Stackars min bebis

Jag tycker så synd om Elina, hennes rumpa vägrar att bli bra.

Allting började när den första värmen kom i början på sommaren. Hon fick några röda prickar i rumpan som jag först trodde var värmeutslag eller att hon blivit lite röd av blöjan. Så jag smörjde med en massa olika salvor men ingenting fungerade. Så då tog jag henne till bvc och vid det laget så hade hon blivit illröd i hela rumpan och hon hade jätteont, det var tom så illa att hon hade börjat flagna lite skinn.
På bvc så sa de att det var svamp så jag gick en 5dagars behandling som skulle ta bort det.
Det kändes skönt att få en diagnos så jag smörjde men när dom 5 dagarna hade gått så hade det fortfarande inte blivit bra. Så jag ringde till bvc igen och då sa de att ta en omgång till så jag smörjde i ytterligare 5 dagar. Men det var fortfarande inte borta.

Så jag ringde till bvc ytterligare en gång och då fick jag en läkartid på vårdcentralen. Så jag gick dit med Elina och visade upp hennes rumpa. Hon hade blivit lite bättre men var fortfarande röd med en massa prickar.
Så doktorn tänkte skriva ut ytterligare en svampbehandling åt henne men han visste inte riktigt vilken sort så han ringde till Enköpings sjukhus för att höra efter där. Som tur var rekommenderade de honom att ta prover på henne för att se vad det var. Så de tog prover som skickades iväg.
Vi behandlade det inte någonting medans provsvaren kom. När provsvaren kom visade det sig att hon hade en infektion i huden som måste behandlas med antibiotika 3gånger om dagen i 10 dagar. Svampproverna som de skickade bort visade negativt, alltså ingen svamp.

Så jag gav henne antibiotikan och de lovade att det skulle gå bort helt nu. Och det blev faktiskt bätte. Hennes rumpa såg jättebra ut och jag trodde att problemet äntligen var löst när jag slutade behandlingen.
Men efter ett par dagar så dök de röda prickarna upp igen! Så jag tog henne till bvc igen, tyvärr var min riktiga bvcsköterska på semester men jag fick träffa en annan. Till slut var det 3st som kollade på hennes rumpa och alla sa att det var svamp.
Deras förklarning löd såghär:
Elina måste först ha fått svamp, som sen orsakade en infektion i hennes hud. Jag behandlade henne mot svamp och svampen försvann med inte infektionen. Då behandlade vi hennes infektion med antibiotika och infektionen försvann.
Men när man äter antibiotika så sätts kroppens balans ur spel och svampen lyckades få fäste igen eftersom kroppens naturliga försvar för försvagat.

Det var vad de sa så jag påbörjade en behandling mot svamp igen. Det här var för en vecka sen och det har inte blivit något bättre alls. Hon har fortfarande en massa röda pricka kvar.

Så nu ska jag ringa till bvc igen efter helgen om det inte har blivit bättre. Nu får de fan ta och göra någonting.
Hon kan inte gå runt och vara irriterad i rumpan hela tiden. Det är så synd om henne, hon kliar sig och är irriterad hela tiden.

Man tycker att bvc borde kunna lite mer än såhär. Jag blir så irriterad att de inte kan hjälpa min dotter!

Jag känner mig maktlös

Kvällsbad

Igår efter middagen tog jag Elina och mamma hundarna och gick till Fånäsbadet. Det var jätteskönt att vara ute och gå vid den tiden, inte alls lika varmt som tidigare på dagen.
När vi kom fram så var det bara ett par personer där, men de gick nästan på en gång. Det var jättemysigt att vara där själva. Elina badade lite grann, men det var inte så populärt, jag tror att hon tyckte att det var lite för kallt.
Men mamma min badade! Det var helt otroligt, men hon fick ett rygg och hoppade i i bara bh och trosor, det var riktigt skoj!

Lite roligt med vatten


Med mormor kändes det tryggare


Scamp älskar att bada


Men nån bild på min mamma badandes blev det inte

Mamma flyttar in

Min mamma har äntligen lyckats få huset uppe i Norrland uthyrt. Vi har försökt bra länge, men nu gick det äntligen.
Tyvärr så har inte mamma hunnit få sin lägenhet här nere ännu. Hon står som nr 1 i kön så nu väntar vi bara att det ska komma in en 2:a på nederbotten. Så medans hon väntar på lägenheten så ska hon få bo hemma hos oss.
Så idag flyttar hon in här hos oss. Vi får se hur det går, det kommer säkert vara lite jobbigt ibland men det är såklart att vi ställer upp när det behövs.

