Lukter

Jag är en människa som verkligen blir påverkad av lukter. Det är konstigt att någonting så enkelt som en lukt kan väcka så mycket inom mig.
 
Det är svårt att säga vad mina favoritlukter är, men de jag kommer på just nu är:
 
Skogen. Jag fullkomligt älskar lukten av skog, när våren kommer och allting börjar växa och blomma. Jag stannar ofta när jag är ute med hunden och bara blundar och drar djupa andetag. Jag har tillochmed fått barnen till att göra samma sak. Om någon skulle se oss så skulle de nog tro att vi är knäppa, 3 tjejer som står alldeles tysta och blundar i skogen :D Och lukten i skogen på hösten när svampen kommer, älskare!
 
Hemmagjord mat. Lycka är att komma hem till ett hus där man möts av lukten av god mat. Trygghet, familj, gemenskap och glädje. 
 
Hästar. Lukten av stall och häst gör mig pirrig, glad och lycklig. Jag har så många minnen förknippade med den lukten. Älskar hur mina händer luktar efter att ha klappat hästar.
 
Män. Lukten av man, eller lukten av någon god parfym. Jag fullkomligt älskar när killar luktar gott. Det kan faktiskt hända att jag vänder mig om efter någon på stan bara för att se vem det var som luktade så gott.
 
Utomlands lukt. Vet inte hur jag ska beskriva det riktigt, men efter en dag på stranden och man kommer hem och luktar hav, salt, sol, solkräm. Åhh älskar den lukten. Bara bra minnen och pirr i kroppen känsla.
 
Nyklippt gräs. Behöver jag säga mer?
 
Mm som sagt det finns massor av lukter som jag älskar! För att avrunda det här inlägget så kan jag berätta om en lukt som jag verkligen inte gillar, Pepsis fisar. Jag har aldrig någonsin känt en hundfis stinka så som Pepsis gör ibland. Visst hon är en mops men hey det måste väl finnas gränser?
 
Pepsi, förmodligen nyfisen som vanligt 
 
 
 
 
 

Avslutningstävling

Igår var det avslutning på Elinas gymnastik, och de skulle då ha som en liten tävling. Även föräldrarna fick anmäla sig om de ville och bilda ett föräldralag. Så jag anmälde mig, med viss tvekan måste jag säga :P Herregud jag kan ju inte göra någonting som har med gymnastik att göra.
 
Här är vi påväg, taggade till max!
 
Väl på plats så visade det sig att vi skulle hoppa trampolin, göra kullerbyttor, hjula, stå på händer, hoppa trampett och göra övervolt ner i mattan. Plus en massa annat smått och gott. Jag blev riktigt nervös, jag kan ju inte göra någonting och här skulle jag göra en massa olika grejer... dessutom var det ju andra föräldrar som kollade på :S 
 
Men jag gjorde det, och det var hur kul som helst! Och det bästa av allt var att jag faktiskt klarade av allting, eller att stå på händer gjorde jag inte - men allting annat! Det var så jäkla roligt och det spelade ingen roll att jag ramlade omkull och inte var den allra smidigaste. Jag hade skitkul!

Och Elina blev superstolt över mig, hon sa att jag var mycket bättre än hon trodde. Och det gjorde mig glad allra längst in i mammahjärtat! Dessutom så satt Emilia på läktaren och hejjade på och blev alldeles överlycklig när jag fick en medalj. Robin sa också att han blev riktigt imponerad och att han hade suttit och blivit hänförd över hur vacker jag var, så himla fint sagt! Att han fortfarande känner så efter alla dessa år, jag menar jag var 18år när vi träffades och jag fyller snart 30!
 
Vi fick varsin medalj :D
 
Så nu kanske jag ska börja på föräldragymnastiken till hösten, varför inte liksom? Det var superkul och det är någonting som jag kan dela tillsammans med Elina, och Emilia när hon sen börjar :D

Helgen

I helgen var Christina hemma hos oss, det var meningen att hon skulle ha kommit i fredags och stannat till på söndag men det blev lite ändrade planer så hon kom först på lördagen.
 
Vi började med att åka iväg till stallet för en långtur med hästarna, Milla var tyvärr stel så vi fick byta häst till Svarten istället men det gick hur bra som helst. Visst att min häst är mer vild än tam i vissa situationer, så det blev ju inte precis en långsam tur med långa tyglar där man bara kunde snacka en massa skit. Huvudsaken var att Christina fick träningsvärk - och det fick hon ju :D
 
Sen skyndade vi hem för att direkt hoppa in i duschen och förbereda middagen. Robin åkte iväg med tjejerna till mormor (världens bästa mormor!) och hämtade upp Ante samtidigt.
 
Efter middagen så kom också Dennis upp och vi spelade spel tillsammans och gjorde iordning oss inför Garbos.
 
