Jag orkar inte

Jag måste plugga - men jag orkar inte

Jag måste städa - men jag orkar inte

Jag måste tvätta en maskin - men jag orkar inte

Jag måste gå på kvällspromenaden - men jag orkar inte

Jag är helt slut, ovanligt eller hur? Jag har som vanligt vart igång hela dagen och nu sitter man i soffan som en tjockiskorv och orkar knappt trycka på tangenterna.
Imorgon är det upp tidigt och sen iväg till banken för att betala resten av det nya huset och sen har vi tillträde till de.
Jag som har tyckt att jag har haft mycket att göra hittills, de kommer ju inte vara någonting i jämförelse med hur mycket jag kommer att ha att göra de närmaste månaderna.

Det känns ju skönt att köket är färdigplanerat och beställt iallafall. Nu är det bara resten kvar ;)

Nej nu måste jag väl sätta igång med mina måsten, även om jag inte orkarKönsroller och Genus

Könsroller och genus

"Blev det en flicka eller en pojke?" Det är oftast den alla första frågan som nyblivna föräldrar får av sin omgivning. På så sätt börjar könsindelningen så fort man har blivit född. Barnet får på sig rosa kläder om det är en flicka och blå kläder om det är en pojke. På det sätter visar man upp för världens vilket kön den lilla bebisen tillhör. Samtidigt börjar omgivningen redan anpassa sina tankar om det nya barnet beroende på dess kön.

 

Redan från början

Forskning visar på att bebisar behandlas olika redan från början utifrån vilket kön de tillhör. Flickor hålls ofta vända inåt i famnen medan pojkar vänds utåt. Flickorna får mer personlig bekräftelse och får höra hur söta och vackra de är. Pojkarna får mindre ögonkontakt och tillåts utforska mer i sin omgivning. Om en flicka ramlar och slår sig är vi mer benägna att trösta än om en pojke ramlar och slår sig.

Det är ingen slump att nyfödda flickor får höra hur fina, söta och vackra dom är. Medan nyfödda pojkar får höra hur starka, vakna, och pigga dom är. Barnet börjar tidigt att formas efter samhällets normer, värderingar och rollförväntningar.

Nyfödda barns beteende är likadan oavsett om det är en pojke eller en flicka men ändå så uppfattas deras beteenden olika beroende på vilket kön de tillhör. Ett exempel är att om en flicka gråter så tolkar vi det som att hon är rädd. Medan om en pojke gråter så tolkar vi det som han är arg.

 

Kön och genus

Kön och genus är två sidor av samma mynt. Kön är de biologiska faktorerna som bestämmer om man är man eller kvinna. Genus däremot är den sociala och kulturella delen av ens kön – kvinnligheten och manligheten. Hur man förväntas vara utifrån vilket kön man tillhör. Tidigare ansåg man att kön och genus var sammankopplade redan från födseln. Att alla de egenskaperna man anser att en kvinna respektive en man ska ha var biologiskt. Nutida forskning visar däremot att det inte går att bevisa att män och kvinnor beter sig på olika sätt utifrån vilket kön man tillhör. Istället är uppfattningen att man beter sig på olika sätt utifrån de sociala och kulturella förväntningarna som finns på dig som tjej eller kille.

En bebis kommer in i våran värld utan några som helst föreställningar om hur den ska vara. Den har inga kunskaper eller förefattade meningen om att killar ska vara på ett visst sätt och tjejer på ett annat. Det är omgivningen som visar och förmanar om hur man ska uppföra sig och hur man ska vara. Alltså agerar inte människor utifrån vilket kön de tillhör utan beroende på vilken uppfostran vi har fått. Det är vi själva som skapar genus. Ett exempel på hur vi skapar genus är att vi betecknar rosa som en flickfärg och blått som en pojkfärg.

 

Media, reklam och leksaker.

Samhället har stor inverkan på hur vi uppfattar saker som manligt respektive kvinnligt.

Går man till affären för att köpa kläder så ser man en tydlig uppdelning i pojk respektive tjej avdelningar. På tjejavdelningen hänger det rosa, röda, glittriga, tajta kläder och med fina tryck av fjärilar, hästar, prinsessor och hjärtan. Medan på pojkavdelningen hänger det blå, gröna, mörka kläder med tuffa tryck av spindelmannen, döskallar, bilar och liknande. Killarnas kläder är även av starkare kvalité, lösare som gjorda för vild lek.

Medan tjejkläderna ofta är tajta, tunna och av sämre kvalité. Detta sänder ut signaler om att pojkar ska vara vilda och leka mycket medan tjejer ska vara mer stillasittande och pyssla.

