Shopping och säng bekymmer

Igår så åkte jag, Tessan och Johanna till vällingby och shoppade lite på mellandags rean. Det var faktiskt kul att åka till ett annat ställe där man aldrig brukar vara, till skillnad från Kista och Barkarby  där man är var och varannan dag.
Sen på vägen hem stannade vi i Barkarby för att jag skulle beställa nya sängar till mig och Robin.
Jag har verkligen längtat efter en ny säng då den vi har nu är grymt obekväm och stenhård!
Vi hade redan bestämt vilket vi ville och och den var nedsatt från 15.000kr till 10.200kr så det var liksom ingenting att fundera på ;)

Men när vi skulle beställa så kom det fram att jag hade råkat missförstå dom, det kostade 10.200kr per del, alltså för 2st 90 sängar skulle det bli 21.000kr!
Ni anar inte hur besviken jag blev! Jag hade verkligen sett fram emot att äntligen få sova skönt och kanske slippa en del av mina rygg problem.
Så det var bara att åka hem utan någon säng :(
Sen idag så åkte jag, Robin, Elina och Emilia till Kista och shoppade lite på rean. Det var så mysigt att gå runt där hela familjen även om vi bara köpte 2 tröjor till Robin, för det allra bästa köpte vi på vägen hem ;)
Vi stannade nämligen till i Barkarby och köpte de där sängarna iallafall! Jag bestämde mig för att det får fan vara värt dom pengarna om jag kommer kunna få sova bra! De har dessutom en garanti att om jag inte är nöjd efter 100 dagar så får jag byta ut dom kostandsfritt.
Och vi skulle lätt kunna köpa en tv för dom pengarna men när det kommer till en säng, som man faktiskt spenderar många timmar i, så tycker man att det blir för dyrt. Himla korkar faktiskt.
Det är ändå 15 års garanti på dom och slår man ut det per dag så blir det löjligt lite pengar ;)
Så just nu är jag väldigt glad! Jag ser fram emot när leveransen kommer!

Julafton

Denna julafton firade vi hemma hos Robins mor, där var också hans småsyskon och deras pappa.
Det var faktiskt himla trevligt och självklart god julmat.

Men det allra bästa var ju självklart tomten! Elina hade längtat sig blå efter att han skulle komma och ni skulle ha sett lyckan i hennes ögon när han väl dök upp utanför fönstret. Emilia tyckte mest att han såg konstig ut.

Bilderna får berätta istället.

Första parkett till Kalle Anka
Elina hjälper till i köket
Kikar på tomten i fönstret
Förväntansfull när tomten kommer in genom dörren
Får paket av snälla tomten
Emilia tyckte att tomtens skägg var himla intressant, sann kleptoman som hon är försökte hon även rycka av honom skägget ;)
Överlycklig över sitt paket
Hon var jätteduktig på att slita av papperet (kanske pga alla de miljoner papperrullar som hon har övat sig på?)
Elina överlycklig över sin hello kitty dator
Något som ungarna älskar och som vi föräldrar är mindre förtjust i ;)
Alla är glada på julen
Julen blev himla fin och som vanligt fick ungarna massor av julklappar, alldeles för många egentligen men nu kan vi portionerna ut dom så håller det dom sysselsatta ett bra tag framöver ;)
Hoppas att ni alla hade en fin helg tillsammans med era nära och kära

Elinas första utbrott i en affär

Idag så åkte jag, Robin och Emilia och hämtade Elina på dagis och sen vidare ner till centrum för att handla lite.
Det var verkligen sjukt mycket folk överallt och det kändes som om man var tvungen att slita tag i första bästa vara om man överhuvudtaget skulle få något.

Elina var sjukt trött efter sin dag på dagis och hon började tjorva redan i bilen på väg ner till centrum. Sen eskalerade det ytterligare när hon fick för sig att hon skulle ha en sån där egen liten minivagn när vi skulle handla. Hon fick som hon ville och så var hon glad och nöjd.... en stund iallafall.

När vi sen armbågat oss igenom de stressade julshopparna och betalat så kom jag på att jag hade glömt att köpa pommes, som vi skulle ha till middag idag.
Så det var bara att gå tillbaka in medan Robin och Emilia väntade utanför kassorna, Elina skulle ju promt följa med mig in.

