Home alone

Idag åker Robin på kryssning med hans kompisar. Så jag och Elina är ensamma hemma.
Känns tomt och tråkigt att vara själv hemma. Elina är dessutom fortfarande sjuk och pipig. Var iallafall hos doktorn idag med henne och fick hostmedicin. Hon hostar så mycket och vaknar hela nätterna. Jättejobbigt är det. Tycker så synd om min lilla plutt.
Jag sitter framför datan, Elina ligger i babygymmet och Robin är på kryssning. Undrar vem som har roligast ;)

Idag har jag bjudit mor min på middag. Kycklingsallad blev det, och det var jättegott! Hon skulle egentligen ha färgat håret på mig också men vi glömde bort det. Måste fixa det imorgon! Tessan har lovat att komma och hjälpa mig med det. Sen så ska jag, mamma och Elina åka till märsta imorgon. Så man har ju någonting planerat iallafall.

Elina har föresten rullat från rygg till mage för första gången nu också. Så nu rullar hon runt och har sig som en liten ål. Rullat från mage till rygg har hon ju gjort sen hon var en och en halv månad ungefär. Men nu kan hon från båda =D Hon lär sig nått nytt hela tiden. Hon kan nästan sitta själv nu också, det är inte långt kvar.

Snart är det nyårsafton. Den mest ångestladdande högtiden av dom alla. Jag har aldrig riktigt gillat nyår och jag kommer förmodligen aldrig att gilla den heller. Allt måste vara sådär perfekt och speciellt.
Jag har iallafall köpt en klänning nu. Ska bara åka och köpa en till Elina också så är allt sånt klart iallafall.
Allt är inte riktigt bestämt ännu så vi får se vilka och vart vi ska vara. Det är iallafall Elinas första nyår så det kommer bli mysigt. Jag hoppas bara att hon hinner bli helt frisk tills dess.

Nej nu ska jag ta och ringa Christine och prata en massa skit. Sen så ska jag klä på Elina och gå på kvällspromenad. Scamp måste ju få gå ut och röra på tassarna.




Bilder

Elina ligger och sover hos tomten. Inte riktigt helt frisk.
image11

En vaken sjukling hos tomten
image12

Elinas julklappar
image13

En julprinsessa
image14

Jag tycker Elina gjorde det jäkligt bra iallafall. Hon var inte helt frisk men hon var ändå med ett tag.
Även om hon var gnällig och så. Man ser ju på bilderna att hon är lite sjuklig. Svullen och sånt. Fast självklart världens finaste iallafall!



Nu är julen förbi

Sitter här framför datan och lyssnar på pinner och kottar medans Robin och Elina ligger i soffan och sover.
kom ut i vardagsrummet och hittandes Robin snarkandes med en liten Elina sovandes på magen. Det såg jättemysigt ut och kameran åkte såklart fram =)

Jag blev sjuk, Elina också. Det var verkligen jättejobbigt. Att se min lilla bebis må bajs med hög feber var det värsta.
39.6 i feber hade hon. Det kan verkligen inte vara lätt att vara sjuk när man är liten och man kan inte tala om hur man mår.
Vi fick åka in till barnakuten med henne också. De ville att en läkare skulle kolla på henne eftersom hon är så liten och med så hög feber. Det gick bra iallafall. De tog ett par prover men de kunde inte hitta något som var farligt.
Jätteskönt att det inte var rs-virus eller nått liknande.

Jag trodde att vi skulle missa julafton men när vi vaknade på julaftonmorgonen så hade hon ingen feber. Det var så skönt! Hennes första jul vill man ju inte missa.
Så jag och Elina gick upp vid 9 tiden på morgonen. Robin hade inte kunnat sova på hela natten och mådde dåligt. Det var ju mindre skoj. Jag åt lite frukost och lekte lite med Elina men sen gick vi och la oss vid 11 tiden igen och sov till halv 1 på dagen.
Då blev det lite panik så vi duschade och gjorde iordning oss och åkte ut till skokloster. Hade jättemysigt där med trevligt folk och god mat.

Sen kom tomten och Elina fick en massa paket, mest av alla faktiskt =) Många roliga leksaker och så lite kläder såklart.
Sitta hos tomten utan att bli rädd kunde hon också. Så himla söt!

Nu har Elina vaknat och skriker så jag ska gå och ta henne. Skriver mer senare.