Det skiljer även i storlekarna på kille respektive tjej kläder. Ett par byxor i storlek 92 från tjejavdelningen är ett par cm mindre än ett par byxor i storlek 92 från pojkavdelningen.

Dessutom hänger det stora bilder på killar klädda i tuffa kläder ovanför pojkavdelningen och tjejer iklädda fina glittriga kläder ovanför tjejavdelningarna för att ytterligare visa barnen vart de hör hemma någonstans.

 

Även i leksaksaffären är leksakerna uppdelade i pojk respektive tjej leksaker. På pojkavdelningen hittar vi saker som stimulerar aktivitet, konstruktion, våld och sport. Medan vi på tjejavdelningen hittar färdiga redskap, pärlor, köksutrustning, dockor och annat som stimulerar olika slags rollekar.

Det är vi vuxna som väljer att leksakerna ska vara indelade i 2 olika kategorier, pojkleksaker respektive tjejleksaker. Små barn struntar vad de leker med men vi väljer att ge olika leksaker beroende vilket kön barnet har. På det viset uppmuntrar vi barnet att leka med dessa leksaker och naturligtvis föredrar då barnet att leka med dessa.

 

Från reklamen matas barnen också av hur de ska vara. Är det reklam om verktyg visas det upp en muskulös man. Är det reklam om tvättmedel ser man ofta en kvinna och ibland även en flicka som hänger upp tvätt ute i naturen. Är det reklam om godis är det ofta så att det är riktat så att kvinnorna njuter medan männen får mer energi.

 

Krav att leva upp till

Tjejer och killar har olika förväntningar på hur de ska vara och bete sig. Som tjej ska man vara vårdande, medlande, empatisk, vacker, snygg, sexig, känslosam, och social.

Som kille ska man vara, självständig, teknisk, stark, inte visa känslor, drivande, alltid vilja ha sex och försörjande.

Dessa normer blir vi matade med från att vi föds. Tjejer används redan från unga åldrar som medlare mellan pojkar. De används till att lugna ner stökiga pojkgrupper då de anses vara lugna och får rollen som en liten "hjälpfröken" De utvecklar då sina sociala färdigheter och tränar sig på att vara vårdande, empatisk och medlande.

Pojkarna har däremot inga sådana förväntningar på sig. De får mer spelrum att vara vilda och bråkiga. De tillåts vara högljudda och att kräva uppmärksamhet. Även här visar vi att pojkar ska stå i centrum medan tjejerna ska stå i bakgrunden och finnas till ifall att pojkarna behöver detta.

 

Mina egna funderingar

För mig är det självklart att små barn är exakt likadana. Det finns ingenting som skiljer behoven eller beteendet  beroende om det är en pojke eller en flicka. För mig är det individuellt och barnets personlighet som skiljer de olika behoven och beteenden åt.

Jag tror att det beror på hur man själv är uppfostrad och att man inte är tillräckligt medveten om problemet som bär skulden till att vi behandlar barn olika beroende på vilket kön de tillhör. Man vet helt enkelt inte om vilka konsekvenser detta har.

Det går på automatik att man säger att flickbebisar är söta och vackra medan man säger att pojkbebisar är tuffa och starka. Men väldigt få funderar på vad detta innebär för barnet och varför man faktiskt säger så. Är man inte medveten om problemet är det omöjligt att göra någonting åt det. Detta i kombination med att många fortfarande tror att barns beteenden är medfödda beroende på vilket kön man tillhör gör att detta är ett stort problem.

Jag tycker också att det är skamligt hur media framställer könsrollerna, där kan man heller inte ha förklarningen till att de inte är medvetna. För det tror jag absolut att de är! De borde ta större ansvar och påverka så att alla barnen har samma chans, oberoende på vilket kön de har, i samhället!

Någonting som jag också tror sätter stopp för att sudda ut gränserna mellan pojke och flicka är rädslan! Man är rädd för att ens pojke ska bli mobbad om han kommer till dagis i en rosa tröja med tryck av ett hjärta. På det viset låter man det fortsätta på samma vis som det alltid har varit på grund av rädsla, rädsla för att vara annorlunda och sticka ut.

Detta är för mig ett stort problem! Jag tycker inte att barnen ska bli begränsade och bli placerade i ett fack utifrån vilket kön de tillhör.

Tjejer ska ha lika stor rätt att ta plats, bråka och vara högljudda. Precis som en pojke ska kunna leka med dockhörnan och pyssla. Att sluta lägga sina egna förväntningar och värderingar på barnet och istället se till individen är det viktigaste man kan göra för barnen!

Om folk skulle se bortom könet och istället se barnet så skulle vårat samhälle bli mycket bättre. Ingen skulle behöva känna press och behöva vara så som samhället anser att en tjej respektive kille ska vara.

