Kvällens problem

Jag har det ganska så kallt i sovrummet, eller snarare himla kallt om man jämför med resten av huset. Jag har inget element på och håller dörren stängd och med 10-15 minus ute så förstår ni kanske att det blir lite kallt

Varför då kan man ju fråga sig?
Jo för att det är så jäkla mysigt att gosa ner sig under täcket och så sover jag himla mycket bättre när det är kallt i rummet.

Men det finns ett problem, såklart...
Jag sover ju naken och det blir himla kallt om armarna om man inte har dom under täcket, och det är inte så bekvämt att sova med dom under täcket hela natten.
Men tar jag ut dom så blir dom iskalla efter några minuter...

Och jag vill inte sätta på mig en tröja, det är inte skönt att sova med kläder på!

Så hur ska jag lösa det? Jag vill inte höja temperaturen i rummet, inte sätta på mig kläder och inte behöva ha armarna under täcket hela natten.

Hm känns som om den här nöten inte går att knäcka.

Längtar tillbaka

Just nu längtar jag tillbaka till mammaledigheten. Att få ägna all sin tid åt barnen, vara hemma, ta det lugnt, städa och laga mat i lugn och ro. Det är inte lätt att vara mammaledig, absolut inte, men just nu längtar jag tillbaka!

Nu är det plugg, stress, husköp, husförsäljning och jag har ingen tid till någonting.

Jag som älskar julen och vill ha det juligt och fint hemma kan och hinner inte med att göra någonting. Jag har 2 julstakar och en liten "julgran" framme och det är allt som kommer få komma fram.
Inga julgardiner, inga tomtar, ingen julgran, ingen juldukar...

Jag känner bara ge mig mitt liv tillbaka



Tokiga ungar

Ja här hittade jag dom idag när de var borta. En finfin koja tydligen
Ja jag kanske också ska krypa in i torkskåpet ibland och gömma mig?

This is me, take it or leave it

Jag var inne på felsms.com och läste den här insändaren:

Till: Chefen
Sms: Skulle lägga en diskret fis men råkade bajsa lite i brallan, kan du komma över med ett par extra kallingar?
Svar: Jag har tyvärr inga på kontoret och i framtiden vill jag helst inte höra sådant, tack.

Förklaring: Som sagt skulle jag prutta lite diskret så att ingen hörde eftersom jag kände mig lite dålig i magen, skulle skicka till min fru som kunde kommit med nya kallingar men smset råkade komma till chefen. Föstå vad jag skämdes!

/Andreas


Jag tyckte att den var skitrolig men så kom jag på något väldigt pinsamt som jag nästan hade förträngt!

Ni vet ju alla att Robins kompis Andreas bodde hemma hos oss i ett par månader för ett tag sen?
Som ni alla förstår så orkar man ju inte hålla uppe en "fasad" under en sån lång tid så han fick nog vara med om en del chockerade saker under sin tid här :P

Iallafall så var det en kväll då jag pratade i telefonen, med vem kommer jag inte ihåg, så tänkte jag att jag skulle passa på att gå på toaletten då jag var grymt kissnödig.
Så jag drog ner byxorna och satte mig och kissade. Sen spolade jag och pratade vidare utan att tänka på det alls.

Men när jag var klar och lagt på så säger Robin någonting, jag kommer inte alls ihåg vad, men typ om man vad trevlig du är då eller nått liknande.
Då hade jag gått på toaletten med öppen dörr och efter att jag hade kissat hade jag fisit i toaletten högt och ljudligt! Och här kommer det pinsamma: Ante satt i soffan i vardagsrummet som ligger precis bredvid toaletten!

Och det var inte heller allt! När jag hade suttit där och kissat så hade hunden gått in på toaletten samtidigt och druckit vatten. Och när en hund dricker vatten så skvalpar och låter det ju ganska mycket. Då hade Ante trott att det var jag som lät så när jag kissade!

Åh förstår ni hur pinsamt jag tyckte att det var. Nu sitter jag och skrattar som en tok medan jag skriver det här, men då var det ganska lätt att hålla sig för skratt.
Tänk er själva där sitter jag med öppen toalettdörr och kissar och fiser så det står härliga till. Stackars stackars Andreas säger jag bara!

Det skulle inte förvåna mig om Ante är lite skadad efter att ha bott här. Haha jag springer omkring och kissar med öppen dörr, fiser så det ekar i toaletten och öppnar dörrar med naken underkropp...
Ja den historian får ni läsa om en annan dag, tror det räcker med pinsamheter för i kväll faktiskt.

