Berörd ända in i hjärtat

Ibland stöter man på saker som berör en ända in i hjärtat.
Oftast är det sådant man själv kan relatera till, sånt som kan hända en själv. Idag kom jag över en sån sak. Videon var en av de finaste men samtidigt det sorligaste jag har sett. Sitter fortfarande med tårarna rullandes ner för kinderna. Hur kan det hända? Hur kan man någonsin gå vidare efter något sådant?

Jag tittar på Elina och är så fruktansvärt tacksam över att ingenting gick fel. Ingenting får någonsin hända henne. Jag skulle inte klara det.  Det är det jag är mest rädd för, min största rädsla.

Tyvärr kan jag inte göra en klickbar länk. Men ni får kopiera och klistra in själva. Glöm inte ljudet.
Men jag måste varna er, den är väldigt känslosam

http://www.youtube.com/watch?v=1M9IFHhx4HI

Köket

Idag har jag åkt runt och köpt lite roliga saker. Bla köpte jag kakeldekoration då jag är så trött på mitt vita, fula, tråkiga kök. Så när jag kom hem skurade jag först kaklet riktigt ordentligt sen så satte jag och Robin upp dekorationen. Det var faktiskt riktigt svårt att få det helt utan luftbubblor. Robin var mkt duktigare än vad jag är och det är riktigt snyggt där han satte upp det. Lite mindre bra det jag satte upp, men det duger iallafall :)
Nu vill jag bara måla om köket och få lite fina inredningssaker. Jag vet precis hur jag vill att det ska se ut.
Tyvärr kommer det nog inte att gå eftersom vi har kattmaten på diskbänken. Men skulle vi få bort micron på den andra bänken, bredvid kylskåpet, skulle kattmaten kunna stå där. Hm lite funderingar har jag, så vi får se hur det blir.

Köket innan
image122

image123

Köket efter
image124

image125

image126

Tillbaka till vardagen

Nu är långhelgen förbi och vardagen är tillbaka. Robin jobbar som vanligt och jag och Elina strosar runt här hemma.
Idag har jag städat här hemma på morgonen sen kom Katta förbi och hälsade på i några timmar. Vi pratade bla om hus och lägenheter och jag blir bara mer och mer sugen på att köpa hus, Robin också. Jag ska hålla ögonen öppna, och dyker det upp något bra vet man aldrig.
Sen när Robin kom hem från jobbet åkte vi till Elgiganten i Barkarby för att fixa min mobil. Jag har inte kunnat ladda den så jag har inte haft något mobil. Iallafall så fixade killen den åt mig. Så nu har jag mobil igen, så skönt!
Man känner sig faktiskt lite handikappad när man är utan mobil. Hur gjorde man egentligen förr i tiden?
Sen passade vi på och köpte 2 par byxor åt Elina och gardiner åt hennes rum. Gardinerna passade in jättebra i rummet så det blir bara bättre och bättre där inne. 

På fredag ska jag och Katta gå på bio. En liten impuls grej som vi kom på idag. Ska bli hur mysigt som helst. Jag vet inte vad filmen som vi ska se heter, men den har premiär då iallafall. Katta har köpt biljetterna nu så det är iallafall ordnat. Så Robin tar Elina medans jag är är iväg och har skoj :) Men sen när jag kommer hem ska jag ta henne för då ska Robin gå iväg till Jonas

Urk märkte precis att Elina låg och sög på mitt bananskal som jag hade lagt bredvid mig (sitter med henne på golvet med datan i knät) Hon tar verkligen allt som hon inte får! Hon lyssnar ganska bra på "ajaj" nu. Hon vet precis vad det betyder men hon kan inte riktigt låta bli iallafall, lillgrisen ;)

Håller på och planera dopet för fullt nu också. Så skoj att planera, men det är så mycket man måste tänka på. Inbjudningarna är iallafall gjorda och ivägskickade så det kan jag iallafall pricka av från listan att göra.
Om ni vet några bra tips på dukning får ni jättegärna dela med er, ju fler desto bättre!

