Gyllene Tider

Nu har vi köpt biljetter till sommarens konsert med Gyllene Tider :) Det ska bli så roligt att få åka tillbaka i tiden och få lyssna på deras musik. Och hur länge sen är det inte jag gick på en konsert? Nu var det verkligen på tiden och jag ser verkligen fram emot det :)

27 Juli 2013

Emilia 3år

Min lilla tjej har redan hunnit med att fylla 3 hela år. Jag har sagt det förut, och jag kommer säga det igen, hur fasiken är det möjligt att tiden kan gå så fort? Mitt lilla hjärta var ju bara en liten pluttbebis alldeles nyss och nu är hon en liten människa full av personlighet.

Emilia är som en liten Emil i lönneberga. Med henne i närheten vet man aldrig vad som kommer att hända. Som för ett par veckor sen så vaknade Robin på morgonen och upptäckte att hela sängen var full av skalade bananer! Och när han gick upp så hittade han skalade bananar i hela vardagsrummet. Då hade Emilia gått upp mitt i natten och vart lite småsugen på bananer... 

Hon är som en liten clown som alltid försöker få en att skratta. Hon gör fula miner och säger roliga saker och fullkomligen älskar uppmärksamheten hon får när hon apar sig. 

Firad ordentligt har hon iallafall blivit, först firad av oss i familjen och sen kalas med släkten.

Stora tjejen 3år


Öppnade massa paket


Kalas med släkten


Linnéa hade fyllt 14år så henne firade vi också

Emilia kan du se fin ut när jag tar kort?

Snälla Emilia, bara ett kort?

Hon älskade sin fyrhjuling som hon fick iallafall

Tyvärr så fick vi inte igång 4hjulingen och jag har ingen aning om vad som är knasigt. Så jag ska åka tillbaka med den imorgon (om jag orkar) så att jag kan få en ny. Sen måste vi bara spärra gasen så att hon inte kan gasa så mycket, 25km/h är alldeles för fort! Sen så ska hon äntligen få prova på den.

Resa

Jag håller på och kollar på resor och drömmer mig bort, nu är det inte alls så lång tid tills vi faktiskt ska åka - 2 månader kan ju faktiskt gå ganska fort :P

Men jag vet inte alls vart vi ska åka någonstans? Det finns ju så många olika ställen och med varierande prisklass så det är svårt att bestämma sig. Thailand blir det iallafall inte, där har vi ju redan varit.

De jag kikar på just nu är 
  • Aruba
  • Gambia - men det är det bara 21 grader i vattnen, lite för kallt egentligen
  • Vietnam
  • Mexiko
  • Indien 
Det tråkiga är att jag bara kan vara iväg i en vecka, och det är så lång restid! Det är inte så roligt att sitta på ett flyg i ca 10 timmar och bara vara där i en vecka, och jag kan verkligen inte vara borta i 2 hela veckor. Det ultimata skulle vara att hitta en resa på 10 dagar, men det verkar inte finns så gott om dom tyvärr. 
 
Om två månader så kommer jag ligga och steka

Äntligen goda nyheter!

Idag var jag återigen hos läkaren, min nya läkare på BålstaDoktorn, och vilken skillnad det var där!
För det första så är mottagningen mycket trevligare än vårdcentralen i Bålsta, det går inte ens att jämföra. Sen var min läkare, Gunilla heter hon, otroligt duktig!

Hon förklarade på ett sätt så att man förstod, var vänlig och det kändes som om hon faktiskt brydde sig om en. Hon har definitivt valt rätt yrke. Hade jag vetat det här så hade jag bytt för länge sen! Där kände jag mig trygg. 

Och nu till det bästa av allt, mina provsvar såg äntligen bättre ut! Det är fortfarande inte bra, men betydligt bättre! Dessutom så har jag inte högt blodtryck längre, vilket visar på att min kropp mår mycket bättre och inte är lika stressad. Förhoppningsvis så får jag även snart en normal ämnesomsättning så att kilona kan försvinna. Kanske får jag även tillbaka min mens snart, jobbigt absolut men ett stort bevis på att kroppen mår bättre.

Så nu ska jag lämna nya blodprov om en månad och se hur läget ser ut då. Jag känner mig optimistisk, för första gången faktiskt. Helt otroligt att jag snart får tillbaka mig själv - vilken lycka!

Snart är jag ingen suddig kopia av mig själv.

Så det firade jag genom att göra hemmagjorda fiskpinnar med ungarna. Ungarna doppade fiskfileér för glatta livet och i slutet var de nästan lika täcka av ägg och ströbröd som fisken var. Men roligt hade de, och gott tyckte de att de var då de åt som små hästar

Hemmagjorda fiskpinnar med potatis, örtagårdssås och ärtor
Fy fan vilken dag

Usch vilken jäkla skräpdag jag har haft idag. Ingenting har gått som jag har velat och allting känns bara värdelöst och jobbigt. Jag känner mig som en utdragen gammal stinkade disktrasa - lägg på surig, arg och grinig på den beskrivningen så har ni mig.

Snygg utväxt jag har va?

Ett helt nytt år

Ja nu är det helt nytt år och både jul och nyår är över. Ganska skönt att slippa all stress även om det såklart är mysigt också. 

Nyårsafton började jag jobba kl 17, så det blev inte så mycket firande för min del. Jag fixade lite plockmat - hummer, räkor, rökt lax mm - innan jag började jobba så det blev en tidig middag. Sen så spenderade jag 12 slaget för mig själv i soffan på jobbet. Det kändes ganska tråkigt att inte få vara med familjen men Elina ringde strax efter 12 slaget och önskade mig ett gott nytt år så då kändes det mycket bättre.

Eftersom det är ett nytt år så kände jag att vi kunde börja det nya året med en förändring i vardagsrummet. Så för ett par dagar sen tapetserade jag med den nya tapeten. Jag älskar verkligen hur det blev och att den tillför rummet lite mer färg. Nu ska jag bara hitta den perfekta mattan som matchar till, lättare sagt än gjort tror jag.RSS 2.0