Sol sol strålande sol

Idag har varit en bra dag, en toppendag faktiskt.
Det började med att jag och Elina träffade Maria i centrum och fikade lite. Jag åt en supergod tonfisktoast med mineralvatten till och Maria drack lite kaffe och mineralvatten. Elina fick också en liten macka att tugga på men det blev mest kladd :) Jättemysigt att träffa Maria, det händer allför sällan nu för tiden. Hon hade gjort en superfin tavla av Elinas dikt från dopet. Jättefin så den ska vi hänga upp i hennes rum sen. Jag ska skriva av dikten här sen så ni får läsa hur den var.
Efter fikat så åkte vi till Preem där jag frågade om de behövde någon som jobbade lite då och då. De lät jättepositiva och ska ringa mig på fredag. Dock så tror jag att de vill ha någon som vill jobba mer än vad jag vill.
Sen kikade vi in en snabbis på Dinners också. Det såg ut som vanligt. Det roliga är att ingen hade någon aning om vem jag var. Ingen som visste att jag fortfarande var anställd och bara var på mammaledighet, inte ens den såkallade chefen. Det, om något, är Dinners i ett nötskal. Att det inte fanns kvar någon som jobbade när jag var där säger en hel del.
Efter det gick vi och satte oss i gräset och åt glass. Hur mysigt som helst, även om det blåste en hel del. Det var inte kallt, men jobbigt med håret som yrde runt. Det problemet har iallafall inte Elina ännu :D

Sen efter att vi kommit hem så gick jag och mötte Robin på hans jobb. Jättemysigt med en promenad och det tyckte nog hundarna också.

Lägger upp lite bilder från våran fina dag

Bäbis i gräset
image215

Den fina utsikten
image216

Underbart snygga Maria
image217

Kryper i gräset
image218

Maria o Elina
image219

Mamma o dotter
image220

Och så 2 bonusbilder
Elina kryper
image221

Här kan man ana de små tänderna i underkäken :D
image222

Jobbig dag

Det här inlägget skulle ha publicerats igår kväll men det fungerar inte så det blir publicerat idag istället.

Jag har varit på dåligt humör hela dagen idag. Jag kan inte riktigt förklara det, men har kännt som en tryckande känsla hela tiden och haft lite små ångest. Jag vet vad det beror på och jag tycker inte om det.

Så för att trösta mig lite så beställde vi hem tahimat från nya stället. Det var faktiskt jättegott, lite för lite smak men nästa gång ska vi ta hot. Då blir det säkert toppen.
Elina fick smaka på en liten nudelbit och hon tyckte också att det var gott. Tuggade och tuggade och såg lite fundersam ut :) Hon håller på och få sina tänder nu också. Man känner nått vasst i underkäken och man kan se hur nått litet vitt sticker fram. Så himla sött! Hon börjar verkligen bli stor min tjej.

Igår var en bättre dag. Jag och Elina åkte till strängnäs och hälsade på hos syrran. Jag har aldrig gjort det förut, åkt till Kicki själv. Så det var riktigt skoj. Vi tog en promenad och satte oss vid nån som likande ett naturreservat. Satt på marken och bara njöt. Hur mysigt som helst. Elina tog lite på löven men lite läskigt var det allt. Hon fick en vitsippa på sin mössa och var hur söt som helst. Men självklart glömde jag kameran hemma. Jag får åka dit snart igen och då kommer ihåg den. En toppendag var det iallafall.

Imorgon funderar jag på att åka och söka helgjobb. Att jobba var 3dje helg skulle passa mig perfekt. Det är inte mycket men tillräckligt för att jag ska få komma ut och träffa lite folk. Och så får Robin egentid med Elina och det skulle vara jättebra

mm vi får se hur det blir

Fredag kväll

Idag har jag och Katta vart i Kista och som vanligt kom jag bara hem med kläder åt Elina, förutom 3 par trosor åt mig själv. Det är verkligen konstigt att det alltid blir så. Men imorgon ska jag och Elina åka till jakobsberg och då kanske jag hittar nått åt mig själv. Ska iallafall kolla om de har kvar mössan som jag vill ha till Elina, i Kista hade de den inte iallafall. Men jag köpte en solhatt till henne istället, och ett par byor och en jacka.

