Underbara dagar seglar förbi

Ännu en underbar dag i sommarens tecken har passerat och mynnat ut i en lika underbar kväll.
Elina det knäppa lilla barnet har dragit på sig termosbyxor+vinterjacka och gått ut på altanen med Smilla och där sitter de och äter vinddruvor tillsammans. Mammas knäppa unge ;)

Idag har vi legat på stranden hela familjen och njutit av solen. Emilia fick nöja sig med att sitta i skuggan men lika glad för det var hon. Det är såna här dagar som får mig att längta ännu mer tills vi ska åka utomlands!

I fredags var det midsommar och den firade vi ute i Skokloster hos Marie och Laine. Vi badade i poolen, åkte gummiring efter båten och grillade. Och det största av allt var att jag fick äta mat för första gången på 7 veckor!
Först åt vi sill till lunch och sen grillade vi oxfilé och lax till middag. Men jag blev så jäkla mätt av köttbiten så jag orkade ingen lax.  Det var iallafall himla gott att få käka, men nu är det pulvet som gäller för hela slanten igen.

Veckan som kommer är full med plugg för Robin som ligger efter ett par veckor i skolan pga att han inte fick sina böcker i tid. Så jag kommer ha barnen mest hela tiden, så jag håller tummarna för att det blir fint väder så vi kan ha lata dagar på stranden tillsammans.

Imorgon ska jag och Robin till banken och höra om lånelöfte för ett hus som vi är superintresserade av. Jag hoppas verkligen att vi får det! Det borde inte vara några problem så länge vi säljer huset vi har nu, men man vet aldrig med banker. Sen så vet man ju heller aldrig hur mycket huset går för under budgivningen heller, men vi hoppas iallafall. Så håll tummarna för oss!

Nu ska jag ut och powerwalka med stavarna i det underbara vädret.


Yes i can

Jag har en vän som har varit utomlands och på semestern hade hon en semesterflört med en kille som bodde på orten.
Självklart var det spännande, romantiskt, roligt och kittlande. Vem har inte någon gång tänk tanken att träffa en uppvaktande exotiskt kille när man har vart utomland?

Som många av er vet så är man kanske inte riktigt sig själv när man åker utomlands. Många slappnar av och släpper loss på ett sätt de aldrig hade gjort i Sverige. Det kanske är därför man är så mottagen för romanser?

Iallafall så hade den här killen skrivit ett brev där han förklarade hur mycket han tyckte om henne och bland annat hade hade han skrivit
"I ask myself if i could be with only one girl and the answer is yes i can"

Är det bara jag som tycker att just den meningen är otroligt rolig? För mig är det självklart att man ska kunna vara med en person. Jag ser framför mig en ung solbränd kille som stolt sträcker upp ena handen mot himlen och skriker Yes i can i ren president anda.

Som att det vore rena bedriften att kunna hålla sig till en person.

Själv frågar jag mig om jag kan tänka mig en promenad med stavarna såhär på kvällskvisten, och svaret är
Yes i can!


Älskade tradera

Nu har jag suttit på tradera i ett par dagar igen och lyckats göra ett par fynd på klänningarna till barnen.
Man måste bara älska att man kan köpa hur fina kläder som helst för några kronor. Att det desutom är bra för miljön och att barnen slipper alla läskiga kemikalier som finns i nya kläder är ju bara ett stort plus.
Fast jag ska inte säga nått om att köpa nya kläder för det gör jag hela tiden. Men visst är det underbart när man kan fynda iallafall ;P

Fin klänning som Elina älskade för 11kr


Klänning till Elina 25kr


Borde komma på posten vilken dag som helst. 27kr


Emilia ska också få en klänning. 9kr



Jag ska sätta mig någon dag och rensa ut i garderoberna igen. Helt sjukt vad mycket kläder man samlar på dig. Jag har bebiskläder i säckvis! Och inte vill jag sälja dom heller ifall man skulle få en sladdis nån gång ;)


Det händer inte så mycket

Just nu händer det inte så mycket i mitt liv. Fast ändå har jag ändå på nått sätt fullt upp hela dagarna, kan det bero på mina 2 fina flickor kanske?

Förra helgen var jag på Katrins 25års fest och hade det trevligt. Eftersom jag går på min diet kunde jag inte dricka något men jag hade roligt iallafall. Jag dansade tom lite grann ;)
Min kära mor passade tjejerna så att både jag och Robin kunde gå. Så vi nattade Emilia innan vi gick så hon märkte aldrig att vi var borta i några timmar. Elina var vaken och hade lite lördagsmys med mormor innan hon blev nattad :)

Min diet knallar på den också så på söndag har jag hållt på i 6 hela veckor. Det börjar bli tröttsamt men förra veckan visade det på minus 11kg de här veckorna och totalt minus 22kg.
Mamma kämpar ju också på så jag ska minsann inte ge upp ännu :P

Annars är det inte så mycket som händer. Jag har inga speciella saker bokade i helgen heller så vi får se vad vi hittar på. Nått blir det iallafall för man kan ju inte sitta hemma en hel helg heller :)

Idag gav jag Emilia majskrokar för första gången och det var inte speciellt uppskattat. Men hon kunde ändå inte låta bli att stoppa in den i munnen hela tiden eftersom hon höll den i handen. Reflexer är inte alltig lätt för små bebisar :P

Stoppar in majskroken i munnen


Men USCH mamma vad ger du mig för äckligt?