Jag och Andreas

Landet långt långt borta

Ibland önskar jag att jag kunde flytta lång långt bort dit jag inte kände någon.

Emilia kör Elina

Måste bara visa en söt liten filmsnutt på mina underbara barn.
Emilia tycker att det är superroligt och vill göra om det om och om igen :)

http://s83.photobucket.com/albums/j303/lindaodiva/?action=view&current=MVI_8932.mp4

Världens bästa mamma

Jag har i mitt förra inlägg skrivit om hur stressad jag är och hur mycket jag behöver göra i helgen inför fotograferingen av vårat hus på måndag.

Idag efter skolan så åkte vi iväg till Ikea och bauhouse för att inhandla en massa saker som vi behöver inför visningarna. Vi hade båda barnen med oss och det var skitjobbigt att gå runt med 2 skrikiga barn och samtidigt försöka komma ihåg allting vi skulle ha. Dessutom var det massor av det som vi skulle ha som var slut.
Jag kände verkligen bara att JAG ORKAR INTE!

Jag hade verkligen lust att lämna båda ungarna där på Ikea och flytta ut i en koja i skogen.
Slippa allt skrik, stress och press!

När vi kom hem och packade ut alla grejer och ungar ur bilen så märker vi att min underbara mamma har överträffat sig själv! Hon har städat hela våran tomt och uteplats! Ställt i ordning alla utemöbler, borstat bort alla löv, tagit bort alla döda blommor, tagit bort alla däck och allt annat skit som stod ute.

Jag trodde seriöst att jag skulle börja gråta. Jag blev så glad och så lycklig! Jag tror faktiskt inte att hon förstår hur mycket det här betydde för mig. Hon är tamigfan helt jäkla amazing!

Som om det inte vore nog så hade hon putsat alla fönster på nedervåningen igår medan vi var på bio!

Alla borde ha en likadan mamma som jag har. Världen skulle vara en så mycket bättre plats!

Jag hinner inte med

Det känns som om allt i mitt liv rullar på i en rasande takt och jag hinner inte riktigt med.
Skolan springer på och terminen närmar sig sitt slut, hur sjutton ska jag hinna med allt?

Vi köpte ett hus från den ena dagen till den andra och nu är vi mitt inne i att sälja det som vi bor i nu.
Där går allting också i rasande fart! Vi ska ha hit en fotograf på måndag sen kommer det annons på en gång för att vi sen ha visning första veckan i december.

Hur sjutton ska jag hinna?!

Vi har helgen på oss att iordningställa allting inne i huset plus allting på tomten. Just nu känner jag att jag inte har lust med någonting. Att jag skulle vilja sätta mig i soffan, dricka varm choklad och bara se på film hela helgen.
Istället måste jag styla upp hela hemmet på bara ett par dagar, känner att jag har tagit mig vatten över huvudet...

Någonting som jag verkligen vill ta mig tid till är att gå ut och ha lite roligt. Att få dricka goda drinkar, prata skit, skratta och bara umgås. Jag känner att jag verkligen behöver det, frågan är ju bara vad man ska hitta på?

Hm ja om man bara kunde köpa sig lite tid...

Bada i diskhon

Jadå det funkar om man heter Emilia och är 10 månader
Funkar jäkligt bra till och med

Om att känna åtrå

Får man känna åtrå mot andra personer om man är i ett förhållande?

Ja ställer man den frågan till 100 personer får man säkert 100 olika svar. Alla har sin egna personliga åsikt om ämnet men här är iallafall min:

Ja det är självklart att man får det!

Man slutar inte att se att andra människor ser bra ut bara för att man hamnar i ett förhållande.

Jag kan då absolut se en kille och känna MUMS ;)

Jag tror att det enbart är hälsosamt att man kan fortsätta kolla på, och dagdrömma om andra förutom sin partner. För man väljer ju ändå att stanna kvar, eller hur? Skulle man verkligen vilja ha den andra så skulle man ju inte stanna hos sin partner.

Vi är ändå bara människor. 

Sexuella varelser som faktiskt kan, tro det eller ej, känna attraktion och intresse för andra människor än den man har ett förhållande med.
Det är när man väljer att göra något mer som det blir fel.

Det är klart att jag vet att Robin tycker att andra är tilldragande än bara mig. Att jag skulle tro någonting annat skulle ju bara vara naivt. Men han väljer att stanna hos mig.
Likadant som att jag stannar hos honom trots att jag kan vara attrakterad av någon annan.

