Att ta någon för givet

Jag gör gärna saker för andra människor, men än gärna faktiskt. Jag tycker att det är kul när personen blir glad och känner mig uppskattad för det jag gör.
Men när man gör saker hela tiden och ingen uppmärksammar det är det inte längre kul. När man gör en miljon saker och det ända som påpekas är det som man inte gör.

Ibland känns det som att det inte spelar någon roll hur mycket jag gör för det uppskattas inte för att det är mitt "jobb"
Jag sätter citationstecken därför att jag inte anser att det är mitt jobb att göra allting hemma jämt.

Mitt jobb när jag är föräldraledig är att ta hand om Elina och se till så att hon har det bra och har allt som hon behöver.
Jag är faktiskt föräldraledig och inte nått hembiträde. Och absolut ska den som är hemma med barn göra mest i hemmet men faktiskt inte allt! Och absolut inte göra allt när partnern sen är hemma efter jobbet, då ska man bannemig dela på allt.

För varför ska den som varit iväg på jobbet komma hem och bara kunna slappa och inte göra någonting medans den som varit hemma och tagit hand om bebisen ska få fortsätta slita och göra allting fast att h*n varit igång hela dagen?

Jag är så less på att höra och läsa om människor som tycker att den som jobbar inte ska behöva göra någonting (knappt att de ska behöva torka sig själva i arslet när de skitit) medans den föräldralediga ska sköta allt för h*n är ju ändå hemma.

Vad är det för ett jävla sätt?


Kommentarer
Postat av: Katta

Jag håller helt med dig!

Varför ska den som är hemma göra allt? Man är ju oftast hemma under en längre tid av en orsak. Som att du är mammaledig.

Den som jobbar ska inte bara kunna ligga i soffan och slappa.

Samma sak när man jobbar olika mycket. Bara för att ena jobbar 85% och den andra 100% så ska inte den som jobbar mindre göra allt.



En jävla samhälle som får killar att tänka så, då det oftast är killarna som tycker att vi tjejer ska göra allt.

2008-06-24 @ 18:35:58
URL: http://kaattaaa.blogg.se/
Postat av: Frida

Alltså, jag gör itne allt här hemma, men jag försöker ändå göra en hel del. Men det är bara för att Stefan väldigt ofta jobbar kvällar och helger för vå rskull och då tycker inte jag att han ska behöva plocka undan efter mig när han komme rhem. Men han tvättar lika mångar maskiner som jag gör, dammsuger lika mycket och så vidare... Det är nog mera det här plocket som jag gör mer eftersom att det är mina saker jag plockar fram... Jag håller med dig i tankesättet, samtidigt som jag inte förstår de som är hemma och inte lyfter ett finger trots att barnet sover och de inte har något annat för sig. Då kan man ju lika gärna städa lite så får man mer tid att umgås på kvällen. Men hembiträde är man vekrligen inte! Hoppas allt är bra annars

2008-06-25 @ 22:31:01
URL: http://fridolinasverklighet.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0