Trolla gubbe

Emilia står på en pall och kollar ut genom fönstret på snickarna som bygger på altanen, så säger hon "trolla gubben" och börjar vifta med händerna. Det känns som om hon har sett lite för mycket på Skrillex ;)

Sen så går jag ut och bjuder snickarna på kaffe och då poppar Emilia fram i dörröppningen, vinkar och säger "Hej hej gubben" till snickarna. 

Hon är så söt min lilla fisunge <3

Trolla gubbe!


Det var inte igår

Nu ikväll var jag ute och gick där jag alltid gick när jag bodde i centrum, dvs "fagerdalsvändan"
Åh vad jag har saknat att gå där! Så nu har jag lovat mig själv att jag måste börja gå där oftare, om man blir glad av någonting så ska man ju göra det :)

En välbekant väg

Varför gymma när man har hus och trädgård?

Idag jag röjt upp en massa småträd, slyn och buskar på våran baksida. Det är meningen att vi ska få en fin tomt nu när vi gör om huset ;) Men shit vad jobbigt det var! Jag är helt övertygad om att jag kommer ha träningsvärk imorgon i mina armar av allt sågande, klippade, bärande och slitande. 

Tyvärr gick granklipparen sönder innan allt blev klart, så jag har ytterligare träning att se fram emot. Måste bara ta mig iväg och köpa en ny, med tanke att vi lånade den av Marie så måste jag göra det redan imorgon ;)

Men det som blev gjort idag gjorde stor skillnad, det blev genast mycket ljusare. 

Före


Efter


En egen privat majbrasa blev det av allt skit



Underbara fredag

Så nu är det äntligen fredag igen, synd bara på vädret men det spelar mindre roll eftersom vi inte har planerat någon uteaktivitet ;)

Igår förberedde jag min allra första egengjorda tjälknöl, så den ska jag bjuda mamma och Viktoria på idag. Tillsammans med potatisgratäng och kantarellsås hoppas jag att den blir riktigt god.

Sen imorgon ska jag och Robin iväg och kolla på kakel tillsammans. Min underbara systerdotter Johanna ställer upp som vanligt och passar ungarna åt oss. Vi har verkligen tur som har Johanna!
Förhoppningsvis hittar vi kaklet vi vill ha, håll tummarna åt oss!

Resten av helgen är oplanerad, men vi kommer väl få fullt upp som vanligt ;)

Mina fredagsfina ungar innan dagis imorse


Arbetsintervju

Nu åker jag iväg för att gå på en arbetsintervju.

Om jag är nervös?

Nej inte alls, jag vet att jag är grym och att jag är en tillgång.



Ångest

Jag har sån kakelångest just nu, åker runt som en galning och kollar på en massa olika kakel men jag hittar ändå ingenting som känns rätt. Just nu känns det som om jag missar en massa fint bara för att jag inte kan bestämma mig.

Kakel är ju så jäkla viktigt och det gör så mycket för utseendet i köket så det känns lite läskigt. Men samtidigt måste jag bestämma mig snart men tanke på att de snart ska kakla.

Jag måste dessutom bestämma mig för hur badrummet ska se ut, och det är fasiken ännu värre ;) Det är ju inte precis så att jag har obegränsat med pengar heller. Hade jag haft det så hade det vart lätt! Men nu måste jag försöka tänka lite grann på kostnaden och göra det så snyggt som möjligt.

Och som grädde på moset måste vi hitta en färg som vi vill måla om huset med, fast det är nog det lättaste...

Beslut beslut beslut



Lördag

Idag bestämde Elina vad vi skulle äta för middag, resultatet ser ni här



Himla gott var det

Tror jag har glömt att berätta?

Har jag ens berättat här på bloggen att Emilia har slutat med blöjor?