Robin är inte hemma ikväll heller. Han skulle hämta en kompis inne i stan vid tåget. Han kommer från göteborg och hittar inte med pendeln och så. Typiskt eftersom jag hade velat ha en myskväll eftersom han ska på kryssning imorgon. Men han kommer väl hem snart hoppas jag.

Jag funderar på att börja jobba extra, nån helg då och då. Det skulle vara skönt att komma ut och träffa lite folk faktiskt. Men vart ska jag jobba? På preem skulle ju vara ganska kul och jobba med Christine. Hm ja vi får se hur jag gör. Jag har blivit så inspirerad av Christina som precis har börjat på ett nytt jobb som hon trivs jättebra på. Så vill jag också ha det sen när jag börjar jobba igen. Vill ha ett jobb som jag trivs med och bra arbetskamrater.
Men vad vill jag jobba med? Jag vill ha bra arbetstider också så Elina inte behöver vara på dagis alltför länge.

Föresten så har Elina skickat sitt första brev häromdagen. Till sin flört Linus (Christinas son) Hon skickade iväg en tröja och ett litet kärleksvykort :D Så gulligt <3

Här ger Linus Elina en kram på dopet, inte världens bästa bild, men sött iallafall.
image214

Med Peppi på min vänstra sida och Scamp på min högra sida sitter jag med datan i knäet i soffan och väntar på att Robin ska komma hem. Det blir ganska varmt faktist.
Nej nu ska jag fortsätta med mitt planlösa surftande i väntan på Robin

Soligt och varmt

Har ni tänkt på hur mycket bättre allt känns när det är soligt och varmt ute. Iallafall stiger humöret hos mig och jag får mycket mer energi! Jag blir en gnutta gladare helt enkelt.

Idag fick Elina sitta ute på gräsmattan utan ytterkläder och barfota för första gången en liten stund. Hon tyckte det var lite småläskigt för hon ville inte alls röra gräset med händerna. Jag har kommit på att jag måste investera i en sommarmössa till henne. Jag hoppas på att jag kan hitta någon imorgon när jag och Katta ska till Kista.

Ikväll ska jag träna för första gången på flera veckor. Kommer förmodligen tycka att det är skitjobbigt och sen få världens träningsvärk :) Jag måste komma ihåg att ringa Katta och höra vilken tid det är ikväll, jag kommer ju som vanligt inte ihåg sånt.

I tisdag var vi hemma hos Linda och Wilmer på mammaträff. Linda hade bakat massa gott så nu får man lite prestationångest om man skulle bjuda hem alla :D Det var iallafall hur trevligt som helst. Jag hoppas på att vi alla kommer ses snart igen!

Jag vet inte om jag har sagt det redan men Elina kryper nu iallafall. Så nu är det verkligen full rulle på henne. Kryper runt och reser sig mot allt, precis allt. Sen går hon runt möbler också, det skulle inte förvåna mig om hon kommer att börja gå ganska snart också. Min lilla skitunge.

På lördag ska Robin åka på kryssning så jag blir ensam hemma. Känns lite trist men det ska samtidigt bli ganska skönt att få vara helt själv och göra precis vad man vill. Kanske hyra nån film och äta lite popcorn, lite lindamys helt enkelt.

Nu ska jag ta och gå ut med hundarna, förhoppningsvis så somnar Elina i vagnen och då kan jag passa på att klippa hunden. Sen ska jag gå till lekparken och gunga med Elina och efter det ska vi gå på långpromenad.
Jag saknar verkligen någon att göra allt med. Varför fick ingen av mina kompisar barn samtidigt som mig? Det skulle vara så kul att ha någon att göra saker med.

Nej ut med hundarna var det


Elinas dop

Nu är det äntligen över. Elina är döpt och jag är supernöjd över dagen. Jag tror att de flesta hade det trevligt och att de tyckte att fikat var gott. Det ända tråkiga var att jag inte hann prata med alla så mkt som jag ville. Men med 46 gäster blir de väl lätt så. Själva cermonin gick jättebra och Elina var på bra humör förutom lite gnäll nån gång då och då. Hon sparkade massor under dopklänningen och pratade så det hördes i hela kyrkan, min underbara unge :) Hon grät inte alls när hon fick vattnet på huvudet, vilket jag trodde att hon skulle göra.
Maria hade skrivit en dikt till Elina som hon läste upp. Den var verkligen fin. Hon är så himla duktig Maria, inte nog att hon skrev en superfin dikt så klarade hon av att läsa upp den inför alla med stadig och fin röst.
Jag ska lägga upp dikten här så ni får läsa den så fort jag har fått den.