Jag sitter inne i datarummet men Elina i knät och det är hur varmt som helst. Varför kan det aldrig vara lagom? Antingen är det för varmt eller så är det för kallt. Man blir aldrig riktigt nöjd.
Det här är verkligen en sån dag som man bara vill ligga på stranden och njuta. Ligga och steka och svalka sig i vattnet lite då och då, tyvärr går det inte riktigt med Elina ännu. Men nästa år kanske.

Det här är Robins sista arbetsvecka och sen har han semester i 3 hela veckor! Jag ser verkligen fram emot att han ska vara ledig. Speciellt efter vår göteborg resa som han och jag ska göra tillsammans, det kommer bli underbart.
Att bara att få rå om varandra är en lyx som vi inte har alltför ofta precis.

Nej nu ska jag fortsätta dagen med att ge Elina lite gröt, så kanske hon blir på bättre humör.


Börja studera?

På senaste tid har jag börjat fundera på om jag kanske ska börja studera på komvux. Det skulle verkligen behövas, men det är så mycket som säger nej. Hur ska vi klara det ekonomiskt?
Det skulle innebära att jag skulle få studielån, vilket känns surt. Jag snabbräknade och kom fram till att jag skulle få ca 100.000kr i studielån och det är hur mycket som helst.
Nu är det också sämsta möjliga tiden att göra det, nu när vi ska flytta till större och våra kostnader komma öka rejält.
Då börjar jag också fundera på vad som är bäst, köpa huset eller studera? Åh jag blir så förvirrad! Jag vill verkligen ha huset, och vi har ju redan fått det. Men jag vill också studera så jag får betygen!

Drömmen skulle vara att Robin hade så pass bra betalt att jag kunde studera utan att behöva ta studielån och att vi ändå skulle klara oss utmärkt. Tyvärr är det inte så.

Hur ska jag göra? Kommer jag att klara det? Hur kommer det bli med Elina?

Skit att jag inte tagit tag i det här tidigare!

Supergod middag

Idag lagade jag en supergod middag. Skagenpanna med lax och kräftstjärtar som jag serverade med tagliatelle.
Det var verkligen hur gott som helst och jag ska definitivt äta det igen!

Robins tallrik innan han högg in på det goda

Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter min lilla tripp till Norrland. Vi kom hem igår natt vid 1-tiden.

Jag har haft det toppen! Vart och shoppat, ätit ute och bara myst. Jag kommer verkligen sakna att ha huset att åka upp till.
Jag vet att det är jättebra att mamma äntligen fått det uthyrt, men det känns ändå vemodigt.
Både jag och Elina stormtrivs där uppe, det är underbart.

Men det är samtidigt skönt att vara hemma igen. Och det var underbart att se hur glad Elina blev att att träffa Robin.
Han kom hem på sin lunch idag för att mysa lite, och så fort Elina hörde ytterdörren öppnas och Scamp skällde så sprang hon ut i hallen och blev superglad när hon såg att det var pappa. Det var så fint!
Hon saknade nog Robin när vi var där uppe. Tex en gång så öppnades dörren och hundarna skällde och då sa hon pappa, pappa pappa? Så hon trodde att det var han som kom.

Men nu är vi hemma igen


Hej då

Jag fick ett samtal för nån timme sen om jag ville åka upp till Norrland.
Jag tvekade inte en sekund, självklart vill jag det! Så det var bara att snabbpacka det nödvändigaste och slänga i sig lite mat.

Snart kommer skjutsen och då börjas den 50mil långa resan. Det ska bli så kul! Mamma kommer säkert bli rejält överraskad när vi 2 och Elina knackar på mitt i natten :D

Älskar impulsiva resor. Man känner sig levande.

Hej då så länge. Vi syns om några dagar

Jag känner mig lite nere

Idag har jag verkligen tänkt på att 2 av mina närmaste vänner ska flytta ifrån Bålsta och börja studera.
Det känns tungt.

Jag är absolut jätteglad för deras skull, men jag kommer att sakna dom så otroligt mycket.
Och att båda två ska flytta samtidigt gör det dubbelt så svårt. Vem ska jag nu ringa och prata skit med? Träffa helt spontant för en fika eller gå en promenad med?
Jag kommer känna mig så ensam utan er :(

Nu låter det nästan som om jag inte har några fler vänner än dom två, men så är det ju inte. Men det är faktiskt dom 2 personerna som jag spenderar mest tid med som ska flytta.
 
Ni får lova att komma upp ofta och hälsa på!

Vi ska på kryssning den 2 augusti tillsammans. Det blir vår sista grej som vi gör tillsammans innan ni flyttar, har ni tänkt på det?Det blir som en liten avslutningsgrej innan ett nytt spännande kapitel börjar i era liv.
Vi kommer ha så roligt och jag ser verkligen fram emot det!

Nu när de åker iväg och pluggar och startar helt nya liv så börjar jag samtidigt fundera på mitt eget. Vad ska jag göra?
Vad vill jag jobba med? Så många frågor och jag har inga svar - det känns också jobbigt.