Det handlar inte om att tjejer inte ska få ha på sig rosa klänningar och leks med dockor. Eller att inte pojkar ska ha få på sig tröjor med dinosaurier på och leka med bilar. Det handlar om att alla barn oavsett kön själva ska få ha möjligheten att välja och få prova på vad de själva tycker om.

Jag vill att alla barn ska få 100 olika möjligheter att själva få välja vilka, och hur de vill vara istället för bara 2 - Pojke eller Flicka. Låt barnen få vara barn, inte tjej och kille.

 

 

Källförtäckning

Genuspedagogik 2003 Kajsa Svaleryd

Genus - hur påverkar det dig? 2005 Helena Josefson

http://www.dn.se/insidan/vuxnas-fordomar-fostrar-barn-in-i-konsroller-1.397570 Den 22/10-2010

http://www.jamstalldskola.se/vad-ar-jamstalldhet/genus-genusteori.shtml  Den21/10-2010


Underbara helg

Den här helgen har vart en av de bättre på länge.
Först i fredags så var ju Robin ute med sina vänner och då kom Carro på besök och så snackade vi en massa skit långt in på natten.

Sen i lördags så beställde vi äntligen vårat nya kök och sen så på kvällen så var det min tur att gå ut medan Robin tog barnen. Först var det förfest hemma hos Katta och vi som var där var
Jag
Maria
Mabel
Katrin
Eken
Putte
Madde
plus 2 killar som jag inte kommer ihåg namnet på ;)
Det märks verkligen att jag inte är ute så ofta för jag blir typ helt lyrisk och tycker att allt är skitkul ;)
Sen åkte vi vidare till Bifrost där det faktiskt var en hel del människor. Det var så jäkla kul att få komma ut och dansa även om det var på det skitstället!

Men idag fick jag verkligen sona för att jag druckit alkohol. Usch vad dåligt jag har mått! Jag kom inte ens upp ur sängen förens klockan var 15.30
Det kanske inte var det allra smartaste att dricka alkohol när man inte har ätit något på en månad. Men det var faktiskt värt det trots allt ;)
Sen idag har jag faktiskt ätit mat. Jag var verkligen tvungen, hade jag tagit en shake så hade jag med 100% säkerhets ha spytt.
Men imorgon är det back to shakes som gäller :/

Bilderna är snodde från Kattas blogg ;)

Känner mig lite död

Någon mer än mig som har haft en tuff morgon idag? Jag var så jäkla trött imorse när Elina vaknade att jag inte ens orkade slå upp ögonen.
Som tur var skuttade Elina in till Emilia och så underhöll de varandra där en stund medan jag fick tid att vakna. Väl uppe ur sängen var det inga problem men oj vad jobbigt det var att kliva upp.

Nu ligger jag i soffan och väntar på att klockan ska gå för snart ska jag och Robin åka och beställa kök till nya huset.
Någonting säger mig att Robin inte mår bra idag :P Han var ute igår med sina vänner och har fortfarande inte kommit hem, så det blev nog jäkligt sent igår.

Jag har ett svagt minne av att han ringde mig inatt och frågade om han fick åka till Ante eller nått liknande. Jag var nog mindre trevlig men jag hade ju precis lyckats somna så jag sov nog mer än jag var vaken :P

Sen ikväll ska jag och Katta gå ut! Det ska bli så jäkla kul att få komma ut och träffa folk och jag funderar på om jag kanske ska ta nån cider trots att jag pulvrar, men jag har inte bestämt mig ännu.

Bio och shopping

Idag åkte jag och Johanna till Kista för bio och lite shopping.
Filmen vi såg, meet the parents, var sjukt roligt. Jag brukar inte tycka att såna filmer är så bra, men jag skrattade högt flera gånger. Det var precis vad jag behövde efter den här jäkla skitdagen i skolan!

Efter att filmen var slut så gick vi lite i affärer och jag hittade en superfin tröja på hm som jag provade. Tyvärr satt den inge bra på mig så jag gick ut och letade vidare och hittade en supersnygg klänning som jag provade.
Den satt lite väl tajt på mig så den blidde det inte heller.

Men när jag sen skulle sätta på mig tröjan så hittade jag den inte någonstans! Jag letade och letade men det var helt borta! Sen kom jag på att jag säkert hade glömt den i den förra provhytten en trappa upp.
Hur korkad måste man inte vara om man glömmer sin egna tröja i ett provrum?

Jag sprang iallafall upp och frågade om de hade hittat den och personalen kollade verkligen konstigt på mig, inte så konstigt egentligen :P Och efter lite letande så hittade vi den snyggt upphängd på en galge :)
Som tur var hade jag iallafall ett linne på mig så jag gick ju inte runt med bar överkropp precis :P

Nu börjar det också märkas lite att jag har gått ner i vikt. Jag har en låååång väg kvar innan jag blir smal men det känns iallafall kul att jag själv börjar märka skillnad.

