Medicin

Bara för att jag skrev om att jag inte har fått min medicin här på bloggen så fick jag den faktiskt igår. Så himla skönt att jag hinner äta den i några dagar innan jag ska på kontrollen.
 
Min medicin för 3 månader framåt. Jag kände mig inte speciellt frisk när jag hämtade ut det här igår måste jag säga...
 
Nu har jag precis kommit hem efter att ha vart ute och lunchat, egentligen borde jag verkligen städa men jag har verkligen ingen lust. Jag hade velat vara i stallet idag, solen skiner ju så det hade vart perfekt! Jag skulle egentligen dit imorgon med Elina men det ska ju bli skitväder så vi ställde in det, så typiskt!
 
Idag jobbar Robin iallafall dag så han kommer hem i normal tid, vilket innebär att vi kan ha fredagsmys tillsammans hela familjen. Till middag ska jag göra schnitzel med ungsrostad potatis och kantarellsås, efter Elinas beställning då Emilia fick bestämma middag igår och sen på kvällen ska vi nog äta lite goda frukter och bär framför en bra film, ett perfekt avslut på den här veckan om du frågar mig.
 
Åh kollade igenom lite bilder här på datorn och hittade den här från när jag simmade med delfiner i Mexico, herregud vad jag vill tillbaka dit - underbara land!
 
 

Om behandling

Jag hade tid förra onsdagen hos läkaren på neurologen för att göra ytterligare en behandling. 
Men eftersom jag blir så himla sjuk efteråt så kontaktade jag dom några dagar innan och önskade att de kunde laga hålet och läkaget efteråt i ryggmärgen, så kanske jag inte skulle bli lika sjuk.
 
Det hela slutade med att vi sköt upp behandlingen. Istället ska jag dit på måndag och kolla synnerven i ögonen. Om dom är svullna så betyder det att trycket är alldeles för högt och då måste jag göra en behandling. 
Och om de inte är svullna så ska trycket vara bättre och då behöver jag inte göra en behandling, utan då kan vi avvakta och hålla koll på trycket genom synnerven istället. 
 
Behöver jag påpeka hur glad jag är över det? Det var så himla skönt att slippa göra den där behandlingen och bli så sjuk! Samtidigt vet jag ju att jag kanske bara har skjutit på problemet och behöver kanske göra en behandling efter måndag. Men jag lever på hoppet och hoppas verkligen att jag får goda besked på måndag!
 
Någonting som är dåligt är att jag för närvarande inte är medicinierad. När jag skulle hämta ut min medicin på apoteket så behövde jag tydligen en licens för att äta den medicinen. Så min läkare skickade licensen och jag lämnade in den till apoteket. Dom har i sin tur skickat in den till tillverkaren, och det är där det strular. De får inget klartecken från tillverkaren och då kan de inte ge ut medicinen till mig?

Jag måste säga att det känns förjävligt! Jag äter den där medicinen för att den gör så att trycket i mina ögon sjunker, och utan det kan jag förlora synen! Jag kan inte förstå att de får göra på det här viset?! Att man inte ska få sin medicin som faktiskt för mig är livsviktig! Det är 3 veckor sen jag lämnade in licensen och det har fortfarande inte hänt något!
 
Jag hoppas på att min läkare kan hjälpa mig när jag ska dit på måndag. Jag kan tänka mig att han inte kommer bli så glad över att få höra att jag inte fått ut min medicin :S
 
Bilden är från när jag låg sjuk efter en behandling i sommras. Det åskade så ungarna fick vara sitta i min säng och kolla ut genom det öppna fönstret på ösregnet och blixtarna. 
 
Om nån timme måste jag börja göra mig iordning, jag och Robin ska luncha tillsammans innan han åker iväg till jobbet. Jag funderar på om vi ska äta på Bålsta gästgivaregård, men jag hittar inte deras lunchmeny någonstans?
Jag måste säga att jag drar mig lite för att åka iväg någonstans, jag har så ont i exakt hela kroppen efter gårdagens massage!
 
Det är så illa att det till och med gör ont av att jag bara lägger handen på musklerna. Imorse när jag vaknade så kliade jag mig bak i nacken och höll på att skrika rakt ut, haha hon som masserade måste ha tagit ut alla sin frustationer på mig :P

Robin jobbar kväll

Robin jobbar kväll nu i 2 veckor och det är så himla tråkigt! Jag är ju van vid att ha honom hemma, och nu är det bara vi tjejer, Robin kommer inte hem förens vid klockan 23 ungefär. 
 
