Spelkväll

Igårkväll hade vi spelkväll hemma hos oss med Katta, Ante, Jocke, Johan och Julia. Vi började med att spela TP Disney men vi kunde inga frågor alls där så vi avancerade till ett vanligt TP istället.
Men inte gick det någo bättre för det inte, man kände sig ganska dum när ingen kunde nått egentligen. Men tillhör det verkligen allmänbildningen att veta vad X presidentens sekreterare heter? Hm jag vet inte ja.
Jag fick en fråga vad en Predator var. Och min hjärna kopplade genast ihop det med filmen Aliens vs Predator så jag gasplade ur mig: det är en Alien!
Men herregud jag VET ju vad en Predator är men jag kan väl inte hjälpa att jag ibland tänker innan jag pratar?

Efter att de hade gått vid 11 tiden så nattade jag Elina, vilket gick på bara några minuter hon var supertrött. Sen efter det mös jag och Robin tillsammans i soffan och kollade på film fram till klockan 2 då jag gick och la mig.


Idag är vi bjudna på adventsfika hos Elinas farmor så vi ska snart åka dit. Mysigt tycker jag
Efter det kommer Katta och hämtar upp mig för våran date. Vi ska till Kista, äte lite och se på Madagaskar 2 på bio. Efter det är det meningen att vi ska gå och titta lite i affärer. Så mysigt att ha Katta hemma för ett par dagar. Jag saknar verkligen henne när hon är "där borta" och pluggar.

Man får njuta av tiden som den är här och nu och inte tänka så mycket på hur det blir sen.

Alla sitter samlade


Ante och Julia (och mina fina julgardiner)


Såhär roligt är det att spela TP


Punkar Elina med Julias telefon


Stora o små har kul tillsammans

Fredagkväll

Jag skulle ha stekt pannkakor till middag idag, men istället blev det det här, supergott





Jag gjorde en kycklingwok sen stekta jag nudlar och grönsaker. Till det serverade jag ris, vårrullar, räkkex, och 2 olika knytet.

Nu sitter jag i soffan och väntar på att Katta ska komma förbi. Hon ska kolla på Idol en stund här tills hon ska hämta sin mamma klockan 9. Samtidigt leker jag med Elina här i soffan. Hon sätter sig på armstödet, som hon vet att hon inte får. Sen sitter hon och flinar tills jag drar ner henne därifrån. Asgarvar högt gör hon.

Trevlig helg på er

Julmys

Jag fick ett ryck nu ikväll att jag skulle sätta upp julstakarna och julgardinerna så att det skulle vara klart till i helgen när det är första advent så slipper jag tänka på det då.
Så jag satte igång att rota i förrådet och hittade adventstakarna och julgardinerna. Gardinerna var jag tvungen att stryka för de var alldeles rynkiga (inte de gamla utan de nyköpta) sen funkade inte en av stakarna men annars var allt toppen.

Vi fick en sån julkänsla att vi åkte ner till Ica vid halv 9 och köpte pepparkakor och julmust, en liten julstjärna åkte också ner i korgen av bara farten. Så efter att vi nattat Elina myste jag och Robin i soffan tillsammans med vårt nyinköpta julsnacks. Att vi sen tittade på den inte så mysiga filmen Saw V är en annan historia

Och nu sitter jag mitt på golvet i vardagsrummet med datan i knät. Klockan är snart midnatt men det är så mysigt med julgardiner och adventstake. De ger ett sånt mysigt sken och jag kan nästan känna den där magiska julkänslan som man hade när man var liten. Nu längtar jag bara efter att få sätta upp julgranen.
Tänk vad mysigt att på kvällen få tända julgranen och bara låta den lysa upp rummet. Alla glada kulor som glänser och själva känslan som en julgran ger.


