligen inte anade någonting.
 
Så nu måste vi bara komma överens om datum när vi ska gifta oss, och det roligaste av allt - planera smekmånaden! Det enda jag är nästan helt säker på är att jag inte vill gifta mig i kyrkan, helst av allt skulle jag vilja gifta mig utomhus. Och jag vill ha ett väldigt litet bröllop med bara dom närmaste. Om Robin fick bestämma skulle vi gifta oss idag, men jag har inte så bråttom :P
 
Jag var 18år när jag träffade Robin, en tonåring. Och nu är jag 30år. Tänk att vi har lyckats hålla ihop trots alla motgångar - och herregud vad vi har haft det dåligt ibland! Men trots allt så står vi här idag, lyckliga och trygga ihop. Vi har lyckats ta oss igenom allting och kommit ut starkare än någonsin. Jag menar om vi lyckades överleva när vi hade det som sämst så tror jag nog att vi överlever allt.
 
Ja jag vill gifta mig med dig Robin. Du är mitt livskärlek, pappan till mina barn, min bästa vän, älskare, trygghet, framtid och jag kommer aldrig älska någon som dig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kan det bli helg snart?

Jag har ju tidigare skrivit om hur jag längtar till att göra nya saker och förändringar i mitt liv. Det har inte blivit bättre. Men jag vet fortfarande inte vad jag vill ändra på, och hur jag ska göra det. Jag sitter och kollar runt på lite utbildningar... men äh jag vet inte... 
 
Det är konstigt hur man reagerar på vissa saker, saker som man inte ska reagera på men endå gör det. Den där lilla djävulen som sitter på ena axeln och gör så att klumpen i magen växer. Ibland vill man liksom äta kakan och ha den kvar, en omöjlig ekvation - jag vet! Jag tror att det är dags för mig att inse att känslan inte kommer försvinna i det första taget, det är bara för mig att fortsätta hantera den som jag har gjort hittills. Som en vän till mig sa, knöla ihop alla känslorna till en liten boll och stäng in dom så gott du kan.
Jag vet att ni inte har en aning om vad jag menar, men det är skönt för mig att skriva ner för min egen skull. Att kunna ventilera lite för mig själv. 
 
I helgen kommer vi btw vara barnlediga hela helgen! Tjejerna åker till Tessan på fredag för att sova över där :) Sen ska dom till mormor på lördag och sova över där tills på söndag.
 
Robin har nämligen bjudit ut mig på en hemlig date, och jag har verkligen ingen aning om vad det kan vara! Allt jag vet är att vi ska åka hemifrån vid kl 10 på lördag morgon :S Haha det är så spännande så ni anar inte, det här är nog första gången på alla dessa år som Robin gör någonting sånt här. Eller kommer jag ihåg fel nu? Jag ska iallafall försöka få honom att säga vad det är vi ska göra innan, så att jag vet vad för slags kläder jag ska ha på mig :)
 
På fredag när ungarna sover hos Tessan ska vi nog passa på och ta det lugnt, kanske gå på nån bio? Eller bara ha en nakenafton hemma, det hände ju inte igår precis :P Sen på söndag är det första tillfället på buggkursen, eeeeiiiii vad jag ser fram emot det :D Oh det här kommer bli en riktigt härlig helg som jag verkligen ser fram emot! Precis vad jag behöver nu känner jag!
 
Ser ni mina mörka ringar under ögonen? Det blir så när man jobbar natt och sen kommer hem till 2 helt galna ungar som inte alls förstår att jag behöver sova - länge! Dom små odjuren driver mig till vansinne just nu, det var lite av ett hallelujah moment när jag lämnade av dom vid skola/dagis i måndags för första gången efter jullovet och fick krypa ner i sängen efter en jobbig jobbhelg. Det här jullovet har varit långt och intensivt, men nu är det vardag igen!
 
 
 
 
 
 

Melwins födelse

Den 15 december 2015 hade Johanna tid för igångsättning efter flera turer fram och tillbaka till förlossningen. Jag skulle få vara med på förlossningen och ni kan inte ana hur glad jag var över det! Jag fullkomligt älskar allting som har med förlossningar att göra, och jag har alltid velat vara med på riktigt. 
 
Så Johanna blev igångsatt med en ballong kl halv 11, om jag kommer ihåg rätt. Jag var inte inne förens vid halv 1 tiden och då hade jag med mig mcdonalds till en hungrig Johanna :P
Strax efter att jag kom in så ramlade den där ballongen ut, vilket gick väldigt fort enligt barnmorskorna. Men det är väl egentligen inte så konstigt med tanke på att det var hennes andra barn. 
 
Hon hade värkar, men inte så speciellt starka och utvecklingen gick väldigt långsamt fram efter att ballongen hade ramlat ut. Stackars Johanna fick utstå flera smärtsamma kontroller då de ville ha extrakoll på bebisen då hans hjärtljud betedde sig något onormalt. Det kändes tillochmed lite obehagligt för mig som fick se alla instrumt som dom använde - konstigt att det gör ont liksom?!
 
Tillslut blev värkarna starkare och Johanna ville ha ryggmärgsbedövning. Man har ju hört om att man kan få vänta i flera timmar ibland på narkosläkaren, men han kom nästan på en gång. Nålen sattes lätt och fort på plats och Johanna fick effekt nästan direkt. Det var helt otroligt för mig att se! Från att ha riktigt ont till att sitta och snaska på kinapuffar mitt under värkarna! Jag själv som har fött helt utan smärtlindring blev riktigt förvånad!
 
