Om att hjälpa andra

Snart är julen här, och för de flesta så innebär det glädje, gemenskap, god mat och kärlek.
Men tyvärr inte för alla, det finns många ensamma människor, familjer där alkohol präglar julen samt väldigt många fattiga människor.

Tanken på att det finns många barn som inte får en enda julklapp gör så att jag får ont i magen. Stackars stackars barn som får gå tillbaka till skola/dagis och höra om alla julklappar de andra barnet fått och att de känner sig tvingade att ljuga om saker de har fått för att inte känna sig utanför.

Jag pratar mycket om det här med barnen och det är väldigt svårt att förklara för dom varför då inte tomten kommer med julklappar till dom barnen vars föräldrar inte har råd. Men jag vill att mina barn ska veta hur lyckligt lottade de är, och att det faktiskt finns dom som behöver våran hjälp.
 
Så nu när vi rensade deras rum inför flytten så bestämde vi att vi ska skänka de leksakerna som de inte leker med till barn som annars inte får några julklappar.
 
Sagt och gjort så rensade barnen sina rum med glada miner och så satte vi ut en bild på en del av leksakerna på olika facebook sidor.
 
Inga barn ska behöva gå utan julklappar. Ungarna håller på att rensa ut sina rum och vill nu gärna skänka gamla leksaker, i varierande skick, till andra barn vars föräldrar kanske inte har råd att köpa julklappar. Skriv här eller skicka pm vid intresse. Vi har en önskan om att alla barn ska få julklappar i år <3
 
Intresset av enormt, inte för att jag har någon aning om de som hörde av sig verkligen var behövande men det får stå för deras samvete isåfall. Några av leksakerna samt kläder följer också med Marie och Tessan till Makedonien imorgon för att skänkas till en familj med små barn som lever väldigt fattigt. 

Det som nu har blivit över ska jag och ungarna åka iväg med till flyktningsanläggingen vid ekolsund där det tydligen ska saknas leksaker till barnen som kommer dit. Det känns bra i hjärtat och jag hoppas att det gör ett intryck på barnen när de lämnar över leksakerna. 

Jag vet att jag skämmer bort mina barn med materiella saker. Det finns inte en sak som de har önskat sig som vi sen inte har köpt till dom (inom rimliga gränser såklart, jag köper tex ingen häst) Och ibland blir jag rädd för att de inte ska inse värdet av pengar och att de ska växa upp och bli otacksama odågor, samtidigt vill jag inte neka dom någonting - vi har pengarna så varför inte liksom? Men vi kanske kan undvika det genom att försöka ge dom ett annat perspektiv av saken? Jag vet inte hur jag ska göra annars, jag gör så gott jag kan.

 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Jag tror att det där är precis det man kan göra. Prata om det så att de vet att det finns en annan värld.

Fint! Bra Linda!

2013-12-01 @ 17:15:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0