Sjuka i julstressen

Robin ligger däckad för 3:dje dagen i rad med 39.6 graders feber, hosta, ont i huvud och hals.
Kan slå vad om att jag kommer sjukna in lagom till julafton, jag eller Elina.
Vill inte att Elina ska bli så sjuk som Robin är. Jag vill inte heller bli så sjuk. Tanken på att ta hand om Elina samtidigt som man är jättesjuk är inte så lockande.

Tycker så synd om Robin.

Idag har jag fixat de sista julklapparna. Det känns iallafall bra. Nu är det äntligen klart!
Ingen julgran blev det i år heller. Jag har köpt alla dekorationer och alla tillbehör men ingen julgran. Orkar inte heller åka och köpa en, klä den för att den städa undan den efter några dagar. Nej jag satsar på nästa år istället.

Elina ligger och gurglar i vardagsrummet med sitt babygym medans jag sitter här. Blir alldeles varm i hjärtat när jag hör henne. Jag vill ha en till bebis :D Skulle vara lagom att få en till när Elina är runt 2.5år.
Det går ju alltid att fantisera. Barn är iallafall det bästa jag vet! Livet får liksom mening då.

Nu ska jag gå och leka med min fisunge och ta hand om min sjukling här hemma.

Jag är iallafall glad över att Katta stannar! Skulle ha blivit så tomt utan henne!


Bio

Imorgon ska jag och Robin gå på bio. Ska bli så underbart att komma iväg med bara honom och mysa.
Det kommer bli första gången som vi har barnvakt åt Elina. Får lite ont i magen när jag tänker på det, men det kommer säkert gå bra. Min mamma kommer hit och passar henne. Sen så är vi bara borta i 3-4 timmar.
Dessutom kommer jag självklart ha mobilen tillgänglig så om det skulle vara nått är det bara att hon ringer.
Min lilla tjej börjar bli stor! Hon blir 3 månader på måndag.
Det känns verkligen som om tiden går alldeles för fort. Alldeles nyss gick jag med magen i vädret och nu är hon plötsligt 3 hela månader. Blir rädd att jag inte utnyttjar tiden till max och att hon helt plötsligt är vuxen och jag står där gammal och grå och undrar vart tiden tagit vägen.
Det är så svårt att uppskatta tiden när man är mitt uppe i det. Det är först när man ser tillbaka som man inser hur bra och underbart det var. Jag vill inte göra det misstaget här, det är alldeles för viktigt!

Min mor är på väg ner från norrland nu. Kommer inte träffa henne idag men hon kommer hit imorgon.
Älskar min mamma så mycket. Hon är verkligen underbar! Hon finns verkligen här för mig hela tiden. Tycker verkligen att det är så tråkigt att hon bor där uppe. Önskar att vi var närmare varandra. Men vi pratar ju i telefonen dagligen iallafall, det är alltid något.

Sitter och lyssnar på en underbar låt. Det finns nog inte något med den som är dåligt.
Älskar texten och hans grymma röst. Hes och rasplig mm Får rysningar i kroppen

Jag vet inte hur man länkar in själva låten in i min blogg men jag skickar en länk så ni också kan njuta av denna underbara låt. Lyssna och njut.

http://www.youtube.com/watch?v=u0B-hJ_gotc

Nu ska jag laga mat och sen ska jag gå ut på en långpromenad.

Söndag natt

Jag sitter just nu inne i Robins data rum och är så trött, ja verkligen dödstrött.
Men jag vill inte gå och lägga mig riktigt ännu. Elina ligger och sover i sin egna säng och det känns så lyxigt att få sitta här helt själv och göra precis vad jag vill.
Egentligen skulle jag verkligen behöva sova. Men inte riktigt ännu, en liten stund till.

Ännu en helg är nu förbi. Igår var Tomas Katta Eken och Ante hemma hos oss. De drack lite och sånt. Jag satt bredvid och drack mineralvatten. En och en halv liter försvann fort, sen blev det lite julmust.
Vi spelade lite charader, de var faktiskt ganska skoj. Jag fick skriva en del av dom för jag hade Elina i bärselen så jag kunde inte vara med, men jag gissade iallafall när jag inte skrivit vad de skulle göra.
Bäst var när Tomas skulle göra My little pony :D
Blev grymt besviken på Tomas senare på kvällen. Behöver inte skriva varför, men det blev jag iallafall.

