Från idag

Idag kom Katta förbi och fördrev tiden i några timmar. Skoj med lite sällskap fast att vi inte gjorde ett skit.
Det är skönt att ha vänner som man kan umgås med utan att behöva göra saker. Inte ens prata om man inte vill det, det blir ingen obehaglig tystnad som det kan bli med andra.

Vi försökte ta kort på Emilia när hon log med resultatet blev sådär. Det är inte helt lätt att ta kort på en bebis som inte riktigt vill samarbeta. Men en del fina kort blev de iallafall.

Ett litet flin


Katta kan också flina


Du och Jag


<3


Pippi toffsar


Kikar på mamma


Katta matchar Bebis



Hur är det egentligen?

Jag har precis hittat sidan www.felsms.com och jag älskar den verkligen! Jag har aldrig skrattar lika mycket till en sida som denna.
Det handlar om människor som skriver sms och sen råkar skickad det till fel person. Det kan bli riktigt pinsamt, men roligt för oss som får läsa om det :P

Men shit vad mycket skit människor snackar om varandra! Det verkar vara vanligt att man vidarebefodrar något man fått veta i förtroende till andra kompisar.
Då börjar man ju fundera lite på om ens egna vänner gör likadant? Hur kan man riktigt veta egentligen?

Ett exempel

Till: Vän Milla
Sms: Helt ärligt asså Milla hade sex med Samir  ihelgen. Jag fattar inte hur hon kunde. Hon klagar ju hela tiden på honom
Svar: Du lovade att du inte skulle berätta för någon. Trodde jag kunde lite på dig som är min äldsta vän. :(

Förklaring: Skulle skvallra till Johanna men skickade mitt sms till Milla

Nu tror jag inte att det är så, men vem vet? Kanske jag en dag får ett felskickat sms om mig själv?




På begäran

På begäran kommer här ett par bilder på lillskiten

coolingen sitter i soffan


Gymmar lite


orkar inte lyfta huvudet riktigt


Eller lite orkar man iallafall :P



En liten fråga får man tåla

Funderar på om jag är konstig som tycker att bebisfisar luktar gott?

Det luktar kärlek


Förskylningarnas tider

Jahopp så är hela familjen förskyld också, fast det kanske inte är så konstigt? Kollar man ut genom fönstret så är allt man ser en jäkla massa snö! Inte så konstigt att man blir förskyld när man lever i något som påminner om en istid.

Mest synd är det om Emilia. Stackarn är alldeles snorig och inte alls någo glad. Inatt så låg hon bredvid mig hela natten och lät som en liten griseknoa, snörvel och snarkningar avlöste varandra hela tiden. Jag var livrädd att hon skulle sluta andas så jag låg vaken och lyssnade efter hennes andetag.

Själv har jag börjat med nässpray igen men jag har lovat mig själv att så fort den värsta förskyldningen går över så ska jag sluta igen.

Snor snor snor snor snor snor snor snor - det tar aldrig slut

Nu vill jag verkligen ha vår! Tänk att få packa en picknick korg och sätta sig ute i gräset med ungarna. Inte behöva kränga på barnen en massa ytterkläder, bara öppna dörren och gå ut.

Som det är nu kan jag knappt komma utanför dörren. Vi har inte skottat så ni kan ju förstå hur det ser ut just nu.
Men imorgon tänker jag klä på båda barnen och skotta! Emilia får ligga i vagnen och Elina får hjälpa till med sin lilla spade :P

Nu ska vi snart gå och lägga oss, jag hoppas på att Emilia sover lika bra inatt som hon gjorde igår. Hon somnade vid 12 tiden, vaknade vid halv 7 på morgonen sen somnade hon om och så sov vi till klockan 10 då Elina väckte oss. Det är GULD att ha barn som sover, vilken skillnad till när Elina var liten.

Tomas kom hem nu!

Som ni säkert vet så är Tomas nere i Thailand och har det skönt. Han har vart borta i 3 veckor nu och ska vara borta i hela 3 veckor till. Jätteskönt för honom men mindre skönt för mig, för Elina saknar honom massor och det säger hon också - hela tiden!

