We're going to Miami

För ett par dagar sen bokade jag och Robin en resa till Florida - bara han och jag. Vi hade ju lite småplaner på att åka till Thailand nästa år med ungarna, men jag har velat åka till USA länge nu och efter lite funderande så bokade vi.
 
Vi ska åka utomlands med ungarna efter sommaren istället, så att de också får komma iväg.
 
Jag har bokat flyg ner till Orlando, där vi ska spendera några dagar och uppleva alla nöjen. Det finns verkligen massor att se och uppleva i Orlando, nått jag verkligen vill besöka är Sea World och Universal Studios. Disney World ska vi inte besöka utan barnen. 
 
Sen så ska vi hyra en bil och åka till Miami. På vägen så ska vi också stanna på Everglade och åka ut i i sån där air boat och uppleva nationalparken. Naturmänniskan i mig kommer dansa av glädje ;)
 
I Miami finns det så mycket jag vill göra! Besöka alla underbara stränder är ett måste! Ett besök till Key West skulle jag vilja hinna med, men jag vet inte om det är möjligt. Att bara få uppleva kulturen och naturen kommer bli underbart, South Beach ska tydligen vara underbart!
 
Vi pratar också om att åka på en caribbean cruise. Då skulle vi åka på en lyxkryssning till Bahamas, Cococay och Bahamas huvudstad Nassau. Det är någonting både jag och Robin verkligen vill göra. 
 
Vi är framme vid Orlando på kvällen den 3:dje mars. Sen flyger vi hem den 19 mars kl 23. Så vi har 16 dagar på oss att göra allting. Skulle vi åka på en kryssning så försvinner det 3 eller 4 dygn. Så då har vi som minst 12 dagar på oss att uppleva Orlando och Miami. 
 
Flyget hem till Sverige går från Fort Lauderdale, så den staden måste vi också se! Men det kanske man kan ta sista dagen då flyget inte går förens kl 23 på kvällen?
 
I Orlando vill man nog vara 3- 4 dagar så då har man 8-9 dagar i Miami. Gah med tanke på allt som jag vill göra så skulle jag gärna ha några dagar till. 
 
Men det är nog värt att offra några dagar för att åka på en lyxkryssning och se Bahamas. Jag ska fundera några dagar till innan jag bestämer mig helt. 
 
Jag har ju ett helt år på mig att planera den här resan, så jag känner ingen brådska :P

Miami
 
 
Orlando
 
Cruise
 
Cococay, Bahamas
 
Nassau, Bahamas
 
 
Enda problemet är att det kryllar av hajar i dessa vatten - och jag är livrädd för hajar! 
Och jag som har planer för att prova på att surfa :S Jag kanske ska ta och utmana min rädsla och uppfylla en av mina drömmar, att dyka med hajar?

Åh jag vill åka NU!
 
 
 
 

Påsken som va

Nu så är ytterligare en högtid över och vardagen har oss åter i sitt grepp. Jag känner att jag egentligen borde städa undan alla påskgrejer, men det kommer nog inte hända idag ;)

Påsken var iallafall underbar, fint väder, massa besök, god mat, glada ungar och glädje.
 
Hittat äggen som påskharen hade gömt 
 
Påskmat
 
Jag och Robin tog ut ungarna på promenad till Gransäterskolan för att leka, sen gick vi hem igen och åkte iväg till Kista för att äta på Olearys och se Rio 2 på bio
 
Massa utelek i det fina vädret
 
Underbara långa promenader
 
 
Nu ser vi fram emot sommaren och semester, härliga veckor tillsammans i solen. Jag har nog aldrig längtat så mycket till sommaren som jag gör just nu. Det tråkiga är att Robin inte kommer ha så mycket semester med tanke på att han var i Thailand i en månad, men lite ska han nog ta iallafall.
 
Nej nu ska jag kolla vidare på stugor som vi ska beställa till tomten, har ju lovat ungarna en lekstuga.

Skärtorsdag

Påskkorten är målade och ungarna är redo att få gå påskkärringar för första gången. Elinas kompis Sagah ringde igår och frågade om hon fick gå med oss, så hon och hennes mamma kommer upp vid 6tiden och så går vi med barnen tillsammans. Minst sagt förväntansfulla ungar som springer runt här hemma just nu :P
 
På lördag får vi gäster och det är som vanligt jag som ska laga all mat. Det har jag verkligen ingenting emot, men det kommer bli tufft med tanke på att jag ska jobba 4 nätter i rad nu. Och jag orkar verkligen inte städa också, så idag kommer städfirman hit till oss igen. Jag har bara plockat undan allt som ligger framme, och så kommer de och städar och gör det rent - perfekt! Det är verkligen lyx att få komma hem till ett nystädat och rent hem, även om det inte dröjer länge innan barnens klibbiga avtryck finns överallt igen ;)

Från morgonpromenaden, älskar att allting börjar bli grönt <3
 

Annorlunda fredagar

Tänk vad olika mina fredagskvällar ser ut nu för tiden jämfört med innan jag fick barn. Förut träffade jag vänner och alkoholen flödade.
 