Skitmigrän

Det blev inge öppna förskolan idag. Istället vaknade jag med en underbar migrän :/
Jag ska väl egentligen inte klaga för jag har bara haft migrän 3 gånger sen Elina föddes, om jag kommer ihåg rätt.
Det är ju ingenting jämfört med hur ofta jag fick det förut.
Men när jag lås i sängen och det kändes som om huvudet skulle spricka så tyckte jag väldigt synd om mig själv.

Jag hatar migrän, man blir helt handlingsförlamad och kan inte göra någonting. Inte några tabletter som hjälper, inte ens de starkaste. Undrar när de ska komma på en medicin som faktiskt tar bort smärtan?

Att ha migrän är värre än att föda barn!


Dagis

Elina har fått erbjudande om dagisplats på Skogsbrynet nu. Jag har hört en massa dåligt om det dagiset så jag vet inte vad jag ska tycka egentligen. Jag ringde iallafall till rektorn idag och pratade lite och hon berättade att:

Det är 15 barn per avdelning
4 st fröknar
Inskolning den 7:e januari
Ute varje dag om det inte är väldigt dåligt väder
Öppet mellan 6.30-18.00

Så imorgon ska jag ringa och boka en tid för att se hur det är där och träffa fröknarna. Sen efter det får vi se hur vi gör.
Men när jag pratade med rektorn så lät det bra iallafall. Och 4 fröknar på 15 barn det tycker jag är toppen faktiskt.
Ett stort plus är att Elina inte skulle hamna på den avdelningen som jag har hört en massa dåligt om.

Helst av allt ville jag ha Annehill, men det fick vi ju tyvärr inte


Idag kom Katta hem och ska vara hemma i en vecka. Så hon kom förbi nu ikväll och sa hej. Så skönt att ha henne hemma en stund. Sen åker hon till till Skövde igen, men hon är bara borta en vecka och sen kommer hon hem igen och stannar i 4 veckor! Det ser vi fram emot!

Nu ska jag ta och sätta på Elina pyjamas och natta henne. Hon sov till halv 11 imorse, jag fick världens chock när jag insåg hur mycket klockan var. Hon har aldrig nånsin sovit så länge. Men imorgon ska vi gå upp i tid så vi kommer iväg till Öppna Förskolan.

God natt på er


Snö snö snö

Jag sitter i vardagsrummet och kikar ut genom fönstret. Det är alldeles vitt överallt och snön fortsätter att komma, mer och mer. Det är mysigt med snö absolut, att höra hur det knarrar under fötterna, att det blir så mycket ljusare överallt och själva julkänslan man får av snö.
Men (det finns alltid ett men) snön har sina stora nackdelar också. Det blir förbaskat halt överallt så när jag går ute och bär på Elina är jag alltid rädd att halka och ramla med henne.
Scamp drar in en massa snö så det blir blött överallt inne. Elina tycker det är jobbigt med alla vinterkläder hon måste ha på sig och så gillar hon inte alls snön.
Sen har vi det värsta utav allt och det är halkan som snön ställer till med. Överallt ligger det bilar som har kört av vägen och man hör varningar hela tiden om att man ska stanna hemma och inte ge sig ut på vägarna. Men man kan inte stanna hemma från skolan och jobbet bara sådär, det fungerar liksom inte.
Som idag när jag åkte till skolan, det var jättehalt ute på vägen. Hela vägen till Enköping åkte jag jättelångsamt, ca 70-80km i timmen, medans alla körde om mig. Jag är så rädd att jag ska få sladd på bilen, köra åt helvete och dö. Att jag aldrig mer ska få se Elina. Och att hon ska få växa upp utan sin mamma.
Det är många som möter det ödet nu när snön och halkan har kommit. Många som mister sina liv bara för att det är halt ute. Jag är så rädd för att dö sen jag fick barn, jag vill finnas för henne jämt, alltid!

Föresten så skottade jag hela uppfarten och hela gången nu ikväll. Helt i onödan eftersom det vräker ner snö nu igen.

Jag skrev iallafall provet idag efter att ha pluggat i helgen. Det gick faktiskt riktigt bra, det kändes som om jag kunde svaret på de flesta frågorna. Så jag hoppas att resultatet blir lika bra som det kändes. Annars kommer jag bli riktigt besviken.



