Stora tjejer och en resa!

Igår hade vi föräldramöte i skolan som både jag och Robin ville gå på, det skulle hålla på mellan 18 - 19 och ungarna skulle vara ensamma hemma. Det är dom ofta så det är inga problem i vanliga fall. Men nu var det så pass sent och Emilia ska gå och lägga sig kl 19. Så vi förberedde ungarna att Elina skulle natta lillasyster den här gången. Vilket var himla tur då det drog ut på tiden.
 
Vi trodde ju inte att det skulle gå så bra, men när vi kom hem strax innan kl 08 så ligger Emilia och sover så gott i sin säng! Det trodde jag verkligen inte, att hon skulle ligga i sängen absolut men inte att hon faktiskt skulle sova. Jag blev så himla stolt över mina tjejer! Att dom är så pass trygga och lugna i sig själva att dom klarade av en sån sak!
 
Jag som har fått en massa kritik över att jag samsov så länge "du kommer ha dom i sängen när dom blir tonåringar" "dom kommer aldrig sova borta" och liknande kommentarer. Det här bevisar bara att jag gjorde rätt, om ett barn vill ha närhet så ge hen det! Ju mer närhet och trygghet du ger desto tryggare blir barnet. Förvägra barnet det och du får inte en lika trygg grund för barnen att växa på. Det resulterade i 2 barn som utan problem sover borta, kan vara ensam hemma och fått sina behov tillgodosedda. Nu säger jag inte att alla barn fungerar på samma sätt - Elina och Emilia var helt olika och man måste anpassa hur man gör till sitt egna barn.
 
 
Sen igår så bokade jag in en resa till Makedonien! Marie ringde och frågade om jag ville med och det slutade med att Laine, Kicki, Johanna och Linnea också ska med! Hur roligt som helst! '
 
Men så köpte jag även en biljett till Robin, fixade barnvakt till ungarna och överraskade honom med en resa! Jag hade tänkt vänta lite till med att berätta men så fort jag hade fixat barnis så kunde jag inte hålla mig längre :P Han blev iallafall himla glad, så nu har vi något att se fram emot! 19 Oktober bär det iväg, så det blev lite som en tidig födelsedagspresent till Robin. Sen får vi se om vi får med oss nån mer, ju fler desto roligare! Äta god mat, dricka lite drinkar och bara ta det lugnt - precis vad jag behöver. Dessutom är det så himla billigt där att det blir löjligt :D
 
När jag berättade för barnen imorse så undrade dom om vi inte kunde vara borta i några fler dagar så att de fick vara hos mormor längre :D Haha de älskar verkligen när hon är barnvakt. 

Emilia har börjat i skolan!

Nu har min lillfis blivit stor och börjar i skolan! Ett helt nytt kapitel med större ansvar och en massa utveckling. Det känns lite som om hon nu har lämnat första delen av sin barndom och nu påbörjat sin resa mot att bli vuxen. Det var en väldigt stolt tjej som gick in på skolgården förra onsdagen.
 
Det är helt galet att jag inte längre har några dagisbarn! Räknas man fortfarande som småbarnsförälder nu? Jag som älskar barn, snart har jag inte några kvar. Snart kommer huset vara fullt av hormonfulla tonåringar! Jag kan säga som så att jag har krisat lite och velat ha en bebis igen. Man samtidigt så vet jag ju att jag faktiskt inte vill ha några fler barn. 
 
Jag har ändå lyckats himla bra med mina tjejer. De är snälla, omtänksamma, roliga, smarta och fina. Ska jag då börja om när jag vet vilket jobb det ligger bakom, nej det är jag alldeles för bekväm för :P
 
Emilias klass verkar hur som helst himla bra! Så himla skönt med en klass som inte verkar vara stökig såsom Elinas klass är. Där måste dom vara 3 lärare och dom får ändå ingen ordning på killarna i klassen...
I Emilias klass är det flest tjejer, ska bli spännande och se om det påverkar. 
 
Dags för första dagen i skolan!
 
Mina tjejer!
 
Har jag visat att pooltaket har kommit på plats nu?
 
