Minitonåring

Haha jag måste bara visa er hur det är att ha en 9åring i huset :) Jag är på jobbet och hade sagt åt Elina att leta upp sin läxa och göra den, fick de här sms:et
 
 
Haha världens suraste lilla minitonåring som inte alls vill göra som jag säger åt henne 😂 
 
 
Som tur är så är hon inte den långsinta typen ;) 

Alltid 10kg

Läste det här inlägget
 
http://ladydahmer.nu/vad-tycker-din-man-om-din-vikt-och-din-kropp/
 
Alltså jag har så himla svårt att förhålla mig till det där. För det första är 78kg till 170cm inte så farligt mycket. Enligt bmi så kan man väga max 72kg för normalt bmi för den längden. Så fet hade jag knappast kallat personen. 
 
Hon har alltså fått höra av sin man att hon har blivit "lite fet" och att han inte längre är attraherad av henne. Alltså på riktigt, hur ont måste inte det göra?
 
På ett sätt så tycker jag att man absolut måste kunna prata om det. Man att säga att man inte längre är attraherad - det måste vara det absolut elakaste man kan göra. Istället så kanske man kan öppna upp för att försöka leva en sundare livsstil och få med sin partner på fysiska aktiviteter. 
 
Ah jag vet inte riktigt. Robin har aldrig någonsin sagt att han inte är attraherad av mig. Varken nu eller när jag var tjock. Hade han gjort det så hade jag mått skit. Jag menar jag mådde redan riktigt riktigt dåligt på den tiden, och att då inte ens få stöd av sin partner. 
 
Vet ni att jag har inte vägt mig på ganska precis 1års tid? Sist jag vägde mig var i Oktober/November förra året. Sen dess har jag inte vägt mig en enda gång. Innan dess vägde jag mig varje måndag och skrev ner resultatet. Jag har sagt att jag ska väga mig flera gånger men jag har alltid tänkt att jag måste försöka gå ner 10kg först. Bara tanken på att väga mig ger mig riktig ångest. 
 
Och de här jävla 10kg! Jag tänker alltid att jag ska gå ner 10kg. Nu vet jag alltså inte vad jag väger, men sist jag vägde mig så vägde jag typ 70kg, och jag vet att jag har gått ner ytterligare sen dess. Men endå så tänker jag alltid "10kg till sen är jag nöjd" Vart kommer tanken på de här jäkla 10kilona ifrån? Varför just 10kg? Nu säger alltid Robin att jag inte behöver gå ner och att han älskar min kropp - och jag är så glad över det. Jag är knappast den smalaste eller mest vältränade men jag behöver inte vara det heller. 
 
Ah jag vet inte, blev iallafall illa berörd av hennes berättelse. Varför ska hon behöva anpassa sig för att vara knullbar för hennes kille? Hon som har fött honom 2 barn, plötsligt duger hon inte längre. Alltså jag hade förstått om hon hade gått upp massor, men så var ju inte fallet. Enligt mig vidrigt gjort av hennes partner - finns ingenting annat att säga om det än vidrigt!
 
Min present av Robin var 10st tillfällen med pt. Och det bästa av allt är att jag vet att jag inte fick de för att han vill att jag ska bli smalare/mer fit utan för att det är jag själv som har önskat det här under en lång tid. 
 

Alla är fina på insidan

Jag har ju tidigare skrivit om hur stökigt det är i Elinas klass. Vi har haft möten om situationen men det har hittills inte lett till någon förändring. Det är så pass illa att några av killarna misshandlar en annan, att de sparkar och slår i grupp på en enskild person. I klassen är det kaos - på riktigt kaos. Jag har blivit helt matt när jag har varit med. Det har varit skrik och stök hela lektionerna. Barn som absolut inte lyssnar vad fröken än säger. 
 
Men iallafall så tänkte jag att jag skulle försöka göra någonting åt saken. Jag känner ju dom flesta barnen ganska bra då jag är väldigt närvarande. Jag stannar alltid och pratar med alla när jag hämtar och  lämnar, samt är med i klassen regelbundet. 
 
Så jag har pratat med några av de stökiga killarna om att de ska försöka sitta stilla på lektionen och sluta skrika. 
När jag stämde av efter första dagen så sa dom att det inte alls hade gått så bra. Efter lite diskussioner om varför det inte har gått bra så har dom kommit fram till att de ska försöka lite mer. Och det har gått framåt!
 
Så idag när jag stämde av med dom så sa dom att det faktiskt hade gått ganska bra, dom hade bara varit upp några gånger. Så jag frågade om de tyckte att de hade förtjänat en belöning - kanske var svaret. Jag stämde av med en resurslärare och han sa att dom faktiskt hade varit ganska bra idag.
 