Ett litet monsterbarn

Jag funderar på om Elina håller på att förvandlas till ett litet monster. Så får hon inte får som hon vill så skriker, slåss och gråter hon. Det kan vara både små och stora saker som utlöser hennes små utbrott.
Som alldeles nyss stod hon och dunkade en leksak på fatet som står på bordet i vardagsrummet. Jag säger åt henne att sluta med det och tar ifrån henne leksaken.
Då går hon först fram och slår min data. Jag säger AJAJ!
Då går hon och slår mig på benet. Jag säger AJAJ
Då slår hon i bordet istället :/

Hon har så mycket humör i den där lilla kroppen. Jag kan ta ett till exempel.
Det här var när hon var sjuk och ville ha mjölk i sin pipmugg. Hon fick lite mjölk som hon snabbt drack upp, då fyllde vi på lite mer. Det försvann in i magen det också så vi fyllde på en 3:dje gång.
Efter att hon druckit upp det ville hon ha ännu mer. Men då sa vi att nu räcker det med mjölk.
Då blir hon helt galen och slänger iväg pipmuggen med en smäll i golvet, gallskriker så hon blir alldeles röd i ansiktet och så slog hon sig själv i huvudet?

Min lilla tjej håller på att växa upp till en egen liten individ med en egen vilja och mycket frustation.
Jag kan förstå henne också, tänkt att vilja så mycket men att inte kunna uttrycka det, och så får man inte som man vill ändå. Jag skulle nog också bli galen till slut.

Jag kan bara tänka mig hur det kommer bli sen när hon kommer i trotsåldern, det kommer nog inte bli någon dans på rosor precis.


Förskylningen har mig i sina klor

Det känns som om min förskylning är som en berg och dalbana. Den går upp och ner hela tiden och den vägrar helt enkelt att försvinna.
Idag har jag nyst hela dagen, vilket är väldigt ovanligt för mig. Jag brukar aldrig nysa annars när jag är förskyld. Men nu nyser jag som aldrig förr. Och ont gör det också :( Sen kliar det i hela ansiktet hela tiden så jag blir galen.

Jag vill ha värme och inte vara förskyld! Hur ska jag kunna finna energin, viljan och orkan att plugga hela helgen till provet som jag har på måndag när jag känner mig som ett snormonster?
Tack och lov för nässpray. Ja jag har börjat med det igen. Jag var tvungen att ta det igår innan jag gick och la mig för att annars hade jag inte kunnat sova alls.
Direkt känner jag hur beroendet kommer igen. Hur kan det vara så lätt att börja medans det är en kamp med blod svett och tårar för att sluta?

Hej mitt namn är Linda och jag är nässprayberoende


Fram och tillbaka

Igår var en jobbig dag! Det började med att vi insåg att min nyinköpta data var trasig, usb portarna funkade inte så vi bestämde oss för att åka till barkarby och lämna tillbaka datan och få en ny.
Jag skulle ändå till Barkarby så jag tog den med mig. Vi samlade ihop alla grejer och la datan i dataväskan.
Kartongen hade stått ute så den tog jag inte med mig. Tänkte att det inte skulle vara några problem eftersom jag precis köpt datan och den var sönder när jag köpte den.
Men när jag kom dit fick jag inte lämna tillbaka den och få en ny eftersom jag inte hade kartongen med mig. Det ända de kunde erbjuda mig var att lämna in den på service. Men hur kul är det att köpa en helt ny data som är sönder från början och då lämna in den på service?
Då åkte jag hem igen och hämtade kartongen och så åkte vi tillbaka Barkarby. Då gick det bra att lämna in den, fast att kartongen stått ute och fått regn på sig och allt?
Så när vi får en ny data så får vi bara själva datan ny, sladdarna skulle vi ta från gamla datan.