Att bygga den här poolen ökade verkligen min livskvalitet med 1000%
 
Jag har klippt tjejerna för första gången själv också
 
 
 
Det är egentligen meningen att jag ska ligga och sova nu efter att ha jobbat natten, men istället sitter jag här. Inte det bästa valet med tanke på att jag och min UNDERBARA Christina ska åka kryssning ikväll! Det har vi inte gjort på över säkert 15år så det ska bli så himla roligt! Att bara få komma iväg och träffa henne, snacka skit och faktiskt göra någonting annat ska bli så roligt! 
 
Inte för att det egentligen är så jättesynd om mig, för jag var faktiskt ute förra helgen också. Dom hade fest på aronsborg för alla anställda i Håbo kommun, och jag hade så himla roligt! Det var verkligen någonting jag behövde!
 
 

Poolhus

Ibland undrar jag om vi är galna som påbörjar det här projektet också, vi har nämligen köpt ett poolhus!
 
Eller ja det kommer bli ett poolhus tillslut. Just nu är det ett stort skal, 25kvm för att vara exakt. Som består av väggar, tak och golv.
 
Så på lördag kommer dom och ställer upp det åt oss. Sen ska vi isolera den och sätta dit innerväggar. Vi ska också öppna upp ena långsidan och sätta dit ett stort glasdörrparti så att man kan se ut över poolen. 
Vi ska också dra in el och måla om hela huset.
 
Jag kan verkligen se slutresultatet framför mig och jag längtar så mycket tills att allt tråkigt är gjort så att jag kan tapetsera och inreda :) Jag vet inte riktigt vad jag ska ha för stil där men jag skulle vilja ha en lyxig semesterkänsla. Det kommer bli så kul!
 
Nu jobbar jag den här natten och imorgon sen är jag ledig i en vecka, ska bli så himla skönt! Det är mycket som ska fixas med nu, idag har jag iallafall rensat ut och städat båda tjejernas rum. Det blev två fulla vändor till tippen med saker som skulle slängas och skänkas bort så nu har dom knappt några leksaker kvar - så jäkla skönt! Nästa grej är att sortera och rensa ut deras garderober. Båda deras garderober är tomma då all rentvätt ligger i tvättstugan så det lär gå åt en halvdag åt det också :$ Dock måste det göras nu innan skolstart så att man kan fylla på med sånt som behövs.
 
Glömde ta efterbilder, men det blev lite skillnad ;)
 

Det går framåt

Nu är äntligen altandäcket runt poolen klart, och det blev så himla snyggt! Nu ska vi bara bygga staket på ena kortsidan och sätta upp pooltaket. Pooltaket kommer dom och monterar på måndag eller tisdag, och staketet ska jag snart åka och köpa. 
 
Jag ska köpa obehandlade takribbor, 25x38, och måla vita för att sen bygga ett liggande staket. Förhoppningsvis kommer det vara någorlunda väder nästa vecka så att jag kan göra klart allt, jag jobbar bara onsdag och torsdag så jag har gott om tid :) 
 
Det blir något liknande sånt här
 
Sen i helgen ska vi åka och kolla på ett poolhus som jag har hittat, eller ja vi ska bygga om det till ett poolhus iallafall. 25kvm med stora helglasade gliddörrar kommer slutresultatet såsmåningom att bli, men det får bli ett vårprojekt. 
 
Vi måste ju även byta ut den gamla altanen till nytt så att det blir likadant överallt. Men men man kan inte göra allt samtidigt. 
 
Men till nästa sommar ska allt vara klart! Då ska jag ha en lång semester och njuta istället för att behöva jobba! Det ser jag fram emot :P 
 
Jag drömmer just nu om att inreda allting, och att få plantera fina blommor och buskar. Jag vill ju göra en hörna till barnen där det ska finnas en massa bärbuskar som de kan gå och plocka ifrån. Jag har en massa idéer men först och främst måste vi nog satsa på att göra en gräsmatta :P
 
Här ser man det gamla däcket som ska bytas ut till likadant som det nya. Dock har vi valt att lägga rillad trall runt poolen som skydd för halkan, på den gamla altanen blir det vanligt i samma färg.
 
Jag la vita marmorstenar runt det inbyggda trädet, kanske kommer det belysning dit sen.
 
På sidan längst bort ska staketet sitta 
 
På den här sidan ska poolhuset stå
 
Stort blir det!
 

RSS 2.0