Mammas tjej

Elina sitter i badbaljan i köket och badar medans jag lagar mat. Plötsligt tar hon i för kung och fosterland så det bubblar i vattnet, skitnöjd tittar hon på mig och skrattar.
Jag börjar såklart skratta så då tar hon tar hon i och trycker ut lite till och så skrattar vi båda igen ;D

Igen tvekan om att det är är mammas tjej ;)

En svacka

Jag har kommit in i en svacka i skolan. Ingenting är roligt längre och jag orkar helt enkelt inte.
Jag vet inte varför det har blivit så men jag vet att om jag inte gör någonting åt saken snart så kommer det inte gå så bra för mig. Jag måste bara hitta energin och viljan.

Imorgon startar en ny kurs, löneadministration. Så jag går från 8 till halv 3. Jag hoppas verkligen att jag kommer tycka att det är roligt. Då kanske jag får lite mer ork.

Annars är det som vanligt här hemma. Robin trivs bra på sitt nya jobb och mamma flyttar till veckan.
På lördag ska vi hem till Fredrik och Cissi och träffa Viktoria. Jag såg henne en snabbis igår och hon har verkligen blivit stor! Det är skrämmande hur snabbt tiden går.
Elina har blivit stora tjejen och jag börjar bli sugen på syskon ;) Man förstår inte hur fort tiden går innan man får barn.

Jag sitter och kikar lite på lite inredningssidor samtidigt som jag leker med Elina och skriver här, tur att man är tjej och kan göra flera saker samtidigt :P
Iallafall så måste heltäckningsmattor vara något av det fulaste som finns! Tänk dessutom på hur ohygieniskt det är.
Alla bakterier som frodas i de där mattorna, hur kan man välja att ha sånt?


Nej nu ska jag ta och börja med maten så att den är klar när Robin kommer hem från jobbet. Vi har gått omlott här hemma med jobben så vi har inte träffats på några dagar. Men ikväll är jag ledig så nu ska vi mysa.



En riktigt bra dag!

Idag fyller min kära bror Fredrik 29år, grattis grattis. Jag får lite ångest över tanken att själv fylla 29, då är det bara 1år kvar tills att man är 30år och när man är 30 så ska man vara vuxen med ett allvarligt liv och en massa måsten. Tur att det är 7år kvar tills dess.

Fredriks födelsedag visade sig vara en riktig turdag hur som helst. Först såg mamma en annon om en lägenhet i gamla Bålsta på 2 rum och kök som de hyrde ut. Hon var och tittade på det och kände direkt att där skulle hon trivas!
Ett par timmar senare var det bestämt att hon ska flytta in den 15 februari! Ett förstahands kontrakt och allt. Jag är så glad för mammas skull!

Sen var Robin på en jobbintervjuv i Kista, som jag skrev om tidigare. Jag följde med och gick i affärer under tiden. Han hade tid klockan 17.00 och var klar strax efter klockan 19.00 Jag som blev avsläppt kvart över 4 tyckte inte alls att det var så himla skoj att gå runt där i 3 timmar. Jag som trodde att det skulle vara gjort på under en timme, tji fick jag ;)

Robin blev anställd på en gång och ska börja nu på måndag! Det känns verkligen så himla underbart! Det är inte lätt att få jobb i dessa tider så vi är väldigt glada! Tack så jättemycket för tipset Christina!

Så det här var verkligen en bra dag. en riktigt bra dag rent ut sagt!


En ny diskmaskin, en intervjuv och en tripp till arlanda

Häromdagen så dog vår diskmaskin, helt plötsligt small det till och sen slutade den helt enkelt att fungera.
Egentligen är det min mammas diskmaskin men det är vi som har haft den. Inte var det så oväntat heller för den har några år på nacken. Dessutom kan jag inte påstå att den gjorde sin jobb speciellt bra.

Iallafall så vägrar jag att leva utan en diskmaskin. Är det någonting jag verkligen inte tycker om så är det att diska. Jag hatar smutsig disk som ligger och väntar och att den ska stå framme och torka.
Så jag bestämde direkt att vi måste köpa en ny, även om Robin tyckte att det var onödigt. Men han ville inte heller diska, hur han då tänkte vet jag inte.

