Trött i kropp och själ

Det har hänt så mycket nu den senaste tiden, både bra och dåliga saker och det känns som om jag inte hinner med allting jag vill. Undrar hur många timmar man skulle behöva per dygn för att hinna med allt man vill göra?

Jag kan ju ta det mesta i korthet iallafall, vi kan börja med de bra sakerna.

  • Jag och mamma har vart inne i stan och gått på musikal, Dirty dancing. Det var så länge sen jag gjorde nått liknande så det var riktigt mysigt att få komma iväg och se den. 
  • Jag har vart iväg på en minisemester till göteborg, och då passade vi på att gå på Gekås i Ullared. Göteborg var jättemysigt, synd bara att det regnade hela tiden när vi var där. Ullared kommer jag nog aldrig besöka igen, det fanns ju nästan ingenting där och det var så sjukt mycket folk att jag fick panik. Men nu har jag vart där iallafall :) Men det var himla skönt att komma iväg och sova på hotell i 2 nätter. Plus att vi upptäckte Sveriges bästa thai-restaurang, synd bara att den ligger i göteborg :P 
  • Sen har jag och Christina vart på bio och sett Breaking dawn - del 2. Filmen var bra, men det bästa var att få träffa Christina. Det känns som om hon och jag måste åka bort snart och bara prata, dricka vin och skratta!
  • Vi har bestämt oss för att bara fixa fönster och nytt badrum i det här huset och sen sälja det! Sen köpa ett större hus som är klart, renoveringen tar för mycket tid och ork!
 
Sen har vi ju också lite tråkiga saker.
 
  • Min mamma hade inbrott och de stal hennes dator och hennes hund. Det var så hemskt och jag kan inte förstå hur någon har hjärta att stjäla en hund? Tack och lov fick hon tillbaka både hunden och datorn, men hela situationen känns väldigt otäck iallafall.
  • Jag pratade med vårdcentralen igen och de hade inte rett ut situationen sen sist jag ringde. Så de lovade att de skulle säga till läkaren att ringa mig, vilket hon faktiskt gjorde. Hon kom inte ihåg så mycket av mitt besök, och hon hade tydligen inte antecknat något heller. Men hon sa iallafall att hon nu skulle skicka iväg remissen och så har jag vart och lämnat en massa nya prover för att se hur läget är nu, så skulle hon ringa i början på december. Allting känns så himla oproffesionellt och osäkert, doktorn heter föresten Nora.
  • Våran snickare har nu officiellt dragit med våra pengar. Så nu måste vi polisanmäla och stämma honom, vilket förmodligen inte kommer leda någonstans. 
  • Pga en sak som händer ibörjan på nästa år så kommer vi inte kunna åka iväg till Thailand :( Jag kan inte säga vad det är som händer ännu, men ni kommer få reda på det senare. 

Nu hinner jag inte skriva något mer, fredagsmys med ungarna väntar. Sen har jag ytterligare en jobbhelg framför mig. 

Ungarna väntar på att få dippa 


Måste åka utomlands

Ni anar inte hur mycket jag längtat efter att få åka utomlands just nu. Det drar i varenda liten cell i min kropp och det blir inte bättre av att båda ungarna tjatar om att de vill åka till Thailand på semester.

Bodil är så söt när hon lägger sina små knubbiga händer på mina kinder, tittar mig rakt in i ögonen och säger "åka till thailand på semester" samtidigt som hon gör puppy eyes
Hur ska man kunna neka en sådan liten tjej till att åka? Speciellt eftersom hon alltid börjar gråta när man säger att vi inte kan åka nu.

Jag är inte så svårövertalad men det är värre när det kommer till Robin. Han vill inte lägga dom pengarna på en resa, inte nu med tanke på att vi blev lurade på en ganska stor summa pengar av de där jäkla idioterna till snickare, visst de säger att vi ska få tillbaka pengarna... men det tror jag inte ett skit på. Vi har dessutom precis betalat tillbaka skatten som var på 40.000kr 

Så Robin tycker att vi inte ska åka iväg på en längre semester nu, men jag vill! Åh vad jag verkligen vill! Jag har ju ett par månader på mig att övertala honom och jag hoppas verkligen att det inte är nått mission impossible ;)

 Inte så konstigt att vi längtar tillbaka



Folk som säger att barn inte får ut någonting av att åka utomlands vet inte vad de pratar om. Även små människor uppskattar att få tid tillsammans med familjen, sola, bada och äta god mat.

Halv 8 hos mig

Idag ville Elina att vi skulle låtsas som om vi var med i programmet halv 8 hos mig, så vi handlade tillsammans och lekte att vi var med när vi lagade maten.

Till förrätt skulle vi göra soppa på ripa, jag har aldrig gjort ripa förut och jag höll allvarligt på att spy när jag packade upp den. Den stank så fruktansvärt så jag trodde att den kanske var dålig? Men jag stekte på den i ugnen och tänkte att den skulle lukta bättre när den inte var rå. Men då den fortfarande luktade illa så slängde jag den! Nu har jag fått reda på att den tydligen ska lukta apa så jag skulle kanske ha fortsatt laga den, men men nu vet jag det till nästa gång.