Så ikväll har vi handlat hem lite ost och kex som vi ska lyxa till det med framför tvn, så länge ungarna är vakna så är det ju helt okej men det blir så väldigt tomt när de är nattade. 
 
Jag kanske ska ta och dra igång ett renoveringsprojekt i köket? Just nu är det ju bara spacklade väggar där inne och det skulle inte vara helt fel om det kunde bli lika fint där som vi har det i vardagsrummet? Det svåra är ju bara att tapetsera när man inte har bytt ut själva köket, man vill ju gärna byta ut det innan man fixar väggarna... 
 
Jag måste säga att jag älskar väggarna i vardagsrummet!
 
 

Jobbiga barn

Fredag och Elina vaknade 06:20 och väckte oss andra tjejer, Robin hade redan åkt till jobbet. Klockan skulle ha ring vid kl 07 och de där 40 minuterna känns som evighet när man inte hade behövt vakna då :P 
 
Båda mina tjejer är inne i varsin "trotsfas" Herregud vad jobbiga dom är! Det är bråk och konfrontationer varje dag, flera gånger varje dag till och med. 
 
Elina säger emot och kommer med argumentationer om precis varenda liten sak. En del av mig känner sig stolt över att hon faktiskt säger emot och argumenterar, men det är så irriterande och jag blir både arg och frustrerad. När man har sagt nej 100 gånger och ändå blir ifrågasatt så är det väldigt svårt att fortsätta vara pedagogisk...
 
Det slutar oftast med att jag säger åt henne att vara tyst och lyssna på vad jag säger. Och jag hatar så mycket att jag gör det, jag vill ju inte att hon ska vara tyst och lyssna blint på vad jag säger. 
Jag vill ha samma ork som förut och bemöta allting pedagogiskt och förklarande men det finns inte just nu.
 
Det finns ingenting som gör mig så arg och frustrerad som barnen just nu. 
 
Jag vet ju varför Elina är som hon är, lilla tonåren kallas det för. Det är en massa nya känslor och intryck, en vilja till att få vara stor samtidigt som man är liten. Det är inte lätt att vara en 7åring alla gånger. 
Dessutom tycker hon att det är jobbigt med allt stök i skolan, och där uppför hon sig exemplariskt så hon måste ju få säga emot och bestäma någonstans, lätta på trycket så att säga. 
 
Egentligen ska jag väl inte klaga, förutom allt ifrågasättande och att hon säger emot så är det inga problem. 
 
Emilia är det lugnare med, visst hon säger emot hon också och det är ofta som hon låtsas som om hon inte har hört vad vi säger. Hon kan helt enkelt skita i vad vi säger och fortsätta med sitt. Men jag tycker att det är lättare att hantera, då är det ju bara att gå fram och se till att hon gör som man säger, hon argumenterar ju inte och tjafsar inte emot. 
 
Nu ska jag börja göra mig iordning för att åka iväg till stallet och rida. Jag ska prova på att hoppa Milla igen, och den här gången ska hon inte bara rusa iväg mot hindret som en galning utan jag ska lyckas kontrollera henne :P
 
Ska slänga ihop en varsin nybakad källarfranska med Amore salami och Brie till mig och Tessan, är det fredag så är det :)
 
Det är inte lätt att vara en 7åring alla gånger.
 
Emilia hade fått rita en teckning med temat "vad för dig ledsen" och det här är resultatet. Usch vad jag avskyr den här teckningen, jag ser så jäkla ond ut.Emilia berättade att hon har ritat att hon har bärt runt på Diva och att jag hade blivit arg på henne för det. Och det är verkligen ett återkommande problem här hemma. Emilia avgudar Diva och vill mysa med henne hela tiden, vilket hon inte får för oss då Diva inte vill bli buren 24/7 så det är det bråk om varenda dag. Usch får ont i magen av den här tecknignen. 
 
 

My little pony

Elina har alltid varit en otroligt kreativ tjej med en massa idéer och inspirationen flödar för det mesta.
 
Just nu har hon snöat in på att rita My little ponys. Hon kollar på youtube, pausar och ritar sen av. 
Jag tycker att hon är riktigt duktig för att vara 7år, hon slår mig med hästlängder iallafall :P
 
Nu vill hon ta ritkurser säger hon, men jag tror inte att det finns något sånt för så små barn? Iallafall inte här i Bålsta eller i närheten. 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna låta henne utvecklas inom de här då jag är lika konstnärlig som en full get. 
 
