När det inte går framåt går det bakåt

Jag var på återbesök hos läkaren för 2 veckor sen för att prata igenom diagnosen och kolla igenom mina provsvar.
Läkaren trodde att mina provsvar skulle vara bättre än förra gången då jag har börjat med medicin, men istället hade det blivit sämre... Så nu har de dubblat dosen så får vi se om ett par månader om min kropp har svarat bättre på medicinen då.

Tumören har dessutom växt, så nu har de skickat en remiss till sjukhuset så att de ska kolla upp den med ultaljud för att se om jag behöver operation eller inte. 

Dessutom så är mitt hjärta påverkat av det här. Eftersom ingenting i min kropp fungerar så pressas hjärtat att arbeta hårdare, och följden till det är att jag har fått högt blodtryck. 
Förhoppningsvis så hjälper medicinen mot det nu när vi har dubblat dosen, men om det inte gör det så måste jag börja äta medicin mot det också :(

Inte någo vidare positiva besked med andra ord...

Jag fick också veta att sjukdomen utlöstes under min graviditet med Emilia. Så det har ju faktiskt gått lång tid innan vi började behandla det, 3år ungefär. Så det kanske inte är så konstigt att det har gått så långt som det har gjort.

Håll tummarna för att det börjar gå framåt nu för mig, jag behöver verkligen det.

Laga med Linda del 7 och 8

I tisdags fick Elina bestäma vad vi skulle äta och valde då strimlad potatis med fläskfilé och pepparsås. 

Skala och strimla mjölig potatis. Krydda med vitlökspulver, salt och peppar. Häll över lite smör eller olja och blanda. In i ugnen tills potatisen blivit mjuk


Putsa filén och skär den i skivor


Stek köttet med valfri krydda


Värm såsen, jag vet att det är fusk att använda färdig sås men den här är faktiskt himla god trots det.


Servera tillsammans med sallad

Utvärderin: Gott som vanligt, Elinas absoluta favoriträtt

I torsdags åt vi kassler i currysås med pasta. Perfekt mat till vardags då det både går fort och är gott.

Skär upp kasslern i kuber och stek lite lätt, krydda med curry, svartpeppar och paprikapulver


Häll på creme fraice och en klick currypasta, jag använde red currypasta.


Tyvärr har jag ingen bild på hur det såg ut när det var klart. Men servera tillsammans med pasta, gärna bandspagetti. Vi hade även broccoli till. Det kanske inte ser så gott ut på bilden, men tro mig, det är verkligen supergott.
 

Laga med Linda del 6

I söndags så gjorde jag en supergod gratäng av resterna av köttfärsåsen som jag gjorde tidigare.
 
Skala och strimla potatis som du kryddar med salt, vitlökspulver, svartpeppar, paprikapulver och lite grillkrydda

Blanda köttfärsen med potatisen och lägg på bitar av mozzarella. Ställ in i ugnen tills potatisen blivit mjuk


Servera tillsammans med tomat

Utvärdering: Det blev verkligen grymt gott och alla åt med god aptit.

Elina 5år

Idag blir min lilla tjej hela 5år gammal, en hel hand med andra ord. 

Min underbara tjej som dagligen fyller mig med stolthet och kärlek.



Finare femåring finns det inte


Laga med Linda del 5

Idag orkade jag inte prova något nytt recept så jag gjorde spagetti och köttfärsås
 
Börja med att steka lök och sen köttfärs i en stekpanna. Krydda med grillkrydda, paprikapulver, svartpeppar, vitlökspulver och cayennepeppar.


Ha i passerade tomater och salsasås, låt sedan puttra.


Sist har du i apetina ost med smak av vitlök och persilja. 


Klart att servera tillsammans med kokta grönsaker


Utvärdering: Alla älskade det (som vanligt när jag serverar detta) Jag tyckte att det var ovanligt gott, speciellt så är det grymt gott med osten. Den smälter inte, men mjuknar på sig och blir krämig och passar perfekt till denna rätt. Resterna av köttfärsåsen tänker jag hitta på nått skoj med de närmaste dagarna, kanske någon god gratäng?


Trött, tröttare tröttast

Idag var det min 9:onde dag i rad som jag har jobbat natt. Jag känner mig faktiskt ganska sliten och trött så jag tänkte precis krypa ner i sängen när jag kom på att jag har en läkartid kl 11. 

Gah jag som är så jäkla trött och gäspar mest hela tiden. Men jag ska försöka lägga mig i sängen när jag kommer hem från läkaren och sova en stund iallafall. Jag jobbar bara inatt också, sen är jag ledig fredag och lördag!

Så på fredag har jag lovat Elina att hon och jag ska ha en riktig myskväll tillsammans. Vi ska kolla på Den lilla sjöjungfrun och äta nått smarrigt. Hon har beställt frusna hallon och jordgubbar, kanske köper vi lite ost och kex till det också?

Sen på lördagen kanske vi ska fira Elina eftersom hon fyller 5år på måndag. Det känns helt sjukt att mitt lilla ynkelskrynkel har blivit så stor. Jag vill pausa tiden, åka tillbaka och få uppleva henne som bebis igen. 

Underbar liten 2åring saknar Tomas som är i Thailand
http://static.photobucket.com/player.swf?file=http://vid83.photobucket.com/albums/j303/lindaodiva/MOV013.flv

Laga med Linda del 4

Idag blev det lyxig Biff Stroganoff med ris.

