Årssammanfattning

Det här med två inlägg på samma dag börjar visst bli en ful ovana :P
Snodde den här sammanfattningen av Cissi Wallin, så jag hann faktiskt svara på den nu direkt istället för inatt. Håll till godo nu medan jag börjar med dagens middag - Laxpasta. Den sista pastan jag kommer äta på väldigt länge :S
 
Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Jag åkte iväg på en långresa tillsammans med Robin för första gången utan barnen. Vi besökte både USA, närmaste bestämt Miami och Orlando. Samt att vi åkte på en Caribbean Cruise till Bahamas. 
 
Genomdrev du någon stor förändring?
Ja absolut! Jag har satsat stort på mitt mående och att få mig själv att må bättre. Jag har rensat upp, gått vidare och avslutat sånt som varit stora energitjuvar! Jag har också övergått till att äta mestadels ekologiskt och är mycket mer medveten om vad man ska äta för att boosta kroppen!
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Några stycken bekantskaper fick barn, men den som jag står närmast är Johanna som fick lilla Melwin.
 
Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
3 November när jag opererades, det var verkligen stort för mig!
 
Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov har jag klarat mig från det. Döden skrämmer mig något otroligt så jag hoppas på att jag slipper uppleva någonting med den på bra länge!
 
Vilka länder besökte du?
USA, Bahamas och Turkiet.
 
 
Bästa köpet?
Om man bortser från mina operationer så är nog den nya bilen det bästa köpet det här året. Så himla skönt att ha 2 helt nya bilar med alla garantier som det innebär. Passar oss utmärkt som har noll koll på att meka bil och liknande. 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina barn gör mig alltid riktigt glad och stolt (och fullkomligt galen ibland) Annars när jag kan göra någonting som jag tror är helt omöjligt. Som när jag var med på Elinas gymnastik, trodde inte att jag skulle klara av någonting och blev överlycklig när jag faktiskt gjorde det. Eller när min läkare sa att jag i stort sett var friskförklarad, det gjorde mig väldigt lycklig.
 
 
Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?
Mer umgänge! Jag är såklart glad och tacksam över dom jag har, men jag känner ett behov av att kompletera mitt umgänge. 
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat! Samt vågat mer, jag har en ovana att fega ur ibland. 
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Skrikit på barnen? Usch jag får alltid så dåligt samvete över det, men ibland brister det.
 
Favoritprogram på TV?
Jag kollar inte så mycket på tv faktiskt, men Svenska Hollywood fruar brukar alltid jag kolla på tillsammans med Elina så jag får väl säga det. Eller dokumentärer, det tycker jag om!
 
Bästa boken du läste i år?
Alltså jag älskar att läsa! Men efter min sjukdom så får jag ångest över det. Det var ju när jag låg och läste på jobbet som jag först började märka av att någonting var fel. Men jag ska jobba bort det så att jag kan läsa en massa intressanta böcker igen!
 
Största musikaliska upptäckten?
Ingenting faktiskt, lyssnar på det som spelas typ.
 
Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Nu har jag inget jobb där man kan ha några framgångar att prata om. Så ingenting egentligen.
 
Största misstaget?
Oj jag vet inte alls, jag har nog inte gjort något större misstag det här året - man har lärt sig av dom tidigare :P
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Helt klart gladare! Herregud om man jämför hur jag mådde för några år sen och nu så är det milsvid skillnad. Jag är så glad och lycklig över hur mitt liv ser ut. Har världens bästa partner, bra ekonomi, fina ungar, bra jobb och dom bästa vännerna. Det bästa året på länge faktiskt :)
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
 Okej det här året har varit mycket, men det har tyvärr inte varit sparsamt. Vi har spenderat mycket pengar, helt klart dyrast var bilen men pengarna som vi har lagt ner på resor och mina operationer är nästan lika mycket. Året som kommer nu måste vi satsa mer på att spara ihop en rejäl buffert igen.
 
Något du önskade dig och fick?
 Många saker, nu senast en ny dator av Robin i julklapp.
 
Något du önskade dig och inte fick?
 Att få slippa jobba helger! Det är min största önskan just nu, är otroligt less på att jobba varannan helg!
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Öhh, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjorde då. Jag blev ju 30, men kommer inte på att jag gjorde något särskilt? Men herregud tänk att jag redan är 30!
 
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade vunnit storvinsten på lotto :D Haha nä men det hade inte vart helt fel faktiskt, att vara ekonomiskt oberoende vore inte helt fel!
 