Klänningen satt liite väl tajt nu, men om några kilon till så ;)


Skit gubbe

Jag snubblade på den här låten på youtube
http://www.youtube.com/watch?v=koJlIGDImiU&NR=1

Jag älskar verkligen den låten rent ut sagt och det var minst 100år sedan jag hörde den så hela jag fylldes av kärlek.
Så jag släckte ner alla lamporna och tände ett par ljus och ringde Robin som sitter uppe i datarummet:

- Älskling kan du komma ner till mig i 4 minuter?

- Nää jag hjälper Ante och Johan

-Med vad?

- Med att få poäng så att man blir awesome

- Men snälla kom ner och dansa en tryckare med mig

- Aldrig!

- Men snälla, jag älskar dig

- NÄÄÄÄÄÄÄÄ

- Skit på dig gubbe

Detta var samtalet, lite förkortat, jag tjatade mer på honom ;)

Why oh Why har jag världens mest oromantiska gubbe?

Jag skulle seriöst få en hjärtattack av glädje om han hade satt på en fin låt, tänt ljus och bett om att få dansa med mig. 

Hmm hade jag sagt att jag hade gjort korv med bröd så hade han säkert kommit springandes ;)

Romme nästa

Har jag sagt att jag har världens bästa mamma?
Hon ska nämligen vara barnvakt åt mina två huliganer nästa helg medan jag och Robin åka iväg till Romme för att åka skidor.

Vi kommer förmodligen åka upp på fredag eftermiddag och så kommer vi hem igen på söndagen. Så vi kommer alltså vara borta i 2 dygn! Det har aldrig hänt förut, vi har vart borta en natt men aldrig 2 så det ska bli spännande att se hur det går. Förmodligen kommer det gå hur bra som helst. 

Jag ser iallafall grymt mycket fram emot det! Tänk er vilken lyx att få komma hemifrån, åka skidor, gå på after skii och bara ha roligt. 

Dessutom är vi ett underbart gäng som åker upp, kan det bli bättre? 
Ja lite bättre hade det ju vart om jag inte hade pulvrat så att jag kunde dricka lite men det spelar mindre roll. Jag kommer ha skitkul iallafall!

Fast jag har lite ångest över hur mycket jag kommer ramla och om jag kommer kunna åka i alla backarna, förmodligen inte. Jag kan bara tänka mig hur snygga mina ben kommer bli :P Mina blåmärken lär ju byggas på.

Nej nu måste jag verkligen sluta sitta framför datorn och börja plugga inför provet imorgon... men det är ju så jäkla tråkigt! Varför kan det inte vara lika kul att plugga som att åka skidor?

Vem vill åka till Thailand när man kan åka hit?
Ja men det här går ju bra

Jag satte mig ner för att plugga affärsjuridik men det går inte så bra. Istället sitter jag på facebook, bloggar och läser aftonbladet.
Ni ska se hur jag ser ut just nu, helt röd om kinderna, håret står åt alla håll och ögonen är helt rödsprängda. Verkligen så jäkla jäkla trött!

Åhhh jag har så jäkla dålig humor :D Jag sitter bokstavligen och asgarvar för mig själv från några konversationer på facebook. Ja en aning övertrött kanske jag är ;)

Varför plugga när man kan facebooka?

Facebook is the shit
Jag skrattade så mycket när jag tog dom här kortet så att jag nästan kissade på mig

Iq fiskmås

Ibland blir jag verkligen trött på mig själv! 

Jag har suttit hela jäkla morgonen och pluggat till provet som jag ska ha på torsdag. Vi har fått ett papper där läraren har skrivit ner vilka sidor vi ska ha med och jag har läst igenom och skrivit anteckningar över det jag har ansett varit viktigt.

Men när jag kom till de sista sidorna så märkte jag att de inte stämde överens. Läraren hade nämligen skrivit ut vilken sida och från vilken rubrik, men så var det inte i min bok.

Då kom jag på det...
Hon utgår ju från den gamla boken och jag har den nya

ÅHH hur kan man vara så jäkla korkad som jag är?! 
En halvdags plugg är helt i onödan, nu måste jag sitta hela jäkla kvällen och göra om allting.

Shit vilken korkboll jag är

Zombie

Är det konstigt att vara så trött att man inte ens orkar klä på sig?