Vad vill jag? Vad kan jag? Vad kommer jag att få?


Tiden går så långsamt

Den här veckan har verkligen krypit fram i snigelfart. Jag vet egentligen inte varför för jag har ändå gjort saker. Men på nått sätt har allt bara kännts segt som kola.

I måndags gick jag och Elina till lekparken tillsammans med Linda och Wilmer. Det var jättetreligt förutom att barnen stoppade stenar i munnen hela tiden, så vi satte oss utanför på gräset i stället och då gick det bättre.
Wilmer var superglad och försökte klättra på Elina, men hon var lite mer skeptiskt.

I tisdags gick jag på långpromenad och sen åkte vi och storhandlade efter att Robin slutat jobba. Egentligen gjorde jag ju inte så mycket den dagen. Så det är väl inte så konstigt att det kändes segt.

Men idag har jag verklign haft fullt upp. Städade på morgonen, gick till biblioteket, var på djuraffären, ute på promenad, de var folk här, sen städade jag lite till (min skurmopp gick sönder så jag måste köpa en ny)
Sen så mötte jag och Elina upp Robin efter jobbet så gick vi och köpte varsin glass som vi satte oss på gräset och åt.
Elina fick sin första egna glass, en vaniljpuck. Hon blev helt galen och tyckte att det var supergott. Riktigt kladdig blev hon också, och snäll som hon är bjöd hon lite på sitt kladd till sin mamma och pappa :D

Sen gick vi hem och fixade lite här hemma sen var det bara att börja laga mat. Idag blev det hemmagjort mos med citronpeppar och gräslök tillsammans med stekt fisk och remoladsås - det blev supergott.

Och nu sitter Elina i diskhon och badar medans jag bloggar.

Det känns som om tiden kryper fram och jag vet inte varför? Det kanske är för att jag vill att tiden ska gå fort så vi kan flytta. För er som inte vet blev flytten framskjuten till den 1:a september pga att de ska tapetsera om alla rummen. Då är det mycket bättre att vi inte bor där så vi slipper det. Mycket skönare att ha allt nytt och fräsch när vi väl flyttar in.
Så vi ska väl gå upp till färgaffären och välja ut tapeter snart, det ska bli roligt!

Nej nu har Elina tröttnat på att bada så nu ska jag ta och leka med henne innan hon ska grötas och läggas.

En hel glass bara för mig??


Mm kladdigt och gott


Roligt både att kladda och att bli ren ;D

En dag på skansen

Igår fick jag en idé om att vi skulle åka till skansen. Så jag väckte Robin som fortfarande låg och sov och han var också med på idén. Så vi gjorde oss iordning så fort vi kunde och sen satte vi oss i bilen på väg till Skansen.
Det kändes jättekul, solen sken och det var perfekt för en sån här impulsgrej.
Det tog en liten stund att hitta till själva skansen då varken jag eller Robin visste hur man kom dit. Men det gick till slut.

Det var hur mysigt som helst att gå runt där. Det var helt perfekt väder, varmt med moln så det inte blev för varmt.
Elina var egentligen mer intresserad av allt runtomkring än av djuren men det var kul iallafall. Vi var i några timmar men sen tröttnade Elina på vagnen så då gick vi ut och köpte glass istället.
Så satte vi oss utanför i gräset och vilade oss lite. Robin var supertrött och höll på att somna i gräset så vi började åka hemmåt. Men vi stannade till i Barkarby och åt buffé på Pizza Hut. Det var väl okei, men inte så gott egentligen.
Men Elina svullade som aldrig förr. Hon fick en skål med majskorn i som hon proppade i sig oavbrutet. Hon fick också små bitar med bröd som hon svullade :D Mitt lilla svullbarn ;)

På vägen hem från Barkarby öppnade sig himlen och det öste ner regn så hela motorvägen blev översvämmad. Lite åska och blixta blev det också.

Allt som allt var det en underbar dag. Det måste man börja göra oftare! Både impulsiva och planerat!

Tack älskling för en underbar dag


Äntligen framme


Precis kommit in


Jag är en stor tjej och kan gå själv på skansen


Jag kollar på djuren, Elina kollar på allt annat ;)


Fina skansentåget


Elina struntar helt i grisen och leker med staketet istället


Elina klappar en get <3


Men stocken bredvid geten var mycket roligare


Jag och Elina kollar på sälar


Oj vilken stor älg


Liten bebisälg som såg helt död ut


Björnar


Tyvärr en jättedålig bild men det är varg och vargungar, så fina!