Efter att alla hade gått stannade Carro, Katta, Christine och Maria kvar och hjälpte till med städningen. Verkligen supersnällt gjort. Utan dom skulle vi ha fått vara kvar där länge och städa men nu gick det på ett litet kick. Mina underbara vänner.

Tessan hade som uppdrag av mig att ta en massa kort men som vanligt med min kamera så blev de flesta bilderna oskarpa och suddiga. Det känns ju mindre skoj att ha köpt en dyr kamera så tar den inte ens bra kort.


Lägger upp lite bilder som blev lite bra iallafall

Kalmar kyrka
image196

Står utanför kyrkan och är nervösa
image197

Jag Robin Elina och prästen
image198

image199

Här får hon vatten på huvudet
image200

Maria som läser upp dikten och gudföräldrarna Kicki och Curre i bakgrunden
image201

Dukningen
image202

Jag och Tessan hade vikt små skjortservetter dagen till ära. Sen hade jag skrivit ut bilder på Elinas uppväxt och lagt på duken så de skulle bli mer personligt.
image203

Fikat. Tack kära mamma för all hjälp!
image204

Elina och hennes blivande man Linus, Jonte & Christinas son
image205

Lite av vimmlet
image206

Carran och Maria hjälper till o städa <3
image207

Och så lite bilder på hennes fina presenter
Hon fick pengar, presentkort  och kläder också men allt annat finns på bild

Det här fina handgjorde ljuset fick hon av Carro. Special gjort för Elina - superfint!
image208

En speldosa av hennes farfar, fastrar och farbror
image209

En massa smycken fick hon såklart också
image210

Ett par jättetuffa Nike skor av Christine och ett par jättesöta skor av Johan, Nina, Julia och Thea
image211

Och en skyddsängel och en "min första tand ask"
image212

Och så en jättesöt handdocka med spöket laban fick hon efteråt av en av min mammas vänner
image213

Jag vill tacka alla ännu en gång för att ni kom och hjälpte till att göra den här dagen speciell. Tack för all hjälp och för alla superfina presenter.


Underbart väder

Solen skiner och det ser verkligen ut som sommar om jag tittar ut genom fönstret. Synd på vinden annars hade det varit riktigt varmt ute.
Så jag och Elina gick till lekparken där vi mötte upp Katta. Det var riktigt skönt att sitta där medans Elina gungade, även om vi bara var där en liten stund. Sen när Elina blir äldre kommer nog nog att tycka att det är roligt en längre stund. Scamp tyckte iallafall det var tokmysigt, hon fick tokryck och sprang runt runt och såg allmänt fånig ut. Sen hittade hon en pinne som hon tyckte var delikat. Älskade skithund :)

Igår var jag på den sista föräldraträffen. Vi fick lära oss lite om hur man ska göra om barnet sätter i halsen. Det gjorde verkligen bara så att jag ännu mer vill gå en första hjälpen kurs, men vart hittar man sånt?
Det är verkligen trist att det var sista träffen för gruppen, men jag hoppas på att vi kommer fortsätta att ses. På tisdag ska vi iallafall träffas hos Linda och Wilmer, det ska bli skoj.

Imorgon kommer min kära mor till oss. Det ser jag fram emot! Men inte så mycket efter allt jäkla hundhår som hennes hundar fäller, men man får ta det goda med det onda ;) Så på lördag ska vi göra smörgåstårta och allt annat som behövs inför dopet på söndag. Nu börjar jag bli riktigt nervös och stressad över att få allt klart. Ikväll måste jag välja ut en massa bilder och vika servetter, skittråkigt! Jag önskar att jag hde en skrivare här hemma, det skulle vara så mycket enklare!

Nu ska jag ta Elina och Scamp och gå och köpa en glass att äta i solen. Det ska bli underbart


Glad i vårsolen
image149

Sitter i gräset
image150

Ska vi införa dödsstraff?

Alla runt omkring mig pratar om Engla hela tiden. Hur kunde det här hända? Hur kunde han göra något sådant, är frågor som ställs om och om igen. Det är kanske inte så konstigt att man ställer sig den frågan.
Men så kommer uttalandet  "det borde finnas dödsstraff på sådana som honom"

Det reagerar jag verkligen på. Jag kan verkligen förstå att man vill döda någon som har gjort något så hemskt som han faktiskt har gjort. Men skulle vi införa dödsstraff så skulle vi inte vara bättre själva.