Sen idag har jag inte gjort mkt alls. Jag och Katta åkte en snabbis till Barkarby och gick på elgiganten och köpte en mobiltelefon som jag ska ge till min mor i julklapp. Jag hoppas att hon kommer bli glad.
Hennes mobil är paj så hon borde uppskatta det, hoppas hoppas.

Julen är dyr och dyrare kommer den att bli. Jag vill hitta dom perfekta presenterna men de är oftast dyra.
Vet precis vad jag vill köpa till Robin men det är alldeles för dyrt. Skulle vart så kul att köpa det, för jag vet hur glad han skulle bli. Önskar ibland att jag hade mer pengar än vad jag har.
Men jag ska hitta nått bra med dom pengarna jag har också. Det är ju ändå tanken som räknas trots allt.

Funderar på om jag ska gå till öppna förskolan eller inte imorgon. Jag får se hur lillstrumpan mår imorgon och bestämma efter det. Annars ska jag inte göra så mycket imorgon. Städa lite efter helgen och så ska jag börja med mina promenader igen. Har haft uppehåll i nästan en vecka nu bara för att jag vart så förskyld.
Ska bli skönt att börja gå igen. Ha något att göra om dagarna.

Jag blir så påverkad av musik! Om jag lyssnat mycket på en låt under en period av mitt liv och sen lyssnar på den igen så är det som att åka bakåt i tiden. Alla känslor som jag hade då väller fram och tar andan ur mig.
Känslorna blir ibland för starka, vissa låtar klarar jag inte av att lyssna på.
Undrar om det bara är så för mig eller om fler känner sig mig?

Nej nu är klockan allt för mycket och det känns som om jag ska svimma av trötthet. Ska krypa ner under täcket och hoppas på att strumpan inte vaknar. Skulle vara underbart att få sova själv.

Avslutar med mina 2 älsklingar. Dom finaste av dom alla
image9


Internet vs Riktiga livet

Det är så stor skillnad på hur många beter sig på internet och i verkliga livet.
Det finns (ursäkta mitt uttryck) riktiga idioter som trycker ner och beter sig allmänt svinigt till ute på internet. Sånna som med all säkerhet aldrig skulle våga öppna munnen i verkliga livet, men på internet hoppar den ena grodan efter den andra ut ur munnen på dom.
Vad är skillnaden? Man har en data som man kan gömma sig bakom. Men ni som håller på så ni ska veta att sånt som ni spyr ut sårar säkerligen personen i fråga lika mycket som om ni skulle ha sagt det irl

Jag är också annorlunda på internet. Jag vågar mer. Pratar med personer som jag inte skulle ha pratat med irl.
Konstigt hur man kan ha diskutioner med någon på internet men möter jag personen tex i centrum hälsar vi inte ens. Hur kommer det sig?
Jag vet nog inte riktigt hur jag ska bete mig. Här på nätet kan man skriva ner ett samtal, läsa igenom det. Radera om det inte blev bra och sen skriva om. Så fungerar det inte i verkligheten. Säger man nått så är det sagt. det går inte att ta tillbaka.
Det är enklare på internet. Dessutom är det mycket lättare att träffa folk på nätet. Man kan glida in på någons sida bara säga hej så är första kontakten tagen.
Skulle man bara gå fram till någon på stan och säga hej skulle man bli tagen för en förrymd mentalpatient.
Synd egentligen, kontakter irl betyder så mycket mer än kontakter man har via internet - iallafall för mig.

Elina börjar iallafall se lite piggare ut. Hela familjen är förskyld och hängiga. Men idag känns det en aning bättre iallafall.
Imorgon är det idolfinalen, spännande! Jag hoppas och tror att Marie kommer att vinna. Har aldrig riktigt gillat Amanda, även om hon gjorde grymt ifrån sig förra veckan. Ska bli spännande att se iallafall.

På lördag kommer Tomas hit och ska festa med Robin. Det var riktigt länge sen Tomas kom och festade. Katta kanske också kommer över och jag antar att Robins kompisar också kommer. Det ska bli riktigt roligt. Något att se fram emot, träffa lite folk och ha skoj.
Jag och Elina ska iallafall vara helt nyktra ;) Chockerande eller hur?

Jag ska börja dansa igen. Ska bli så jäkla roligt. Älskar det verkligen! Jag hoppas bara att jag kommer in på kursen. Ett par timmar en kväll i veckan som bara är mina *myser* Det skulle betyda mycket för mig.