Det var första gången för mig, Christina och Robin på Garbos och jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Det var mycket större än jag trodde att det skulle vara, det spelade till och med ett liveband på nedervåningen.
 
Hur som var det så himla roligt att vara ute med Christina, vi har inte varit ute tillsammans och dansat de sista 10åren! Nu ska det verkligen inte gå 10år till nästa gång, jag har redan planer på att få med henne och Johan ut i sommar och dansa. Eller ja, Robin och Johan får väl dricka öl medan jag och Christina dansar :P
 
Eftersom Dennis körde bil både dit och hem så kunde vi stanna kvar tills det stängde klockan 3. Jag och Christina låg sen vakna länge i sängen och snackade så det var himla konstigt att jag iallafall vaknade halv 11 på ett toppenhumör. Medan de andra låg kvar i sängen så gick jag runt sjungandes och plockade undan allt från kvällen innan. Musik gör mig så lycklig!
 
Efter varje gång jag har vart ute så säger jag alltid att jag måste börja gå ut oftare, dansa, träffa folk och ha lite roligt. Nu är det ju tyvärr ganska svårt att få ihop det med barnen och barnvakt, men jag ska verkligen göra mitt bästa nu i sommar. Jag känner verkligen att jag behöver det, vem sjutton vet hur nästa sommar blir liksom?

Allt som allt var det en toppenhelg! Nu är det min tur att åka över till Christina och det kommer inte dröja länge!
 
Vi
 
Hela gänget



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helt lost!

Jag är så otroligt less på att inte ha några kläder att sätta på mig! Samma gamla mjukiskläder dag ut och dag in, usch!
 
Och inte hittar jag några kläder att köpa heller! Jag går in i massor av olika butiker men hittar ingenting. Jag har verkligen helt glömt bort hur man shoppar kläder. 
 
Jag vet inte vad jag passar i, vilken stil jag vill ha, vilka färger... ja ni förstår säkert - jag är helt enkelt helt lost!
 
Så jag har kommit fram till att jag behöver hjälp av en personal shopper. Men hur mycket jag än googlar så hittar jag ingenting bra. Jag vill ha någon som går med mig en hel dag och köper en basgarderob, och som inte kostar en halv förmögenhet.
 
Jag fyller ju snart 30, så det kanske får bli en present till mig själv. Helst av allt skulle jag vilja åka till London och shoppa en hel garderob där med hjälp av en personal shopper, det hade vart något!
 
Fick ett par jeans av syrran förra veckan iallafall 
 

Börjar skymta målet

Efter att ha haft en tid med dålig inspiration och ork så har jag nu pumpat igång igen, är inne på andra veckan med cleaneating och absolut inget socker. Visst, jag har ätit ljus bröd 2 gånger men det är inte dom små felstegen som räknas utan prestationen i sig!

Jag har 2.1kg kvar till ett av mina delmål och jag vill väldigt gärna nå det snart! Men det går segt, jag vill ju helst ha nått det redan igår men det vill inte riktigt min kropp :P

Idag blev det rostad potatis, morötter, paprika och tomater i ugnen. Till det serverades fläskfilé och tzatziki gjort på kvarg. Den tzatzikin rekomenderar jag verkligen, mycket mindre kalorier än när man gör med yoghurt och spär man ut den med lite vatten så blir den inte sådär sträv som kvarg är. 
 
Vem säger att nyttig mat måste vara tråkig?
 
Jag gjorde tillräckligt mycket tillbehör så att det räcker till imorgon också, och då äter jag det tillsammans med kycklingbiffar. 
 
När jag har nått mitt andra delmål, som är 4.1kg bort, är det dags för mig att boka en konstulation på citadellkliniken. Jag har ju pratat i flera år om att jag vill förstora brösten, jag fick ju liksom aldrig bröst när alla andra fick det. Jag fick det inte ens under graviditeten och de blev bara pyttelite större när jag ammade. Fördelen är väl att jag inte fick några hängbröst heller, om man nu kan se något positivt med det hela. 
 
Nackdelen är ganska självklar, jag har inga bröst. Eller ja bröst har jag väl, men det skulle ju vara kul att kunna fylla upp en kupa liksom. 
 
Så nu börjar det bli dags, nu vet jag inte ens om jag får opereras med tanke på hjärnan men jag tror inte att det skulle vara någon risk med det? Självklart kommer jag kontakta min neurologläkare innan. Hur som helst så kommer jag ju göra det efter sommaren så jag har tid på mig. 
 
Och nu kanske ni undrar varför jag vill göra det? Ja det är bara för min egen skull. Robin är starkt emot att jag gör det men jag måste tänka på mig själv. Det är min kropp och jag vill ha bröst! Nu vill jag verkligen inte ha några monstertuttar utan jag vill ha så naturliga som möjligt. Jag har velat ha det här sen jag var en tonåring och nu fyller jag snart 30år och jag vill fortfarande det, och då tänker jag faktiskt göra det också!
 

