Knapra tabletter

För ett tag sen fick jag reda på att jag har fel på min sköldkörtel, egentligen var det väl inte så förvånande med tanke på mina symptom men det var ändå inte roligt att få beskedet. Jag har för låg ämnesomsättning, hypotyreos heter det. Så nu är det medicinering livet ut som gäller...

Mina symptom har vuxit sig fram de sista åren och på senaste tiden har de vart överväldigande, och jag är så tacksam över att Virre fick mig att gå iväg och kolla upp min sköldkörtel. Tack vare henne så finns det ju en stor chans till att jag får känna mig som mitt gamla jag igen, med hjälp av medicinen.

Jag var och lämnade blodprov igen förra veckan och idag fick jag beskedet att värdet var dåligt. Det här provet var på något annat än det andra jag testade första gången när jag fick diagnosen. Sköterskan visste inte vad det innebar men att det skulle ligga på under 30 någonting, men att mitt låg över 600. Så nu får jag vänta på att läkaren hör av sig, jag kanske måste höja min dos av medicin?

Symptomen jag har är bla

enorm trötthet, 
koncentrationsvårigheter
väldigt deppig
dåligt minne
viktuppgång 
mm

Jag har verkligen inte känns mig som mig själv, och har sagt det till Robin vid flera tillfällen men har ändå inte tagit tag i det. Jag har inte förstått vad som har vart fel, och har flera gånger tänkt att jag bara är lat och trött.

Så på det sättet är det skönt att få svart på vitt att det faktiskt har vart något fel hela tiden.

Det här förklarar också varför jag inte har orkat och klarat av att fullfölja skolan fullt ut. Jag har ju skrivit här i bloggen att jag verkligen har försökt men det har liksom vart omöjligt. Som att huvudet skulle vart full av segt bomull. 

Nu hoppas jag att jag får tillbaka mitt glada, positiva 100% levnadsglada jag igen!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0