Dunk

Imorse vaknade jag av ett dunk. Jag visste precis vad som hade hänt, Elina hade ramlat ur sängen!
Jag låter henne alltid sova med mig när hon vaknar och är ledsen i spjälsängen. Jag lägger henne tätt intill mig och lägger kuddar på andra sidan om henne så inte inte ska kunna ramla ur. Men det hjälpte visst inte.
Ett dunk och jag flyger upp och tittar ner på golvet från sängen. Där ligger hon på mage och börjar smågråta. Inget riktigt gråt utan mest Oj vad var det som hände gråt. Jag plockar upp henne direkt och hon slutar direkt att gråta och börjar leka i sängen igen. Hon gjorde som tur var inte illa sig.
Jag tror att hon började leka med kudden som låg där för att skydda henne och kom för nära kanten och gled ner, och att kudden sen tog emot en del av hennes fall eftersom hon inte gjorde illa sig.
Men hur kunde jag inte vakna?! Jag vaknar alltid när hon vaknar och börjar röra på sig, men inte den här gången.
Det får aldrig hända igen. Nästa gång kan det ju gå illa. Tänk om hon skulle slå i sängramen eller huvudet i bordet på fallet ner. Nej usch det får inte hända igen.
Men jag har ingen aning om hur jag ska göra. Vad kan jag göra för att hindra det? Kuddar runt omkring hjälpte ju inte. Nu önskar jag verkligen att sängen stod mot en vägg så inte kunde ramla ut.

Min lilla bebis :(

Påsk promenad

Idag fick jag faktiskt ut Robin på en liten promenad med motiveringen att det faktiskt är påsk och han är ledig och borde göra något som jag vill :)
Så vi packade ner Elina i vagnen och tog Scamp och gick ut en sväng. Det var underbart att komma ut i friska luften även om det var kallt. Kändes som om kinderna skulle lossna när vinden for fram.
Iallafall gick vi till den mysiga lekparken som ligger vid skeppsvägen för att låta Elina gunga för första gången. Första minuten var det några andra där men de gick sen när vi kom. Ganska skönt att få ha lekparken för sig själv.
Elina älskade verkligen att gunga. Hon satt med världens smile och tyckte det var jätteskoj.
Så härligt att få vara med om allt sånt där, första gången de äter, första gången de sitter, första gången de gungar mm. Det är så coolt!
Nu ligger strumpan och sover ute i vagnen och jag sitter här och vaktar henne. Med tanke på hur mycket hemskt det händer här i världen skulle hon aldrig få ligga ute själv utan övervakning. Så jag sitter i soffan med datan i knät och altandörren öppen. På det viset får man ju det vädrat samtidigt :)

Idag har vi inga andra planer, eller jo Robin och Eken ska sitta här och spela data. Själv ska jag bara ta det lugnt och göra mest ingenting. Sen imorgon ska vi hem till Robins mamma och äta påskmat. Ska bli kul att låta Elina träffa farmor lite. Sen efter det vet jag inte om vi ska ut till skokloster och fira Therese och Marko som fyller år, eller om vi kanske gör det på söndag? Vi får se hur det blir.

Och så lite bilder på Elinas äventyr med gungan.

Spännande att sitta i gungan
image116

mmm måste provsmaka om den går att äta
image117

Fast det tyckte inte vi om så vi la en vante där så hon inte kunde suga på gungan :D
image118

Här har hon ganska hög fart
image119

En lillstrumpa kommer flygandes
image120

Och så en mysig vårbild
image121


Vårt sovrum

Nu är vi äntligen klara med tapetseringen av vårt sovrum. Det tog en jäkla tid och var grymt krångligt och jobbigt men det var det helt klart värt. Jag är supernöjd. Älskar det faktiskt, även om det är ganska tomt just nu. Men jag ska köpa lite snygga inredningssaker så kommer det bli toppen.
Både jag och mamma har ont i exakt hela kroppen. Så trötta efter att ha slitet dag ut och dag in.
Jag skulle aldrig ha klarat det utan min kära mor. Hon är den bästa mamman man kan tänka sig. Hon ställer alltid upp när man behöver det. Sån underbar mor som hon är vill jag bli. Hon är verkligen mitt föredöme.
Jag och mamma storstädade dessutom hela lägenheten så nu är det rent och fräsht.
u är det bara håbohus kvar som ska tapetsera hallen och vardagsrummet, och slipa golvet i vardagsrummet. Sen är allting klart, eller nja egentligen inte. Vill måla om i köket också, och köpa kakeldekoration så det blir mörkt kakel. Men det får bli en senare fråga - nu orkar jag inge mer på ett tag!

