Elina 2år

Elina 2år hos fotografen


Robin 27år

Oj oj oj vad jag har mått dåligt! Det började i torsdags att jag började känns mig lite dålig. Jag tänkte inte mycket mer på det men sen när jag vaknade på fredagen så kände jag mig mer död än levande.
Så hela fredagen låg jag i sängen och tyckte synd om mig själv. Det är en jäkla tur att man inte är ensamstående för att ta hand om en 2åring samtidigt som man ligger för döden och dessutom är gravid är inte helt lätt.

Igår var jag lite bättre så då låg jag nere i soffan hela dagen istället. Det gick som i vågor, ena stunden kände jag mig lite piggare och kunde sitta upp och gå lite. Men efter en stund mådde jag superdålig igen och var tvungen att gå och lägga mig.
Men Robin hade ju planerat att gå ut med sina vänner och fira sin 27års dag på kvällen så jag lovade honom att jag skulle ta Elina så han kunde gå ut.

Det är inte lätt att vara 2år, full av energi, och med en mamma som bara ligger ner i soffan. Men hon var faktiskt himla snäll egentligen. En massa glass och vinddruvor höll henne sysselsatt. Sen somnade hon vid 10 tiden på kvällen i soffan och strax därefter gick jag också och la mig.

Men idag mår jag mycket bättre! Jag känner fortfarande av det lite grann, men det är en stor skillnad på hur jag har mått.
Jag var tvungen att åka ner till Ica en snabbis och handla lite, något säger mig att Robin inte är kapabel till att köra ;)
Så nu har jag köpt räklandgång till mig och Robin dagen till ära. Middagen blir som han önskade, lövbiff med pommes och bea till. Sen till ikväll har jag köpt en äppel/persika paj som ska avnjutas med vanlijsås :)

Men vi får se hur han mår. När jag var och tittade till honom för någon timme sen så höll jag på att dö när jag öppnade sovrumsdörren. Det verkligen stank gammal fylla, det var nästan så att jag var tvungen att vända i dörren. Mitt lilla födelsedagsfyllo :P

Nu ska jag se efter hur han mår medans Elina sitter i soffan och tittar på Pippi långstrump och äter en rå korv direkt ur paketet - Mm nyttig lunch verkligen :P Men ibland så får man göra så.

Tjolivippen på er


En investering

Som många av er vet så har jag grymt ont i ryggen av den här graviditeten och igår blev jag så otroligt less på att ha ont hela tiden så jag beställde en slags vetekudde i form av ett bälte som jag hoppas ska hjälpa mig.

Jag kommer ihåg när jag födde Elina så hade jag jätteont i ryggen och då gav de mig ett slags varm bälte som hjälpte jättemycket. Så jag hoppas att det även ska kunna hjälpa mig nu.
400kr känns som en fjärt i rymden om nu smärtan lindras lite.



Sen kan jag stolt berätta att jag lyckades sova mitt på dagen idag! Jag har inte lyckats göra det på flera månader hur trött jag än har varit. Men idag somnade jag och sov i ungefär 2.5 tim. Självklart mådde jag apa sen när jag vaknade, men jag somnade iallafall :)
Jag kan verkligen inte sova mitt på dagen längre, lyckas jag somna så mår jag alltid illa sen hela dagen efter att jag har vaknat.

Jag som alltid sa att jag aldrig skulle bli en sån som inte kan sova länge på mornarna och kunna sova middag.
Nu är jag verkligen en sån, hur kunde det bli så?


Vad lycka är

Jag står i vardagsrummet och dagens sista solstrålar lyser in genom fönstret och gör så att hela rummet badar i ett mysigt sken. Lukten av nybakta lussebullar fyller upp hela huset.
Elina och Robin duschar tillsammans och jag hör Elinas härliga, bubbliga skratt när hon duschar pappas skägg. Sekunderna efter bryts tystnaden åter igen av att Elina brister ut i skratt. Finns det någonting härligare än barnskratt? Så ärligt och uppriktigt, det kommer verkligen direkt från hjärtat, och går direkt in i mitt hjärta.