Sen när vi kommer hem och ska installera datan så märker vi att de har tagit ut batteriet från datan, så nu funkade den ju iallafall inte! Så jag var tvungen att åka en 3:dje gång till Barkarby för att hämta batteriet som de tagit ut.
Inte så roligt kan jag säga, jag var måttligt road över att åka fram och tillbaka hela tiden.
Men till sist löste det sig ju och nu har jag äntligen en ny data som allting fungerar på :)

Johan Nina Julia och Thea sov ju hos oss från tisdag till onsdag. Det funkade faktiskt bra! Jag trodde att det skulle vara mer bråk men det var inget sånt alls faktiskt. Man märkte på Elina att hon härmade Julia en del faktiskt. Som tex satt Julia i saccosäcken med en bok, och så när hon gick därifrån tog Elina en bok och satte sig där precis som Julia :)
Efter att de hade åkte hem igår var Elina helt slut. Hon är ju inte alls van vid så mycket liv och rörelse hela tiden så det tog verkligen på hennes krafter, men hon sov gott iallafall :D

Vad kallt det är ute föresten! Det räcker med att man stícker ut näsan genom dörren så får man ju köldskador. Jag hade glömt bort hur kallt det faktiskt är på vintern. Jag vill ha värme och inte kyla!






När man får oväntat besök

Johan och Nina ska få besök av anticimex imorgon så de kommer inte kunna vara i deras lägenhet på nått dygn.
Håbohus hade snällt erbjudit dom en lokal som bestod av en våningsäng, en soffa och en toalett. Inget kök eller nått sånt. Hur de har tänk sig att man ska klara sig med det när man har två småbarn kan man ju fråga sig.

Så istället ska de få vara hemma hos oss så länge. Om jag fattade Robin rätt så gällde det från imorgon mitt på dan tills på onsdag kväll. Vi löser det så att Johan och Nina får ligga inne i vårt sovrum, där finns det en dubbelsäng och en barnsäng plus en resesäng. Så då får de plats.

Sen får jag och Elina ligga inne i datarummet i gästsängen och Robin får sova på soffan nere i vardagsrummet.
Det kommer bli trång att trängas med Elina i en liten säng men det gäller ju bara en kväll.

Så imorgon tänkte jag städa hela morgonen och byta alla sängkläder och allt sånt så att det är klart tills att det kommer.

Vi får se vad Scamp tycker om deras valp Toy. Jag kan tänka mig att Scamp kommer bli riktigt sur över att få en valp i huset. Hon är ju inte precis känd för att vara snäll och tycka om andra, min sura gammelkärring hund.
Jag tycker att hon borde vara glad för att få en lekkamrat för en dag :)

Elina kommer säkert tycka att det är jätteroligt iallafall. 2 tjejer som hon kan leka med, eller iallafall med Julia. Thea är väl kanske lite för liten för det ännu. Det är bra för henne att få träffa barn, hon behöver tuffa till sig lite.
Sen har jag planerat för att gå till Öppna förskolan på onsdag förmiddag så hon får träffa ännu mer barn. Men då blir hon väl sjuk igen :/

Snart ska jag gå och lägga mig och hoppas på att magontet är borta imorgon. Jag förstår inte vad det är med mig på senaste tiden. Jag har ont i magen, mår illa och känner mig risig då och då. Det är inte hela tiden heller utan det går i vågor. Jag funderar på om jag kanske håller på att få tillbaka min magkatarr, jag mådde liknande såhär då också.
Jag hoppas verkligen att det inte är det, jag hatar att ha magkatarr, det gör så ont. Men jag har medicin hemma så jag tror jag ska ta en tablett i förbyggande syfte faktiskt.

Jaja godnatt världen

Linda aka Ödlan

Idag var vi bjudna på Theas dop, Johan och Ninas barn. Det var i Håtunakyrkan som det höll till, mycket mysig kyrka måste jag säga. Allt var jättefint och efteråt bjöds det på gott fika :)  Så den här söndagen har vart bra faktiskt,
Annars har det inte hänt så mycket i helgen, mest tagit det lugnt faktiskt.