Vårt sovrum före

Gröna tapeter - tråkiga!
image109

image110

Efter

Står framför sängen
image111

Fotat från dörröppningen. Under den svarta tavlan i hörnet ska jag ställa en stor mörk golvvas med något grönt i.
image112

Tycker att tavlorna passas bra mot fondväggen
image113

På den här grå väggen som man ser lite av här ska jag sätta upp svart/vita kort i svartblanka ramar.
image114

Kalt utan gardiner men jag ska köpa några snygga som passar in snart. Måste bara hitta några perfekta först
image115

Vad tycker ni? Något jag kan tillföra eller ändra?

Elina 6 månader

Igår blev lillstrumpan hela 6 månader. Tänk att mammas lilla hjärta redan är ett halvår. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, tiden går alldeles för fort!
Det här halvåret har varit den mest underbara och samtidigt den jobbigaste tiden i mitt liv.
Så otroligt att få följa utvecklingen från att ha varit en liten knodd som är helt beroende av andra och inte ens kunna fokusera blicken, till att sakta men säkert bli en egen liten människa som kan göra saker på egen hand.
Som just nu tex, hon ligger och leker på golvet i vardagsrummet. Jag vet att hon snart kommer åla sig in till mig i köket och leka vid mina fötter. Det är otroligt hur fort hon lär sig nya saker. Tänk om man skulle ha kvar den förmågan att utvecklas och lära sig så fort, förstå vilka saker man skulle kunna uträtta.

Det ska bli så spännande och se hur hon kommer att vara om ytterligare ett halvår. Vad hon kan och hur hennes personlighet är. Så grymt att vara mamma -  det bästa som finns! Verkligen ett enda stort äventyr och upplevelse.
Tack Elina för att du finns och berikar mitt liv!

Första bilden på Elina. Hon har precis kommit ut sekunderna före
image101

Elinas första bad. Så liten så liten
image102

Elina 2 månader. Vad mkt hår hon hade då!
image103

4 månader och äter gröt. fortfarande massa hår
image104

Taget 8 mars. står i krypställning. Nu mkt mindre hår
image105

Kan sitta sen en tid
image106

Kan stå helt själv
image107

Mammas älskade skallepär ;D
image108

Premiär

Nu är äntligen Elinas rum helt färdigmålat. Det blev jättefint och jag är supernöjd över färgerna.
Nu ska det bara inredas också. Men det får vänta lite. Just nu står det en extra säng där inne.
Men igår flyttade vi iallafall över spjälsängen till hennes rum, så nu är hon en stor tjej ;)
Så igår var det premiär för henne att sova alldeles själv i hennes egna rum. Och det gick superbra! Jag la henne vid 11 tiden på kvällen och hon somnade utan problem och sen sov hon till halv 8 på morgonen! Sen så tog jag över henne till min säng och då somnade hon om efter ammning till halv 10. Det är andra gången som hon sover så bra. Så underbart! Så jag hoppas verkligen att hon gör om det inatt för jag är skittrött.
Jag somnade inte förens 3 inatt för jag kollade på film med Robin. Känner mig helt död just nu.

Idag var jag och Elina i Kista centrum och träffade Camilla, Anna och Isabell. Väldigt trevligt att träffa dóm och snacka lite skit. Efteråt åkte jag till ikea och köpte en hylla till Robins datarum så jag var inte hemma förens 6-tiden på kvällen. Då fixade jag iordning tacos, käkade sen dog jag här framför datan -  så trött!

Imorgon ska jag och mamma fortsätta tapetsera sovrummet. Det är ett ri´ktigt skitgöra då tapeterna bara jäklas hela tiden. Dessutom så är tapterna till fondväggen försenad och kommer inte förens på tisdag. Men men det kommer bli snyggt när det är klart!