Det var då hon fick något slags utbrott. Hon ville ha nått och jag sa nej och hon blev helt galen. Hon brukar alltid respektera när jag säger nej men den här gången blev hon galen.
Hon började störtgråta och brydde sig inte om vad jag sa!
Jag försökte berätta och förklara pedagogiskt varför hon inte fick de hon ville ha men hon blev bara mer och mer galen.
Så jag gick vidare och sa att nu går jag till kassan och betalar och du kan komma när du är klar.

Sagt och gjort gick jag till kassan och ni skulle ha sett va folk stirrade när de såg min trotsande galna 3åring.
När jag står där i kassan så kommer Elina givetvis fram men hon är fortfarande helt galen, hon lägger sig ner på golvet och gråter och det spelar ingen roll vad jag säger.

Tanten bakom oss kollar lite roat på men säger ingenting förens det började bli hennes tur, Elina ligger ju mitt i vägen så hon kan inte lägga upp varorna på bandet så hon säger "nu får du nog flytta på dig annars så kör jag på dig med vagnen"

Då lyssnar Elina äntligen och reser sig upp och följer efter mig.... men bara tills vi kommer utanför kassorna...
Då lägger hon sig ner igen på golvet och gråter och vägrar gå därifrån.

Ni anar inte hur less jag var just då. Miljoner människor som är överallt, en skitjobbig Elina som ligger på golvet och skriker mitt ivägen för alla stressade människor och Emilia som började bli rastlös.

Så jag går helt sonika fram till Elina och säger:
Nu har du 2 val, antingen reser du på dig och följer med mig ut i bilen eller så lägger jag mig också ner på golvet och skriker som en bebis som du gör.

Jag får ingen reaktion på det jag säger så jag sätter mig mitt på golvet utanför kassorna på Ica bland alla människor och börjar låta som Elina...

Ni anar inte hur fort Elina blev tyst :D

Då säger jag igen att hon har 2 val och då väljer hon minsann att resa på sig och följa med ut i bilen.
Tydligen var det inte lika roligt när jag gjorde likadant som hon själv gjorde.
Och att människor kollade på mig som om jag vore galen skiter jag fullständigt i.

Pedagogik i all ära men ibland behövs det lite anamma för att kontrollera en 3åring

Söt som socker men galen som sin mor

Frustrerad

Jag är så otroligt frustrerad ikväll! All musik jag sitter och lyssnar på gör ju inte saken lättare heller precis, snarare tvärtom.
Men skam den som ger sig, den här gången ska jag kontrollera mig själv och inte göra nått åt saken.
Nu ska vi bannemig se hur lång tid det tar....

Fint besök

Igår fick vi besök av Christine och hennes kille Ökkes, som kommer från Turkiet. Det var första gången han var här i Sverige så ni kan ju tänka er hur chockad han måste vara över all snö!

Han berättade att han hatade känslan av att ha vantar på sig och så var han väldigt förvånad över hur sura alla människor såg ut att vara hela tiden.

Och jag förstår honom verkligen! Tänk att bo i Turkiet och vara van vid att alla människor ler, är glada och sociala och så kommer man till Sverige där ingen pratar med varandra... vilken skillnad det är!

Iallafall så var det himla trevligt att ha dom här. Jag bjöd på älgtjälknöl, potatisgratäng, svartvinbärsgele och kantarellsås och han sa iallafall att han tyckte om det ;)

Sen drog jag och Christine iväg med honom i Elinas pulka till backen som ligger här bredvid oss. Haha det var första gången han åkte pulka och det gick väl inte så jättebra då han ramlade ur pulkan båda gångerna, kanske inte så konstigt med tanke på att Elinas pulka är lite väl liten ;)

Himla trevligt var det iallafall och det var väldigt intressant att träffa någon med en annan kultur!

Lite bilder på besöket

Ökkes och Christine


Ökkes verkade lite besvärad över att inte veta vad han skulle bli utsatt för


Nu bär det iväg till okänd destination


Högst upp i backen


Haha här far han iväg i högsta fart


Första vurpan


Men skam den som ger sig


Andra vurpan


Då gav han upp
På väg hem igen

Skit vinter!

Vet ni hur less jag är på den här jäkla skit vintern? Vart jag än ska så tar det mig fasiken 10 timmar att ens bara komma iväg.
Först är det påbyltning av 2 galna ungar som inte uppskattar att de behöver ha tjocka vinterkläder på sig. Och efter den brottningsmatchen är det dags för mig att klä på mig själv, sen i väg ut till bilen och upptäcka att där bilen vanligtvis står befinner sig numera en stor snöhög.