Sen ikväll, alldeles nyss faktiskt, så bad Robin mig att skriva från min msn ttill Johan för att kolla när de ska spela.
Nåväl efter att ha skrivit några rader så skriver johan till mig (som han trodde var Robin)

Johan säger:

som fan varför sitter du på ödlas msn

ödlas msn?!

Så nu har man blivit Ödlan bland alla, visst är det vackert?

Så nu måste vi kommer på ett riktigt bra namn åt Johan, kom igen alla vad ska han heta?



Nått vackrare än ödlan måste det ju finnas


Negerboll vs Chokladboll

Det känns som om diskutionen ang om man ska säga negerboll eller chokladboll aldrig kommer att avslutas.

För mig är det självklart att man säger chokladboll. Jag menar det finns ingenting som talar för att man ska säga negerboll. Jag växte upp med att man sa negerboll, men jag är inte dummare än att jag kan ändra på mig.

Jag tycker att det låter väldigt outbildat och korkat när man säger negerboll. Ännu värre när man sen lär sina barn att säga negerboll. Ordet neger är inte socialt accepterat, så varför ska man då säga negerboll?
Ni får nog komma med lite bättre argument än "jag har alltid sagt så och jag tänker inte ändra på mig" för att jag ska tycka att det är okei.

Många mörkhyade människor tar väldigt illa vid sig att man säger Negerboll, är inte bara det skäl nog till att inte säga negerboll?

Sen finns de dom mindre intrelligena uttalanden om att man visst kan säga negerboll för det finns ju finskapinnar och att folk säger svenne mm.
För det första är ordet neger otroligt negativt. Om ni inte redan visste det så kommer neger från när man hade mörkhyade människor som slavar. Vilket förknippas med mord, våldtäkt, förtryckelse och misshandel.
Finns de accesionerna med tex finne - nej.

Sen angående att man säger svenne och finne och det är ju inge fel med det, så då ska man få säga neger också.
Hm jaså? Det är så otroligt korkat tycker jag. Svenne kommer från landet Sverige, precis som att en finne kommer från landet finnland. Men neger då? Kommer det från Negerlandet då?

Nej fram med respekten mot våra medmänniskor. Det kräver inte mycket av er att sluta säga negerboll, det låter dessutom mycket godare med chokladboll ;)

Sen påstår jag inte att jag är felfri. Ibland så säger jag neger, oftast av misstag. Men jag försöker iallafall att inte använda det ordet.

En lång dag

Idag har det vart fullt upp hela dagen. Det började med att jag och Elina åkte till öppba förskolan på morgonen.
Det var roligt o se att Elina inte alls var lite blyg idag som hon har vart dom andra gångerna. I början var hon lite kinkig men sen efter sångstunden tinade hon upp :)
Direkt efter det åkte vi hem så Elina fick sova en liten stund i vagnen. Sen åkte jag, Elina, Robin och mamma ner till Bifrost för att äta en tidig middag vid halv 2. De serverade kalvfärsbiffar med kantarellstuvning som jag och mamma beställde, Robin tog en pizza.
Men min och mammas mat var inte alls god. Allting smakade bränt och gick verkligen inte att äta. Så vi fick byta ut den mot stekt fisk och örtsås. Den däremot var supergod, verkligen sjukt gott var det.

Efter det åkte vi hem och jag pluggade i 2 timmar sen bar det iväg igen vid halv 5 tiden.Jag och mamma åkte till Barkarby för lite shopping. De hade 30% på Kappahl så mamma köpte några tröjor till sig medans jag köpte en tröja och strumpor till Elina. Sen åkte vi till ToysRus där jag skulle hitta en doppresent till Johan och Ninas dotter Thea som ska döpas på söndag. Det var inte det lättaste kan jag säga, det är ju så himla stort där inne. Iallafall så hittade jag tillslut nått som jag hoppas att hon kommer tycka om.
Jag köpte även en leksaksspis till Elina i julklapp, de hade specielpris så då passade jag på.