Det har hon iallafall gjort, ungefär en månad efter sin 2års dag slutade hon. Så nu har jag inga småbarn längre. Och behöver jag säga hur skönt det är att slippa byta bajsblöjor ;) 

Måste även passa på att berätta om Emilias utvecklingssamtal som vi hade igår på förskolan, innan hon blev kattbiten. Allting var bara positivt och de berättade att hon hade vart väldigt saknad av både personal och barnen när vi hade vart i Thailand. Sen sa de också att hon förändrar alltig stämmningen i rummet när hon kommer, hon är alltid så glad och det smittar av sig. Sen är hon väldigt mån om sina vänner och visar att hon tycker om dom.

Däremot så tycker hon inte om att vänta, hon är den enda 2åringen på avdelningen de andra är äldre. Så det behöver hon öva sig på, de och att städa mer efter sig ;)

Är galet stolt över min lilla fisunge <3

Mitt lilla barn

Idag så ringde de från Emilias avdelning på förskolan och när jag såg att de var de som ringde på mobilen så trodde jag direkt att Emilia hade blivit sjuk. Riktigt så var det ju inte, men det var ju tyvärr inget positivt iallafall.

Min lilla tjej hade blivit kattbiten och riven ute på gården. Det är en katt som brukar hänga där då och då, och jag har alltid trott att den har vart snäll. Så var ju tydligen inte fallet då pedagogen berättade att den brukar söka sig till barnen och låta sig klappas, sen kan den hugga helt plötsligt.

Så jag ringde sjukvårdsupplysningen som sa att jag måste ta henne direkt till läkaren då kattbett kan vara riktigt farliga. Så det var bara att åka direkt till förskolan och hämta lilla Bodil och vidare in till vårdcentralen här i Bålsta.

Väl på plats så fick jag nästan direkt träffa en läkare som tog en titt på hennes hand. Hon konstaterade att hon redan hade blivit infekterad i handen och skrev ut antibiotika som hon ska äta 3gånger om dagen i 10 dagar. 
Läkaren berättade också att kattbett i handen är speciellt farliga då vi har mycket senor där, och går infektionen över i dom så kan det ta väldigt lång tid innan man blir frisk.

Som tur är så verkar Emilia inte ha ont i handen eller nått sånt. Nu ska vi bara hålla ögonen öppna så att hon inte får feber eller liknande. 

Jag blev lika bekymrad när jag fick höra att hon blivit kattbiten som Bodil ser ut på den här bilden





Ändrade planer

Nu har vi ändrat våra byggplaner här hemma. Vi ska ju byta ut hela vårat tak, då det är under all kritik, och när man ändå gör det så borde man ju passa på att bygga ut, eller hur?

Så istället för att bygga dubbelgaraget så ska vi istället bygga ut huset med 45kvm.
Det kommer innebära att jag kommer få ett stort lyxigt badrum, tvättstuga och förvarningmöjligheter tex garderob och sånt. Och vårat hus kommer bli 160kvm istället för 115 :D

Garaget kan man ju alltid bygga sen, men ska vi bygga ut så ska man göra det innan vi byter tak. Och det är tveksamt att vårat tak håller för en vinter med mycket snö, så taket måste bytas nu!

Vi får se om vi kanske bygger garaget om ett par månader, eller om vi väntar tills nästa år så att vi kan utnyttja rotavdraget igen.

Så nu är planen alltså att byta ut dubbelgaraget mot en utbyggnad, allting det andra ska vi fortfarande göra.

Och de börjar redan imorgon med att riva våran nuvarande altan, sen ska allting rulla på allt eftersom. 

Jag har skickat efter papprena för bygglov idag så jag kommer ha dom imorgon, så ska vi fylla i allt som behövs och skicka in dom så snabbt vi kan. För att få bygglov kan tydligen ta flera veckor :S Sen är det ju inte säkert att de beviljar det heller...
Men om de inte beviljar våran utbyggnad så bygger vi garaget istället ;)

Det känns så jäkla kul att göra det här, nu ska vi bara försöka planera allting så att det blir så bra som möjligt.

Bilden har väl inte med texten att göra, men tog precis den här bilden på Elina och jag tycker att det ser så mysigt ut

Resultatet

Vi hann inte med att baka muffins igår, så vi gjorde det idag istället. Ungarna tyckte att det var superskoj och de blev dessutom riktigt goda :)



Påsk

Igår kom äntligen påskharen på besök hemma hos oss, till ungarnas stora förtjusning. 