Då är det bara att försöka borsta fram bilen som finns någonstans därunder. Sen ska man skrapa rutorna och in med ungarna i bilbarnstolarna, vilket inte är det lättaste med tjocka vinterkläder.
Sen är man äntligen på väg...
Jag känner att jag verkligen vill åka utomlands! Jag sitter och kollar på resor hela tiden och drömmer mig bort. Hur skönt skulle det inte vara att åka iväg till Thailand ett par månader? Slippa allt slit och bara kunna slänga på ungarna ett par sandaler så är man redo att gå iväg.
Nej jag ska bannemig övertala Robin till att åka utomlands!

E E Milia E E Emilia

Min sötaste lilla bajsmaskin <3
Busfrö nr 1
Hon är som en hund som ska åt skorna hela tiden!
Älskar allt som låter
Är ett matvrak av guds nåde!
Kan se ut som en liten minigris
Älskar sin storasyster
Helt enkelt en toppenfin liten bajsmaskin


Som nu knatar omkring alldeles själv

http://s83.photobucket.com/albums/j303/lindaodiva/?action=view&current=MVI_9276.mp4

Förvirrande

Jag har så mycket känslor och tankar som bubblar runt inuti mig och jag vet inte vad jag ska göra med det

Två och en halv vecka kvar till julafton

Idag insåg jag att det bara är två och en halv vecka kvar till julafton!! Vart sjutton har tiden tagit vägen egentligen? Jag som brukar vara ute i god tid för att handla alla julklappar, nu har jag bara köpt en klapp var till ungarna!
Till Elina har jag köpt en truck och till Emilia har jag köpt nån slags larv som spelar musik.

Jag har dessutom stora problem att komma på vad sjutton jag ska köpa till Emilia. Det känns ju som om hon redan har allting efter Elina? Jag vet att jag ska köpa en bobbycar men jag vet inte riktigt om jag ska ge den till julen eller om jag ska ge den när hon fyller 1år?
Till Elina vet jag några saker iallafall
Dockvagn (den förra har någon ramlat på och haft sönder)
El tandborste
Kassa apparat
Spel
Badskum
Ja det är inte lätt att komma på klappar det här året. De skulle säkert behöva en del saker men i all stress som är och har varit så har jag liksom inte satt mig ner och funderat ut vad det är som behövs.

Aja jag har ju 2.5 veckor på mig så det ska nog gå bra

Sådär ännu ett inlägg

Jag får klagomål över att jag bloggar för sällan men jag har så grymt mycket att göra just nu så jag hinner inte riktigt. Dessutom så känner jag att det mest blir gnälliga inlägg om hur trött jag är :)
Men ett litet inlägg ikväll ska jag väl hinna med i alla fall.

Idag var min mamma hemma hos oss och bjöd på mat. Det är inte illa att bli bjuden på mat, och när de dessutom kommer hem till en själv så kan det väl inte bli så mycket bättre?
Hon hade gjort tjälknöl och till det blev det potatisgratäng och en härlig svampsås. Det var verkligen hur gott som helst! Tessan, Marko och Johanna var också bjudna, alltid trevligt när det kommer många!

Är det något jag tycker om så är det att bjuda hem en massa människor, äta mat och umgås tillsammans.
Någonting som jag önskar hände oftare!

Häromdagen hade vi också matgäst i form av Andreas. Han hyr en uthyrningsdel och proppen hade gått så han inte kunde använda sitt kök, och hyresvärden svarade inte när han ringde. Så han kom upp till oss och käkade middag. Elina blev helt överlycklig och skulle direkt busa en massa, hon tycker verkligen om Andreas - inte så konstigt kanske?
Efter middagen så blev det en film och lilla Elina somnade så sött i Antes knä :) Är Ante i närheten så duger inte jag längre ;)

Sen idag var det första öppna visningen på huset. Enligt mäklaren hade det gått bra och hon trodde att det var ett par stycken som var intresserade. Imorgon är det den andra visningen och efter det så får vi se om det kommer in nått bud. Det skulle vara så otroligt skönt om vi fick det sålt innan jul så att vi slipper tänka mer på det!

Nu ska jag surfa en stund innan sängen kallar, imorgon är det måndag och som vanligt är det 1000 saker jag måste göra.

Men först ett par bilder på ungarna, på begäran
Är man tuff eller?
Resultatet av våran lek med vattenfärg
Cooling i blått hår

RSS 2.0