Jag och Elina dukade


Förrätt, broccoli och vin soppa


Varmrätt, lammfilé med potatisgratäng och sås på murklor och kantarell


Någon efterrätt blev det inte då Elina har fått plocka lite lösgodis för första gången som de ska få smarra på nu ikväll.

Jäkla sjukvård

Jag var ju hos läkaren för 2 månader sen, och hon skulle skicka en remiss till uppsala för att de skulle kolla upp med ultraljud om jag behövde operera mig eller inte. Så jag har väntat och väntat och väntat på den där jäkla remissen. Jag tyckte att det dröjde bra länge, speciellt med tanke på att läkaren sa att jag förmodligen skulle få en tid ganska så snart då den var ganska så stor. Så jag ringde upp vårdcentralen och undrade hur det gick med den egentligen.

Ni anar inte hur förvånad jag blev när de sa att de inte ens kunde se att jag hade vart hos läkaren! Det stod ingenting om det i min journal, absolut ingenting om mitt besök överhuvudtaget! Inte ens att de hade dubblat dosen på medicinen. När jag frågade henne om det inte var lag på att de måste dokumentera det i min journal så blev sköterskan väldigt osäker och sa att det är ju det. Men hon lovade iallafall att hon skulle kontakta läkaren som jag hade vart hos och se till att hon skickar iväg remissen till Uppsala. 

Nu får jag återigen vänta och se om det kommer en remiss, och hoppas på att de gör rätt den här gången.

Dessutom så har bvc fortfarande inte hört av sig angående återkollen om Elinas hörsel, som de skulle ha gjort för snart ett år sen! Jag gick dessutom dit för ett par månader sen och sa till, och då lovade de att de skulle skicka ut en kallelse direkt och bad så mycket om ursäkt att de hade glömt bort det.... Ja det gick ju bra för dom den här gången också...

Så jag kan inte påstå att jag har så mycket förtroende för Bålstas vårdcentral! Jag kanske ska ta och göra som alla säger åt mig, att byta till BålstaDoktorn?
 

Nu börjas de

I fredags var Elina hängig, men det blev ingenting mer med det. Tur tänkte jag, men idag var det visst Emilis tur. Hon har feber och är allmänt hängig och gnällig. Stackaren mår inte alls någo bra :(

Så nu är det inte roligt att jobba natt måste jag säga. Robin vabbar en stund på morgonen tills jag kommer hem från jobbet och då åker han iväg och jobbar medan jag tar hand om sjuklingen. Tack och lov ville hon sova lite middag så att jag fick sova en skvätt iallafall.

Måste jag säga att jag avskyr alla sjukdomar som kommer nu på hösten? Att gå in på Elinas avdelning på dagis känns lite som en hälsorisk :S

Välkommen välkommen

Halloween

Elina och Emilia hade en liten fest här hemma i halloween tema. 

Utklädda och redo för fest


Alla på plats


Läskigare unge får man leta efter

Jag hade hängt upp spindlar i taket och på väggarna för en läskig stämmning


Och den här låten spelades på repeat för att skapa ytterligare stämmning
http://www.youtube.com/watch?v=o6T0ZnBnQUQ

Till middag serverades avhuggna fingrar, spindlar, spya och blod. Till dryck var det mosade maskar.

Nöjd häxa

Gluffsar blodiga fingrar


Mys


Sen blev det chips och dip framför Skönheten och Odjuret.


Viktoria sov för första gången i Elinas säng och det gick hur bra som helst :)
 

Rensat ut frysen

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och rensat ut frysen! Herregud vad jag samlar på mig saker som vi sen aldrig använder utan jag får slänga istället, sånt jäkla slöseri!

Men nu ska det bli ändring på det! För nu har jag rensat och slängt en massa mat som har legat där alldeles för länge. Herregud jag fyllde liksom en stor papperspåse med ryggbiff, fläskfilé, stekar, köttfärs, lax och liknande. 
 
Men nu har jag sorterat det som blev kvar, och så ska jag faktiskt börja planera middagen efter det som finns i frysen! Nu finns det egentligen inte så många olika saker längre, men man kan ju göra en massa olika rätter fast man använder samma råvara.

Nu måste jag bara frosta av frysen och torka ut den, men jag drar ut på de då jag hoppas på att vi snart köper ny kyl och frys och då slipper jag ju det ;)

Allt som jag slängde


Såhär ser det ut i min frys nu

Örtkryddor, sparris och liknande

Snabbmat som pommes, köttbullar och en påse hembakta bullar 


Fläskfilé, olika sorters korvar och glasspinnar till ungarnas stora glädje


Massor av älgköttfärs och ekologisk nötfärs
Massor av lax


En hel låda med kantareller


Och så olika sorters grönsaker

RSS 2.0