Och vem ska få makten att bestämma, på laglig väg, vem som ska få dö och vem som ska få leva?

Sen finns ju också riskerna med att avrätta en oskyldig människa. Hur många personer sitter inte fängslade just nu utan att ha gjort någonting? Tänk om de skulle blivit avrättade istället, då är de helt utan chans att få upprättelse.
Tänk om det var ditt barn/partner som oskyldigt satt i dödscellen väntandes på att bli avrättad.

Sen så måsta man också tänka på de anhöriga till den misstänke. De mister också en familjemedlem/partner/vän även om personen i fråga har gjort något hemskt så är det fortfarande deras familjemedlem/partner/vän.

Men tittar man på de som förlorat någons perspektiv så ser det nog annorlunda ut. Många vill nog att personen som tex mördat deras barn, våldtagit deras fru, styckat deras föräldrar mm ska möta ett lika grymt öde som de har förosakat mot dom de älskar. Många vill att de ska dö.

Hur skulle jag reagera om någon kidnappade Elina, våldtog henne och slängde hennes lilla kropp i ett dike?
De första tankarna är att jag vill att personen ska dö! Han/hon förtjänar inte att leva längre efter att ha gjort så.
Jag skulle tom kunna tänka mig att jag skulle kunna döda honom själv. För om jag skulle komma på någon att våldta min lilla dotter skulle jag nog inte tveka.

Så jag är kluven i frågan. Jag vill inte att vi ska införa dödsstraff då det är för mycket risker och lidande inblandat i det. Men samtidigt förstår jag dom som tar lagen i egna händer. Jag säger inte att det är rätt, men jag förstår dom.

Så vad säger ni? Tycker ni att det ska införas dödsstraff? Är vi redo för konsekvenserna som det innebär?

image148


Fullt upp

Det känns som om jag har fullt upp hela tiden nu för tiden. Aldrig en dag där man bara är hemma och tar det lugnt.
Idag har vi vart hos Robins farmor och firat hennes 70års dag. Elina träffade hans någa av hans släktningar för första gången, och det var inte så speciellt uppskattat. Så många som skulle klämma och känna hela tiden så till slut fick hon nog, och jag förstår henne.
Vi kom hem vid 8 tiden på kvällen och då gick vi och handlade. Sen var det bara och göra iordning Elina för natten och lägga henne. Sen lagade jag mat och nu har vi precis ätit. Så nu är jag jättemätt och trött.

Uppe i Norrland var det mysigt som vanligt. Valparna hade vuxit massor och blivit supersöta! Så synd att jag inte passar att behålla en just nu. Men jag känner själv att jag vill vänta. Det blir för mkt nu när jag har Elina.

Nu är det bara en vecka kvar tills dopet är också. Det är så otroligt mycket att planera så jag känner mig lite snurrig. Men det ska nog bli bra till slut. Vi har begränsat oss till de närmaste men vi är ändå ca 50st, hur kunde det bli så?
Vi får se vilka som tackar ja, imorgon är sista dagen att osa. Hör de inte av sig då så räknar jag med att de inte kommer.  Och på tisdag ska vi träffa prästen för dopsamtal. Det ska iallafall bli skönt så man vet lite mer om vad som händer och vad man ska göra.

Min bror Fredrik ska bli pappa för första gången. Han är så glad och lycklig över att han ska bli pappa. Jag förstår honom verkligen, han har ju längtar efter barn nu i ett par år.
Iallafall var de på ultaljud och där fick de veta att det blir en liten tjej. Lyckan är verkligen total för dom. De önskade en liten tjej och så fick de det. Jag är så glad för deras skull. Så nu ska jag rensa ut alla små bebiskläder efter Elina och ge till dom. Bebisen är beräknad till den 11 september så det kommer skilja precis ett år mellan henne och Elina. Så underbart att hon kommer få en kusin i samma ålder.
Jag kommer säkert bli sjukt bebissugen när hon kommer. Att bara få hålla i en liten nyfödd kommer vara underbart.