Iallafall så åkte vi till Barkarby idag på jakt efter någon bra och billig, det är ju trots allt januari så det är inte så himla roligt att få en sån stor extrakostnad.
Men vi gjorde ett riktigt fynd! Vi fick köpa en diskmaskin som egentligen kostade 6500kr för endast 2000kr!
Den hade en buckla på sig och så saknades det en knapp, men vad gör det egentligen? Knappen kan vi beställa en ny för nån hundralapp och bucklan såg jag inte ens förens de sa att den fanns.
Så nu slipper jag diska förhand :D

Sen så ska Robin på en arbetsintervjuv på torsdag. Han blev tipsad av Christina och Andreas att de söker folk på hans jobb. Så Andreas pratade med chefen och fixade så han fick en intervjuv.
Jag hoppas verkligen på att han får det jobbet! Det skulle vara så underbart om han fick ett jobb i dessa tider.
Så håll tummarna för att det går bra på intervjun.

Sen så ska jag åka och hämta mamma, Tessan, Kevin och Marko på arlanda imorgon när de kommer hem från Thailland. Äntligen kommer jag få avlastning med alla hundarna här hemma. Jag kan ju tänka mig att de kommer vara bruna som pepparkakor efter en månad där borta. Och jag kommer känna mig blekare än vanligt.


Testa din IQ

Jag hittade ett kul test som ni måste göra. Det tar lite tid men det är det faktiskt värt.

http://www.illvet.se/Crosslink.jsp?d=499

Gå in och testa din IQ nu och skriv vad ni får för resultat, spännande!

Restaurangchef

Idag fick jag reda på att den nuvarande restaurangchefen har en lön på 33.000kr

Det måste ju innebära att jag skulle också få en lön runt den summan om jag skulle tacka ja till tjänsten?

Det känns som att jag blir mer och mer sugen på att tacka ja.

Jag räknade ut på försäkringskassan att om jag skulle tjäna så mycket och sen bli föräldraledig så skulle jag få ut ungefär 16.000kr efter skatt. Det är verkligen en bra. Om vi kommer få fler barn i framtiden så spelar ju det verkligen en stor roll.


Igår var det lördag

Lördagen var en bra dag, fullt upp hela tiden. Det började med att Snuttetass bestämde sig för att hon skulle föda natten till lördagen så jag satt och förlöste henne fram till klockan 7 på morgonen. Men 5 underbart fina valpar blev det iallafall, 3 tjejer och 2 pojkar.
Så jag stöp i sängen vid 7 på morgonen sen gick jag upp klockan 10 igen, vem behöver sova mer en så *ironisk*
Upp och städa det sista, damma av allt och dammsuga en sista gång. Har ni någon aning om hur jäkla skitigt det blir med 4 hundar? Det är helt sjukt hur fort det går.
Sen in i duschen och direkt efter det åkte jag ner till Ica för att handla till fikat och middagen. Jag tycker inte om att gå ut blöt i håret när det är såhär kallt ute, det är verkligen inte skönt.
Sen hann jag precis föna håret innan Robin pappa och hans 2 småsyrror kom vid klockan 1.
Då blir det fullt upp här hemma med 2 tjejer som båda vill leka med Elina samtidigt.

Medans dom är här så bakar jag en kladdkaka för att ha som efterrätt när Christina, Andreas och Linus skulle komma.

Sen kom dom vid 4 tiden samtidigt som Robins pappa och systrarna åkte hem.
Då fick Elina fullt upp med att kika in Linus, han var ju verkligen spännande!

Iallafall var det hur trevligt som helst att få träffa Christina igen! Det händer verkligen alldeles för sällan. Tyvärr så fungerar inte det så bra att försöka övertala henne till att flytta till Bålsta igen.

Sen åt vi fläskfilé med potatisklyftor till middag och sen var det dags för kladdkakan. Allt var iallafall supergott och helst av allt hade jag velat lagt mig och sovit efter maten för jag blev så mätt!
Men så kom Eken förbi och då blev det dags för lite Guitar hero, inte för att det gick så bra för mig men ändå :)

Tack för en underbar kväll allihopa.

Elina smaskar kaka i faster Hildas knä


Christina och Linus är lika glada båda två


Sen blev det pusskalas


Grabbarna lirar



Sen blev det dags att åka hem

4 timmar långt samtal

Jag pratade i 4 timmar i telefonen ikväll. Det är inte ofta vi pratar så nu när vi väl hade varandra på tråden så blev det ett långt samtal.
Jag vill bara ruska om dig och få dig att vakna upp. Göra så att du ser hur det verkligen är och att du förstår hur värdefull du är.

Det är jobbigt att stå bredvid och veta att en person inte mår bra i sin situation. Vad kan man göra för att hjälpa?

Du förtjänar att må bra och vara lycklig. Varför förstår du inte det?

Första dagen på dagis

Idag var det första inskolningsdagen för Elina på dagis. Allt gick över förväntan och Elina ville inte alls gå hem när det var dags. Jag som trodde att hon skulle vara blyg och vara som klistrad vid mig, tjii fick jag.
Imorgon så ska jag ta henne igen sen är det Robin som får ta henne torsdag, fredag och måndag eftersom jag har lektion då. Så tråkigt att missa inskolningen men det är så det är.