Vem saknade du?
Ingen speciell, dom jag saknar försöker jag att träffa helt enkelt :)
 
De bästa nya människorna du träffade?
Natalie på jobbet! Annars har jag inte träffat några nya människor, som sagt det måste jag bli bättre på nästa år!
 
Mest stolt över?
Att jag har uppfostrat så fina barn!
Hur bra det går för Elina i skolan, Emilias fina empati och omsorg för djur och andra, deras kärlek för varandra. Hur dom så starkt vet hur man ska behandla andra människor och deras medmänsklighet.
 
 
Högsta önskan just nu?
Att allt elände som händer jorden runt ska få ett slut så att alla stackars människor inte behöver lämna sina liv och fly för att överleva.
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
För det första ska jag börja träna på sats här i Bålsta. Både gruppträning och så träffa en pt för att lägga upp en personlig träning. Annars kommer jag att fortsätta på den här resan som jag redan har påbörjat för att må bättre.
 
 
Nu ser jag fram emot ett nytt år! Jag hoppas på att det kommer bli minst lika bra och lyckat som 2015 :D
 

Julafton

Det är med blandade känslor jag inser att allting med julen nu är över. Tråkigt då jag verkligen älskar julen och allt som hör den till. Men samtidigt skönt då man slipper allting som ska göras i dessa tider.
 
Julafton firade vi ute hos Marie och jag måste säga att det var den bästa julaftonen på många år! Jag hade hur trevligt som helst och barnen likaså :) Det enda som var tråkigt var att jag började jobba kl 22, men det var inte så farligt trots allt. 
 
Robin överraskade mig med att ha köpt en ny dator i julklapp, vi hade liksom kommit överens om att inte köpa någonting till varandra så jag hade liksom ingenting att ge tillbaka. Men jag ska nog allt köpa någonting fint här framöver när jag hittar nått :P
 
Obligatoriska bilden framför våran gran innan vi åkte iväg till Skokloster
 
Taggade ungar :D
 
Med Oliwer hemma hos Marie
 
 
Min hunk till karl håller lilla Melwin, jag får verkligen en speciell känsla när jag ser honom hålla en liten bebis
 
 
Äntligen kom jultomten!
 
Tjejerna tillsammans med tomten
 
Alla barnen med tomten
 
Förutom lilla Melwin som var med mormor
 
Julklappsutdelning
 
Som sen Kicki fick ta över
 
 
 
Älskar att se glädjen hos barnen när de öppnar paketen!
 
 
En himla bra julafton faktiskt! Imorgon är det nyårsafton och jag jobbar som vanligt :( Börjar dock inte förens kl 21 så jag hinner ju med att äta en god middag, alltid något. Jag ska försöka hinna med att skriva en sammanfattning av det här året också, kanske tar jag med mig nya datorn när jag åker till jobbet ikväll?
 
 

Uppdatering om läget

Wow 2 inlägg på samma dag, måste vara rekord på väldigt länge :P
Men jag hade faktiskt gått och lagt mig, men var tvungen att gå upp igen då ångesten började knacka på. 
 
Så då loggade jag in här istället och tänkte göra en uppdatering om hur allting går med mina operationer. 
Jag var ju hos min kirurg förra veckan för att kolla upp svullnaden i magen som jag har. Han trodde att det kunde vara vätska som samlats under huden, så han stack in världens längsta nål i magen och rotade runt i jakt på vätska att tömma ut. Nu är jag inte speciellt smärtkänslig, men det gjorde fan ont! Värst var känslan när han rotade runt, det kändes som om jag hade en orm som ringlade runt i magen. Jag blev faktiskt lite illamående av det...
 
Tyvärr var det ingen vätska, utan den är min vävnad som är så pass svullen. Jag hade ju hoppats på att det skulle vara vätska, då hade han ju kunnat tömma bort det och så hade det blivit bra. Istället är det vävnaden och den kan vara svullen i upp till 6 månader!! Så irriterande då jag är svullen på magen och så hela vägen runt, tillochmed svanken är rejält svullen. Men men den som väntar på nått gott. 
 
Sen i januari ska jag köra igång med träningen och det ska bli så roligt! Jag ser verkligen fram emot det, och jag hoppas på att det håller i sig! Jag önskar dock att jag hade någon att gå med, det är alltid lättare att ta sig iväg om man har någon att boka med. 
 