Jag tror absolut inte att Robin jämt tänker på mig när han fantiserat, jag gör då inte det.
För hur tråkigt skulle det inte vara om man inte ens fick fantisera om andra?

Jag älskar Robin men det är klart att jag också finner andra människor tilldragande!

Mer flirt åt folket!

Min plan gick inte så bra

Idag hade jag planerat för att förföra Robin lite. Hade tänkt stoppa ungarna tidigt i säng och tända en massa ljus på nedervåningen, som grädde på moset hade jag tänk köpa lite bubbel som vi kunde smutta på.

Döm om min förvåning när jag upptäckte att systemet hade stängt när jag var där strax efter kl 18! Jag trodde verkligen att de hade öppet till 19, men tji fick jag!

Så mina planer om att dricka Robin full och utnyttja honom gick åt skogen :P
Så jag får kanske försöka med det gamla hederliga sättet och se om det kanske funkar :D

Riktigt såhär illa är det kanske inte men ändå

Huset på kvällen

Jag och Robin packade in ungarna i bilen nu på kvällen och körde iväg till Skokloster för att kolla hur det såg ut i grannskapet när det är mörkt ute. Jag är ju, löjligt nog, rädd för mörker så jag blev verkligen lättad när jag såg att det faktiskt inte var så mörkt där.
Det var många grannar som hade lampor och det fanns en del gatubelysning. Dessutom så har vi en egen lampa ute på tomten som alltid har varit Robins dröm.

Det är väl konstigt? Själv drömmer jag om nytt kök, badrum och en lyxig tvättstuga medan Robin drömmer om en lampa ute på tomten och så vill han ha en gran?

Jag passade även på att ta lite kort på huset och tomten. Men det var ju mörkt ute så de blev ju inte precis någo bra, även fast att jag försökte hålla kameran helt stilla som Ante sagt att man ska göra. Men man ser ju lite av omgivningarna iallafall.

Våran sjukt stora tomt
Robin efterlängtade lampa
Mycket plats för barnen att leka på
The house

Har köpt ett hus

För ett par dagar sen såg Robin ett hus på hemnet som låg ute i Skokloster. Jag har alltid sagt att jag aldrig vill bo där ute men när jag kollade på huset och såg priset så ändrade jag mig jäkligt fort :P

Huset såldes av 2st äldre personer som flyttade därifrån för några månader sedan så de var lite desperata med att bli av med det, så de hade satt priset till under taxeringsvärdet!
Så jag ringde fort upp mäklaren och frågade om visning. Hon sa att de hade visningen i helgen men jag sa att jag inte kunde i helgen så jag lyckades få henne att få med på en privat visning till på torsdag, idag alltså.
Min tanke med det hela var ifall att vi var intresserade av huset så skulle vi kunna lägga ett bud som säljaren kanske accepterade och då ställde in visningen så att vi slapp budgivning med andra intresserade som skulle få upp priset.
Iallafall så gick vi på visningen och jag blev glatt överraskad! Det är en hel del som behövs ordnas på huset, inge snack om saken. Men med lite vägledning kan vi faktiskt göra det mesta själva så det kostnaden behöver inte dra iväg. Men läget på huset är underbart, tomten likaså! Och huset har stor potential för att bli underbart.
Vi pratade också med mäklaren som sa att om vi fixar i ordning allting med huset så kommer vi kunna sälja det för ungefär 1 milj kr mer än vad vi köpte det för.
Så för mig var det inte mycket att tänka på, klart att vi ska slå till!
Men ni vet ju hur karlar är, de ska tänka och fundera och sen ska de tänka lite till....
Men mäklaren sa att om vi skulle lägga ett bud skulle vi göra det idag för annars skulle de inte hinna ställa in visningen ifall att säljarna accepterade vårat bud.
Så vi åkte hem och funderade en stund men så kom vi fram till att vi är ju dumma om vi inte gör det!
Så jag ringde mäklaren och sa att vi lägger ett bud, priset som huset var utsatt för.
Mäklarna ringde i sin tur säljarna och pratade med dom och sen ringde de upp oss och sa att säljarna accepterade vårat bud och att de ville skriva papperna redan idag!
Så allting gick så jäkla snabbt! Vi gick på visningen kl 10 i förmiddags och skrev pappren kl 17 på eftermiddagen!
Så nu är vi alltså 2 hus ägare. Helt jäkla galet egentligen. Och vilket sjuk jävla tur vi har som fick huset så pass jäkla billigt!
Så idag har vart en bra dag, en jäkla bra dag måste jag säga!
Nu sitter jag och kollar in nya kök på en massa olika sidor och får en massa inspiration, det ska bli så jäkla kul att få inreda ett helt nytt kök! EEEIIII
En skitdålig bild på huset då mäklaren tagit bort den från hemnet så jag var tvungen att fota från ett papper