Sen åkte vi och skulle leta efter nya skor till mamma. Men tyvärr så hittade vi inga som hon kunde ha, fast vi var i 2 affärer.

Sist men inte minst så gick vi in på Willys och handlade lite. Sen så vände vi hem igen, äntligen.
Klockan var runt 8 när jag kom hem igen och då tog jag en smörgås och sen så nattade jag Elina.
Och nu sitter jag här och är så trött! Så jag tänker snart gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon till skolan.
Jag ska bara prata lite till med Katta på msn och sen ska jag ut med Scamp (som jag inte har lust med)

Sen ska jag krypa ner i sängen och sova.

Stolt som en tupp

Just nu är jag riktigt stolt! Jag har försökt få Elina att kissa på pottan under lång tid men hon har inte velat. Så ikväll sprang hon omkring här nakenfisig som vanligt och precis när jag tar fram pottan så kissar hon på golvet.
Så jag sätter henne direkt på pottan och då kissade hon faktiskt ett par droppar i pottan. Hon kissade ju nästan allt på golvet men ändå. Det är första gången det kommer lite kiss i pottan iallafall.
Hon måste ju börja någonstans och kissa på pottan.

Nu är hon ingen bebis längre :(

Tjoho

Tjolivippen på er alla där ute.
Idag är vi friska här hemma, Elina är pigg och glad och jag likaså. Så idag har Elina vart hos mormor medans jag har pluggat databas. Jag kan säga som så att det inte är speciellt roligt, det ska bli så skönt när jag är klar med det.
Då kommer jag bara gå måndagar och fredagar i skolan resten av året.

Jag funderar på om jag ska dra på Elina ytterkläderna och kanske gå ut en stund. Men kollar man ut så är det mörkt och blött, då har man inte nån större lust faktiskt.

Man har ingen lust med nått när det ser ut som det gör, så tråkigt


sjuklingen

Min lilla sjukling





Det syns verkligen på henne att hon är sjuk, mitt lilla hjärta <3

Och så blir det lite värre

Efter att Elina sovit middag ute i vagnen så var det dags för lunch. Så jag ordnade makaroner och köttfärsås som jag vet att hon älskar. Jag trodde inte att hon skulle äta så mycket eftersom att hon är sjuk, men hon åt en jätteportion och drack mjölk i sugrör till. I vanliga fall får hon vatten till maten men eftersom man ska dricka mycket när man har fick hon mjölk till som hon älskar.
Men när jag gav henne sista tuggan av maten började hon hulka och så spydde hon :( Jag tror att hon spydde för att hon är så slemmig i halsen, men jag är inte säker. Jag hoppas verkligen att hon inte blir magsjuk, det är nästan det värsta möjliga.

Usch usch usch håll tummarna för att det inte är magsjuka


Så trött på det här

Det känns som om vi är sjuka hela tiden här hemma. Det började i helgen med att Elina var dålig med feber, snorig och hosta. Men redan på söndag var hon mycket bättre och igår var hon bara lite hostig o snorig.
Men inatt så hade hon feber igen 39,4 när vi tog tempen på henne. Så imorse när vi vaknade så var både jag och Elina dåliga. Jag med ont i halsen, ont i huvudet, snorig och snurrig. Elina med feber och snorig.

Jag är så trött på det! Varför ska man vara sjuk hela tiden? Tänk sen när Elina börjar på dagis då? Då kommer vi vara ännu mer sjuka =/

Så nu sitter jag halvdöd i soffan och allt jag vill är att gå och lägga mig. Men Elina går omkring och leker som vanligt, lite mer pipig och så men hon är ändå igång. Jag förstår inte hur hon kan hålla igång fast att hon är sjuk?