Elinas reaktion när hon fick reda på att påskharen hade vart hemma hos oss och gömt påskägg.


Galna ungar springer för att leta reda på äggen

Lycka när Elina hittade sitt ägg


Till slut hittade även Bodil sitt ägg


Spända på vad det kunde vara i


Wooow såpbubblor med spindelmannen 


Vinddruvor, muffinsformar, strössel, glasyr, leksaksbil, tatuering, såpbubblor och en chokladbit var det som var i påskägget. Väldigt glada ungar, som ska baka muffins idag ;)




Nu kommer det iallafall bli gjort!

Har jag sagt hur less jag är på att renovera själv? Nu har jag iallafall kommit till en gräns så jag har kontaktat en byggfirma som var ute hos oss idag och kikade på allting vi vill ha gjort. 
Det känns så jäkla bra! Tänk att få allting klart på en gång och slippa göra det själv!

Det vi ska göra nu är:
  • Byta ut alla fönstrena i huset
  • Sätta nya golvlister och taklister i hela huset
  • Måla om huset
  • Byta ut hela taket
  • Riva ner entrén till ytterdörren och bygga nytt
  • Bygga en altan på 30kvm
  • Kakla köket
  • Bygga dubbelgarage plus förråd
  • Sandlåda till ungarna
När jag sa till om sandlådan så skrattade de bara och sa att den kan jag få på köpet ;)
Vi funderar också på att bygga ut huset så att vi får ytterligare 45kvm vilket skulle innebära att vi skulle få en stor toalett som jag kan göra som en relaxavdelning och tvättstuga. Mm det tåls att tänkas på iallafall.
Staket är också någonting som vi funderar på, men först och främst ska vi göra det som jag listade upp, bara det är ju en hel del om jag får säga de själv.

Marie, min syster, ska också anlita dom för att byta resten av deras tak (de har redan bytt hälften) sen ska de bygga en altan som går från deras hus runt hela poolen, den kommer bli galet stor! Sen ska de även bygga en entré till ytterdörren.

Så om vädret tillåter så kommer de börja redan imorgon! Men de börjar hos Marie så jag får vänta 1-2 veckor innan de sätter igång hemma hos mig.

Men ÅH vad bra det kommer bli, galet glad är jag över att vi ska leja bort eländet! Lite lat får man faktiskt vara ibland ;)

Ska bli så skönt att få stå och säga vad man vill ha gjort istället för att göra det själv :D

Kakel kakel och åter kakel

Jag håller på och letar för fullt efter kakel till vårat kök. Jag och Marie har åkt runt till en massa kakelaffärer och kikat men vi har inte hittat någonting som känns rätt. Att dessutom Robin har något att säga om saken gör ju saken ännu svårare ;)

Men om det är någon som har nån bra idé om ett snyggt kakel så hojta till. Tips som leder till köp belönas med en hittelön om 5 pussar och en klapp på huvudet.

Älskade lilltjejen

Häromdagen var Emilia väldigt bestämd över vad hon skulle ha på sig när hon skulle till dagis. Och hon skulle absolut ha på sig en rosa och en lila strumpa, det var väldigt viktigt för henne. Hon fick såklart som hon ville, och ingen var lyckligare än henne då. Hon var så stolt över sin bamsetröja och över hennes fina strumpor och hon visade stolt upp de för alla som ville se på dagis.



Idag ville jag ta kort på henne när vi åt för att dokumentera hur kladdig hon var, men hon ville som vanligt inte vara med på kort! Är det någonting hon avskyr så är det när jag försöker ta kort på henne. Men om man säger "få se när du är ful" ja då går det tydligen jättebra att ta kort. Knäppa lilla barn ;)


Galet att jag faktiskt har 2 barn. Tänk att den tanken är lika histnande nu efter så många år. Undrar om det någonsin kommer att lägga sig.

Tur att de är underbara ialllafall

RSS 2.0