Ja och brösten då? Dom har blivit så himla bra! Tänk vad dåligt jag mådde ibörjan och hur jäkla fula dom var :P 
Nu har dom blivit riktigt riktigt fina och jag älskar dom faktiskt! Visst dom är inte 100% perfekta men herregud det var ju inte det jag var ute efter heller. Jag fullkomligt älskar min kirurg och är så glad över att jag valde honom! Att för första gången på 30år ha bröst är underbart! Dom har också mjuknat och är riktigt klämvänliga, jag valde ju att göra framför muskeln vilket gör att de känns mer som ett naturligt bröst då ingen muskel håller fast dom, de rör sig också mer som ett naturligt bröst. Nackdelen är ju att de kan börja hänga tidigare. Men det är samma sak där, riktiga slutresultatet syns inte fören om 6 månader. Men jag är himla nöjd redan nu!
 
Och Robin då som var så negativ och som absolut inte ville att jag skulle göra det här? Han älskar dom :D När jag är den som letar fel så är det han som hyllar dom. Herregud vad skulle jag göra utan min underbara karl? 
 
Jag tänker inte lägga ut några bilder på mina bröst här av förklarliga skäl, så ni får nöja er med den här bilden på trädet utanför min klinik. Där borta på andra sidan kan man se Danmark :D
 
Jag har fått några frågor vad jag har sagt till barnen om mina operationer. Ingen har sagt något rakt ut, men det har ibland kännts som om jag inte skulle ha gjort det här när jag har barn. Som om det skulle påverka dom negativt.
 
Emilia vet överhuvudtaget inte ens om min bröstoperation. Hon har nämt en gång att mina bröst ser annorlunda ut, men jag sa något svävande om att bröst ibland ändrar utseende och så var det med det liksom. Hon vet om magen, men det är liksom inga konstigheter för henne. 
 
Elina däremot vet om brösten, henne skulle man aldrig kunna lura. Jag har förklarat för henne att mina bröst har blivit tomma och jag ville fylla på dom igen, en liten vit lögn visserligen men hon godtog det. Jag har aldrig sagt att jag ville ha större bröst, utan lagt fram det så att jag ville få tillbaka det som försvunnit. Vi kollar på väldigt många olika dokumentärer på tv, och har vid flera tillfällen sett plastikkirurg och rekonstruktions kirurgi på tv så hon visste ju att det förekommer. 
Magen är det samma sak med, hon vet om att jag ibland hade ont av det lösa skinnet och att det var jobbigt. Hon är verkligen glad för min skull att skinnet är borta - även om hon saknar det mjuka mysiga :P
 
Jag tror att om man inte gör det konstigt så blir det inte konstigt för barn, och det gäller allting. Från hur man gör barn, är sjuk, döden ja precis allt. Barn är fantastiska och dömmer inte och kommer inte med förutfattade meningar. Säg som det är och barnen tycker att det är okej.
 
Dessutom så har jag gett mina barn allt och lite till av mig själv, dom går alltid alltid först i alla avseenden. Så att jag för en gång skull fokuserar på mig, vad jag vill och mina behov gör att jag inte har dåligt samvete över det. Helt ärligt talat så tycker jag att jag förtjänar det av hela mitt hjärta. Men det är klart, hade jag trott att det skulle ha påverkat mina barn negativt så hade jag aldrig gjort det. 
 

Julbord och Naturhistoriska riksmuseet

Jag tänkte skriva om när jag var med på Melwins födelse i tisdags, men jag kan inte sitta vid den datorn så det får bli imorgon.
 
Istället kan jag berätta om att jag har börjat jobba igen efter min sjukskrivning. Första natten var i onsdags, ganska typiskt då jag också var på julbord med jobbet då. Så jag hade tyvärr ingen möjlighet att stanna kvar länge som jag gärna hade velat. Jag är så sjukt sugen på att dansa så ni anar inte! Men så bestämde jag och Marie att vi skulle gå ut på lördag och dansa, första gången på Golden Hits :) Tyvärr så blev hon förskyld så det blev inställt :( Men den andra Januari ska ungarna sova hos farmor då de ska på Disney On Ice. Och då ska jag och Robin gå ut och dansa, om vi så ska gå ut själva :P
 
Julbord :D
Så himla kul att både jag, Marie, Tomas och Tessan jobbar på samma jobb. Det blir liksom som en liten släktträff när det är något evenemang med jobbet :)
 
Jag har verkligen kommit på att jag behöver utöka mitt umgänge! Jag saknar verkligen någon som faktiskt vill gå ut och dansa och ha roligt ibland. Men att träffa nya människor är verkligen inte det lättaste. Hur gör man det liksom? Någon som gillar att resa, dansa och prata om allt och ingenting.
 