Sen så har hon lärt sig att klättra upp på köksstolarna. Så hon går hela tiden in i köket och vill klättra på dom, som hon inte får. Som imorse när jag låg i soffan och pratade med mamma i telefonen om att Elina inte skulle komma till henne idag, när jag sen reste mig upp och skulle ge Elina gröt. Vem satt då inte i stolen och såg superstolt ut, jo en liten Elina.
Hon kommer ju ramla ner och slå sig en vacker dag.

Usch jag vill inte vara sjuk :(

Farsdag

Denna gråtrista söndag har vi inte gjort nått speciellt alls. Jag, Elina och Scamp tog en promenad tidigare idag så att Elina kunde sova i vagnen och det  var också allt vi har gjort. Lekt lite och städat har vi också hunnit med.

Men nu ska jag snart börja med middagen. Eftersom det är farsdag idag ska vi äta oxfilé med potatisgratäng och smörfrästa kantareller. Mamma kommer över på middag också så det ska bli trevligt.
Sen ikväll vill jag gärna se filmen som går klockan 9 på 4:an. Hemma bäst heter den, och den verkar riktigt rolig.
Så antingen kollar jag på den själv eller så håller Robin mig sällskap, vi får se.

Nej nu måste jag börja med att skala potatisen om jag ska hinna klart med allt.
Hoppas ni alla har en trevlig farsdag

En ny data

Min bärbara data har krånglat under en lång tid och idag fick jag nog! Robin har velat köpa en ny data till mig länge så jag sa till honom att nu vill jag ha en data som fungerar.
Så vi åkte iväg och köpte en ny bärbar data till mig och jag är jättenöjd! Äntligen en data som inte kommer lägga av när som helst, eller som några av tagenterna sitter löst på, underbart!

Robin hjälpte mig såklart då jag inte är så insatt i datavärlden. Allt jag hade som krav var att det skulle vara windows vista som operativsystem och att den skulle ha bra med minne.

Så det blev en sån här



En cool sak är att den har spillskyddat tagenbord vilket kan vara bra med tanke på Elina.
Jag är så glad över min nya fina data :D Något som också är bra är att jag har officepaketet gratis i 60 dagar, en slags provapå grej. Det innebär ju att jag kan sitta hemma och göra en massa läxa i Excell, det är toppen!
Sen fick jag med 3års virusskydd vilket inte är helt fel.

Så nu sitter jag här och dricker juice och pillar lite innan jag ska gå och lägga mig. Elina är sjuk med feber och hosta så det lär ju inte bli så mycket sova inatt heller. Min stackars lilla sjukling



Underbar middag

Jag skrev ju tidigare om att Katta inspirerade mig till att köpa pucko av hennes blogginlägg. Nu har hon gjort det igen :)
Hon bloggade igår om att hon skulle äta bakadpotatis till middag och jag blev så grymt sugen på det så ni kan ju gissa vad vi åt till middag är hemma idag.
Japp ni gissade rätt, bakadpotatis blev det! Till den serverades sallad, vitlöksbröd och 2 olika röror. En som jag gjorde med kräftstjärtar och en med räkor i. Båda 2 var supergoda! Det är första gången jag gör bakad potatis hemma och det ska vi göra om. Det var verkligen grymt gott!



Sen till Idol ska vi ta lite melonglass efter att Elina har somnat. Det är också grymt gott

Tack

Jag vill bara tacka Mikaela för den nya fina designen på min blogg. Jag är supernöjd och jätteglad över hur den ser ut.


Tack så mycket!

Ja jag kanske har ett beroende?

Jag älskar att köpa kläder till Elina och speciellt på rea! Så när jag insåg att Lindex hade rea dröjde det inte länge förens jag hittade massor som jag tyckte att hon behövde
Sen om Robin tycker att det är helt onödigt, eftersom hennes garderob redan är proppfull, är en annan femma ;)

Nya fina pyjamasar


Fina nya tröjor, 2 kortärmade, 4 långärmade


Byxan i mitten är köpt på HM och inte Lindex


Överst är tjocktröjor


Fyndande också den här fina badrocken


Så nu måste jag verkligen rensa ut hennes garderob, igen! Det är det tråkigaste med att köpa nytt, att man måste rensa ut det gamla också.
Men det är bra det också, då har jag massor att ge till Viktoria också. Om de vill ha det vill säga.