Mohahaha jag slängde ner den äckliga kroken till hunden


Men mamma hämtade en ny och jag vet inte hur man släpper saker *panik*


Bläää det är verkligen såå äckligt!


Men älskade storasyster tog majskroken och åt upp den samtidigt som hon sa "mamma hon tycker inte om, lyssna vad jag säger" Tack syrran!


Och jag blev jätteglad!


Och syrran också

Hon kan sitta

Jag har ju helt glömt bort att berätta att Emilia kan sitta alldeles själv nu <3
Hon klarar tillochmed av att sitta själv på golvet på sin lekfilt och leka med sina leksaker. Hon är inte precis tippsäker men hon kan sitta långa stunder iallafall.

Min lilla fisgris lite mer än 4.5 månad


En månads tid

Jag kan stolt berätta att jag faktiskt höll mitt mål med viktminskningen.
Jag hade som mål att gå ner 10kg på en månad och idag var det precis en månad sen vi började och vågen visade på minus 10.2kg

Jag kan inte påstå att det har varit lätt och enkelt för det har det verkligen inte vart. Men absolut så himla mycket värt det! Man blir peppad när vågen visar på nedgång och jag mår så himla mycket bättre i både kropp och sinne. Dessutom är jag otroligt stolt över mig själv som klarar av det!

Nu är alltså första månaden avklarad så nu hugger vi in på den andra!

Snart så kanske man travar i mål :D



Hos frisören

Idag var jag hos frisören för att klippa och färga håret. Det blev lite kortare än jag hade tänkt mig och inte alls så ljust som jag ville ha det, men jag är nöjd ändå.

Före

Nu jävlar ryker håret

Och så efter

 

Som sagt lite väl kort kanske och inte riktigt blont som jag ville, men det är iallafall en förändring.


Cirkus Maximum

I måndags var cirkus maximum i bro så då passade jag Elina och mamma på att åka dit.
Det är så otroligt länge sen jag var på cirkus men när vi väl kom in i tältet så kände jag igen doften, det verkligen luktade cirkus. Ganska coolt att man kommer ihåg dofter i så pass många år.

Jag blev verkligen imponerad av allting den här gången. Jag förstår inte hur man kan lyckas med att lära djur så mycket olika konster, vilket tålamod de måste ha :)

Mamma och Elina sitter och väntar på att det ska börja


Föreställningen började med de otroligt fina hästarna


Jonglörer är ett måste på cirkus


Hunk som kör lite balanstrick


Ursöta sjölejon som gjorde de mest sötaste tricken


Skitfula kameler fanns det också


Lamor som hoppar över de fula kamelerna


Killar med imponerade kroppar. Helt otroligt vilken kontroll de har på musklerna. Stackars honom som står underst bara :P


Lite ögongodis för mina kvinnliga läsare, eller ja till de manliga också kanske :P


Dom fina elefanterna, de är verkligen skitstora!


Elefantbajs till Elinas stora glädje


Så jäkla mäktigt




Slutade andas

Igår natt så låg jag nere på soffan och vakade över hunden som är sjuk och inte får lämnas ensam.
Elina och Emilia låg och sov i sina sängar som vanligt på övervåningen.

Vid 4 tiden på natten så satte Emilias andningslarm igång och jag flög upp för trappen och in i sovrummet där hon låg i spjälsängen. Jag stängde snabbt av andningslarmet som givetvis hade väckt Elina så hon var jättledsen.

Sen stod jag och kollade på Emilia i några sekunder, som låg på rygg med båda armarna över huvudet, för att se om hon andades - men det gjorde hon inte. Hon hade inte heller vaknat till av larmet, som tjuter väldigt högt.
Så jag tar min hand ganska hårt på hennes mage och ruskar till lite och då drar hon efter andad. ett djupt andetag, och sprattlar till med armar och ben.

Jag blev så fruktansvärt rädd! Tänk om jag inte hade haft larmet, vem vet om hon hade kommit igång av sig själv? Jag vill inte ens tänka tanken på vad som kunde ha hänt.

Jag är så otroligt tacksam över andningslarmet, absolut den bästa investeringen någonsin.

Älskade barn

RSS 2.0