Så då kom jag och barnen överens om att jag ska komma imorgon efter lunchen och att de ska försöka sitt allra bästa imorgon med att sitta stilla, lyssna och arbeta ordentligt. Och om de har uppfört sig så ska jag bjuda på någonting.
 
Jag har tänk köpa glass och något litet till. Men allra främst lyfta fram att jag är otroligt stolt över att dom verkligen försöker och gör sitt allra bästa. Att verkligen berömma dom här stökiga barnen inför hela klassen och få dom att känna sig stolta över sig själva. För jag menar att om de får känna sig stolta över sig själva och känna att de faktiskt klarar av det här så blir de mer benägna över att försöka igen. 
 
Jag har använt Pepsi också för att skapa relation med barnen. Dom allra flesta barnen gillar ju djur och dom här barnen är inget undantag. Jag har låtit Pepsi leka med dom och skapat relation med dom samtidigt. Och det har gett resultat. Ärligt talat så söker de kontakt när man kommer och lyssnar när man pratar. Som igår lät jag en av de stökigaste killarna ta över kopplet och passa Pepsi medan jag gick till andra sidan skolan och hämtade Emilia. Och ni skulle ha sett hur glad och stolt han blev! Och han hade varit superduktig med Pepsi och jag berömde honom ordentligt och tackade så mycket för hjälpen.
 
Nu hoppas jag verkligen på att de har försökt ordentligt imorgon. Jag skulle bli så otroligt stolt och glad om de faktiskt har ansträngt sig. Om det funkar så tänker jag fortsätta på samma spår. Jag menar jag har nästintill all tid i världen på dagarna så jag kan lika gärna lägga min tid och energi på detta just nu. 

Full av energi

Idag känner jag mig stark, lycklig, snygg och full av energi! Jag älskar att ha såna här dagar, då allting känns perfekt och som om jag kan göra precis vad som helst!

Igår började våran elkille att dra in el i vårt poolhus. Vilket innebär att snickarna snart kommer kunna färdigställa allting och då är det äntligen min tur! Jag brinner av längtan av att få uträtta något - få utlopp för min energi! Kunna rikta min uppmärksamhet till någonting som jag tycker är roligt.
 
Det är nu som jag borde börja gymma igen :P Nettan sa att han på gymmet hade sagt åt henne att fråga vart jag hade tagit vägen då jag inte har varit där sen i April :S Så det kanske är dags att boka in några pass! Kanske borde unna mig några pt timmar så att jag får inspiration - åh det skulle jag verkligen vilja! Och rida, ja ridning är verkligen någonting som jag saknar.
 
Nu ska jag snart ta min fina Pepsi och gå ner till centrum för att möta upp Johanna och sen gå vidare till Napoli där vi ska äta lunch. Älskar att kunna sätta hörlurarna i öronen och gå på promenad i den krispiga höstluften! Just nu är det Norlie & KKV som gör mig sällskap - så bra! Jag måste nog skaffa Spotify trots allt, det funkar mindre bra med youtube i längden faktiskt. 
 
Om 2 dagar fyller jag 31år! Jag försöker intala mig själv om att det inte är så farligt... Men vet ni - jag får lite mer och mer panik för varenda dag! Jag vill inte bli gammal!
Någonting som jag har kommit på är att jag fortfarande förvånar mig själv, jag menar man tror ju att man borde känna sig själv ganska bra vid 30års ålder men nope! Men det är väl så livet är, man växer, upptäcker, utforskar, utvecklas och förvånas - Man ångrar bara det som man inte gör <--- dagens sanning
 
Nej nu är jag verkligen försenad, jag måste ju snart gå iväg om jag ska hinna och så sitter jag här istället :P Känner att jag iallafall måste hinna dra en borste igenom håret och sätta på mig rena kläder. 
 
Over and Out
 
 

Nöjda tjejer

Behöver jag säga att jag hade riktigt nöjda tjejer här hemma igår? Det är bara sprayfärg, men ungarna är lika glada för det :P
 
 
Ikväll ska de här vackra tjejerna sova hemma hos mormor - till deras stora glädje. Jag och Robin ska gå ut och äta och gå på bio, sen får vi se vad vi gör efteråt :) 
 
Imorgon ska vi gå på bio tillsammans hela familjen och se "stora vänliga jätten" och på söndag är det buggen igen :) Det ser ut som om det här kommer bli en bra helg!

Imany – Don't be so shy - Bästa låten just nu!