Ibland förstår man verkligen vad lycka är




Är man sugen så är man

Tjejen i magen krävde julmust och nybakta lussebullar. Tyvärr gick det inte att få tag i julmusten fast jag åkte till vivo, ica, lidl och Shell. Dessutom ringde jag till Willys, coop och rusta men ingen hade fått in det ännu, Willys ska få in det imorgon så jag får vänta tills dess.

Men jag har iallafall bakat lussebullar! En sats av vanliga lussebullar och så gjorde jag en sats med krämig vitchoklad fyllning. Båda var supergoda, det ända som saknades var julmust :P


Idag har jag

Gått upp
Gjort frukost till Elina
Lämnat Elina på dagis
Suttit framför datorn
Duschat
Åkt till Härkeberga
Vart ute på en kort promenad 
Hämtat Elina på dagis
Vart med Elina hos läkaren
Handlat på ICA
Köpt fingervantar åt Elina på Lindex
Kikat på skor
Vart på apoteket
Suttit lite mer framför datorn
Köpt glass från glassbilen, till Elinas stora glädje
Lagat mat
Ätit mat
Diskat och städat undan

Och nu sitter jag här framför datorn igen. Snart ska jag lägga mig ner i soffan och vila min värkande rygg lite. Robin sitter uppe vid datorn och kommer sitta där hela kvällen, en rikigt spelkväll ska han ha.
Själv ska jag bara ta det lugnt och vid 8 tiden tänker jag sätta på Elina pyjamas och så får hon somna i soffan så jag får lugn och ro när jag ska kolla på Desperate Housewifes.

Imorgon är det onsdag och än så länge har jag ingenting inplanerat alls. Kanske orkar jag röja här hemma lite, men det är ju gjort på en halvtimme.

H*n istället för den

I förra veckan var jag inne i stockholm på Sibyllekliniken och gjorde ett könsul på lilla bebisen i magen.
Tyvärr kunde inte Robin vara med då han jobbade men det gick bra iallafall. Jag trodde att jag skulle vimsa runt länge inne i stockholm och aldrig hitta fram, men jag åkte faktiskt bara lite fel ;)
Att köra inne i stockholm är verkligen ingen favorit för mig, på nått sätt hamnar jag alltid i fel fil hela tiden :P

Det var samma man som utförde ultraljudet som när vi kollade könet på Elina. Enligt honom växte bebisen som den skulle och allting såg fint ut.

Han kunde också se till 110% att Elina ska få en liten lillasyster.
Jag höll nästan på att börja gråta av glädje. Jag önskade verkligen att det skulle vara en till liten tjej och så var de det. Jag hade självklart blivit glad för en pojke också, men på nått sätt har jag tänkt mig som mamma till 2 små tjejer :)

Jag känner en sån glädje och lycka. 2 underbara tjejer som kommer tjata sönder öronen på sin stackars mamma :)

Elinas lillasyster


Det ska bli så spännande att se hur den här lilla tjejen ser ut. Kommer hon vara lik Elina eller inte?
Nu gäller det bara att hitta på ett namn också. Just nu känns det helt omöjligt för de namnen jag tycker om gillar inte Robin och tvärtom.

Efter ultraljudet köpte jag hennes första lilla body, supersöt men en liten apa på. Elina blev lite avundsjuk och tycker att det är hennes, men jag tror inte att det är riktigt hennes storlek :)





Nu längtar vi massor efter att hon ska komma. Nu är det bara 3 månader kvar och även om det känns som om det är en evighet dit så kommer det nog gå ganska snabbt trots allt.

Mm en till liten tjej, tänkt vad bra vi har det. Älskade familj <3




En toppenhelg

Helgen som var har verkligen vart toppen! Det började i lördags när jag, Robin, Katta och Ante åkte iväg till Heron City där vi åt mat och gick på bio. Vi såg en 3d film och det var verkligen en häftig upplevelse. Ibland kändes det som om man skulle kunna röra vid sakerna om man bara stäckte ut handen. Jag ryckte till mer än en gång när det kom grejer farandes, jag trodde verkligen att de skulle komma rakt på mig.
Så det rekomenderar jag verkligen att ni åker på.