Bildregn

Här kommer ett bildregn på den senaste tiden hemma hos oss
 
Den här bilden är tagen för inte allt för länge sen, och jämför man med nu så ser man hur fort allting har blivit grönt!
 
Vi har köpt en ny bil igen, så nu har vi två nya bilar och behöver således inte oroa oss för reperationer och liknande den närmsta tiden - så himla skönt!

Elina har besökt tandläkaren
 
Jag har fixat iordning köket
 
Nu är allting grundat och målat så nu gäller det bara för mig att hitta tapeter.

Jag och Emilia har har egen tid och svullat pizza!

Jag och Robin har sågat av alla grenar som hängde över vägen på vårt körsbärsträd
 
Elina har lagat mat till hela familjen alldeles själv
 
 
Dom har sopat vår gata så Elina kunde äntligen prova sina inlines som hon fick i julklapp.
 
Ungarna har målat varsinn kruka som de ska plantera smultron i
 
Robin överraskade mig med att tänt upp en massa ljus och gjort en massa gott som vi åt tillsammans i soffan en kväll när jag kom hem sent. 
 
En massa hoppande i studsmattan har det blivit
 
Elina har haft sin uppvisning i gymnastik, den här gången var dom elefanter.
 

Underbar dag!

Jag jobbade natten till idag och med tanke på att jag börjar kl 07 imorgon bitti igen så kunde jag inte sova efter jobbet för då skulle jag inte kunna sova ikväll.
 
Så när städhjälpen kom kl 08 imorse så åkte jag iväg med barnen till skola och dagis och lämnade dom för att sen åka vidare till syrran ute i skokloster.
 
Jag köpte med mig nybakat bröd, ägg, melon och 3 olika pålägg från charken. Sen så bjöd jag Marie och Tessan på en riktig lyxfrukost. Det var ju helt underbart väder så vi satt ute på hennes altan och käkade i solen. Så himla trevligt!
 
Efter det åkte jag och Tessan till stallet och red på en långtur med Milla och Tjejen. Helt perfekt väder att rida i då det var strålande solsken och ingen blåst.
 
Efter det hämtade jag barnen och kom hem till ett nystädad hem - lyx!
 
Det är precis såhär lediga dagar ska vara! Nu ligger jag visserligen redan i sängen, dödstrött, och ska sova. Men det är det värt med tanke på vilken rolig dag det har varit!
 
Lyxfrukost ute i solen
 
Jag och älskade Milla
 
Vi red ett hårt pass idag och jag vet att jag kommer få träningsvärk, kolla bara in mitt blåmärke jag har fått på mitt högra ben efter att ha klämt ihop med det så mycket - vem säger att träning måste vara tråkigt? 
 

Hem från skolan själv!

Idag så följde jag med Elina till skolan och var där tillsammans med henne fram till lunch. Jag tycker att det är viktigt att följa med då och då för att få en egen bild om allting som Elina pratar om. Jag menar hon spenderar många timmar där varenda dag och det är klart att jag vill vara delaktig.
 
Det som jag tycker är tråkigt är hur mycket killarna i klassen tar över. De stökar runt, lyssnar inte, och tar över från tjejerna. Nu är det självklart inte alla killarna som beter sig så, men överlag är det tyvärr så.
 
En av lärarna pratade med mig om det idag, hur killarna tar över och kör över tjejerna och att de aktivt försöker få bort det beteendet. Jag personligen tycker att de kan göra så mycket mer. Det måste ju finnas övningar för att tona ner killarna och lyfta upp tjejerna. Och verkligen noll tolerans över att vara nedlåtande och negativa såfort en tjej säger något. 

Jag försöker aktivt pusha på Elina varenda dag så att hon ska våga säga ifrån och våga stå för sig själv och inte låta sig tystas ner. Jag vill göra henne stark och att hon ska ha en inre tro på sig själv. Tack och lov verkar det faktiskt ge resultat, hon leker lika bra med tjejer som killar och har många kompisar av båda könen i klassen. 
 
Hur som helst så tänker jag följa med till skolan oftare, det behövs känner jag efter idag. Tex så säger en av pojkarna i klassen "jag är inte rädd för dig" när en lärare säger åt honom när han beter sig fel - herregud ungen är 7år gammal!
 
Men nu dagens stora händelse, Elina fick för första gången gå hem från skolan själv tillsammans med en kompis! Det hade gått hur bra som helst och det var en mycket stolt Elina som kom in genom dörren. Vi har precis under en km till skolan och dom gick hem på 10minuter. En stor händelse enligt mig - min stora lilla tjej!

Svenska
 
Datorträning
 
Elina har gjort en egen saga som handlar om en ponny som blir biten av ett monster
 
 

RSS 2.0