Nu är det lunchdags


Och lite mammapussar fick man också


Sitta på pappas axlar är bra mycket roligare  än att sitta i vagnen


Elinas vagn med fina ballongen


Ballongen var jätterolig


Dags att börja packa

Idag fick vi reda på att vi fick lägenheten i Gillmarksbyn. Det känns så otroligt bra, 115.5kvadratmeter som bara blir vårat -underbart!
Vi ska få helt nya tapeter i alla rummen, så det kommer bli precis som vi vill ha det. Sen så kommer vi självklart fixa lite med fondväggar och sånt eftersom vi bara får välja bland sk standardtapeter. Men då har vi ändå något att utgå ifrån.
Allt känns så jäkla bra just nu. Vi var uppe på banken idag och pratade om lånelöfte och det var nog inga problem alls sa de. Vi får hem papprena i nästa vecka så då får vi det bekräftat helt.
Så snart är vi husägare. Nu börjar man samla vuxenpoäng på allvar ;)
Men först och främst så ska håbohus komma och besikta vår lägenhet imorgon innan vi skriver några papper. Och vi vet redan nu att de inte kommer att gå igenom för att vi har fondväggar i sovrummen.
Det är bra konstigt, vi har fixat och lagt ner många tusenlappar för att få det snyggt men det godkänns ändå inte.
Men när jag flyttade in var det trasiga tapeter, fettfläckar och ritat på och det var helt okei?
Men tycker den nya hyresvärden om tapterna så kommer de godkänna det. Och det borde de ju göra, det är ju snyggt!

Vi besiktade bilen idag också och den gick igenom förutom anmärkning på att nån lampa inte fungerade, så det känns också skitbra!

Sen var jag på arbetsintervjuv idag om ett extrajobb som bartender och som det ser ut nu ska jag börja jobba extra varannan helg på fredag och lördag nätter. Det känns jättespännande! Jag har aldrig jobbat som bartender förut men jag tror att det kommer vara jättekul! Isåfall börjar jag nästa månad :D

Så nu händer det grejjer, allt känns nästan för bra för att vara sant.


Happyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappyhappy


Enköpingsfika

Idag tog jag Elina och Christine bilen ut till Enköping för att träffa Carran. Det var strålande sol och helt perfekt för att sitta ute i gräset och mysa lite. Men först gick vi in till Carran en snabbis och pratade lite skit.
Efter det åkte vi ner till centrumet och gick på hm och köpte skor till Elina. Det var inte det lättaste att hitta några skor som passade men till slut gick det. Efter vår sko shopping var vi jättehungriga så vi gick iväg till ett fik som har jättegoda smörgåsar. Så vi satt där och åt lite. Tyvärr så kom det mer och mer moln under tiden så det blev aldrig så att vi satt ute i gräset, men det var supermysigt ändå. Alltid trevligt att träffa dom två och få prata lite. Eftersom vi inte träffas alltför ofta så har vi alltid massor att prata om. Jättetrevligt var det hur som helst.

Imorgon får vi veta om vi får lägenheten eller inte. Jag är supernervös! Det har suttit som en klump i magen hela tiden så det ska bli så skönt att äntligen få veta hur det blir. Får vi den inte åker jag upp till Norrland imorgon. Och får jag den så stannar jag hemma och börjar packa.

Lunch med tjejerna


Christine ska precis hugga in på sin goda kycklingsmörgås


Medans Carran koncentrerar sig på sitt älskade kaffe


Tack för den här gången tjejer, men nu är det faktiskt dags att gå HEM!





Pyjamaslek

Jag ska egentligen sova men jag hittade en spännande boll


Är den rolig eller tråkig?


Den var ju skitrolig :D


















Lycka är att leva här och nu och njuta.

Det lär min lilla tjej mig. Min lilla pyjamastjej <3


8390 gram 69.5cm

Nu börjar det mulna på, vilket passar mig utmärkt. Jag mamma och Elina ska nämligen åka till Sigtuna idag och det är så synd om Elina när det är varmt ute och hon måste sitta i bilstolen. Så jag hoppas att det blir lite svalare idag, och det verkar ju som att det blir så.

I torsdags var vi på bvc för Elinas 10-månaders kontroll. Lite tidigt egentligen eftersom hon bara är 9.5 månader men det gick bra iallafall. Så nu väger hon 8390gram och är 69.5cm lång. Bvc sköterskan blev väldigt imponerad av Elina och sa att hon var den tidigaste bebisen som hon har haft, fast det har hon sagt redan från att Elina var en liten spädis.

Hon blivit så duktig min lilla "bebis" och går runt i lägeneheten och river i allt som hon kommer åt ;) 

Nu ska vi gå ut med hundarna och göra iordning oss innan vi ska iväg.

Jag hoppas ni får en trevlig helg!


We are a family

Med håret rätt upp :D


Föräldrarna


Såhär ser man ut när man slickat rent en creme fraisé burk


I belive I can fly


Weeeiiiii vad roligt :D

RSS 2.0