Nej nu ska jag surfa lite innan jag ska kolla på film. Lägger upp lite bilder från Norrland så ni har nått att kolla på :)

Favvoplatsen att stå på.
image134

Det här är då huset.
image135

Utsikten på framsidan från köket
image136

Utsikten mot baksidan från övervåningen
image138

Elina står och kikar på utsikten från det lilla fönstret som hon når upp till från golvet på övervåningen
image139

Elina åker leksaks bil som man lägger i en 10a i för första gången.
image140

Elina med alla valparna
image141

Kaj. Som jag var så sugen på att behålla - så snygg!
image143

Elina vill mysa med Bea
image144

Och så lilla Lukas
image145

Måste bara visa mammas otroligt fula hund Smilla... måste vara en av de fulaste hundarna som finns ;)
image146

Sådär nu har jag bildbombat igen som vanligt. Men jag har ju ändå inge bättre för mig :P


Norrland imorgon

Imorgon tar jag, Elina och Scamp tåget upp till Norrland. Eller iallafall upp till sundsvall där min mamma hämtar upp oss.
Det bli en bit för henne att köra men det gjorde ingenting, sa hon iallafall.
Det ska bli så skönt att komma iväg ett tag. Robin tycker nog det ska bli skönt att få vara ensam hemma också eftersom han tom betalde för biljetten tur och retur :P Men jag förstår honom verkligen. En veckan egentid skulle ju inte vara helt fel. Fast jag skulle aldrig kunna vara utan Elina så lång tid...
Sen så är det inte bara en nöjes resa heller. Jag ska handla och ordna med saker inför dopet där uppe.

Så imorgon kl halv 10 går tåget från sthlm. Sen så kommer vi hem på torsdag kväll nästa vecka. Så nu vet ni vart jag är någonstans.

Elina har hunnit med att vara sjuk också. Hon hade feber i 5 dagar (om jag kommer ihåg rätt) jättesnorig och hostig. Hon åt nästan ingenting och gick ner ungefär 400gram vilken är mycket med tanke på att hon bara vägde 7000gram. Men nu är hon frisk förutom lite snorig och äter igen.

Jag, Elina och Katta var inne i stan häromdagen och shoppade lite. Var jättemysigt att gå runt i solen och bara njuta. Det var evigheter sen jag var i sthlm sist. Det måste bli oftare.
Sen var jag, katta, christine och maria inne i Kista igår och shoppade lite till. Väldigt trevligt måste jag säga.

Och idag var jag och Elina i jakobsberg oc shoppade ytterligare. Hm inte bra det här märker jag. Fast vi köpte bara strumpor till Elina, 2 tröjor och sen massa tråkiga saker till hemmet.
Hur kommer det sig att när man letar efter saker att köpa åt sig själv, så slutar det ändå med att man köper något till Elina?

Sen så har Elina börjat resa sig upp själv. Hon reser sig i spjälsängen och klättrar på en när man sitter med henne på golvet. Min duktiga tjej börjar bli stor.

En av Robins kompisars tjej ska föda vilken dag som helst nu och jag är så avundsjuk. Att få uppleva en förlossning är det finaste som finns. Jag skulle vilja vara i hennes ställe :/ Fast jag vill inte ha en bebis till, inte ännu. Och så vill jag inte vara gravid :D

Just nu sitter jag och väntar på att tvättmaskinerna ska bli klara så jag kan kasta in kläderna i torktummlarn. Jättetrist att tvätta, men vad gör man inte? Vi måste ju ha rena kläder när vi ska åka iväg.

På tal om att åka iväg så planerar jag och Robin att åka till London över en weekend i sommar. Det är verkligen något som jag vill göra. En hel helg med bara Robin. Få göra precis vad man vill, när man vill. Och bara kunna ägna sig åt varandra. Det är verkligen något som alla småbarnsföräldrar ska unna sig nån gång då och då.
Det finns så mycket jag vill göra där borta. Något som jag bara måste göra är att äta på Jamie Olivers restaurang. Jag har pratat om det så länge jag kan minnas, så åker vi dit ska vi passa på.

Nej nu ska jag snart till tvättstugan igen. Ni får ha det så bra allihopa medans vi åker upp till Norrland.

Här har hon rest sig upp i spjälsängen och är jättestolt
image127

Att klättra och ställa sig mot mammas ben är jätteskoj :D
image128

Här står jag mot våran otroligt fula soffa
image129

Sur och grinig kan man vara också
image130

Sen så var det ju några av mina komisar som sa att hon hade ju fått mina kinder *fnyser*
image131

Sen så måste jag bara visa hur Diva ser ut när hon njuter i solen
image132

Kattskrälle
image133

RSS 2.0