Så nu har hon bestämt att hon ska minsann åka flygplan till Thailand och leka med honom. Och de ska vara nakenfisar för det är varmt och skönt där säger hon.

Ja hon har många ideér den här lilla fröken. Och banne den som inte lyssnar då blir det snickerboa!

En liten hälsning från Elina till Tomas <3
http://static.photobucket.com/player.swf?file=http://vid83.photobucket.com/albums/j303/lindaodiva/MOV013.flv">


1 månad idag

Idag blir minstingen i familjen hela 1 månad gammal! Fast på nått sätt känns det som om hon alltid har vart här hos oss. Det är konstigt hur fort man vänjer sig så att det känns som om det alltid har vart så.
Lilla Emilia är hela 1 månad, tänk hur fort tiden går!

Jag har ingen aning om hur mycket hon väger eller hur lång hon är för bvc har glömt bort oss. De var ju här för ett par veckor sen på hembesök för vägning och de sa att de skulle ringa om mer tider men det har de inte gjort. Så imorgon får nog jag ringa dom för hon måste ju in på 1 månadskontrollen iallafall.
Det ska bli roligt och se hur mycket hon väger nu.

Sen så är det ju alla hjärtans dag idag, är det meningen att man ska fira det? Jag tog det iallafall som en ursäkt för att köpa hem ost och kex :) Så snart ska vi kolla på New moon och kexa lite. Elina älskar ju det så hon kommer bli himla glad iallafall.

Igår var jag och Katta och såg Grease inne i stan och det var så himla bra! Jag blir så lycklig och glad när jag är iväg och kollar på sånt. Jag vet inte varför men musiken, dansen, stämmningen ja allting får mig att må så bra. Nästan som ett barn på julafton :P Jag kan absolut rekomendera er att gå och se på den.

Nu är det dags att slå på rullen och duka fram lite ost och kex innan jag blir allt för trött. Hoppas ni alla har haft en underbar helg!


Ligger på mage och tränar lite


Dreggel


Ligger och funderar


Sötis



Bästa köpet ever

Idag har jag vart riktigt trött hela dagen, ni vet sådär genomtrött så man bara vill gå och lägga sig i sängen och ligga under täcket hela dagen. Tyvärr går det ju inte riktigt när man är 2 barnsförälder så jag har vart igång iallafall. Eller igång och igång är väl kanske att överdriva men jag har vart uppe iallafall :P

Robins kompis Johan har vart här idag så vi har suttit i soffan och pratat lite. Himla trevligt att ha Robin på nedervåningen i flera timmar måste jag säga. Även om han nog hade lite datorabstinens då han skulle pilla på min dator lite då och då :P

Sen lagade jag mat som bestod av makaroner och färdig köttfärsås på burk :P Denna avancerade måltid var ett resultat av Robins krav och det faktum av att jag inte har någon stekpanna!
Ja ni läste rätt! Min stackars stekpanna är död och begraven sen igår, stackarn gick sönder så det var inte så mycket att göra åt saken.

Så jag har tjatat på Robin hela dagen att vi skulle åka och köpa en ny men det gick mindre bra måste jag säga, eller ja han kunde köpa en ny om vi köpte en på Ica vilket jag vägrade! Jag ska ha en bra stekpanna :P

Efter maten åkte jag iväg till Babyland för att inhandla en automatisk babygunga som gungar, vibrerar och spelar olika ljud.
Emilia är ganska svår att lägga ner, hon vill gärna ligga i famnen och sova. Eller att man gungar henne i babysittern.
Och med tanke på att Elina vill ha tid med mig också så funkar inte det. Dessutom vill jag gärna kunna äta middag utan en bebis i famnen. Så idag lessnade jag rejält och sa att nu tänker jag köpa en sån!
Så sagt och gjort så åkte jag till uppsala med mamma och inhandlade en.