Att våga stå upp för sig själv

Idag hade jag redovisning i ett ämne som jag läser tillsammans med gymnasieelever.
Jag avskyr att stå framför en klass och prata! Jag mår seriöst fysiskt dåligt utav det. Jag tror att det har att göra med om hur jag hade det när jag gick i skolan förut.
Men man kommer ju inte undan så när det var min tur så började jag prata och efter ett par meningar så börjar några killar skratta. Nu vet jag inte om det var åt just mig de skrattade, förmodligen inte då de satt och lekte med en mobil, men jag blev så jäkla förbannad!

Där står jag mitt framför alla andra och försöker att få ur mig min jäkla redovisning och så sitter pojkvaskarna och skrattar!
Så jag stannar upp, tittar på dom och frågar "Vad är det som är så roligt?!?!"
De slutar genast att skratta och säger att det inte var något.
Så jag frågar igen "men ni skrattar ju?!"
Men de skakar igen på huvudet så då fortsätter jag med min redovisning.
Det var så otroligt jäkla skönt att våga ifrågasätta vad sjutton de skrattar åt. Jag menar det är fruktansvärt respektlöst att sitta och skratta medan någon står framme och gör en redovisning.
För mig är det absolut ingen enkel grej att stå där framme och prata inför en massa människor, speciellt inte gymnasieelever! Det är mycket enklare att prata inför vuxna då vi befinner oss på samma våglängd.
Jag är iallafall jäkligt stolt att jag vågade säga ifrån! Nästa redovisning lär de ju inte skratta på iallafall ;)

Baka baka liten kaka

Idag var den en som la upp bilder på chokladbollar på fb och självklart fick Elina syn på dom och ville genast baka alldeles egna chokladbollar. Så det var bara att åka och handla strössel för hon skulle absolut ha likadana som på bilden. Så nu har vi ett gäng chokladbollar i kylskåpet som väntar på att bli uppätna efter att Emilia har gått och lagt sig :)
Men en sak säger jag bara, aldrig mer chokladbollar med strössel! Jag hade bannemig strössel över hela köksgolvet efteråt! Och när jag hade torkat ihop en fin hög med strössel och kröp under köksbordet för att torka upp resten passade Elina på att sätta sig i högen med benen och sprida ut det igen. Jag blev seriöst lite smått galen!

De fina chokladbollarna

Emilias första steg

Nu ikväll tog Emilia sitt allra första steg!
Vi var uppe på badrummet och kollade på när Robin och Ante sminkade sig inför halloween festen.
Emilia stod på golvet utan stöd och jag håll i en leksakspotatis som hon gärna ville ha, så helt plötsligt tog hon ett steg emot mig! Hon ramlade inte heller utan stod stadigt kvar.
Grymt stolt är jag över min stora tjej! Hon gjorde dessutom om det flera gånger, men aldrig mer än ett steg :P
Min stora tjej

En bild säger fler än 1000 ord



Pluggeri pluggera

Den här veckan har jag haft skollov. Jag kommer ihåg den underbara tiden när skollov verkligen innebar vila, frihet och att kunna göra vad man vill.
Men hur har då spenderat lovet denna gång? Jo med att skriva på mina underbara uppsatser...
Jag kan stolt berätta att jag är nästan helt klar med den största och absolut mest utmanade uppsatsen. Den andra är åtminstone halvklar och den tredje har jag inte hunnit börja på ännu.
Imorgon hoppas jag på att jag hinner skriva klart den andra uppsatsen, och då är det bara en kvar!
Men på lördag blir det inge plugg då jag och Elina ska iväg till Linus på hans kalas. Elina ser fram emot det och tycker att det ska bli spännande. Jag hoppas bara att hon inte säger vad det är i paketet innan han har hunnit öppna det :P
När Robin fyllde år så hade vi pratat massor om att man inte får säga vad det är inne i paketen för det är hemligt.
Men när Robin skulle öppna paketet sa han nått i stil med "hmm undra vad det är" Och Elina säger direkt "det är tofflor" Haha den lilla jäkla skitungen! Men sen när hon kom på vad hon hade gjort så skämdes hon jättemycket, stackarn.
Nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med Elina och hoppas på att det börjar nått bra på tv:n vid 9.

RSS 2.0