Nu är fredagskvällarna vigda åt familjen. God mat, massa mys och gärna pyssel.
 
Just nu sitter jag bredvid de här pysseltjejerna. De håller på att måla korgarna som de ska ha när de går påskkärringar.
 
Sen ska vi kolla på lets dance och äta vattenmelon och så har jag lovat oboy med minimarchmallows.
Jag skulle inte byta bort mina nuvarande fredagskvällar mot allt i världen, även om det är trevligt med ett avbrott då och då i goda vänners lag ;)

Vad ska jag göra?

Jag har kommit på att jag verkligen behöver skaffa mig fritidsintressen. Jag kan liksom inte gå hemma och inte göra någonting speciellt på dagarna längre, jag behöver göra någonting kul - och gärna utmanande!
 
Men vad ska det vara?

Jag var inne på att eventuellt utbilda mig och byta yrke. Men jag vet inte om jag vill det längre? Jag trivs bra på mitt jobb och har mer fritid än någon jag känner, dessutom tjänar jag bra. Så på det sättet har jag det himla bra, bortsett från att jag är uttråkad. Och om jag inte vill byta jobb så måste jag istället ändra min fritid. 
 
Men vad är jag intresserad av då?
 
Jag skulle väldigt gärna vilja dansa! Men Robin går inte med på att börja en kurs med mig, hur mycket jag än bönar så vill han verkligen inte. Och att börja själv vill jag inte. 
 
Gymkort ska jag skaffa, Tomas flyttar ju hit och han ska också köpa det så då kan vi gå tillsammans. Fast det tycker jag inte precis är roligt, men det är alltid nått.
 
Sen funderar jag på om jag ska ta upp det här med hästar igen. Nu börjar det ju bli varmt och skönt ute, och då är det nog ganska kul att rida. Jag kan alltid ge det ett försök :)
 
Vad finns det mer jag kan göra? Jag vill gärna att det ska vara lite socialt så att jag träffar folk (som jag inte gör på mitt jobb) Och man ska kunna göra det på dagtid när jag är ledig. Tipsa mig gärna!
 
Bild på när Robin kom hem från Thailand <3
 

Inte får man sova

Gah jag är så fruktansvärt trött just nu! Efter att ha jobbat natt så är man ju ganska sugen på att gå och lägga sig när man kommer hem, men det går ju liksom inte när man har en liten Emilia hemma. Hon har haft feber och vi vill hålla henne hemma en extra dag från dagis så att hon verkligen är frisk.
Fördelen med att inte sova är att jag inte kommer ha några problem med att somna ikväll, man får se det positivt :)
 
Nu har jag precis kommit hem från Elinas utvecklingssamtal, underbara mamma passade Emilia medan. 
Elinas fröken hade bara positivt att säga om Elina. Uppmärksam, lyssnar bra, följer instruktioner, fullföljer alltid alla projekt och är väldigt noggrann med allting hon gör. Hon sa att Elina är mer än redo att börja 1an och att det kommer gå bra för henne :) På testet de hade gjort för att se hur hon ligger till i utveckligen så fick hon 36 poäng av 36. Jag är fruktansvärt stolt över henne. 
 
Nu ska jag ta och dricka upp min dricka och åka iväg för att hämta upp mamma och Emilia för att åka till Skokloster och sen Enköping. Det gäller att hålla sig igång idag för att inte somna. 
 
Hittade den här bilden på fb, jag tycker att den beskriver Emilia så bra - livsnjutare ut i fingerspetsen
 

Åka utomlands

Jag och mamma har ju pratat om att åka utomlands med barnen efter sommaren eftersom vi aldrig kom iväg till Thailand. Så just nu håller jag på att kolla på resor för fullt. Först hade vi tänkt åka till Turkiet, men det känns lite tråkigt eftersom vi redan har vart där. 
 
Kravet är att det ska vara All Inclusive, enklast möjligast om vi åker iväg med 3 barn. Dessutom får det inte vara allför lång flygtid och så måste det vara varmt i vattnet. 
 
Nu har jag hittad en resa till Egypten, där hotellet har tilldelats Stora Barnsemesterpriset 2014 för bästa familjehotell i Egypten. På bilderna verkar det himla fint och det har 6 pooler plus att det ligger precis vid havet. Över 30 grader varmt på dagarna, 22 på natten och 27 grader i vattnet - perfekt!
 
 
 
 
Hotellet verkar verkligen vara underbart! Men vågar man åka till Egypten med tanke på alla oroligheter? Det här hotellet ligger visserligen inte där det är oroligt, men man kan väl aldrig vara säker?

Hm ja det kanske är tur att vi inte kan boka fören om ungefär en månad (de håller på att skriva om schemat på jobbet nu nämligen) så att vi har tid på oss att fundera. 

RSS 2.0