Jag var helt död imorse när Elina vaknade klockan 8. Hela kroppen värkte och jag hade lyckats ligga på mitt högra ben som är fullt av blåmärken av att jag ramlade när jag åka skidor - pain!
Men som tur var nöjde sig Elina med att jag satte på barnprogram så jag kunde ligga och halvslumra till halv 9 då Emilia vaknade. 

Nu ligger jag i soffan, fortfarande inte påklädd, medan barnen går omkring och leker med dockvagnen.
Om en timme ska Emilia sova middag och efter det har jag tänkt åka ner till centrum och låta ungarna leka vid ruschtkanan utanför systemet. Förhoppningsvis har jag piggnat till dess så jag orkar klä på mig :P

Igår var jag också ute för första gången på evigheter. Fast frågan är om det verkligen räknas? Jag och Andreas gick till Bifrost i brist på annat, så jag var iallafall ute till klockan 2 ;)

Nej nu ska jag försöka ta mig i kragen och leka häst här hemma som Elina tjatar om. 

Mitt stackars stackars ben

Min nya kärlek

Nu är jag hemma igen, utan några brutna ben ;) Fast det känns nästan som om de skulle vara brutna, har så sjukt jäkla ont i smalbenen där pjäxorna har klämt.

Men vad sjutton gör det när det var så jäkla roligt!

Ni anar inte hur roligt jag har haft, jag älskade det verkligen! Det var så jäkla underbart att få komma iväg en hel dag och göra någonting kul!
Jag har verkligen insett hur mycket jag saknar att få komma iväg med kompisar och göra saker.

Jag som trodde att jag skulle ramla hela tiden, överraskade verkligen mig själv. Jag klarade av att åka hjälpligt iallafall, fast visst bjöd jag på några vurpor ;)

Robin ska åka upp till romme om ett par veckor med sina kompisar och jag funderar på om jag kanske ska följa med. Det finns vara 2 problem.
1. Att få tag på en barnvakt, för vi blir borta en natt så det kan ju bli ett problem,
2. Det är Robins kompisar och jag vill liksom inte vara i vägen och sinka ner dom.

Ah vi får se hur det blir, det skulle vara kul iallafall :D

Jag provade föresten att åka snowboard och jag kan säga som så att det inte gick bra ;)
Jag kunde inte ens resa på mig utan att ramla, och när jag fick hjälp med att resa mig upp så ramlade jag efter några sekunder. Det var så jäkla sjukt svårt! Det slutade med att jag ramlade bakåt och slog i min handled och då gav jag upp, efter bara några minuter ;)

Åhhh jag vill åka mer!

Åka skiiidor

Eeeeiii imorgon ska jag åka skidor för första gången sen jag var mini liten!

Det ska verkligen bli en utmaning med tanke på att jag inte ens kunde åka när jag var lite, eller jag åkte ju... jag var grym på störtlopp ;)

Det ska bli så otroligt kul att komma iväg! Vi som åker är:
Jag
Robin
Ante
Jossan
Toppzi
Linnea

Så om ni ser mig sitta i rullstol med gipsade ben vet ni varför ;)

Linda Svarar

Jag har fått en del frågor efter mitt inlägg om att jag pulvrar såhär kommer svaren.

Försvinner inte dina muskler när du pulvrar?
Nej genom att man äter mindre än 50g kolhydrater om dagen så går kroppen in i ett tillstånd som heter Ketos, vilket innebär att kroppen förbränner fett som bränsle istället för att använda kolhydrater som kroppen vanligtvis använder som kroppens bränsle. 
Så så länge du äter dina påsar som du ska så skyddas dina muskler.

Du kommer ju gå upp i vikt igen när du börjar att äta
Ja detta är väl en av de vanligaste påståendena man får. Det folk verkar glömma bort är att du kommer gå upp i vikt igen oavsett på vilket sätt du gått ner så länge du inte lägger om dina vanor som du hade innan.
Tex om du väljer att gå ner i vikt genom att minska dina portioner och börja motionera. Men om du sen slutar att motionera och ökar portionerna så går du ju upp i vikt, inte sant?
Det är samma sak när du dricker shakes. Om du går tillbaka till att äta för mycket och motionera för lite så går du ju givetvis upp i vikt. Att pulvra är ingenting som du ska göra hela livet, utan enbart ett sätt att gå ner i vikt på.
Sen så gäller det ju att du lägger om dina vanor när du sen börjar äta riktig mat!

Du ska helt enkelt inte äta mer än vad du gör av mer, enkelt eller hur?
Så folk som tror att man går upp allting igen när man börjar äta är helt enkelt okunniga.

Jag vet flera stycken som har gått ner i vikt med hjälp av pulver och sen hållt vikten med bra mathållning och motion.

