Julafton 2013

Den här julen skulle vi egentligen ha firat hemma hos Marie men det blev lite ändringar i sista minuten och firandet blev överflyttat hem till mig istället (vilket jag ångrar lite nu i efterhand då det fortfarande inte är riktigt undanstädat)
 
Jag hade jobbat natten och slutade kl 7 på julaftonmorgon så jag smög in julklapparna under granen när jag kom hem, till ungarnas stora förtjusning
 
Förväntansfulla ungar
 
Dukat för julmat
 
Alla klapparna är på plats
 
 
Iår var det min tur att vara jultomte, tyvärr var jag nog den sämsta tomten i världshistorien. Jag tänkte att jag skulle göra så att de inte märkte att det var jag som var tomten, men i mina försök att dölja mig själv blev jag en väldigt ond tomte. Haha jag hade inte en tanke på det när jag spelade tomten men Robin berättade efteråt att jag var den ondaste tomte han någonsin hade träffat :S Aja det bevisade bara att jag inte ska försöka mig på att spela tomte. Nästa år ska jag garanterat betala någon för att komma som tomte hos oss så att ungarna får en riktig tomte. 
 
Men nu är julen över för den här gången, och hur mysig julen än är så är det riktigt skönt att den äntligen är över. Nu är det bara nyårsafton som ska göras, sen så hoppar vi på 2014 - som ska bli ett toppenår!

Julstök

Jag har aldrig varit så sent ute med att köpa julklappar som det här året, faktum är att jag köpte de första julklapparna i tisdags. Det här året kommer jag nämligen inte göra om samma misstag att köpa en massa jäkla julklappar. De andra åren har ju varit hysteriska och ungarna har bokstavligen drunknat i julklappar.

Visserligen har ungarna rensat ut sina rum och skänkt bort de mesta leksakerna, så egentligen har de inte alls mycket kvar. Men behöver de verkligen så mycket då, de leker ju inte med allting iallafall. 
 
Det jag har köpt till Elina är olika pysselgrejer. Det vet jag kommer bli uppskattat då hon älskar att pyssla. Bilden visar en del, det andra har jag beställt från Panduro men det har inte kommit ännu. 
 
Jag har även köpt en Ariel barbie som man kan bada med, det har hon önskat sig länge och nu när vi äntligen får ett badkar så kommer hon ju kunna använda den :)
 
Till Emilia har jag köpt en Tingelingdocka som kan flyga. En spindelmannen docka som hon har tjatat om länge och ett pussel. Jag ska också köpa ett gäng dinosaurier då hon är lite inne på det just nu.
 
Jag har även köpt 12.5kg lego som de ska få som en gemensam present från tomten. 
 
Så jag har verkligen inte köpt några mängder det här året, snarare tvärtom tycker jag. Och om sanningen ska fram så får jag verkligen hejda mig då jag egentligen vill köpa mer...
 
Här är en bild från tidigare år, förstår ni nu att de drunknade?
 

Hemma med liten

Magsjukan slog till med full kraft natten till lördag här hemma. Stackars Emilia blev jättedålig. Som tur är blev hon snabbt bra igen, men hon får stanna hemma idag från dagis för säkerhetsskull. 

Så just nu sitter hon på golvet bredvid mig och leker med lego. Snart ska vi hoppa in i duschen tillsammans och göra oss iordning för att åka in till Bålsta, Emilia ska gå till frisören och sen så tänkte vi ta en fika i centrum.
 
Elina är i skolan som vanligt och Emilia kräver mycket mer uppmärksamhet från mig än vanligt, hon har ju inte syrran att leka med ;)
 
Just precis nu, mamma bry dig om mig
 
 
Busunge nummer 1
 

Är jag en rasist?

För nån dag sen diskuterade jag och X om en tredje person. Och jag sa då att jag tycker att det är jobbigt att umgås med den personen då jag inte förstår vad hen säger. X säger då till mig "men nu är du bara rasist"
 
Jag blev jätteförvånad och kände mig verkligen påhoppad. Jag identifierar verkligen inte mig själv som en rasist! Ja den personen bryter och det är därför jag tycker att det är jobbigt att umgås med hen. Men det handlar inte om att denne är invandrare, utan att det känns obekvämt när jag för 100onde gången frågar va? och till sist nickar och håller med fast att jag inte förstått personen. Antagligen förvärrar min dåliga hörsel hela situationen. 
 
När jag ifrågasatte X uttalande så sa hen att "ja du tycker illa om någon för att hen bryter och då är man rasist"

Men det är verkligen inte så! Jag tycker inte illa om personen utan jag sa bara att det är jobbigt och att det blir stelt och tryckt stämning då jag inte förstår. Det känns verkligen jobbigt att jag blev kallad för rasist när jag verkligen inte är det.
 