Och jäkar vilket bra köp det var! När jag kom hem gav jag Emilia mat och sen satte jag ner henne i gungan.
Och där sitter hon fortfarande, nästan 2 timmar senare! Så det här är helt klart det bästa köpet jag någonsin har gjort! Nu får vi hoppas på att hon fortsätter att gilla den, då kommer den vara värd varenda liten krona!

Emilia gungar i sin Graco Swing n`Bounce <3


Halvvägs igenom

Idag började jag att tapetsera om hallen på övervåningen, jag tänkte att det skulle gå fort men oj vad fel jag hade. För det första så är det mönsterpassning på tapeterna och för det andra så vill de inte sammarbeta med mig för 5 öre, plus att det är fönster mitt i alltihopa :P
Jag har alltid haft hjälp av min mor när jag har tapetserat förut så det här är första gången jag gör det själv.
Och jag måste säga att det är mycket enklare när man är 2 som gör det!

Men det går framåt iallafall, nu är halva väggen gjort iallafall och nu ger jag upp för idag. För om jag fortsätter så kommer jag få så ont att jag inte kan röra mig sen.
Har jag sagt att jag är så otroligt LESS på att ha ont hela tiden? Nu får gärna foglossningen gå över!

Så här ser det ut en så länge

Hallen före

Nu när halva väggen är gjord



Ni får ignorera att det är stökigt på bilderna och den kassa ljuskvalitén.
Sen ska inte garderoberna stå där när det är klart.


Kärlek vid första ögonkastet

Jag skulle ju åka iväg till Barkarby och kika på tapeter så jag bestämde mig för att ta med mig Elina så Robin bara skulle behöva ha Emilia hemma. Innan jag åkte frågade jag givetvis Robin om han ville följa med men självklart var svaret nej. Så jag klädde på Elina och packade in henne i bilen.
Jag hann starta bilen och börja rulla nerför uppfarten när mobilen ringde.
Det var Robin som sa att han ville följa med trots allt :S

Så det var bara att packa Elina ut ur bilen och gå in och göra iordning Emilia och packa skötväskan.
Dessa karlar alltså! Kan de inte bestämma sig för en sak och hålla fast vid det? De börjar ju lika oss tjejer mer och mer ;P

Vi hittade tapeter till vardagsrummet iallafall, men jag är inte 100% säker på om de verkligen kommer passa in.
Men gör de inte det så får vi tapetsera över dom, det är ju bara en vägg så det går fort.
Man kan ju alltid testa sa kärringen som sket i vasken.

Sen till det bästa av allt :D Jag berättade ju om tvålpumpen som jag hittade för några dagar sen som det blev kärlek vid första ögonkastet med, nu är den i min ägo :D
Jag flörtade lite fint med Robin och han kunde inte motstå mina puppyeyes, eller så vet han om att jag hade köpt den ändå? Aja det spelar mindre roll för nu är den iallafall MIN.
Den kommer passa så bra på de nya badrumsmöblerna som jag ska köpa någon gång i framtiden :P

Nu ska vi iväg till min kära mor som bjuder på lasagne. Lyx att slippa laga middag måste jag säga.

Min fina tvålpump <3



Morgonmys



Nu duger inte jag till morgonmys för Elina längre, nu är det bara lillasyster som gäller ;)

Nu ska jag gå upp och väcka Robin så han kan ta tjejerna för jag ska åka till Barkarby och kika på tapeter.


Grease

Nästa lördag klockan 19:30 sitter jag och Katta på Göta lejon för att se Grease - den svenska versionen.

Det ska bli så himla roligt och jag ser verkligen fram emot det!

 

 


Fredag nu igen

Jahopp så är det fredag nu igen, det känns nästan som om det alltid är fredag. Det kan ju ha att göra med att man går hemma hela tiden varje dag.