Du kommer ju få näringsbrist
Nej. Pulvret innehåller precis allting du behöver få i dig dagligen och det är inte ovanligt att man får i sig mer av de nyttiga när man pulvrar än när man inte gör det pga ensidig kost.

Det är faaaarligt att pulvra
Nej det är testar på akademiska sjukhuset och är alltså godkänt och rekommenderas till och med av läkare


Har ni några fler frågor så är det bara att ställa dom :)

Varför jag själv har valt det här är för att det funkar så otroligt bra för mig. Jag älskar att befinna mig i ketos och känner mig pigg och full av energi (för det mesta iallafall) Dessutom ger det snabbt resultat och bara det är sporrande!

Hur kunde det då bli såhär?
Jo jag hade grym foglossning när jag var gravid vilket resulterade att jag knappt kunde gå. Jag låg alltså i soffan större tiden av dygnet och ni anar inte hur deprimerande det var. Jag mådde skit rent ut sagt och vad gjorde jag då - jo jag unnade mig goda saker.
Och att vara helt stilla i nästintill 9 månader i kombination med en massa gott resulterade givetvis i en hel del viktuppgång. 

Men nu är det 1 år sen Emilia föddes och jag känner mig redo att äntligen ta tag i saken och jag unnar mig faktiskt att äntligen må bra över mig själv! Att få titta mig i spegeln och känna "fan vad snygg jag är" 

Alla metoder till att gå ner i vikt......

Viktväktare
Gastric By Pass
Viktklubb
Atkinson
Gi
Lchf
Pulver
mm

... är bra så länge personen är bra.
Gamla minnen

Ibland måste man få drömma sig tillbaka

Första gången jag och Robin skulle ut efter Elina, vad mörkt hår jag hade!
Eken var skitnöjd
Finaste Maria
Hur sjutton kunde vi bo sådär?
De var tider de ;)
Hahaha seriöst jag döööör ;)
Yeah
Carro fick ju också ragg :D
Min mamma säger att tjocka barn inte kan le.... men de kan dom!
Jag och Maria övade från tidig ålder
Ute i de fria
Batman grottan
Skrattkrampar
2 av 3 vet jag vilka de är iallafall ;)
Tomas är mer gay än vad man kan tro


Och han ska vara min man?
Den som visar mest tänder vinner
Personalfest på Dinners
Vad sjutton hände?
Inte riktigt koll på läget
BLÄÄÄ kolla in snusen
Nu orkar jag inte leta upp fler bilder, har så ont i magen av allt skrattande :D

Ren och kär tortyr

Idag så hittade jag och Elina färsk hel kyckling till kanonpris på Willys så vi passade självklart på att köpa en och göra storkok på.
Jag stekte kycklingen lite snabbt först och sen hade jag ner den i en gryta tillsammans med lite hönsbuljong där den fick stå och safta till sig. Sen slängde jag i potatis, morötter, broccoli och paprika som fick koka sig mjuka i buljongen.

Ni anar inte hur jäkla gott det luktade! Jag höll på att dö rent ut sagt! 

Jag har gått på renkur i 18 dagar nu och jag har inte stoppat någonting i munnen, inte ens ett jäkla tuggummi. Det ända jag har konsumerat är shakes och vatten. 

Men idag smakade jag av buljongen, vilket egentligen bara är vatten och kryddor, och jag höll nästan på att börja gråta ;)

Det är så sjukt jäkla jobbigt att inte äta någonting! Förstå att jag liksom inte har ätit nått på 18 dagar!

Men men vill man bli fin får man lida pin, heter det inte så? Och nu ska fasiken de sista gravkilona bort.
Och den här gången tänker jag inte ta pauser eller fuska, för jag vet hur lätt det är att börja fuska mer eller att inte komma igång efter sin paus!

Jag är trött på att vara fet och ful!

No no no noIbland är det bra

Ibland är det riktigt bra att ha en lärare som är lite extra intresserad av en. 

Jag vet inte om jag har berättat om det tidigare i bloggen men jag har en lärare som är lite väl närgången.
Jag hade honom förra terminen i ett ämne som jag inte kan någonting alls i (dator relaterat)
Och tyvärr missade jag de sista lektionerna i terminen då jag var hemma så jag fick aldrig reda på vilket betyg jag fick.

Men idag när jag var hos syon så passade jag på att fråga vad jag fick för betyg i det ämnet och jag tappade verkligen hakan när hon sa Mvg.
Det är verkligen ofattbart hur jag har kunnat få det! Jag kan liksom ingenting i det ämnet och jag har inte gjort bra ifrån mig precis. Jag trodde att jag skulle få G och så fick jag Mvg.

Helt sjukt!