Klockan gick och det hände inte alls mycket! Hon öppnade sig ett par cm till, men bm trodde inte han skulle komma före 12 slaget på natten. 
 
Värt att nämna är att barnmorskan som Johanna hade var fruktansvärd! Jag överdriver inte om jag säger att hon inte log en enda gång på hela tiden! Hon var sur och tvär och förstörde stämmningen helt när hon kom in. Johanna sa till om att hon ville byta, men det gick inte då det bara var ett par timmar kvar innan nattpersonalen skulle ta över. 
 
Men så kom nattpersonalen och det var som natt och dag mellan dom. Hon var rolig, skämtsam, lyhörd och förstående!
 
Johanna hade värkstimulernade dropp som de nu höjde upp ordentligt! Men vid en kontroll så visade det fortfarande på att hon inte hade öppnat sig något mer :(
 
Men så gick bm ut och Johanna sa ganska snart därefter att det började trycka på, efter ett par värkar så kallades barnmorskan in och konstaterade att hon var fullt öppen och redo att krysta! Så det gick undan i slutet!
 
Johanna började krysta och det dröjde inte länge förens man började se den lilla bebisen komma! Det var så otroligt häftigt att se! Något av det bästa jag har varit med om faktiskt! Det gick så himla fort, och från att bara ha kunnat skymta honom till att huvudet var ute gick fort! Och alldeles strax därefter så kom hela bebisen ut!
 
Jag började störtgråta som en liten bebis själv och kunde inte sluta! Allting var så känslosamt och det var alldeles alldeles underbart! Där låg han på Johannas mage, världens sötaste lilla pojke! Jag grät ingenting på mina egna förlossningar men nu tog jag igen allt det med råge :P Det hade jag verkligen inte trott, men det var så otroligt häftigt, vacker och underbart!
 
Jag fick äran att klippa navelsträngen och det kändes superhäftigt! 
 
Johanna var hur duktig som helst och när de sen vägde och mätte honom så kom hon upp på fötter och kunde sätta på honom första blöjan själv. Lilla Melwin föddes kl 22,32 var 49cm lång och vägde 3130gram. Han hade blont fint hår och var alldeles perfekt! 
 
När Johanna sen gick iväg och duschade så fick jag sitta i fåtöljen med lilla Melwin i famnen. Tårarna bara rann och jag minns hur jag tänkte "hur ska jag kunna åka hem utan den här lille bebisen" Jag var verkligen superkänslosam, och ni anar inte vilket bebissug jag fick :P
 
Efteråt fick vi in fikabrickan med supergoda smörgåsar och skålade i cider för fina Melwin. Sen var det dags för mig att åka hemåt.
 
Det var en helt otrolig upplevelse och jag är så glad och tacksam över att jag fick vara med! Jag som tidigare har velat bli barnmorska vill bli det ännu mer nu! 
 
Bara någon minut gammal <3 Tyvärr är de allra flesta bilderna suddiga då jag grät så mycket att jag inte kunde hålla kameran stilla :P
 
 
 
Stolt mamma
 
Första gången jag fick hålla lillkillen
 
Obligatoriska fikabrickan :D
 
Nä alldeles underbart var det - det vill jag verkligen vara med om igen!
 

Första inlägget!

Jul och nyår är nu förbi och det är precis i starten för det nya året - och jag älskart!
 
Jag sitter och lyssnar på gamla godingar nu samtidigt som jag skriver och jag kan inte låta bli att ryckas med och dansa :D Samtidigt kollar jag igenom olika sidors sista minuten och tillåter mig att drömma om varmare bredgrader. Oh vad jag önskar att jag kunde packa ner min familj i en resväska och sticka iväg!
 
Aja jag får se fram emot buggkursen som snart börjar istället. Jag och Robin har nämligen anmält oss till en nybörjarkurs :D Så 10 söndagar här framöver är vi bokade :P Så himla roligt och jag ser så mycket fram emot det! Jag har velat gå en kurs med honom i flera år, men han har aldrig velat - men nu så :D Nu är ju dessutom barnen så pass stora att de kan vara ensam hemma i ett par timmar så det passar ju perfekt! 
 
Det är också lite av ett nyårslöfte! Att våga gå utanför min bekvämlighetszon och vågra prova på nya saker. 
Som att jag ska börja träna på sats! Det hade jag aldrig vågat förut! Jag kan inte säga att jag känner mig bekväm med att börja där, men jag ska ge det ett försök och ge allt jag kan! 
 
Jag är så otroligt less på alla gamla vanliga tråkiga invanda saker. Jag skulle vilja vända ut och in på hela mitt liv och prova på allting jag inte har gjort förut! Helst redan igår! Omge mig med en massa roliga, intressanta, givande människor och åka världens runt och bara insupa all kultur och sociala möten. Känner väl lite att jag måste ta ett djupt andetag och ta ett steg i taget :P Jag är varken multimiljonär eller är i ett stadie i mitt liv där jag kan göra dessa saker. Men lite går bra det också, bara det är någonting nytt :)
 
Nu ska jag krypa ner med Robin i soffan och kolla på ett avsnitt av Breaking Bad, så himla bra serie! Synd att vi bara har några avsnitt kvar innan den är slut :(
 
Juste, avslutar med att berätta om att jag inte kommer äta socker de närmaste 3 månaderna. Januari, februari och mars närmare bestämt :) Jag har ju inte ätit godis på en evighet, men det här gäller allt sött i snacksform. Ska bli spännande och se hur det går.
 
Frukt är redan en storfavorit här hemma, men nu får det bli lite mer sånt här.
 

RSS 2.0