Dagen började iallafall med att jag vaknade med världens huvudvärk, det kändes som om jag hade fått migrän medans jag låg och sov och att jag sen vaknade med det. Men jag ska egentligen inte klaga för natten har vart toppen!
Vi gick och la oss vid halv 11 tiden igår och Elina somnade klockan 11 medans Emilia somnade ordentligt vid halv 1 tiden. Sen vaknade Emilia vid 5 och då gav jag henne mat och hon somnade om vid 6 tiden.
Sen så väckte Elina oss båda vid 11 imorse. Så natten hart vart kanon!

Jag vet vad jag borde göra idag och det är att storstäda men jag kan inte riktigt finna inspiration och lust till det - konstigt va :P
Sen har jag lovat Elina att åka ner till centrum och låta henne leka i lekställningen som de har ställt upp utanför systemet. Hon måste ju få komma ut och göra någonting de dagarna hon inte går på dagis.

Jag håller på att leta efter bra fritidsaktiviteter som Elina kan få börja med. Hon ska få fortsätta på Skogsknopp som sätter igång i april och så har jag anmält henne till barngymnastik, men de har inte hört av sig så jag antar att det är fullt.
Men det måste väl finnas fler aktiviteter som hon kan få börja på? Är det någon som har nått bra tips så är jag tacksam. Era barn kanske gör nått skoj?

Nä nu håller mina öron på att ramla av av Elinas tjat så nu ska jag göra mig iordning och åka ner till centrum

Tjolivippen


Nu räcker det!

Ja jag tycker om snön, men någon måtta får det väl ändå vara? Nu behöver det verkligen inte komma något mer snö, snarare tvärtom! Snön får gärna försvinna och lämna plats åt våren så att man kan komma ut och gå långa sköna promenader. För vem har lust att gå ut och gå när kylan biter sig fast i kinderna?


Nya fönsterbrädor

Jag berättade ju häromdagen att jag hade köpt nya fönsterbrädor till nedervåningen.
Idag så tog jag bort de gamla och satte dit de nya, och vilken skillnad det blev!
Nu ska jag bara köpa nya blommor till vardagsrummet för dom som jag har nu har nog sett bättre dar :P
De har inte blommat på typ 1år så nu åker de i soporna!


De gamla fula fönsterbrädorna i marmor i köket





De nya fina fönsterbrädorna i köket




De gamla brädorna i vardagsrummet



Och de nya i vardagsrummet



Det syns kanske inte så mycket på bilderna men skillnaden blev enorm! Speciellt i köket, det blev mycket ljusare och finare :)


Shopaholic?

Robin brukar alltid säga att jag är en shopaholic och jag börjar fundera på om han kanske har lite rätt i det han säger?
Jag älskar att köpa nya grejer och jag mår riktigt bra när jag har hittat något som jag verkligen vill ha!
Det spelar nästan ingen roll hur mycket det kostar när jag väl har förälskat mig i något, jag bara ska ha det!
Finns det något roligare än att köpa inredning?

Som idag åkte jag och mamma iväg och skulle handla lite. Jag skulle inte ha något sa jag när jag åkte hem, men såklart bröt jag det på en gång. Denna dags shopping resulterade i:

En superfin pläd till soffan
En lampa att ha i fönstret
En lampa att ha på våran tvbänk
Nya snygga fönsterbrädor till nedervåningen
Sen lite smått och gott till köket.

Dessutom hittade jag en grymt snygg tvålpump som jag ska köpa snart! Det var en sån grej som jag verkligen blev förälskad i men mitt samvete hindrade mig från att köpa det just då. Det kändes som om jag hade köpt alldeles för mycket redan.

Det är också en sak som är konstigt. Jag kan strunta i att köpa en grej, om jag redan har köpt en massa saker, för att jag tycker att slutsumman blir för hög.
Men sen kan jag gå tillbaka någon dag senare och köpa grejen iallafall, och då känns det som om det inte blir lika dyrt bara för att jag inte har köpt allting samtidigt. Hur konstigt är inte det egentligen?

Så det kanske är dags att se sanningen i vitögat?

Mitt namn är Linda och jag är en shopaholic

 

 


RSS 2.0