Några av de teckningar som hon har ritat, men visst sjutton är hon duktig för en 7åring?
 
 
 

Träningsvärk

Vaknade med träningsvärk i rygg, innanlår och armar idag. En himla skön känsla med tanke på att det var ett tag sen jag fick det. 
 
Sitter på jobbet just nu och kollar på vädret, det ska tydligen snöa en massa imorgon. Kul med snö tycker jag så att man kan åka pulka med ungarna, det är ju träning det också att pulsa runt med dom i snön :P
 
Imorgon ska ungarna åka själva till farfar för första gången någonsin. De ska sova över där, om det nu fungerar. Annars får Robin åka och hämta dom då jag jobbar natten. Vi ska iallafall passa på att gå på bio och gå ut och äta, jag har tagit ut lite komp så jag börjar inte fören kl 21 :) 
 
Ungarna häromdagen när vi åkte skridskor
 

Barnfria

I lördags morse klockan 9 så hämtade farmor upp barnen för att åka iväg till Disney on ice. De skulle sen sova över där och inte komma hem förens dagen där på vid 16.30 tiden :D Vilket då innebar egentid för mig och Robin! Nu slutade det med att ungarna åkte hem till mormor vid kl 22 och sov då det var lite läskigt att sova hos farmor, men de åkte tillbaka dit sen på morgonen.

Jag ville helst att vi skulle ta in på hotell i Stockholm och göra en massa roliga saker, men Robin ville hellre vara sova hemma och njuta av tystnaden :P Såhär i efterhand är jag glad över att vi stannade hemma, allting blev perfekt!

Vi åkte iallafall in till stan över dagen där vi shoppade lite och åt lunch på Jamie Olivers Italian. Så himla mysigt att bara gå omkring och kunna göra precis vad man vill.
 
Efter det åkte vi vidare till Kista där vi hade tänkt gå på bio, men jag fick min jäkla huvudvärk (craphjärna) så efter att ha gått runt en stund så bestämde vi oss för att åka hem istället så att jag fick vila.

Tack och lov så försvann min huvudvärk ganska fort, så vi duschade och gjorde oss iordning för att gå ut och äta på Texas här hemma i Bålsta. Jag rekomenderar verkligen den restaurangen, deras oxfilé är så himla god! Jag äter den med ugnsrostade grönsaker och det är lika gott varje gång!

Robin gillar inte att jag tar kort på honom, som ni kanske ser :P
 
 
Sen efter det tog vi taxi ner till bowlinghallen där vi mötte upp allihopa. De hade precis bowlat klart när vi kom dit så vi tog cider, spelade dart och bara umgicks. Så himla trevligt att vara ute tillsammans med Robin och träffa kompisar.
 
När det sen stängde gick vi hem till Micke på efterfest där vi spelade spel. Sen vid halv 3 tiden försökte vi få tag i en taxi, men som vanligt hade de inga bilar lediga så det slutade med att vi fick gå hem. Så jäkla kallt att gå den biten hem i blåsten.
 
Det var iallafall hur mysigt och roligt som helst att vara barnledig och bara få umgås med Robin. Jag tror nog att den allra sista lilla bebislängtan jag har haft försvann. Det är inte lika lockande längre att börja om nu när man har fått en liten smak på hur det är att få umgås tillsammans med bara kärleken. 
 
Det här gjorde verkligen så att jag längtar ännu mer till Florida! 3 veckor tillsammans med bara Robin i sol och värme kommer bli underbart!

Nyårsafton

Nyårsafton spenderade vi här hemma tillsammans med våra gäster.
Jag hade gjort iordning en 3 rätters middag, men på något sätt glömde jag helt bort att servera efterrätten :S Haha så jäkla pinsamt när jag kom på det efteråt, och ingen som sa något om det heller :P

Det var iallafall ett himla bra nyår, särskilt för mig som brukar jobba i vanliga fall :P

Förrätt Toast Skagen
 
Varmrätt Renfilé med potatisgratäng och kantarellsås


Eken, Josefin, Putte, Jennifer och deras lilla Ludde var hemma hos oss.
 
Jag hade klänning på mig för första gången på år och dar

 
Den absolut sötaste lilla gästen vägde bara 3 kilo
 
 
Allt som allt ett bra avslut på 2014 och en bra början på 2015, som jag både hoppas och tror kommer att bli ett toppenår! Min förhoppning är att jag ska börja träna mer, hitta på fler aktiviteter och förhoppningsvis bli frisk - det är min största önskan!

RSS 2.0