Just nu är jag så otroligt less på mitt hår! Det var sagt att jag skulle vänta tills vi var i Makedonien och besöka frisören där, men jag vet inte om jag orkar och vågar. Mitt hår behöver verkligen en ordentlig klippning samt färgning! Jag har fått så otroligt mycket grått hår och det känns som om det är dags att färga över det nu :P

Men jag vet inte hur jag vill färga håret. Jag skulle vilja ha en riktig förändring, men det känns så läskigt! Men det känns som om det behövs nu inför hösten, och blir det knas så kan man ju alltid färga det igen :)

Jag tycker att den här färgen är skitsnygg, men vågar jag och skulle jag passa i det? Det är ju mörkare än vad jag har nu, och dessutom lite rött. Eeeeiii läskigt värre! Ska jag våga?
 
Idag var jag på Elinas utvecklingssamtal och allting går strålande för henne. Bara positivt, och hon lyckas med att koncentrera sig trots att det är väldigt stökigt i klassen. Imorgon är det dags för ett extra möte med hela klassen för att försöka komma på lösningar på allt stök. Som det ser ut nu så kommer dom vara 4 (!!!) vuxna i klassen - då kanske ni förstår hur stökigt det är! 2st lärare och 2st resurser.
 
Men det känns himla skönt att Elina ligger bra till och att hon är positiv och trevlig i alla lägen. Hennes fröken sa också att hon är väldigt populär. Tydligen hade några killar bråkat om henne häromdagen :P Haha Elina blev alldeles röd och generad när fröken sa det :P
 
Nu ska jag strax åka och hämta henne för att åka vidare till uppsala och fixa fiol inför hennes första lektion på fredag! Elina ser fram emot det otroligt mycket! Så glad över att hon vill börja spela instrument!
Emilia ska förmodligen få stanna kvar på fritids. Hon tycker att det är supertråkigt att jag hämtar kl 15 varje dag då hon vill stanna och leka med kompisarna. Jag vet inte hur jag ska göra där egentligen? Alla aktiviteter på fritids börjar kl 15, och det är då jag hämtar. Jag funderar på om jag ska låta henne gå lite längre ett par dagar så att hon också hinner vara med, samtidigt vill jag ju att hon ska ha korta dagar. Väldigt svårt det där!
 
Fick den här bilden skickad till mig i helgen när jag var på jobbet. Ungarna fick sova i Elinas nya bäddsoffa. Dom är som gladast när dom får sova tillsammans <3
 

Helgen!

I fredags kom Christine och Marcus upp till oss och stannade kvar till på lördagen. Så himla mysigt hade vi, åt god mat, umgick och bara hade det trevligt. Lördagen bjöd dessutom på kanonväder så efter en rejäl frukost så hängde vi ute i solen och poolen. Nästa gång så ska dom ha med sig barnen också, det blir ju perfekt då dom barnen är i samma ålder som våra. Så synd bara att de bor så långt borta! Hade jag fått bestämma så hade vi umgåtts bra mycket mer med våra vänner än vad vi gör nu. 
 
Fina vänner är det bästa man kan ha!
 
 
 
Senare på lördag kväll så gick jag ut tillsammans med Ante och Nakita. Meningen var att vi skulle gå ut i stan och dansa. Men alltså är det bara jag som tycker att stan är sjukt överskattat? Långa köer och helt sjukt mycket folk. Men till slut så kom vi in på ett ställe där vi kunde dansa loss :D Och eftersom det var ett gayställe så slapp man alla sliskiga killar - nåja nästan iallafall ;)
 
 
Sen på söndagen var det dags för terminens första buggtillfälle! Så sjukt jäkla roligt! Jag måste erkänna att jag var sjukt nervös innan! Var rädd för att man skulle ha glömt bort allting, men det hade jag inte behövt oroa mig för. Det bästa av allt är att det verkar som om Robin har börjat tycka att det är kul ;) Han börjar bli riktigt duktig och det känns så himla skoj. Tänk att vi snart kommer kunna gå ut och dansa! Tänkte försöka övertala honom till att ta en foxtrottkurs lite längre fram, man får ta en liten bit i taget men snart så kommer han säkert älska dans lika mycket som jag :D
 
Och nu idag så åker jag och Marie upp till norrland i ett par dagar. Vi ska först gå på bouppteckningen efter farmor som är imorgon och då passar vi på att stanna där till på fredag. En liten minisemester när vi endå är där uppe. Kan vara skönt att få komma iväg ett tag och ägna sig åt sina egna tankar och känslor lite.
 
Jag och Pepsigris satt en lång stund på en bänk igår under långpromenaden och bara funderade. I naturen är det lättare att få ordning på kaoset som rasar innuti. 
 

RSS 2.0