Löss!

Alltså skräcken igår vid middagsbordet när vi upptäckte att Emilia hade löss! Jag har varit förälder i 10års tid och vi har alltid klarat oss men igår var det dags! Så hela familjen åkte ner till apoteket och köpte det bästa dom hade och avlusningen kunde börja. Som tur är var det bara Emilia som hade drabbats, och hon hade inte många alls men ÄNDÅ! Så himla äckligt! Men nu har vi varit med om det också och förhoppningsvis kommer vi aldrig mer behöva avlusa oss :P

Annars är allting bra med oss, förutom det faktum att det är iskallt, grått och mörkt ute. Jag tycker att det är ovanligt kallt ute för årstiden? Det är det säkert inte, men jag upplever det så iallafall. Är redan trött på det gråa och kalla.
 
Vi har ju en thailandresa inbokat till februari men eftersom att lillasyster är beräknad till januari så kommer vi att boka om den. Vi hade tänkt åka hela familjen ändå men jag har ångrat mig. Jag vet inte hur jag kommer må, eller hur bebisen är. Tänk om hon får kolik? Eller blir sjuk där borta i Thailand? Det känns tungt att behöva avstå från den här resan, speciellt med tanke på att den är betald och det kommer gå en massa pengar för att boka om den. 
 
På tal om något annat så hade Elina sin tjejmiddag här hemma för att fira att hon har fyllt 10år. 11st tjejer som konstant tjöt i munnen på varandra mellan kl 17.30 - 21.45 Haha jag hade nedräkning till att det skulle ta slut redan efter 30minuter :P Men hon hade kul iallafall och det är huvudsaken, men så skönt att ha det avklarat för den här gången! Det är så otroligt viktigt för mig som förälder att mina barn får göra såna här saker, bjuda hem kompisar och bli firad. Jag vill helst att dom ska bli ett tajt tjejgäng som hänger ihop i vått och torrt och som backar upp varandra och alltid finns där. 
 
Och Emilia sov borta hos en kompis för första gången i helgen! Eller ja halvt iallafall :P Hon hade vaknat på natten och velat åka hem så hon kom hem vid midnatt någon gång. Men iallafall, stort att hon skulle sova hos en kompis för första gången! Herregud vad stor hon börjar bli! Nästa gång är jag övertygad om att hon kommer stanna kvar hela natten :P
 
Och magen då? Men den är det bara bra. Jag är i vecka 28 och mår ändå bra, iallafall om man jämför med tidigare gånger. Min rygg gör ont och foglossningen känns av varenda dag. Men jag undviker sånt som är utlösande och det fungerar ändå hyffsat. Jag har även ringt mitt jobb och frågat om jag kan få hjälp med kvällsbestyren och läggningen på jobbet då det verkligen utlöser min foglossning och jag vill jobba och inte behöva bli sjukskriven. Så jag håller tummarna för att vi kan lösa det tillsammans så jag kan fortsätta jobba i ett par månader till :) Magen har verkligen vuxit nu också, jag vet inte vad som hände men det kändes som det bara så poff och så plötsligt så var den bara där ;) Kanske inte så konstigt heller med tanke på att det bara är 3 månader kvar av graviditeten. Åh så vi längtar <3
 
Vecka 28
 

Planering

På sätt och vis så känns det lite som om jag ska få barn för första gången! Med tanke på att mina tjejer är stora och i stort sett självgående så känns det så främmande att jag ska ta hand om en liten bebis igen! Herregud man hinner ju glömma hur man gör känns det som :P Det är ju så himla mycket som man fixas och ordnas med! Med tanke på att vi inte har sparat några bebissaker alls så måste ju allting handlas igen - bara en sån sak!
 
Nu har jag iallafall lämnat in om föräldraledighet och min arbetsgivare har anmält allting som behövs till försäkringskassan. Och på tal om försäkringskassan! Vilken jäkla djungel det är med allting! 
Min arbetsgivare har anmält min årsinkomst till 392,765kr vilket innebär ca 32.700kr i månaden, och det stämmer bra på vad jag brukar få.
Men vilken skillnad det blir när jag är föräldraledig! För även om jag tar 7 dagar i veckan under föräldraledigheten så får jag ändå bara ut typ 17.000kr efter skatt i månaden! Alltså jag dog lite när jag såg det.... Man blir ju inte rik av att vara föräldraledig om man säger så. Nu är ju planen att jag bara ska vara helt ledig i 3 månader och sen ska jag börja jobba varannan helg, på det viset sparar vi ju en massa fl.dagar. 
 
Men någonting som känns superroligt är att vi kommer ha en massa bebisar i familjen samtidigt. När vår bebis kommer så kommer:
Johannas Oliwia vara 9 månader 
Tessans Hugo vara 7 månader
Tomas Emil vara 5 månader
 
Förstår ni ljudnivån när vi alla kommer att träffas :D Jag längtar redan nu efter att hitta på en massa saker tillsammans! Tänk när barnen är ett par år gamla och man samlas och åker pulka eller liknande - så himla mysigt! 
 
Vecka 25 och det sparkas för fullt där inne <3
Elina var den som kände sparkar först, hon började prata med magen och lillasyster svarade då med att sparka mot hennes hand. Jag önskar så att jag hade filmat för minen på Elina var oslagbar :P
Robin fick känna några dagar senare, men Emilia har tyvärr inte lyckats känna ännu. 
 

RSS 2.0