Sen på söndagen åkte jag Robin och Elina iväg till Mickelmäss. Elina var verkligen förväntansfull över att vi skulle gå på marknad, fast hon inte hade en aning vad det var.
Väl där så mötte vi även upp Tomas och Marie. Det var himla mysigt att gå runt där hela dagen och kolla på alla sakerna. Elina vågade tillochmed rida på en ponny :) En himla stolt tjej som satt där uppe på sadeln <3
Jag sa att Viktoria också red på hästen så det var nog det som fick henne att våga.
Vi kom dit vid 11 tiden och var där till klockan halv 3 sen hade jag så ont att jag knappt kunde stå och absolut inte gå. Men det var det absolut värt.

När vi kom hem satte vi på en film och myste ner hela familjen i soffan. Sen gjorde vi iordning supergod mat, vi hade köpt rökt fisk på marknaden och till den hade vi romsås, ägg, purjolök, potatis, baguette, oliver, rom, rödlök, grönsaker och annat smått och gott. Så det satt vi och åt i soffan framför tv alla 3.
Elina älskade verkligen fisken så hon åt så att magen blev alldeles spänd, fast det gjorde vi nog alla 3 :)

Sen kollade vi på The proposal, jag trodde att den skulle vara bättre än vad den var, men det gick absolut att titta på. Sen gick vi ut på en kvällspromenad med Smilla och efter det satt jag framför datorn en stund innan vi kröp ner i sängen. Elina var så otroligt trött efter att ha vart igång hela dagen.

En verklig toppenhelg!

Nu ska jag dammsuga lite snabbt sen kommer Tessan och Marko hit och ska göra tonfiskpaj. Det ska bli spännande, den ska tydligen vara supergod.


Gravidhormoner?

Jag läste precis en dikt av en okänd författare och började stortjuta. Nu pratar vi inge små tårar utan det verkligen forsade. Jag skyller på gravidhormonerna som spökar runt i kroppen och gör en till en känslomässigt vrak.

Jag födde dig raring, du kom ifrån mig
Och hela mitt liv ska jag älska just dig
Din hy är så fjunig din kropp är så varm
Jag håller dig nära intill på min arm
Du somnar så nöjd och så trygg vid mitt bröst
Jag nynnar små visor till glädje och tröst
Gyllene lockar och ögon så blå
Knubbiga armar och fingrar så små
Din hand i min hand, ditt gurglande skratt
För mig är du lyckan, en värdefull skatt
Du växer var dag, liten blir stor
Jag gläds åt din framgång, jag är ju din mor
Jag räddar för spöken som kommer om natten
Jag vänder din kudde och hämtar dig vatten
Snart springer du lätt på smidiga ben
Och kroppen blir knotig som förr var så len
Du pratar och skrattar och sjunger och gråter
Jag tröstar, förmanar och lyssnar, förlåter
Du frågar om livet och allt runtomkring
Jag svarar på allt och på ingenting
Du börjar i skolan med ryggsäck och allt
Och vantar och mössa ifall det blir kallt
Jag står där i fönstret och ser hur du går
Jag ler fast i ögonen skymtar en tår
Vart tog de vägen, de år som försvann
Vad stor du har blivit, vad mycket du kan
Snart blir du förälskad och kinderna glöder
Och sen blir du sviken och hjärtat det blöder
Jag tröstar och lyssnar och minns alltför väl
Hur sårbar man är i hjärta och själ
Snart flyttar du ut, strax lämnar du mig
Och livet går på, fast nu utan dig
Vi träffas ibland, du gör små besök
Du sitter som förr vid mitt bord i mitt kök
Får nybakta bullar och dricker choklad
De minnena värmer, de gör mig så glad
Och nu har du gift dig, har egen familj
Och jag har små barnbarn som jag tittar till
Fast pannan den rynkas och håret blir grått
Så minns jag med glädje de åren som gått
Jag tackar för lånet - för stort och för smått
Du är den vackraste gåva jag fått!


Jag vill aldrig att Elina ska växa upp och flytta hemifrån.


RSS 2.0