Bara vi tjejer

För en vecka sen åkte Robin iväg till Thailand med Ante. Det var ju meningen att hela familjen skulle åka iväg, men det slutade med att bara Robin fick åka.
Först var det pga att vi hade köpt hus och stod med två hus, vi visste ju inte hur lång tid det skulle ta att få Munkvägen sålt så då kändes det himla dumt att lägga 60.000 på en resa. De pengarna kunde ju användas till annat.

Sen när vi fick det sålt så insåg jag hur olägligt den där resan var mitt i flytten och jag ville inte skola in barnen på nytt dagis och skola för att sen åka bort efter ett par veckor och vara borta en månad. Så då bestämde vi oss för att sälja våra biljetter och att Robin skulle åka iväg själv.
 
Så där är vi nu, Robin är i Thailand och jag o barnen är hemma själva. Barnen tog det jättebra och vi har lovat att vi snart ska åka iväg på semester. 
 
Så vad har vi gjort den här veckan då? Först av allt har vi vart sjuka, jag var sjuk och missade min bästa väns brölllop - största besvikelsen! Sen var barnen sjuka hela förra veckan och var hemma med mig. Så då passade jag på att fixa klart i vardagsrummet, grundmålade och tapetserade fondväggen. Tapeten är densamma som i förra huset, jag hittade ingen annan som jag tyckte lika mycket om så då körde jag på den

Helt före
 
Här har vi slitit ner tapeterna, spacklat alla väggarna, satt upp nytt tak och så har jag målat väggarna som ska vara målade
 
Grundmålat väggen och börjat tapetsera
 
Äntligen klart! 
 
Slipat ekparketten
 
Nu har jag tagit fram inredningen och ställt allting iordning
 
Igår tog jag och Viktoria med Elina och Ossian på bio och såg Frost. Emilia hade mys med mormor samtidigt och alla var nöjda och glada :) Tyvärr glömde jag mobilen hemma så jag kunde inte ta några kort, men jag lägger upp från Alla hjärtans dag då Elina och Ossian gick på disco tillsammans (första discot) sen sov Elina över hos Ossian 
 
Idag ska jag grundmåla klart hallen hade jag tänkt så att jag kan tapetsera där sen, lamporna är iallafall uppsatta nu och de lyser väldigt fint på väggen där jag har fått upp tapeter :)
 
 

Så trött

Nästa gång jag köper ett hus, kan någon påminna mig om hur mycket jag hatar att bo i ett kaos och att man inte behöver börja med alla rum samtidigt?

Nu bor vi iallafall i nya huset, och bortsett från att det är kaos så älskar jag det! Älskar att ha nära överallt, och älskar att det är stort! Och ungarna älskar mest av allt badkaret :D
Dessutom är alla grannar som vi har träffat hittills väldigt trevliga och önskar oss välkommna.
 
Så hur går det med renoveringen då?
 
Jo, taket i vardagsrummet är helt klart, det är också grundjobbet plus målning av 3 väggar. Så nu är det bara att sätta upp tapeter på den ena väggen så är det klart sen.
 
Hallen plus matsalsdelen är allt grundarbete klart, bara att tapetsera.
 
Emilias rum är helt klart - HURRA
 
Elinas rum är färdigspacklad, ska slipas och grundmålas imorgon
 
Vårat rum har vi satt nytt gips i, efter att ha försökt spackla det i hundra år... Men nu ska det också bara slipas och grundmålas imorgon.
 
Vi har faktiskt tagit in en målare för att hjälpa oss med det, efter att jag kände att jag vägrar sova i köket i ett par veckors tid till. Så förhoppningsvis så slipar och grundmålar han klart det imorgon. Sen är det bara för mig att måla och tapetsera!
 
När allting är klart så känner jag att jag kommer behöva sova i 10 år - minst! Att jobba, renovera och dessutom packa och flytta tar på energin...
 
Nej nästa gång så bygger vi nog nytt istället
 

RSS 2.0