Nu ska jag lägga mig framför tv:n en stund

Men först lite bilder på Elinas rum

Väldigt konstigt att håbohus inte betalade tapeter eftersom det var i så dåligt skick! Ni ser ju själva hur tapeterna såg ut innan.
Hål i väggen
image94
Stora flottfläckar
image95
Märken och flottfläckar
image96
Ritat på tapeten
image97

Och så här ser det ut nu
image98

image99
image100

Elinas rum

Jag och mamma åkte och köpte färg till Elinas rum idag. Vi har strykt på första omgången färg på alla väggarna förutom fondväggen idag och det blev superfint. Så imorgon hoppas jag på att det blir klart.
Sen ska det inredas där inne. Åh det ska bli så roligt! Ska köpa en massa fint och göra det speciellt till henne. Hon är ju det viktigaste jag har så klart hon ska ha det fint.
Jag ska köpa wallies till henne så det blir mysigt
image93

Vi köpte även tapeter till vårt sovrum och beställde tapeterna till fondväggen så de kommer på fredag. Så himla roligt att det börjar hända saker nu.
Jag har även bestämt vilken soffa vi ska beställa. Den är superfin, tycker jag iallafall. Vi får se om vi åker och beställer den i nästa vecka, leveranstiden är ju ändå 6-8 veckor.

Sen har jag fått ett jättebra tips om hur vi ska ordna det i vardagsrummet. Det kommer bli skitsnyggt och precis så jag vill ha det. Men det får vänta tills vi har tapetserat om där.

Det känns så kul att få inreda. Jag önskar bara att jag hade obegränsat med pengar så jag kunde göra precis som jag ville, drömma kan man ju alltis :)

Tjejmys

Ikväll ska Christine bjuda mig på middag. Katta skulle egentligen också ha varit med, men hon ligger med hög feber - stackarn! Ska iallafall bli skönt att komma hemifrån själv utan Elina och äta god mat och bara snacka en massa skit :D Ser verkligen fram emot det. Det var verkligen länge sen jag träffade Christine!

Sen har jag en jätterolig grej att berätta! Natten till söndag var Elina superduktig. Jag la ner henne i hennes spjälsäng, släckte lampan, stängde dörren och gick ut därifrån. Jag var beredd på att hon skulle börja gråta men hon somnade där inne utan ett pip alldeles av sig själv! Bara det gjorde att jag fick en liten chock!
Hon somnade vid halv 11 tiden på kvällen och sen vaknade hon inte förens tio i 7 på morgonen!
Jag förstod ingenting när jag såg hur mycket klockan var. Blev lite smått förvirrad och chockad, trodde först att klockan gick fel :D Hon har aldrig någonsin sovit så bra tidigare. Annars brukar hon vaknade varannan timme. Det var iallafall underbart! tyvärr gjorde hon inte om det igen, men jag hoppas att hon sover så inatt.

Sen så utökades familjen på 3 små valpar igår. Det blev en Bea. en Kaj och en liten Lukas. De är pyttesmå, och supersöta! Allt gick jättebra och hon är en supermamma.

Imorgon är det föräldraträff. Det ska bli kul att träffa alla och se hur stora alla har blivit. Det går ju så fort så man hinner inte med. På Elina är det svårare att märka att hon växer, för henne ser jag hela tiden. Men på dom andras bebisar märker man verkligen!

Nu ska jag ta Elina så Robin får leka med datan lite ;)

Familjens nytillskott

Först ut var Lukas
image90

Sen kom Kaj
image91

Och sist ut var Bea
image92

Robins datarum

Först lite förebilder på hur rummet, som egentligen är ett förråd såg ut

image83

image84

image85

Sen lite efterbilder

image86

image87

image88

image89

Det var som sagt ett jäkla slitjobb med dom där väggarna men nu är det gjort och nöjd blev jag.
Nu ska det bara upp lite hyllor, någon snygg lampa och något  att sitta på så är det färdigt.


Fredagkväll

Nu äntligen är Robins datarum färdig tapetserat. Shit vilket skitjobb det var, men det var det värt. Jag ska försöka lägga upp bilder på det imorgon så ni får se.