Idag ska jag Elina och mamma gå ut och äta på nya thairestaurangen här i Bålsta. Egentligen är det inte bara en thairestaurang men ändå. Ska bli mysigt iallafall :D

Sen måste jag uppmana alla ännu en gång att skriva lite namnförslag i mitt förra blogginlägg, det uppskattas! Och tack till er som redan har skrivit!


Vad ska bebis heta?

Jag sitter och funderar på vad vi ska döpa vårt andra barn som förhoppningsvis kommer att komma någon gång i framtiden. Jag och Robin är verkligen inte överens när det gäller om vilka namn som vi kan tänka oss.
Jag har iallafall ett killnamn jag gillar och det är Anton - jag tycker att det är superfin. Men tyvärr ett vanligt och populärt namn. Ett tjejnamn jag gillar är Rut - men det skulle jag aldrig döpa mitt barn till iallafall, möjligen andranamn då ;)
Ett annat tjejnamn som jag tycker är fint är Natalie men det går bort för Robins kompis dotter heter det.

Namn som Robin gillar är Linn och Ronja - inget av dom är jag förtjust i. Jag vet inte om Robin gillar nått speciellt killnamn, inte vad han har sagt iallafall. Anton gillar han iallafall inte.

Jag skulle bli jätteglad om alla som läser min blogg kunde ge åtminstonde ett förslag på både kill och tjejnamn. Det tar inte lång tid och jag skulle uppskatta det enormt mycket.

Nu väntar jag spänt på alla förslag ;)

Farväl lilla Diva

Igår fick min älskade Diva flytta hemifrån. Numera kommer hon att bo hemma hos Linn i Eskilstuna.
Det känns så tomt här hemma, ingen liten Diva :( Ingen katt som kommer och kryper upp hos en i soffan, ingen liten Diva som kommer springandes när man öppnar en majsburk, ingen Diva som får tokryck och springer runt som en galning.
Jag vet att jag tog rätt beslut och jag vet att hon kommer få det toppenbra i sitt nya hem. Men det är fortfarande jobbigt.

Jag önskar er all lycka i framtiden.

Vi kan busa vi kan leka

Elina fick en liten knäpp efter lunchen och sprang runt här hemma och spelade pajas. Hon var så söt så jag måste bjuda er på några kort också :D

Här kryper mamma på alla fyra för att fånga mig


Mamma tar kort precis när jag ska springa åt sidan


En liten paus för att pilla på tänderna som kanske kommer upp när som helst. Än så länge har jag fortfarande bara 2 tänder :D


Mamma kom och ta mig om du kan :P


Hon är så underbar min lilla tjej. Bjuder till skratt och stoj hela tiden

Jag har inte hunnit ta kort på hur det blev här hemma ännu. Men kort på tavlan har jag iallafall

Föräldrafika

Idag hade jag bjudit in alla från min föräldragrupp på fika hos oss. De allra flesta kunde komma och det var jättekul att se hur mycket alla barnen hade vuxit och hur de ser ut nu.
Elina tyckte att det var lite konstigt att det kom så många barn hem till oss men hon hämtade sig ganska fort.
Men det märks att hon inte är så van vid att träff andra i sin ålder. Hon blir ganska blyg och försiktig när det kommer många. Men det går nog över sen när hon börjar på dagis :D

Trevligt var det iallafall att alla kom. Nu ska jag laga mat till Elina för jag tror att hon är jättehungrig. Hon går runt och piper och pekar upp mot diskbänken, min lilla snutt. Spagetti och köttfärsås med garlicsalsa blir det idag, så vi får se hur det smakar.

Men först lite bilder från träffen

Några av alla


Elina spanar in Wilmer


På den här bilden ser man lite av vårt vardagsrum iallafall


Barn i full rulle


Linda och Wilmer

RSS 2.0