Ändrat beteende

Jag har ju tidigare berättat om hur sjukt oekonomisk jag är när det gäller mat. Jag handlar för hur mycket som helst i månaden, och slänger alldeles för mycket. Men sen förra veckan så har jag faktiskt ändrat mitt beteende! Jag planerar och slänger inte maten, utan återanvänder det som blir över - duktiga jag :D

Förra veckan såg middagarna ut såhär:
 
Måndag: Spagetti och köttfärsås
Tisdag: Lax i örtagårdsås med potatismos
Onsdag: Köttfärsgratäng, med köttfärsåsen sen i måndags och tisdagens överblivna mos
Torsdag: Laxpasta med laxen sen i tisdags
Fredag: Dillkött med kokt potatis, resterna slängde jag faktiskt då varken Robin eller ungarna gillade det.
Lördag: Kyckling med currysås och ris
Söndag: Middag hemma hos farmor
 
I vanliga fall så hade jag slängt resterna och lagat ny mat varenda dag. Men nu återanvända jag det i nya rätter, och jag känner mig så duktig :P Det kanske inte är en sån big deal för dom flesta, men för mig är det de.
 
Eftersom jag försöker att köpa det mesta ekologiskt så har jag insett att jag faktiskt inte kan slösa med mat på det sättet som jag tidigare har gjort. Ekologiskt är så sjukt mycket dyrare så det blir liksom inte ekonomiskt försvarsbart, plus att rent miljömässigt är det ren idioti att slänga mat. 
 
Igår åt vi pasta med pizzakorv och resterna som blev över ska Robin äta till middag idag då resten av familjen, plus Fredrik och Viktoria, ska äta laxsaffransoppa - och det avskyr Robin :P Win win liksom :D
 
Nu ska jag verkligen försöka hålla det här. Ekologiskt och viltkött så långt det är möjligt och återanvända maten istället för att spara - det låter som en bra plan!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0