Idag var vi också på naturhistoriska riksmuseet för första gången. Ungarna hade verkligen längtat dit så de blev överlyckliga när de upptäckte var dom var någonstans :D Emilia har verkligen snöat in på dinousarier på sista tiden så det var roligt att få den utställningen. Tyvärr hade de ingen dinousauriefilm på Cosmonova så det fick bli en om rymden istället :) En riktig toppendag!
 
Nu har ungarna jullov fram till den 11 Januari, vilket innebär att jag har en massa tid att hitta på roliga saker på. Det ger mig samtidigt lite ångest för att jag känner en press på att man måste göra saker hela tiden. Men nu har vi iallafall gått på museum, nästa grej är väl något badhus. Nu är jag liksom helt läkt så att jag kan gå och bada :D 
 
Sen måste jag försöka att göra klart dom sista julklapparna snart! Det känns ju som om det är dags med tanke på att det bara är 4 dagar kvar till julafton! 
 

SjukHelg

Emilia blev sjuk på torsdag kväll, först trodde jag att det var ögoninflammation men det visade sig sen att det var en förskylning så hon har haft feber hela helgen :( Men hon har vart hur snäll som helst och inte gnällt det minsta, min stora tjej! 
 
Så i helgen har det inte blivit så mycket gjort. Jag och Robin besökte Mall of Scandinavia en snabbis, och herregud vad stort det är! Där ser jag fram emot att shoppa en massa kläder sen när svullnaden har gett med sig. 
 
Sen igår var jag hemma hos Carro några timmar, så himla skönt att komma hemifrån en stund! Och idag var jag och syrran iväg till Enköping ett par timmar. 
 
Resten av helgen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt. Det har väl inte gjort så mycket egentligen då det endå har varit skräpväder, men det hade ju varit kul om vi faktiskt hade kommit iväg till Naturhistoriska museet som vi hade planerat, får se om vi kanske kommer iväg dit nästa helg?
 
Från det ena till det andra... Vet ni hur sugen jag är på att bygga hus?
Jag kollar på hemnet minst en miljon gånger per dag, men inte kommer det ut någon tomt inte! Eller jo, men inte där vi kan tänka oss att bo iallafall. Jag var och frågade arbetarna som jobbar vid Viby äng om dom håller på att göra nya tomter där. Men enligt dom så kommer dom själva bygga upp villor där för försäljning och alltså inte sälja enbart tomter. Att det ska vara så svårt att få tag i en tomt? Och nej, nu tänker jag inte köpa ett hus som inte känns 100% rätt! Jag vill bygga mitt egna och själv få bestämma över allt! 
 
Så om det är någon som känner till en tomt i ett bra område får ni gärna säga till :)
 
Andra advent idag, så det passar väl bra med en bild på Emilia när hon var en liten tomtenisse :)
 
 
 
 

Ändrat beteende

Jag har ju tidigare berättat om hur sjukt oekonomisk jag är när det gäller mat. Jag handlar för hur mycket som helst i månaden, och slänger alldeles för mycket. Men sen förra veckan så har jag faktiskt ändrat mitt beteende! Jag planerar och slänger inte maten, utan återanvänder det som blir över - duktiga jag :D

Förra veckan såg middagarna ut såhär:
 
Måndag: Spagetti och köttfärsås
Tisdag: Lax i örtagårdsås med potatismos
Onsdag: Köttfärsgratäng, med köttfärsåsen sen i måndags och tisdagens överblivna mos
Torsdag: Laxpasta med laxen sen i tisdags
Fredag: Dillkött med kokt potatis, resterna slängde jag faktiskt då varken Robin eller ungarna gillade det.
Lördag: Kyckling med currysås och ris
Söndag: Middag hemma hos farmor
 
I vanliga fall så hade jag slängt resterna och lagat ny mat varenda dag. Men nu återanvända jag det i nya rätter, och jag känner mig så duktig :P Det kanske inte är en sån big deal för dom flesta, men för mig är det de.
 
Eftersom jag försöker att köpa det mesta ekologiskt så har jag insett att jag faktiskt inte kan slösa med mat på det sättet som jag tidigare har gjort. Ekologiskt är så sjukt mycket dyrare så det blir liksom inte ekonomiskt försvarsbart, plus att rent miljömässigt är det ren idioti att slänga mat. 
 
Igår åt vi pasta med pizzakorv och resterna som blev över ska Robin äta till middag idag då resten av familjen, plus Fredrik och Viktoria, ska äta laxsaffransoppa - och det avskyr Robin :P Win win liksom :D
 
Nu ska jag verkligen försöka hålla det här. Ekologiskt och viltkött så långt det är möjligt och återanvända maten istället för att spara - det låter som en bra plan!
 
 
 

RSS 2.0