Den perfekta duon

I have a dream


GRRRR

Mitt i natten

Jag fick sovmorgon idag vilket resulterade i att jag sov till 12.30 - 13.00 idag. Det var verkligen superskönt att få sova så länge, men nu är jag superpigg och kan inte alls somna.
Och jag ska upp till skolan imorgon vid 7, lagom pigg jag kommer vara ;)

Jag har iallafall duschat och borstat tänderna så när jag börjar känna mig trött är det bara att krypa ner i sängen. Annars brukar jag alltid vänta med att borsta tänderna tills jag är dödstrött och ska gå o lägga mig, så jag släpar iväg mig till toaletten och borstar vilket alltid resulterar i att jag blir pigg!
Men inte idag, idag ligger jag steget före :P

Robin sa precis att jag såg väldigt rolig ut och jag förstår inte alls vad han menar?
Jag ligger naken i soffan med datorn i knät och har alla lampor släckta så det ända ljuset kommer ifrån datorn.

Hm jag vet inte riktigt om jag ska ta det som en komplimang?


Längtar

Vet ni var jag längtar efter?
Att få vara ute och ha roligt, dricka goda drinkar, dansa och ha kul.

Sen åka hem och ha grymt fyllesex ;) Sen få sova hela morgonen och sedan få ligga kvar i sängen hela dagen!
Äta pizza, sexa, kolla på film och bara va.

Längtar som en tok!

Emilia 1år

Idag blev min lilla bebis en stor tjej! Det är helt galet att det redan är ett år sedan hon kom till världen.
Det känns som om hon alldeles nyss var ett skrynkligt litet kolli som låg och sov hela tiden.

Nu är hon istället en underbar liten tjej med en stor personlighet. Visserligen sover hon mycket fortfarande fast det är ingenting jag klagar på precis ;)

Vi hade lite firande här hemma men det är imorgon det stora kalaset är. Då kommer hela släkten och vi ska bjuda på tacos och sen blir det tårta till efterrätt.
Men vi hann med lite paketöppning och smarrade lite gjorde vi också ;)

Det var allra roligast att stå på paketen

Lite roligt var det att riva bort papperet också
Bobbycaren var väldigt uppskattad
Elina tyckte också att den var rolig
Men det allra bästa var glasstruten
Kladdigt värreNu har jag ingen bebis längre :(

Djävulens verk

Bristningar måste vara djävulens påfund för att plåga oss människor lite extra

En tjejdag

Idag är Robin iväg och åker snowboard med grabbarna så jag har vart hemma med tjejerna.
Elina hade sin första dag på dagis efter all ledighet och hon hade haft jättekul! Så roligt att hon puttade bort mig när jag skulle hämta henne och sa att hon inte ville åka hem, hon ville minsann vara kvar med sina kompisar ;)

Efter att vi hämtade henne åkte vi ner till min skola och jag fick mitt schema för den här terminen. Ett schema som jag inte alls är nöjd med! Jag ska försöka få en lärare att ändra sitt upplägg för just nu är det små fjuttiga lektioner på 40minuter som är jättekonstigt lagda, så håll tummarna för att hon går med på det ;)

Sen när vi var på väg hem från centrum så sa jag åt Elina att hon måste hålla mig i handen så att inte hon inte blev påkörd av någon bil vilket resulterade i denna kommentar från henne

"mamma när jag och Emilia går själva på vägen, då kommer det en bil och kör på oss och då åker jag och Emilia upp till himlen"

Men då skulle jag ju bli jätteledsen, svarade jag

"men mamma det är ingen fara, Emilia får sitta i mitt knä där uppe i himlen"

Det gott folk är äkta syskonkärlek <3
Nu ska jag snart laga mat till barnen, champinjonfylld panerad fisk, potatis och romsås blir det idag.
Sen ska vi bygga en koja tillsammans och leka monster.

Imorgon blir det skola och jag kan väl inte påstå att jag ser fram emot det...

Mina underbara små puckon

Underbara unge

Ikväll när jag skulle natta Emilia så kom Robin precis ut ur badet och la sig i sin säng. Så jag gick in och satte på Emilia pyjamasen där inne och pratade lite med Robin.

Så kom Elina också in i rummet och sprang raka vägen till sängen och kryper upp och lägger sig på Robins arm och myser.
Men det dröjer inte länge förens hon upptäcker att han ligger där naken...

Hon fick syn på snoppen och hoppade genast ur sängen. Sen vände hon sig mot mig, rynkade ihop näsan och gjorde världens min som om hon vore äcklig och sa med ynklig röst jag tycker inte om snoppar, jag tycker bara om snippor

Det var så jäkla kul att höra och det kom verkligen direkt från hennes hjärta!

Robin blev också grymt nöjd över den kommentaren då hon enligt honom ska bli lesbisk och aldrig röra en kille....

