Renovering pågår

Nu håller vi på att renovera för fullt i nya huset. Vi har dragit ner alla tapeter och nu håller vi på och spacklar och slipar, och spacklar och slipar och spacklar och så slipar vi lite till.
Det är vardagsrummet, köket, hallen och 3 sovrum som vi ska göra detta i. 
 
Jag har insett att det inte finns en chans till att jag kommer hinna med att tapetsera innan vi flyttar in. Men om vi hinner med grundarbetet så är jag nöjd. Själva tapetseringen kan vi göra när vi väl bor där, men det går inte att bo där när man spacklar och slipar.
 
Vi har satt nytt tak i vardagsrummet, det saknas bara ett par plattor sen är det klart. Sen håller jag även på att måla taket i resten av huset - och det måste också göras innan vi flyttar in.
 
Sen har vi rivit en vägg mellan 2 sovrum. Där ska vi sätta upp en ny vägg, sätta nytt tak och lägga golv.
 
Som ni förstår så har vi fullt upp! Jag har ingen aning om hur vi ska hinna med att flytta om 11 dagar. Speciellt med tanke på att vi inte har packat en enda pryl ännu :S
 
Vardagsrummet innan vi började
 
River tapeter
 
Sätter upp nytt tak
 
Nästan helt klart nu
 
Målar väggarna vita för att se hur mycket spackel som behövs
 
Spackling och slipning i hallen
 
Halva väggen borta
 
Hela väggen borta
 
Spacklar i Elinas rum
 
Har beställt tapeter till hallen från Midbec, om vi nu någonsin blir klara med grundarbetet...
 
Imorgon ska jag tillbaka till huset och måla de spacklade väggarna i hallen för att se om det behövs spacklas en 3:dje gång. Sen måste jag försöka städa undan allt damm och skit som är överallt, ni anar inte hur mycket damm det blir av det här! Det känns som om jag aldrig kommer få bort det. Sen måste jag försöka hinna med att måla taken i hallen plus köket... ahh hur ska jag hinna allt?!
 
Plus det här så ska Emilia hälsa på i sitt nya dagis på torsdag och Elina ska hälsa på i sin nya skola på fredag. Det känns som om jag får sova när jag blir gammal...
 

Nu börjas det

Nu är det bara två dagar kvar tills vi får nycklarna till nya huset. Så nu har vi börjat rensa ut här hemma för att slänga det som inte ska med i flytten. Och herregud vad mycket saker vi har slängt. Bland annat alla gamla bebiskläder, det hade jag mycket ångest och vånda över. Men vi bestämde oss till slut för att inte behålla det. Om vi vill ha en 3a i framtiden så köper vi nya kläder.
 
Så nu börjar förråden bli utrensade, vi har en del kvar men jag hoppas på att det blir helt klart imorgon. Jag avskyr verkligen allting som har med flytt att göra, men det är skönt att ta det lite i taget iallafall.
 
Idag är Elina med farmor på Disney on Ice och hon kommer inte hem fören imorgon. Så då har jag och Robin även passat på att ha lite kvalitetstid med Emilia. Så efter att vi hade kört till återvinningen åkte vi till kista och gick på bio, walking with dinosaurs. Det var första gången Emilia såg en hel film med 3d, vi har ju 3d på nya tvn men vi har ännu inte kollat på en hel film med det hemma. Hur som helst gick det bra, och det var himla mysigt att vi fick vara ensamma med lillasyster. 
 
Efter bion gick vi in på Kicks där Emilia fick syn på ett fint rött läppstift som hon ville prova, och jag hade verkligen inte hjärta att säga nej till henne så hon fick prova att sätta på sig lite och enligt henne blev hon finast i världen. Det spelade liksom ingen roll att det var utanför och utsmetat - hon kände sig som en prinsessa. 
 
Efter lite shopping så gick vi in på en pub och tog oss varsin dricka.
 
 
En himla mysig dag har det varit, jag ser fram emot fler såna här dagar när vi har flyttat in till Bålsta.

Shopping

Idag så råkade jag upptäcka att de hade rea på Zara Home, och det är inte precis så att jag kunde låta bli att klicka hem lite saker :P Man måste ju passa på när det är nersatt. Tyvärr fanns inte allting som jag ville ha, men lite saker lyckades jag fynda iallafall.
 
Animal print Sheet och flower candle är inte mina, resten är mitt :)
 
Nu måste jag verkligen åka in till stockholm nån dag här och kolla om de har det andra jag vill ha på rea i butiken :P

RSS 2.0