Nu ska jag klä på mig ytterkläderna och gå ut på kvällsrundan med Scampan. Min älskade hund <3





Första förskylningen

Igår på öppna förskolan upptäckte jag att Elina var lite snorig och hon hostade ett par gånger så vi gick hem efter bara en timme.
Väl hemma blev hon bara sämre. Snorig, hostig och röd och svullen runt ögonen. Stackars min lilla bebis =(
Hon är jättepipig och hänging. Natten har varit jobbig, hon hsar vaknat hela tiden och vart jättesnorig och gnällig.
Inget är bra och det märks att hon inte mår så bra.
Så jobbigt att se sin lilla vara dålig utan att kunna göra så mycket. Idag ska vi åka och köpa en snorsug så vi kan hjälpa henne att andas iallafall. Har också köpt flytande alvedon ifall att hon får feber. Just nu är hon bara varmt och svettig.
Hoppas att det är snabbt över och att hon mår bra snart igen.

Idag ska vi också åka och hämta våran nya bil, äntligen! En vw passat 2.0 turbo. Det säger väl egentligen inte mig så mycket då jag är helt ointresserad av bilar, men den ska tydligen vara bra och säker. Det är det viktigaste för mig. Kommer bli så skönt att äntligen få en bil så man kan ta sig överallt.

Nu ska jag gå och ta hand om min lilla tjej. Usch hjärtat värker när hon inte mår bra :(

Första advent.

Helgen har som vanligt flugit förbi och imorgon är det vardag igen. Helgerna går alltid för snabbt och vardagarna går alltid för långsamt.
Jag har iallafall fått ut massor av min helg. Den bästa på länge faktiskt.
Fredagen mös vi hela kvällen. Kollade på film och åt god mat. Robin och jag lyckades tom stjäla till oss några minuter till att vara helt själva, underbart även om det inte riktigt blev som jag trodde.
Lördagen åkte jag och Elina till kista och träffade mina gamla arbetskamrater Isabell och Camilla. Var så kul att se dom igen. Det var länge sen, för länge sen! Men när vi träffades kändes det som om det var igår.
Älskar när man inte träffat personer på väldigt länge och sen när man väl träffas känns det som om man alltid är. Ingen spänd stämming eller så. Det är underbart.
Iallafall hade vi riktigt trevligt. Satt och pratade om allt och ingenting och tiden boktavligen flög iväg. Helt plötsligt hade vi suttit där i nästan 4 timmar men det kändes som en halvtimme.
Vi avslutade med att gå lite i affärer och jag hittade en supersöt tomteklänning som Elina eventuellt ska ha på julafton. Bedårande söt var den iallafall.

När jag kom hem var klockan runt 7 på kvällen och hela dagen hade gått. Jag och Robin käkade lite sen låg vi i soffan tillsammans. Vid 11-tiden hade Elina somnat i soffan och jag bestämde mig för att smyga till sängen och försöka sova en stund helt ensam.
Det kändes så lyxigt att slinka ner i sängen och kunna ligga precis som jag ville och kunna röra på mig.
Låg en liten stund och kollade på tv innan jag släckte lampan.
Kändes underbart skönt att ligga där helt själv, men jag kunde ändå inte somna. Dödstrött var jag men ändå låg jag där i mörkret och lyssnade på om Elina hade vaknat. Jag visste ju att Robin satt bredvid henne men jag kunde ändå inte slappna av. Försökte verkligen somna men halv 1 var jag fortfarande vaken.
Jag somnade nog vi 1 tiden och klockan 3 kom Robin in med en pipande Elina.
Det var iallafall lyxigt att fått vara själv så länge. Och dom två timmarna jag sov var verkligen sköna.

Idag är det första advent. Jag skulle egentligen ha storstädat igår och tagit fram julsaker men det hanns inte med. Så snart ska jag börja med det.
Men först ska jag baka scones till frukost och väcka Robin till varma scones med smör och sylt. Supergott.

Sen ikväll ska vi äta sill, potatis, köttbullar och prinskorv med tända ljus och adventstakar. En liten minijul så man får in lite julkänsla. Det är ju inte precis så att det känns juligt om man tittar ut genom fönstret.
Är så trött på regnet.

Nu ska jag börja baka. Ha en underbar första advent och ta vara på tiden, den kommer aldrig igen

image8
Ninja julmyser


RSS 2.0