Det är samma sak som när jag var inne på sjukhuset pga ryggmärgsprovet och då fick jag en dansk läkare som jag inte förstod ett ord av vad han sa. Jag måste ha sett ut som ett frågetecken när han pratade för jag förstod verkligen ingenting. Det är skrämmande att de låter läkare som inte behärskar det svenska språket låta möta patienter utan någon tolk. Just i sjukvården är man i ett sånt underläge och är sårbar, därför måste man åtminstonde kunna kommunicera till 100%
 
Efter mycket förklarande så förstod iallafall X vad jag menade och bad om ursäkt för att hon sa att jag var rasist.
 
Men jag känner mig fortfarande förolämpad.

Intensiv vecka

Den här veckan började med att jag började jobba kl 07:30 måndag morgon, sen hade jag en timmes rast mellan 17 och 18 för att sen jobba 18-07 vaken natt. Så där gick det ett dygn till bara jobb, ni anar inte hur trött jag var när jag åkte hem på tisdag morgon.
Det enda roliga den dagen var mitt telefonsamtal med Robin där han berättade att Elina hade kläckt ur sig "jag älskar min familj som pappa har gjort med sin pung" 
 
Igår var jag på julbord med jobbet, himla mysigt fast att maten inte var någon höjdare i mina ögon. Det slutade med att det bara var jag och Marie kvar så vi blev utskickade till hotellreceptionen där vi fick sitta för oss själva. Men det var lika trevligt för de :)
 
 
 
 
 
 
 Det måste föresten ha hänt något med min kamera i mobilen, alla bilderna blir suddiga och dåliga. Fast jag har ingen aning om vad det kan vara?
 
 

Andra advent

Emilia går runt och sjunger glittriga pruttar, Elina pysslar med en äggkartong, Robin sitter på toaletten och jag har precis städat undan efter middagen. Nu ska vi alldeles strax mysa ner oss i soffan med pepparkakor och tända ljus.

Man bara måste älska julen 
 
 

Inte någon överraskning, men ändå!

Kort efter att jag publicerat mitt förra inlägg så fick jag ett samtal från Bålstadoktorn angående mitt provsvar som jag lämnade i måndags. Tyvärr hade inte mina värden blivit bättre efter att vi höjde min medicindos för 3 månader sen, tvärtom så hade de blivit ännu sämre.
Det kom väl inte som någon jätteöverraskning precis med tanke på hur jag mår. När jag lämnade blodprovet så sa jag till och med att jag trodde att jag hade blivit sämre. Men det trodde de inte riktigt på med tanke på att de hade höjt dosen. 

Så från att ha varit på ett jättebra humör så känner jag mig nu som en påse hundskit! Jag är så trött, dödstrött! Och inte blir det bättre av att jag självklart drabbas av alla symptom som någonsin finns (känns det som iallafall)

Så nu tänker jag gå och lägga mig i sängen och tycka synd om mig själv innan jag ska åka iväg och jobba. 
 
Dessutom möts man av det här när man kollar ut genom fönstret...
 
Jag vill verkligen bli bra nu, det känns som om mitt liv rinner iväg utan att jag kan närvara till 100%

Önskelista

 
Sänggavel från Ellos, ett klipp med tanke på att man kan få 50% rabatt :P
 
 
Underbart överkast från Zara Home
 
Ett utplock av helt underbara vaser från Zara Home
 
Gardin, tassels och "gardinstångknopp"
 
Fin duk till köksbordet, också den från Zara Home
 
Tänk att få sänka ner fötterna i den här underbara mattan på morgonen, det skulle nog bli en anings lättare att komma upp då
 
Det känns som om jag måste åka in till stan och besöka Zara Home för att klämma och känna på sakerna på riktigt :)

Inspiration

Nu är det ungefär en månad kvar tills vi tar över nya huset och mitt huvud håller på att svämmas över med ideér på hur jag ska inreda alla rummen. Just nu håller jag på att planera vårat sovrum. 

Nuvarande sovrum är väldigt ljust och har lite shabby chic känsla över sig. Så vill jag inte ha i det nya huset. Jag vill ha en varm, lyxig och ombonad känsla. 

Jag surfar runt på en massa olika sidor och blir inspirerad, jag har också insett att jag behöver vinna på lotto om jag ska kunna inreda och renovera så som jag vill ;)

Det här rummet är precis så som jag har tänkt det. Litet men bekvämt och harmoniskt i färgerna. 
 
Jag älskar tanken på en liten soffa med tillhörande bord framför sängen. Tyvärr är vårat sovrum alldeles för litet för att det ska vara möjligt. Men himla fint är det!
 
Det skulle inte vara helt fel att ha ett sovrum i den här stilen, som att vara på solsemester året om.
 
Nu längtar jag verkligen tills vi får ta över huset så att jag kan sätta igång!

RSS 2.0