Men jag är osäker på om vi verkligen gör rätt som sätter henne på dagis nu. Men det är ju inte hugget i sten bara för att vi börjar med inskolningen. Känns det fel så är det ju bara att sluta.
Hon är ju så liten jämfört med de andra barnen. Det kommer gå en till som är ett par månader äldre än Elina men resten är ungefär ett år äldre. Så hon är minst och yngst på avdelningen.

Men jag tror att det kommer bli toppenbra och att Elina kommer trivas.

Oh shit idag ska jag börja på dagis!


Hur ska detta gå egentligen?


Nu sitter jag här och väntar på att gå in


En egen hylla har jag fått och så ska vi ordna ett fint kort på mig och sätta in i ramen


Nu är vi på väg hem igen och allting gick jättebra :D

Premiär

Måste bara berätta att jag äntligen har fått min första riktiga mens sen jag födde Elina.
Det tog bara nästan 16 månader, så nu måste jag ordna p-piller igen.

Grattis till mig


Jag vill inte

Jag vet att jag måste ta bort julstakarna och julgardinerna nu men jag vill inte det.
Jag tycker att det är så mysigt med stakarna i fönstret och de ger en sån myskänsla. Varför har man inte dom uppe under längre tid för?
Jag måste köpa någon fin lampa som jag kan ha i fönstret för att få en liknande känsla, men vad?
De flesta lampor som man kan ha i fönster är så fula.

Hm problemas problem


Jag var iallafall inte sen

Idag åkte jag iväg till jobbet som vanligt och bytte om och skulle precis stämpla in när chefen kommer och frågar om jag började tidigare idag. Jag blev lite fundersam och sa att jag började ju klockan 12 men han sa att jag började halv 5.
Så vi gick och kollade på schemat och visst han hade rätt. Så det var bara att byta om igen och åka hem.
Så kan det gå när man lyssnar på sin sambo om när man börjar :P

Det var ändå tur i oturen för nu har vi handlat tacos och ska äta tillsammans innan jag börjar jobba. Lite söndagsmys som jag annars inte hade hunnit med. Sen så bestämde Robin att vi ska ha myskväll imorgon och kolla på film och bara vara sen när Elina har somnat. Det ser jag fram emot.

Nu ska jag vila mig lite innan jag ska börja laga mat. Kanske kolla lite på tv?

Semla!

Ikväll ska jag lyxa med en semla och med lite glass, så gott. Robin är och lirar med "bandet" så det är bara jag och Elina hemma ikväll och alla hundarna så klart.
Jag ska gå och lägga mig tidigt ikväll så jag är utvilad tills imorgon på jobbet. Imorgon jobbar jag 12-22.30 så det blir en del timmar. Jag får så ont i fötterna av att stå och gå hela tiden, även om det har blivit mycket bättre än vad det var i början.
Igår gick jag första dagen i skolan på den här terminen också. Det var riktigt roligt att träffa alla igen, jag kommer sakna att studera tillsammans med dom sen när vi är färdiga. Alla är verkligen härliga människor.
Vi fick en introduktion på engelsk affärskommunikation igår och den läraren såg verkligen läskig ut. Men jag tror nog att hon är jätteduktig.

Nehepp om jag kanske ska ta och gröta Elina nu kanske?

Samsovning

Jag älskar att sova tillsammans med Elina. Även om det är jobbigt ibland så är det så mysigt att ligga bredvid henne och ge henne all den närhet och trygghet som hon behöver.
Jag brukar vakna ibland på natten av att Elina klättrar upp på min mage och lägger sig på mig istället för att ligga bredvid.
Det är kärlek, jag blir alldeles varm i kroppen.

Hur kan man säga att samsovning inte är bra? Att barnet ska ligga i sin egna säng från början och lära sig att vara självständig? Hur kan man kräva att en liten bebis ska vara självständig? Sådana människor borde läsa på lite om barnpsykologi så att de lär sig någonting.

Ger man kärlek, omtanke och närhet så skapar man trygga individer.

Restaurangchef?

För ett par dagar sen så öppnade jag köket på jobbet. Man är ensam med det och har ansvar för all mat som kommer serveras under dagen. Iallafall så hade vi den högsta chefen över alla Dinners hos oss den dagen men jag tänkte inte så mycket på det. Jag gjorde som jag alltid gör och fick allt iordning som vanligt, jag hann även med att se till så att kallskänkan såg bra ut.
Sen så skulle jag in till chefen som var på besök för att skriva papper på allting om min anställning. Så när jag kom in på kontoret så var det första han sa till mig: Jag är så imponerad av dig Linda.
Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera utan mumlade väl mest ett tack. Varför är man så dålig på att ta emot komplimanger?
Iallafall så fortsatte han och sa saker som, det finns ingen här som jobbar som dig, du är född till att leda folk, du har en ljus framtid, ditt sätt att ta kommendo och säga åt folk vad de ska göra "I love it" och massa såna saker.