Sitter och lyssnar på Alex C. feat. Y-Ass - The Sweetest Ass In The World
Gillar faktiskt den låten. Både på engelska och tyska. Den är medryckande och har bra beat. Skulle säkert vara skön att dansa till på krogen. Jag skulle verkligen vilja följa med Katta och Christine ut på Rickards nästa helg.
Men det kommer nog inte bli så. Måste försöka spara undan pengar till Elinas dop och till renoveringen av lägenheten.

http://www.youtube.com/watch?v=QlLrN2Oue6M

http://www.youtube.com/watch?v=n5HGgIeGo98&feature=related

Där kan ni lyssna på låten i båda versionerna.

Fredagskväll och jag sitter framför datan med musik i hörlurarna. För inte allt för länge sen skulle jag ha varit iordninggjord och vart på förfest vid det här laget. Vilken stor förändring mitt liv har tagit egentligen.
Jag skulle aldrig ha trott att jag skulle vara där jag är nu om du skulle ha frågat mig för 2år sen.
Jag och Christine var ett. Varje helg - lika roligt!
Men det jag har nu är ändå så mycket bättre!
Som ikväll när jag och Elina låg i sängen och busade och jag gnagde på hennes kind och hon skrattade högt.
Ögonen lyste av glädje på henne. Blir så lycklig av att se henne vara glad. Det är verkligen ren och skär glädje, och vad kan vara bättre än det?

Kom precis på att jag saknar Katta. Sitter och pratar med henne lite på msn, men det skulle ha varit så mycket roligare om hon var här. Vi måste hitta på nått skoj snart!

Att planera ett dop är föresten jobbigare än vad jag trodde. Jag vill ha ett fint dop med fin dukning, fina sånger, god mat och allt sånt. Men det är svårt, är det nån som har nån bra idé? 
Jag har faktiskt en idé till dopet. Ska fråga personen om hon kan tänka sig det iallafall, man kan ju inte få mer än ett nej.

Nej nu måste jag ta Elina hon gallskriker verkligen

Godkväll


underbar film

Filmen som jag och Katta gick och såg igår på bio var helt underbar! Om ni ska se nån film så ska ni se Ps I love you. Jag smälte för allt i filmen. Så rolig, så sorglig, så romantisk, så underbar!
Jag älskar dialekter. Det är så mysigt på nått sätt, samtidigt som det är otroligt sexigt.
Jag fick en liten crush i Gerard Butler som är med i filmen. Jag tyckte verkligen att han var skitsexig. Att han dessutom var sådär pojkaktigt charmig samtidigt som han var manlig gjorde ju inte saken bättre heller.
Så nu ska jag och Katta åka till Irland och spana lite ;)
Jag får spana på honom så får Robin spana på jessica Simpsson.

Massa bilder

Nu har jag äntligen fört över allting på min dator till en annan hårddisk så att nu har jag backat upp allting.
Eftersom det var fullt på min hårddisk på datorn har jag inte kunnat fört över de nya bilderna men nu är det rensat så här kommer lite bilder från norrland och lite annat

Badar i baljan i köket
image67

Nybadad och glad
image68

Nu jäklar mamma ska vi busa :D
image69

Handfatet duger lika bra att bada i
image70


Sitter på en häst för första gången

image71

Lite läskigt är det nog
image72

Hästen verkar lika förvånad över Elina, som Elina är över hästen
image73

Glada i solskenet
image74

Skrutten framför huset
image75

Här ser man lite i bakgrunden hur det ser ut där vi bor
image76

Mamma får jag sitta på bordet här också?!
image77

Mammas trollunge
image78

Kan stå själv med stöd
image82

Nu är vi hemma från norrland igen

Bakom mina solglasögon....
image79

Sitter i sittdelen på vagnen som hon var alldeles för liten för
image80

Liggdelen med en kudde var mycket bättre :D
image81

Sådär nu har jag bildbombat färdigt. Ganska många bilder hoppas det inte blev för många.
Såg att jag nästan bara tagit bilder på Elina från norrland. Ångrar att jag inte tog några på omgivningarna, men det får komma nästa gång.

Idag ska jag och Katta gå på bio. Ska bli så kul att komma iväg bara hon och jag, det har inte hänt på väldigt länge.
Vi ska kolla på ps I love you. Ska ta med lite servetter ifall att den blir lite sorglig ;)


RSS 2.0