Skär oxfilé i strimlor och bryn i en stekpanna


Salta, peppra och ha i hackad lök


Häll på grädde, tomatpure, chaminjoner, en skvätt soja, lite kalvfond och låt puttra ihop


Servera med ris och sallad


Utvärdering: Jag tyckte att det var gott, Emilia älskade det (förutom köttet som vanligt) och Elina gillade bara såsen och riset. Robin tyckte inte att det var så gott.




Laga med Linda del 3

Denna dag blev det ostpanerad kycklingfilé med gräddsås och ris.

Banka ut kycklingfilén tunt och förbered för paneringen. Ha ägg med salt och peppar i en tallrik, mjöl i en annan och riven ost i den tredje.



Doppa kycklingen i äggen, därefter mjölet och till sist osten


Stek filén på medium värme, var försiktig så att du inte bränner paneringen


Gör en gräddsås av grädde, vatten, kalvfond, soja, kryddor och red av den.

Servera maten tillsammans med en sallad. Jag hade romansallad, gurka, tomat, salladskrydda och lite olja i.


Utvärdering: Emilia tyckte att det var jättegott, men hon åt bara ris, sallad och sås, Elina gjorde samma sak. Jag tyckte att det var gott, men ingen favorit då jag inte är så förtjust i ost. Robin tyckte att det var gott. 




Intensiv period

Igår var det Elinas tur att bli sjuk, hög feber plus att hon kräks. Nu har hon visserligen inte kräkts sen inatt så jag hoppas att den biten är över iallafall. Det är så jobbigt när hon mår såhär dåligt, hon vill vara nära hela tiden och jag får så dåligt samvete när jag inte kan, eller när jag måste åka till jobbet. 

Jag jobbar föresten galet mycket just nu, på 12 dagar jobbar jag 143 timmar. Då jobbar jag 2 dagar, sen ledig en dag och sen 10 dagar i rad. Så just nu är jag himla trött! Jag jobbar natt och sen kommer jag hem till sjuka barn och måste ta hand om dom istället för att sova. Men men det funkar de också, iallafall en kortare period. Dessutom gillar jag att jobba, det är det här med sjuka barn som är jobbigt ;)

Nu ska jag ta och städa huset medan ungarna kollar på film, så är det iallafall rent och fint här hemma när jag åker till jobbet ikväll.



Laga med Linda del 2

Idag blev det texmex panna med hemmagjord salsasås och guacamole.

Börja med tacosåsen, hacka lök och paprika och fräs tillsammans i smör och pressad vitlök


Ha i krossade tomater och kryddor


Allra bäst resultat får du om du har en riktigt bra medhjälpare i köket 


Stek nötfärs och krydda med salt, cayennepeppar, paprikapulver och spiskummin. Ha sedan i en del av den hemmagjorda salsasåsen och låt koka ihop


Riv någon god smakrik ost


Lägg upp taco chips i en ugnsform, lägg på köttfärsen, salsasåsen och den rivna osten, ställ sedan in de i ugnen och låt det gratineras


Ta ut maten ur ugnen och lägg på gurka, majs och romansallad, sen är det redo att serveras.


Utvärdering: Helt okei rätt, Robin tyckte att det var jättegott. Det var roligt att göra egen salsasås och slippa alla tillsatser som finns i färdigköpta.
 

Laga med Linda

Dom följande dagarna ska ni få följa mig i köket, jag gör ett litet experiment och hoppas på att få inspiration och en massa nya recept.

Dagens: Sejfilé i paprika och basilikasås

Förberedelser: sejfilé, skivad morot med hackad vitlök, paprika som ska rostat i ugnen


Fräs morot och vitlök i smör tills morötterna blir mjuka


Häll i de krossade tomaterna, och paprikan som du har rostat i ugnen


Mixa allting till en slät sås


Tillsätt creme fraiche och sejfile och låt sjuda några minuter.

Resultatet



Utvärdering
Barnen totalvägrade äta maten, och tyckte inte alls att det var gott. Jag själv tyckte att maten var okei, men absolut ingen favorit. Det här är ingenting som jag kommer att göra om iallafall.

Hemma måndag

Idag är jag hemma med en krasslig liten Bodil. Hon har vart hängig hela helgen, snorig och hostig, så jag tänkte att det är lika bra att hon får vara hemma idag också.

Jag själv skulle verkligen behöva sova känner jag! Jag har jobbar 16:30 - 07:30 både lördag och söndag och jag har inte kunnat sova efteråt så idag är jag trött! Och Emilia vill inte alls sova, och det går liksom inte att slumra på soffan med henne heller ;)

Så ikväll tänker jag gå och lägga mig tidigt, men först ska jag hem till Marie och äta surströmming! Man måste ju passa på medan man fortfarande kan sitta ute, snart är det ju vinter! På tal om vinter så kollade jag och Elina på overaller i helgen, det känns helt galet att man redan måste börja kolla på sånt.

Nu ska jag och lillskrutten ta och äta lite laxsoppa till lunch och sen ska jag försöka få henne att kolla på film med mig i soffan, lättare sagt än gjort.

Egentid med liten







Utkast: Sep. 01, 2012

Jag och Elina har haft en supermysig dag tillsammans. Hon har länge velat att bara hon och jag ska göra något tillsammans, så idag åkte vi till Kista. Vi gick i affärer, lunchade och avslutade med bio. Det var hur mysigt som helst och Elina är överlycklig, men nästa gång vill hon att vi ska vara borta längre. Nu började jag ju jobba 16.30 så vi hade ju en tid att passa. En underbar dag hade vi iallafall, och imorgon börjar hennes dans, så det ska bli jättespännande :)

RSS 2.0