London 24 - 29 maj

Den 24 maj åker jag och Katrin äntligen till London! Vi har pratat om det flera år och nu äntligen blir det av!
Jag är så jäkla glad över detta! Att få komma iväg utan Robin och ungarna och bara få göra saker som jag själv vill och bara få vara Linda.

Någonting som jag ska göra är att äta på Jamie Olivers restaurang! Det har jag drömt om så länge jag kan minnas så det är en självklarhet för mig! Sen ska vi göra alla de vanliga turist grejerna, shoppa, dricka goda drinkar, äta god mat och helt enkelt njuta!

Nu börjar nedräkningen!

London here we come
Besöka Jamies restaurang
Gå på vaxmuseum
Åka coola bussar

Pengar

Idag kom jag på hur mycket jag längtar tills både jag och Robin jobbar.
Det kommer ju kännas som om vi blir miljonärer! Förstå hur mycket vi kommer kunna lägga undan varje månad till sparandet jämfört med nu och tänk hur mycket mer man kommer kunna unna sig saker i vardagen.

Skulle vi ha ganska dåliga löner så borde vi ändå få minst 20.000kr över när allting är betalt och just nu känns det som en förmögenhet!
Men... det finns alltid ett men... förstå hur lång tid det är tills dess!

Först ska jag studera i ungefär 4år. 4 jäkla år, det är liksom längre tid än vad Elina har funnits!
Hon kommer liksom gå i skolan när jag äntligen börjar jobba! Det är ju givetvis sina fördelar, som tex att de slipper gå heltid på dagis som många andra barn tvingas göra.

Men det är fortfarande sjukt lång tid!

Ibland har jag bara lust att skita i studierna och ta ett jobb bara för att börja tjäna pengar igen...
Men då skulle jag få ett mindre bra betalt jobb och studerar jag skulle jag förhoppningsvis få ett bättre betalt jobb vilket innebär med pengar.
Ibland är det lätt att se till nuet istället för att se på framtiden.

En lista över 2010

Katta hade en lista på sin blogg så jag är så fräck och snor den till mig själv ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Köpte hus utan att först ha hyrt det och satt ut vårat nuvarande hus på försäljning hos mäklare

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag kommer inte ens ihåg om jag hade några löften förra året?

 

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja Christina <3

 

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov

 

5. Vilka länder besökte du?
Turkiet

 

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Min gamla kropp, motivation och att göra fler saker!

 

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
14 januari, Emilias kom till världen.

 

8. Vad var din största framgång 2010?
Att lyckas studera med bra betyg med 2 små barn.

 

9. Största misstaget?
Jadu ingenting jag vill skriva ut här.

 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte mer än vanligt.

 

11. Bästa köpet?
Huset, gungan till Emilia när hon var liten och Robins telefon - han blev så glad!

 

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Mat

 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ingenting speciellt som jag kommer på just nu.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

All slags barnmusik...

 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tror jag...

 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest! 

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tjatat 

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma hos Robins mamma tillsammans med hans syskon.

 

19. Blev du kär i år?
Jo

 

20. Hur många one night stands?
0 - den eviga siffran

 

21. Favoritprogram på TV?
Utan tvekan Desperate Housewifes, men Pensionärsjävlar är bra kul de också!

 

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nää orkar inte lägga min energi på sånt

 

23. Bästa boken du läste i år?
Twilight

 

24. Största musikaliska upptäckten?
Att barnmusik faktiskt kan vara riktigt bra ;)

 

25. Något du önskade dig och fick?
En ny säng, eller den är beställd iallafall!

 

26. Något du önskade dig men inte fick?
Miljonvinsten

 

27. Årets bästa film?
Har sett så många bra filmer så det är omöjligt att säga, kan inte namnet på dom heller föresten ;)

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Kommer inte riktigt ihåg... eller jo vi åt väl middag här hemma?

 

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja väldigt många saker men det finns det väl alltid?

 

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Stil?

 

31. Favoritmånad?
Januari för att Emilia föddes då.

Augusti för vi åkte utomlands


32. Vad fick dig att må bra?
Mina barn, Robin, vänner och familj

 

33. Vilken kändis var du mest sugen på?
Gerard Butler och Ashton Kutcher, helst samtidigt *mums*

 

34. Vem saknade du?
Ingen som jag inte träffade.

 

35. De bästa nya människorna du träffade?
Hm träffade väl inte så mycket nytt folk på det sättet. Får väl säga Ante eftersom jag knappt visste vem han var innan han flyttade in hos oss.

 

36. Vilka blir dina nyårslöften?
Inga sötsaker på minst 1år, glass under sommaren är undantaget.


RSS 2.0