Han har varit en av de högsta cheferna på Mc Donalds, Max och Burger King. Så om en man som har lyckats med det säger så till en, då är det jäkligt bra. Alla dom kedjorna är ledande och han har stått över dom andra. Jag kan bara tänka mig hur mycket han har tjänat på det.

Sen kom det största av de alla: Jag vill att du ska bli restaurangchef.

Och allt jag kom att säga var: Nej det vill jag inte.

Han undrade självklart varför och jag sa som det var att jag vet hur mycket skit en restaurangchef för från George och att jag inte vill ha det så. Men han förklarade då att George har ingenting att säga om det längre utan att det är han som bestämmer nu.
Jag undrade också om det var restaurangen i Ekolskrog han ville att jag skulle bli restaurangchef för då. men han sa att jag fick välja vilken restaurang i Sverige som jag ville. Förstå hur stort det är?

Iallafall efter en stunds diskuterande så kom vi fram till att jag iallafall först ska bli klar med mina studier och sen får jag se hur jag gör.

Men jag är så stolt över att han ser så på mig. Att han tror (eller som han själv sa vet) att jag skulle klara av nått så stort.
Att vara 23år gammal och vara chef över ett 20 tal personer skulle kanske inte vara så illa.
Undrar hur mycket i lön man skulle ha då?

Sen som Katta sa att det skulle ju vara en bra merit att ha jobbat som restaurangchef i ett så stort företag. Speciellt om jag skulle lyckas med att göra det bättre, vilket jag är övertygad om att jag skulle klara.

Sen så är han en väldigt respekterad man inom chefvärlden. Det är som han sa till mig, han sökte inte ens det här jobbet utan det var Dinners som sökte upp honom. Samtidigt som det var 3 andra företag som drog i honom.
Att ha honom som referens skulle nog inte vara fy skam.

Ja vi får se hur det blir, men bara att jag har blivit erbjuden det känns stort. Jag är stolt över mig själv.

Snälla bli frisk

Ingen förbättring med Elina, eller jo hon kräkt inte längre men hon har fortfarande diarée som är som vatten.
Hon vägrar äta och dricker dåligt, jag blir så frustrerad. Hon äter varken välling, clementiner eller nått annat som hon förut älskade. Nu har det gått så långt att hon inte ens äter glass eller nån kaka heller.

Hon tar skeden med lite mat till munnen men slänger sen bort det. Eller så stoppar hon in lite mat som hon sen spottar ut. Men för det mesta vägrar hon ens att ta i maten. Jag har försökt med allt och det hjälper inte, verkligen allt.
Jag vill bara ta skeden och trycka in den i munnen på henne så att hon får i sig nått! Men det hjälper ju inte precis.
Hon har blivit så smal. Hon var knappast stor innan heller och nu känner man  varenda litet ben på hennes kropp.
Hon orkar inte göra nått heller utan hon ligger mest med mig i soffan, är ledsen och gnäller


Fan kan du inte bli frisk! Snälla :(

En bra början på året

Igår firade vi nyår med Katta, Jocke, Johan Nina och deras 2 barn Julia och Thea. Vi åt god mat och sen spelade vi lite spel och hade charader. Trevligt måste jag säga. Elina höll sig vaken hela tiden och var på bra humör.

Sen efter 12-slaget så skulle jag ge Elina sin medicin för öroninflammationen och då kaskadspydde hon över hela mig och över hela sin fina klänning. Så det var bara att byta om till mjukiskläder och slänga in allt i tvätten.
Sen när alla hade gått så gick jag och Elina upp i sängen och la oss. När jag väl somnade så vaknade jag ganska snart av att Elina spydde ner hela sängen i sömnen. Hon vaknade av att hon kräktes och blev jätteledsen. Min stackars lilla tjej.

Sen sov vi till halv 11 på morgonen utan att hon kräktes något mer. Men sen spydde hon ner soffan när vi gick ner, hon får inte behålla något som hon äter eller dricker. Så har det vart hela dagen.
Nu har hon precis ätit lite makaroner och jag hoppas att hon får behålla det, så hon inte kräks ner hela sängen sen när vi går och lägger oss.

En väldigt bra början på det nya året måste jag säga, verkligen. Elina bli frisk nu!

Skitungen

RSS 2.0